Yaklaşık yarım saattir üst komşumun tartışması evimin içinde. Başta standart bir aile içi tartışma diye düşündüm. Herkesin bir kriz anı vardır ve deliler gibi bağırabilir. Ama kadının cümleleri arasından “artık vurma, bi aynaya bak sen kimsin” dediğini duydum. O andan itibaren kadın yukarıda ben aşağıda ağlamaya başladım. Bir şeyleri kırdı kadın bi ara. Adam sürekli küfürler savuruyor.
Kapıya çıksam çıkamam. 1.5 yaşında kızım var. Evde yalnızız. Polisi arasam binada herkes birbirini tanıyor. Tek yabancı benim. Rahatlıkla benim şikayet ettiğim anlaşılır. Adamın musallat olmasından korkuyorum. Ama evde sadece oturup ağlamak, buna susmakta gururuma dokunuyor. Kadında gideceğim diyor. Ne yapayım? Nasıl yapayım? İlk defa şahit oldum böyle bir tartışmalarına. Karışmayayım mı gerçekten?
Yaklaşık yarım saattir üst komşumun tartışması evimin içinde. Başta standart bir aile içi tartışma diye düşündüm. Herkesin bir kriz anı vardır ve deliler gibi bağırabilir. Ama kadının cümleleri arasından “artık vurma, bi aynaya bak sen kimsin” dediğini duydum. O andan itibaren kadın yukarıda ben aşağıda ağlamaya başladım. Bir şeyleri kırdı kadın bi ara. Adam sürekli küfürler savuruyor.
Kapıya çıksam çıkamam. 1.5 yaşında kızım var. Evde yalnızız. Polisi arasam binada herkes birbirini tanıyor. Tek yabancı benim. Rahatlıkla benim şikayet ettiğim anlaşılır. Adamın musallat olmasından korkuyorum. Ama evde sadece oturup ağlamak, buna susmakta gururuma dokunuyor. Kadında gideceğim diyor. Ne yapayım? Nasıl yapayım? İlk defa şahit oldum böyle bir tartışmalarına. Karışmayayım mı gerçekten?
diğer komşular evde değil mi?birinin kapısını çalın,beraber çıkın.
lütfen seyirci kalmayın.
Ya hu arasana polisi. Ben olsaydım yıktıydım, o apartmanı ayağa kaldırdıydım. Bir şey olması mo gerek illa. En fazla göz dağı olur. Asağı inip bağır, ara polisi, ört kapını, kaldır apartmanı ayağa. Bir daha yapar mı it herif. Oturup ağlamaktan daha etkilidir. Lütfen ses çıkartalım, lütfen. Oturup ağlamak nedir, çözüm değil.
Sana neden musallat olsun, korkutun gözünü. Böyle susa susa, her haltı yiyorlar. Çekine çekine, yanımızda olan bitene seyirci kalıyoruz.
Ne diyor dinimiz, bie haksızlığı önce elinle düzelt. Elinle düzeltemezsen dilinle. Yoksa kalbinle. Yani bahanelerden çok hareket lazım. Cesaretli olalım ki artık sn bulsun, bu kadar rahat olamasınlar, lütfen. Ver adresi ben arayım polisi.
polisi ara. ben aramıştım ismimi bile sormadan gelmişlerdi.
Konu sahibi size cok sinir oldum. Polisi aramayacaksiniz madem konuyu acip, bizi sinir etmek mi amaciniz? Ne yapalim burdan, verin adresi ben arayayim.
Otelde bicaklanarak oldurulen kadini once seyreden, sonra kacip giden insanlardan farkiniz yok.
Soyle dusunun 1.5 yasindaki kiziniz buyuyup, evlenip siddete maruz kaldiginda komsusu duyupta polisi aramazsa ne hissederdiniz? Cok yazik cok.
Tanıyanlar da mı şikayet etmiyor yani?
İnsanlık ölmüş!!
Polisi ara ya da Kapıya çık Komşuların ziline bas birlikte Çıkın eve . Ams lütfen sessiz kalmayın .
Kadın için geç olabilir,tabi ki ivedilikle polisi arayın.
Polisi arayın hemen. Nerden anlayacak siz olduğunuzu. Kadının hayatı söz konusu olabilir.
Polisi arayacaksın böyle bir durumda ister anlasın ister anlamasın. Niye musallat olsun ki o binada tek kişi sen misin? Tanıdık biri de aramış olabilir ayrıca böyle bir durumda kadını öldürmesini mı beklemek gerek?
polisi arayın,
eski evimde üst dairemde böyle bir çift vardı, her dayakta ben polisi aradım, her seferinde kadın affetti ama ben aramaya devam ettim, çünkü bir sabah oraya cenaze aracı gelse ben vicdan azabını kaldıramazdım.
Ya şiddetten daha öteye giderse ?
Üzülmeyecek misiniz polisi aramadiginiz için ?
Aradım isim sormadılar zaten. Adresi alıp kapattılar.Duyarsızlık olarak algılama ama arama eminim o sesleri duyan tek sen değilsin. Bazen polis geliyor birşey yapmıyor bile olay size bile sıçrayabilir yada isimsiz arayın polis gelsin en azından kavga biter
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?