- 13 Nisan 2018
- 7.320
- 16.178
- 248
- Konu Sahibi Yepyenibirben
-
"Ben onu artık koca olarak kabullenmem " demişsiniz, ve bu adam size işkence yapıyor ve siz hala psikolog yada aile terapisi mi soruyorsunuz ?Sevgili hanımlar merak ediyorum sadece yıllarca kocasından psikolojik ve fiziksel şiddet görmüş boşanmaya adım atan bir kadın olarak,
Böyle yetersizlik duygusu ile karşısındakine işkence eden bir adam psikolog yada aile terapistiyle değişebilir mi?
Bunu neden soruyorum ekleyim kocamın karşısında daha net olabilmek için...
Ben onu artık koca olarak kabullenemem çünkü çok travma yaşattı ama çocuklarımın babası olarak ilişkim mecburi devam edecek bunu bilmek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için
Kendi değerimi farkettiğim için yeter artık bitiriyorum diyebildim esasında yoksa aşağılanan, sindirilen, dayak yiyen ve mutsuz bir kadın olarak yaşamaya devam edecektim... Kararım kesin boşanıcam ama çocukların özel zamanlarında görüşmek zorunda olduğum için burada sordumSırf çocuklarınızın babası diye ilişkinizi devam ettirme fikrinize asla katılmıyorum ama tabi ki karar mercii sizsiniz burada bana laf düşmüyor maalesef.. Sıkıntı başka olsa belki daha farklı düşünebilirdim ama şiddetten bahsediyorsunuz?? Çaresiz bir durumda mısınız o yüzden mi devam etme kararı aldınız tabi ki bilmediğim için yorum yapamıyorum ama bu şiddetin sebebi eşinizin psikolojik rahatsızlığından falan kaynaklanıyorsa psikatr çözüm olabilir fakat adamın karakteri buysa ilişkiniz de devam edecekse ömür boyu çekeceksiniz benceNeden bu kadar kendinizi değersiz görüyorsunuz sizi buna iten ne bilmiyorum ama bence siz yardım almalısınız ve bu durumdan kurtulmalısınız..
Haklısınız teşekkür ederim cevabınız içinMerhaba insanların değişmesi çok zordur yetişkin bir insanın değişimi için genelde başına büyük travma benzeri olaylar gelmesi gerekir. Akıllanıp bir şeyleri değiştirmek istemesi ve bunda başarılı olması ihtimali düşüktür. Lütfen çok dikkatli olun. Babanın çocuklar bahanesiyle tekrar kadına yaklaşmaya çalıştığı olaylar çok yaşanıyor. Dünyanın bin bir türlü hali var. Haberler o kadar korkutucu ki. Bazı durumlarda babası olması babası olmamasından daha kötüdür. Siz eşinizi daha iyi tanırsınız. Ama lütfen dikkatli olun
Değişen bir kişi tanıyorum oda karısı evi geçindiriyor diye yani para paraSevgili hanımlar merak ediyorum sadece yıllarca kocasından psikolojik ve fiziksel şiddet görmüş boşanmaya adım atan bir kadın olarak,
Böyle yetersizlik duygusu ile karşısındakine işkence eden bir adam psikolog yada aile terapistiyle değişebilir mi?
Bunu neden soruyorum ekleyim kocamın karşısında daha net olabilmek için...
Ben onu artık koca olarak kabullenemem çünkü çok travma yaşattı ama çocuklarımın babası olarak ilişkim mecburi devam edecek bunu bilmek istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için
Demek istediğim değişme ihtimali varsa çocuklarımın babası olarak ayda yılda birde olsa görüşme ihtimalimi ve değişme ihtimali hiç yoksa çocuklarımı kandırmasına izin vermemem için fikir alma durumundayım yoksa terapiye muhtemelen yalnız devam edecek çünkü çooook ihtiyacı var"Ben onu artık koca olarak kabullenmem " demişsiniz, ve bu adam size işkence yapıyor ve siz hala psikolog yada aile terapisi mi soruyorsunuz ?
Kocanız gördüğünüz o adam sizin aileniz değil ki
O kadar haklısınız ki misal ben eşimin gölgesinde olmama rağmen ondan çok kazanıyorum ve oda bu konuda bana gebe kalıyor ama kazancımı yedirtmem pisliğeDeğişen bir kişi tanıyorum oda karısı evi geçindiriyor diye yani para para
Canım boşanmaya karar verdiğini anlayamamışım ben o zaman kusura bakma.. Boşanmamkta zaten sizin tercihinizdi o sadece benim fikrimdi ama boşanma kararınıza çok sevindim.. Eğer bu adamdan boşanacaksınız gerisi bence çok da önemli değil.. Evlatlarınızın babası tabi ki onlarla kopmayacak ama gelip onları görür belki yanına alır bir gün falan bu kadar yani sizinle çok da bir ilişkisi olmayacak aslında.. Fakat çocuklarınıza zarar vermeyeceğinden emin olursanız onları görmesine izin verirsiniz.. Yani düzelip düzelmemesi boşanmış olduğunuz bir adam için çok da önemli olmayacaktır.. Baktınız adam aynı adam gidersiniz polise durumu bildirirsiniz çocuklarınıza da yaklaşamaz bu kadar basit.. Temennim tabi ki bundan sonra evletlarınıza iyi bir baba olması.. Allah yardımcınız olsun..Kendi değerimi farkettiğim için yeter artık bitiriyorum diyebildim esasında yoksa aşağılanan, sindirilen, dayak yiyen ve mutsuz bir kadın olarak yaşamaya devam edecektim... Kararım kesin boşanıcam ama çocukların özel zamanlarında görüşmek zorunda olduğum için burada sordum
Cocuklarin ozel gununde neden gorusmek zorundasin onu anlamadim. Ben de bosandim. Gorusmuyorum. Oglum babasiyla gorusuyor. Oglumun mezuniyetinde o ayri yerde ben ayri yerde durduk mesela. Oglumla arasi iyi olsun ama benden de uzak olsun. Gorusmek zorunda degilim.Kendi değerimi farkettiğim için yeter artık bitiriyorum diyebildim esasında yoksa aşağılanan, sindirilen, dayak yiyen ve mutsuz bir kadın olarak yaşamaya devam edecektim... Kararım kesin boşanıcam ama çocukların özel zamanlarında görüşmek zorunda olduğum için burada sordum
Amin çok sağolunCanım boşanmaya karar verdiğini anlayamamışım ben o zaman kusura bakma.. Boşanmamkta zaten sizin tercihinizdi o sadece benim fikrimdi ama boşanma kararınıza çok sevindim.. Eğer bu adamdan boşanacaksınız gerisi bence çok da önemli değil.. Evlatlarınızın babası tabi ki onlarla kopmayacak ama gelip onları görür belki yanına alır bir gün falan bu kadar yani sizinle çok da bir ilişkisi olmayacak aslında.. Fakat çocuklarınıza zarar vermeyeceğinden emin olursanız onları görmesine izin verirsiniz.. Yani düzelip düzelmemesi boşanmış olduğunuz bir adam için çok da önemli olmayacaktır.. Baktınız adam aynı adam gidersiniz polise durumu bildirirsiniz çocuklarınıza da yaklaşamaz bu kadar basit.. Temennim tabi ki bundan sonra evletlarınıza iyi bir baba olması.. Allah yardımcınız olsun..
Bana sanki hep görüşülmeliymiş gibi bir izlenim oluyor belki de şu an ileriyi net göremediğim içindir işte kız isteme vs günlerde ne bileyimCocuklarin ozel gununde neden gorusmek zorundasin onu anlamadim. Ben de bosandim. Gorusmuyorum. Oglum babasiyla gorusuyor. Oglumun mezuniyetinde o ayri yerde ben ayri yerde durduk mesela. Oglumla arasi iyi olsun ama benden de uzak olsun. Gorusmek zorunda degilim.
Ben sizin gibi dusunmuyorum. Oglum ileride evlenirken ben babasini cagirmayi dusunmuyorum mesela. Bunca yil tek basima buyutup okutuyorum oglumu. Isteme isini de tek basima yapabilirim. Hatta evlendirirken de gormek istemiyorum. O cok istiyorsa ogluna ayri bir dugun yapsin. Tum dugun masraflarini herseyi ben yapip onu cagirmayi hic dusunmuyorum. Davetiyeyle oglunun dugunune gelmesini, bir de utanmadan biz ayrilirken oylece seyreden, evlilik gibi ayrilik da normal diyen o arkadaslarini, aramayan sormayan annesi toplayip getirmesini, bas koseye oturtmasini istemiyorum. O zaten oglunu gormesi gerektigi zamanlar goruyor. Zaten yapabilseydik bosanmazdik. Simdiden bunlari dusunmeyin. Siz mutlu olursaniz cocuklar da mutlu oluyor. Hayat zaten bir sekilde herseyi yoluna koyuyor. Planla falan olmuyor. Su an yapilacak tek sey kendi ic huzurunuz ve cocuklar. O adami dusunmeyin. Onunla iyi olmak zorunda degilsiniz. Zaten bunun bilincinde olsalardi olayi bu noktaya getirmezlerdi. Birakin o asamayi onlar dusunsun. Geri kalan hayatinizi mutlu yasanaya bakin. Hayat akip gidiyor.Bana sanki hep görüşülmeliymiş gibi bir izlenim oluyor belki de şu an ileriyi net göremediğim içindir işte kız isteme vs günlerde ne bileyimama dediğiniz gibi görüşmek zorunda değilim bunu idrak etsem iyi olacak
Harika yorumlariniz ve tespitleriniz var..Aklımda siz varsınız. Size yazarken son şiddet olaylarını çok düşünüyorum. Asıl desteğe sizin ihtiyacınız var. Birilerinin size hayat güzel, yaşamaya değer demesi gerek, umut vermesi gerek. Bir taraftan hayatındaki amacı başkasına hayatı zehir etmeye adayan saçma sapan insanlar var. Kanunlar için hep beraber çalışmak gerek.
Adamın size olan takıntısını çözebilmek gerekiyor.
Terapide bunu sağlamaya, artık hayatınızda yeri olmaması için bir nevi odak noktasını değiştirmek gerekiyor.
Sizin hayatta çok mutlu olmanızı ve nefes almanızı, güvende olmanızı istiyorum. Umarım bir an bile adama güvenmezsiniz. Yaptığı rollere inanmazsınız. Vicdan olarak bir şey taşımıyorlar ve size zarar verebilmek için kendi çocuklarını da kullanırlar. Zerre kadar çocuklarını sevdiğine inanmayın. Çocuk hasta, kaza geçirdi, öldüreceğim, kaçırdım vs diyip saklanan kadınları öldürmeye çalışan kişiler bunlar. Mutlaka her yönden kendinizi donanımlı hale getirmeniz gerekiyor. Allah yardımcınız olsun. Dualarımız seninle.
Bakış açınız harika.Ben de bosandim.6 yaşındaki oğlumuza ayrildiktan sonra 4 bayram gectibir kat bayramlık bir cift ayakkabi almayan ( 6000 tl maas aliyor) bir pasta kesip oglunun doğumgününü kutlamayan cocugunun okuluyla okul ihtiyaçlarıyla ve hicbir ihtiyaciyla ilgilenmeyen çocuğun bir saglik sıkıntısı olduğunda çocuğa annen seni dr a gotursun diyerek haber yollayan adamın ne istemede ne mezuniyette nede düğünde ne düğün kartinda yeri yok .ekmeden biçmek yok.zaten baba olabilseydi bu noktada olmazdik ... kuru lafla kuru sevgiyle peynir gemisi yurumuyor.Allah evlatlarimizin yanında arkasında dağ gibi durabilmeyi nasip etsin.Ben sizin gibi dusunmuyorum. Oglum ileride evlenirken ben babasini cagirmayi dusunmuyorum mesela. Bunca yil tek basima buyutup okutuyorum oglumu. Isteme isini de tek basima yapabilirim. Hatta evlendirirken de gormek istemiyorum. O cok istiyorsa ogluna ayri bir dugun yapsin. Tum dugun masraflarini herseyi ben yapip onu cagirmayi hic dusunmuyorum. Davetiyeyle oglunun dugunune gelmesini, bir de utanmadan biz ayrilirken oylece seyreden, evlilik gibi ayrilik da normal diyen o arkadaslarini, aramayan sormayan annesi toplayip getirmesini, bas koseye oturtmasini istemiyorum. O zaten oglunu gormesi gerektigi zamanlar goruyor. Zaten yapabilseydik bosanmazdik. Simdiden bunlari dusunmeyin. Siz mutlu olursaniz cocuklar da mutlu oluyor. Hayat zaten bir sekilde herseyi yoluna koyuyor. Planla falan olmuyor. Su an yapilacak tek sey kendi ic huzurunuz ve cocuklar. O adami dusunmeyin. Onunla iyi olmak zorunda degilsiniz. Zaten bunun bilincinde olsalardi olayi bu noktaya getirmezlerdi. Birakin o asamayi onlar dusunsun. Geri kalan hayatinizi mutlu yasanaya bakin. Hayat akip gidiyor.
Senin yasadiklarini inan bosanan cogu kadin yasiyor. Uzulme. Disaridan bakinca ne kadar iyi babalar. Ama babalik bu degil. Oglumun babasi da aksatmadan gorus gunlerinde 280 km yol gelip oglunu goruyor. Ne kadar iyi baba disaridan degil mi? En basit ornekle: LGS sinavina hazirlanirken aradim. Keske aramasaydim. Tek basima karsilayamam ozel ders aldirirsam yarisini oder misin dedim. Once hepsini oderim ne gerekirse yaparim dedi. Sevindim. Iki kez odedi, gerisini annen odesin dedi. Bastan soyleseydi ben de kendimi ona gore ayarlardim. Mesele odeyip odememesi de degil aslinda hep yari yolda birakmasi. Bu sadece benim yasadiklarim. Benim gibi bir suru kadinlarimiz var tek basina cirpinan. Simdi ben bu adamla oglumun dugununde sanki cok emek vermis gibi yan yana durup misafirleri kapida karsilayamam. Hak etmiyor cunku. Oglum 7 yasinda idi terk ettiginde. Babalik degil ki bu, ben de onu baba yerine koyup bir de kiz istemeye onunla gideyim... Gerek yok ya. Biz boyle cok mutluyuz. Ben her isimi kendim yapmayi ogrendim. Onsuz da yaparim. Hatta daha bir guzel yaparim. Bir de onu gorup oglumun en guzel gunlerinde sinirlerimi bozmasina hic gerek yok ( Bu arada oglumun kurs parasini odemeyen adam kendine bir araba, bir de tatil beldesinden buyuk bir arsa aldi. Gule gule kullansin. Ben onda degilim. Sadece insan verdigi sozu tutmali. Ogluna boyle kotu ornek olmamali. Bu sadece bir ornek. Burada senin benim gibi bir suru ornekler var. Bu adamlara cok anlam yuklemenin manasi yok, soylemek istedigim bu).Bakış açınız harika.Ben de bosandim.6 yaşındaki oğlumuza ayrildiktan sonra 4 bayram gectibir kat bayramlık bir cift ayakkabi almayan ( 6000 tl maas aliyor) bir pasta kesip oglunun doğumgününü kutlamayan cocugunun okuluyla okul ihtiyaçlarıyla ve hicbir ihtiyaciyla ilgilenmeyen çocuğun bir saglik sıkıntısı olduğunda çocuğa annen seni dr a gotursun diyerek haber yollayan adamın ne istemede ne mezuniyette nede düğünde ne düğün kartinda yeri yok .ekmeden biçmek yok.zaten baba olabilseydi bu noktada olmazdik ... kuru lafla kuru sevgiyle peynir gemisi yurumuyor.Allah evlatlarimizin yanında arkasında dağ gibi durabilmeyi nasip etsin.
Sizin yorumlarinizi takip ediyorum.Katiliyorum fikirlerinize.Bizim de bir aile buyugumuz var sizin gibi.Onun kizi var.Bebegi daha kundaktayken ayrilmislar.Kadin o travma gunlerini halen kin dolu anlatir.Neyse kiz buyudu,evlendi,cocuklari oldu derken ,babasiyla nerdeyse hic gorusmedi.Nasil bir karakter oldu derseniz,tabiki eksikliginden bahseder falan ama eksik olmasi hayatimda birsey de eksiltmedi der.Yani varligi = yoklugu ayni olan adamin yoklugundan birsey kaybetmedim der.Bir kere babasini arayip birseye ihtiyaci oldugunu soylemis (ihtiyaci olmamasina ragmen).O da babasinin sozunu tutmadigini gorunce bir daha aramamis bile.Babasi dugunune gelmedi davet edildigi halde.Hani derler ya babasiz olunca psikoloji etkilenir mi diye.Cocukluk caginda belki biraz etkileniyor ama yetiskinlik cagina gecince neyin ne oldugunu ogrenip olgunlasinca dogruyu ogreniyor cocuk zaten.Ne yapalim hayat bu.Obur turlu gene annelerde soyle psikoloji olusuyor 'babaniza sizin icin katlandim' bu psikoloji cocuk icin daha agir.cunku ise yaramayan babayi kambur gibi tasiyor oluyoruz.cocuk sonra 'katlanmasaydin' boyutuna gecebiliyor.Karisik denklemler ama yetiskin mantigiyla bakilinca altindan kalkilmayacak seyler degil.Senin yasadiklarini inan bosanan cogu kadin yasiyor. Uzulme. Disaridan bakinca ne kadar iyi babalar. Ama babalik bu degil. Oglumun babasi da aksatmadan gorus gunlerinde 280 km yol gelip oglunu goruyor. Ne kadar iyi baba disaridan degil mi? En basit ornekle: LGS sinavina hazirlanirken aradim. Keske aramasaydim. Tek basima karsilayamam ozel ders aldirirsam yarisini oder misin dedim. Once hepsini oderim ne gerekirse yaparim dedi. Sevindim. Iki kez odedi, gerisini annen odesin dedi. Bastan soyleseydi ben de kendimi ona gore ayarlardim. Mesele odeyip odememesi de degil aslinda hep yari yolda birakmasi. Bu sadece benim yasadiklarim. Benim gibi bir suru kadinlarimiz var tek basina cirpinan. Simdi ben bu adamla oglumun dugununde sanki cok emek vermis gibi yan yana durup misafirleri kapida karsilayamam. Hak etmiyor cunku. Oglum 7 yasinda idi terk ettiginde. Babalik degil ki bu, ben de onu baba yerine koyup bir de kiz istemeye onunla gideyim... Gerek yok ya. Biz boyle cok mutluyuz. Ben her isimi kendim yapmayi ogrendim. Onsuz da yaparim. Hatta daha bir guzel yaparim. Bir de onu gorup oglumun en guzel gunlerinde sinirlerimi bozmasina hic gerek yok ( Bu arada oglumun kurs parasini odemeyen adam kendine bir araba, bir de tatil beldesinden buyuk bir arsa aldi. Gule gule kullansin. Ben onda degilim. Sadece insan verdigi sozu tutmali. Ogluna boyle kotu ornek olmamali. Bu sadece bir ornek. Burada senin benim gibi bir suru ornekler var. Bu adamlara cok anlam yuklemenin manasi yok, soylemek istedigim bu).
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?