Şiddete uğrayıp rapor alan var mı?

Eşim belki düzelirse diye almak istemiyorum. Hani doktora ikna gibi ama .. bellide olmaz. Yani davayi gorunce düzeleceksede kinlenebilir iyice
Gecen seneki konunuzda eşyalara zarar veriyordu, şimdi size zarar vermeye başlamış, kolunuzu ve boğazını sıkması da şiddet yani adam düzeleceğine kötüye gidiyor.

Ya lutfen şöyle kirici yorumlar yapmayın.demekki cekip gidemiyorum.cok istesemde herkesin durumu bir degil
Kırıcı yorum yapılmadı size çekip gidemiyorsanız tekrar şidette maruz kalıcaksınız sizin için yapılıyor bu yorumlar biliyorsunuz değilmi

Şikayetçi değilim dediğiniz noktada darp raporu diye bir evrak olmuyor ortada, iptal ediliyor çünkü.
Zaten hastane polisleri detaylı bir şekilde kocana dava açılacak diyince kadınlar korkup şikayetçi olmaktan vazgeçiyor
Kayıtlarda öyle birşey olmuyor
Aslında adli rapor olmasa bile tıbbi kayıtlara geçmesi talep edilebiliyor. Dava açmaya karar verince başvuru tarihi, protokol bilgisi ile birlikte delil olarak kullanılabilir.

Peki mesela esim düzeldi sicilini mi derler tam bilmiyorum bu konuları onu ne konularda olumsuz etkiler
Şikayetçi olmazsanız siciline işlemez diye biliyorum ama tıbbi kayıtlara darp olarak yazdırın derim.( Bir yakınımın başına geldi ve şikayetçi olmadi) İleri de bunu protokol numarası ve başvuru tarihi ile birlikte delil olarak kullanma şansınız olur.

Kırıcı yorum yapılmadı size çekip gidemiyorsanız tekrar şidette maruz kalıcaksınız sizin için yapılıyor bu yorumlar biliyorsunuz değilmi
Farkindayim uyarı yapıyorlar. Ben daha fazla zarar görmiyim diye. Sagolsunlar. Allah onlara yasatmasin. Fakat benim sorum başka. Ben duzelirse bu raporu soruyorum. Gidebilseydim kalmazdim

Aslında adli rapor olmasa bile tıbbi kayıtlara geçmesi talep edilebiliyor. Dava açmaya karar verince başvuru tarihi, protokol bilgisi ile birlikte delil olarak kullanılabilir.
Öyle değil işte...
Şikayetçi olmadığı için ortada rapor olmuyor, rapor olursa kamu davası açılmak zorunda kanunlar gereği.

Kadın kocasına dava açılmadan diye şikayettne vazgeçince Rapor muayenesi, normal muayeneye çevrilip üstü kapatılıyor...
....
Ayrıca zamanında şikayetçi olunmayan şiddet aldatma her ne olursa olsun bir daha dava konusu olmuyor

Şikayetçi olmazsanız siciline işlemez diye biliyorum ama tıbbi kayıtlara darp olarak yazdırın derim.( Bir yakınımın başına geldi ve şikayetçi olmadi) İleri de bunu protokol numarası ve başvuru tarihi ile birlikte delil olarak kullanma şansınız olur.
Cok tesekkurler bilgi icin. Peki aile sagligi merkezine mi gitmeliyim yoksa devlet hastanesi mi

Farkindayim uyarı yapıyorlar. Ben daha fazla zarar görmiyim diye. Sagolsunlar. Allah onlara yasatmasin. Fakat benim sorum başka. Ben duzelirse bu raporu soruyorum. Gidebilseydim kalmazdim
Diyeceğim tek şey allah yardımcınız olsun

Öyle aşırı bir şiddet yok , dövmek denir mi bilemedim falan demişsiniz de yav adam boğazını sıkıyormuş bir adım ötesi öldürmek oluyor zaten bunun sıksa bırakmasa, biri bana tokat atsa bu kadar korkmam .

Eşimden malesef şiddet görüyorum. Yumruk, tekme , tokat değil. Kollarimi ve boğazımı sıkıyor. Kollarimda morluklar var. Terapist begendiremedim gidemedik. Bilmiyorum belki düzelir diyorum. Cok az bi ihtimal. Rapor aldigimda onun haberi oluyor mu acaba? Kenarda dursun duzelirse kullanmam artirirsa ayrilacagim?
Hala düzelir diye bekliyor olmanız bence sağlıklı düşünemediğinizde özgecan,pınar,duygu hikayelerinden biri olmak istemiyorsanız kaçıp kurtulun bence. Raporu lazım olur diye almak olmasın amacınız darp edildiğinize göre hemen raporla dava açmak için neyi bekliyosunuz anlamış değilim

Morartacak kadar sıkıyor düzelirse ayrılmaz düzelmezse ayrılırım mı diyorsunuz.Yapmayın Allah aşkına bir sürü kadın cinayeti okuyoruz.kendinize acıyın.çalışıyormusunuz?

Öyle değil işte...
Şikayetçi olmadığı için ortada rapor olmuyor, rapor olursa kamu davası açılmak zorunda kanunlar gereği.

Kadın kocasına dava açılmadan diye şikayettne vazgeçince Rapor muayenesi, normal muayeneye çevrilip üstü kapatılıyor...
....
Ayrıca zamanında şikayetçi olunmayan şiddet aldatma her ne olursa olsun bir daha dava konusu olmuyor
Eşim doktor ve şiddet goren yakinimizi biz hastaneye götürdük. Şikayetçi olmayınca kayıtlara geçti, en azından elinde rapor var demişti. İnternette avukat yorumlarına da bakmıştım ve aynen yazdığım şekilde belirtmişler. Farklı bir durum varsa bilemiyorum maalesef ☹️ Avukat arkadaşlar çok daha doğru ifade ederler sanırım.

Eşim doktor ve şiddet goren yakinimizi biz hastaneye götürdük. Şikayetçi olmayınca kayıtlara geçti, en azından elinde rapor var demişti. İnternette avukat yorumlarına da bakmıştım ve aynen yazdığım şekilde belirtmişler. Farklı bir durum varsa bilemiyorum maalesef ☹ Avukat arkadaşlar çok daha doğru ifade ederler sanırım.
Ne zaman oldu bu vaka merak ettim gerçekten...

Bende sağlık personeli olarak çalıştığım devlet hastanesine arkadaşımı götürdüm, arkadaşım önce darp raporu aldı, dava açılacağını duyunca vazgeçti, savcı ile rica minnet konuşup iptal etmek isteğini söyleyince rapor muayenesi, normal acil muayenesine çevrildi, polis darp raporu evrağı aldı, yırttı ve attı, bu evrak geçerli değil artık dedi(geçen yıl Nisan-mayıs ayı)

Bi avukat yada mübaşir arkadaş gelip aydınlatırsa daha iyi öğreniriz

Back
X