Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canim benim ya daha yeni okudum mesajlari..senin o kadar iyi anliyorum ki..ben bunu defalarca yasadim cunku( hep kesin hamileyim diyerek gittigim doktordan her defasinda hayalkirikligiyla geri döndüm..ama güclü olmaliyiz bitanem..inaniyorum ki hic beklemedigimiz bir an da rabbim bize de o mutlulugu tattiracak..belki su an üstüne cok fazla düstügümüz icin hormonlarimiz bize oyun yapiyo...belki o yuzden hamile kalamiyoruz..bir muddet kendimizi rahat birakip kafaya takmasak belki daha olumlu sonuclar alabiliriz..

sakin uzulme hersey daha guzel olacak...enisteye de kizma ,yazik o da cok uzuldugu icin belki kendini sana karsi daha suclu hissediyordur..ben esimden biliyorum,bana sen de benim yuzumden cocuksuz kalacaksin deyip duruyor..bizim cok guclu olup onlara destek ve morel vermemeiz lazim...inan cok zor bende yapamiyorum,bazen bende cok kiriyorum ama sabirdan baska yapacak bisey yok tatlim...

allah hepimizin yardimcisi olsun..uzulmeyin emi....

melisim allah senden razi olsun ya.....nasil sevindim bu bilgiyi okuyunca...kalp kalbe karsiymis derler ya oyle oldu benimkisi..tam bugun bende sizlere sorayim caksirkökü suyu nasil kullaniliyor ne ise yariyor diye,bir de baktim ki sen zaten paylasmissin okuyunca oyle sasirdim ki sanki rabbim gönderdi bana dedim..bu kadar olur yani..ben turkiyeden alip gelmistim ginseng macunuyla birlikte ama hernedense bir turlu iciremedim esime...bugun dolapta elime geldi ve bi arastirayim bakim neymis dedim...bunda da vardir insallah bi hayir..hemen baslasin benimkisi...

cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk tesekkur ederim bitanemmmmmmm guzel aciklamalar icin

yoncayi ben cok özeldim ya...nerlerde bu kiz haberi olan varmi....insallah tekrar gelir ,,insallah hersey yolundadir canim arkadasim...dön artik aramiza biran evvel...

ahhh mercancim hepimizin duygularina tercuman olmussun...ayni durum biz de de söz konusu...ben butun hirsimi pc baasinda oturarark cikartiyorum...yada butun gun temizlik falan yaparak...ne zaman uzun sure bi arada otursak sonu kavgayla bitiyor...bende küsüp oturuyorum...ama son zamanlarda artik takmamayi ögrendim..yoksa ben cok yiprandim...adam gene bildigini yapiyo...sadece zorlada olsa bitkiselleri falan yediriyorum...sigarayi hala biraktiramadim(( benim dönüsümde insallah muhtesem olmaz:)))

canim ya o kesin gene strese girdi,test yaptiracak ya ondan yapiyor...sen sakin üstüne gitme,o kadar zaman sabrettin devam et canim sabretmeye...bizimkiler malesef cok hassas,hazir ol vaziyetinde bekliyor olay cikartip vazgecmek icin..buna imkan vermeyeelim..bak ben kac aydir hala ikna edemedim test yaptirmaya...ne zaman desem bahane hazir....bende bos verdim hic ssesimi cikarmiyorum..

insallah test sonucu cokkkkkkkkkkkkkk cokkkkkkkkkkkkkkkkkk guzel cikarda o da sende mutlu olursunuz...allahim tekrar hayalkirikligi yasatmasin...toparlanmasi gercekten cok zaman aliyor...sabirli ve sakin ol kardesim testi cok etkiliyor biliyosun...bu da bizim imtihanimiz malesef

arunacim yeni hekiminiz insallah ugurlu gelir canim...allah seninki gibi iyi doktorlarla karsilastirsin hepimizi...

[/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE][/QUOTE]

fundacim ben 3 tane okurum guzel arkadasim...okuyabilirsem daha fazla...o zaman sana yazarim....rabbim dualarimizi kabul etsin--

Erkek Kaynaklı İnfertilitede Erkekler Öfke ve Suçluluk Hissediyorlar

Genel olarak infertil çiftlerde, Kadınlarda psikolojik sorunlara daha çok rastlanır ve tüm tedavi süreci kadın üzerinden yürüdüğünden ve toplumun baskısı daha çok kadına olduğundan kadınların yaşam kalitesi daha olumsuz etkilenir. Erkekler ve kadınlar bu süreci birbirlerinden farklı yaşarlar. Kadınlar daha rahat duygularının dışarı çıkarabilirken, kendilerini ifade edebilirken, erkekler duygularını açığa vurma konusunda kültürel ve sosyal bakımdan kadınlara göre daha isteksiz oldukları gözlemlenmektedir. Erkek kaynaklı infertilide erkekde suçluluk, kızgınlık, öfke, anksiyete ve stres yoğun olarak ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte yapılan çalışmalara göre, erkekteki etkene bağlı infertil çiftlerde erkeklerin çoğunda cinsel işlev bozukluğu ortaya çıkmaktadır.

Oysaki yaşanan tüm bu olumsuz duygular çifte hiç yardım etmediği gibi tedavide başarı şansını olumsuz etkiler. Çiftin duygularını birbirlerine ifade etmeleri, öfke, stres ve kaygılarını kontrol etmeyi öğrenmeleri tedavi sonucunu olumlu etkileyecektir. Bu nedenle infertilite sorunu yaşayan çift birlikte psikolojik destek alarak, sürece etkin olarak katılmış ve duygularını farketmiş ve daha rahat olarak bu süreci geçirmiş olurlar

Gelelim erkek tarafına; erkekler de ergenlik döneminden itibaren sperm üretmeye başlarlar, evet geç başlarlar ama her defasında neredeyse toplam 200 milyar sperm üretirler. Erişkinlik döneminde tam yumurtlama zamanı bir kadın ve bir erkek birlikte olduklarında 7 milyondan seçilmiş 1 yumurta, 200 milyondan seçilmiş 1 spermle karşılaşır, döllenir ve yeni bir insanın başlangıcı sağlanır. Sadece başlangıç için bile gelin olasılık hesabını yapalım birlikte; 7.000.000 (yumurta) x 200.000.000 (sperm) = 1.400.000.000.000.000 200 milyon (sperm) x 7 milyon (ovum) = 1 katrilyon 400 trilyon 1 ......................................................... bir 1.000 ................................................. bin 1.000.000 ......................................... milyon 1.000.000.000 ................................. milyar 1.000.000.000.000 ......................... trilyon 1.000.000.000.000.000 ................ katrilyon Sadece döllenme için olasılığımız 1.4 Katrilyon !!!

Henüz gebelik başlamadı, sadece start verildi ….

Bu hesabın içinde tutunamama, düşük, erken doğum gibi sorunlar yok. Üste Pazar sadece 1 tek birliktelik için yaptık bu hesabı, Adem baba ve Havva ana ya kadar her çift için de yapamadık, bunları da hesaplarsak matematik yetmeyecek…. Gerçektende protein yapısı olarak dünyaya gelen her insan tek ve biricik… İnsanbilimcilerin karbon hesabına göre yeryüzüne bugüne kadar 75-80 milyar insan gelmiş, hepsi de çok ince bir seçimden ince ince süzülerek…

Evet insan eşref-i mahlukattır ve evet sizler en seçilmiş canlılarsınız…. Bakın evrenin bu en seçkin canlısına neler yapıyoruz… Erkeklerin yumurtalıkları kadınlar gibi karınlarının içinde oluşmaya başlıyor ama orada kalmıyorlar, daha doğmadan torbalara iniyorlar, çünkü vücut ısısında, yani 37 derecede çalışmıyorlar, ancak 35.5- 36 derecede çalışıyorlar. Beden ısısından 1 - 1.5 derece soğuk olmaları gerekiyor. Ucuz hesaplar ve benden sonra tufan anlayışı ile son 200 yıldır insanlar yaşadıkları bu güzel yerküreyi kirletmekte, dengesini bozmaktalar. Sadece son on yılda dünyanın ısısını 1 derece artırdık ve benim talebeyken altmış milyon diye bildiğim ortalama sperm sayısı, bugün yaklaşık 20 milyona düştü !!!.

Çünkü dünya ile birlikte testisleri de ısıttık….Üreme sağlığımız bu nedenle tehlikede… Belki de önümüzdeki 25-30 yıl içinde doğal yolla yani cinsellikle üremeyi mumla arayacağız !! Çocuklarımızın, dikkat torunlarımız değil, çocuklarımızın tüp bebek yada o zamanki adı ne olursa, üreme merkezlerinin çok daha fazla kullandığını göreceğiz. Hemen günümüzden örneğini vereyim, örneğin, hali hazırda Hollanda’da doğan 5 bebekten bir tanesi tüp bebek, Amsterdam da doğan üç bebekten bir tanesi tüp bebek. Rakam o kadar açık ve net, yardımla üreme ihtiyacı o kadar belirgin bir biçimde artıyor ki. Elbette tüp bebek yöntemi “gerekli hallerde” uygulanmalı, üstelik çok da başarı ile uyguluyoruz ülkemizde, ama bir kez daha hatırlatalım, “gerekli hallerde”!!! Oysa çok da uzak olmayan bir gelecekte insanlar belki de yalnız tüp bebek ve mikroenjeksiyon yada daha da geliştireceğimiz başka teknolojilerle çocuk sahibi olabilecekler…

Ne yazık ki böyle bilinçsizce yaşamaya devam eder, dünyamızı ve kendimizi böyle hoyratça tüketmeyi sürdürürsek, korkarım tüm bunları çocuklarımız yaşayacak “Kola içme hamburger yeme alışkanlıkları gibi günümüzde cazip hale getirilmiş yeme alışkanlıklarının çocuk sahibi olmamıza yada cinsel yaşamımıza etkileri var mı?” diye bir soru gelebilir akıllara. Elbette var…Çünkü kolesterol ve lipitlerin artması, genellikle 12-13 yaşlarında kazanılan şeyler. Reklamları izliyorsunuz değil mi ? En canlı en ilgi çekici yapımlar reklamlar !!! Hele de günümüzde kime hitap ediyor ? Genellikle 10-18 yaşındakilere !!! O yaşlarda başlayan yağ kullanımının artması en basitinden kan yağları yoluyla damarlarımızı etkiliyor. Damarların gittiği yerler organlar. Bunların içinde sperm yapan testisler var, bunların içinde yumurta yapan overler var. Bunların içinde çocuğu taşıyan rahim var. Çocuk sahibi olmamızı sağlayan bütün bu organların, bu beslenme biçiminden etkilendiğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Başka bir nokta da yine bize teknolojinin hediye ettiği ve çok ucuza mal ederek üretenlerin kazancını artırdığı kutu meyve suları ve hazır yiyecekler. Nasıl olsa ucuz ve kolay diye bunları evimizde üretmekten kaçınıyoruz, zaten bizi yönetenler de, reklamlarda böyle istiyor. Bunların üzerinde yazan büyük harfle E 300 E 200 E 500’ün kimyasallar olduğundan kaçımız haberdar? Bunlar o meyve suyunun daha uzun saklanmasına yarıyor, ne güzel değil mi, ama özellikle ve öncelikle bebeklerde beyin dokusuna yerleşiveriyor, erişkinde başka dokulara yerleşiyor, böylece kanser, doku bozuklukları, sağlıksız yumurta ve sperm üretimi ihtimali artıyor. Bu kimyasallar kötü mü? Hayır bunu söylemeye çalışmıyorum. Söylemek istediğim böyle kullanılmaları lüzumsuz. Halbuki vişne zamanı vişne suyu, elma zamanı elma suyu içsek, bunları hem de evimizde meyvelerden kendimiz sıkarak çıkarsak ne olur, veya salatalığı Şubatta yiyeceğimize çıktığı zaman, mevsiminde hem de iştahla yesek, tadı belli olmayan o Şubatta, Aralıkta çıkan Domatesi zamanında yesek ne kaybımız olur ? Ben size söyleyeyim ; İYİ OLUR, HEM DE ÇOK İYİ OLUR !!! Üreme sağlığına zarar veren diğer sebepler arasında giyim kuşam yer alıyor. Erkekler için başladık, onlarla devam edelim. Sevgili hanımlar, oğullarınız, eşleriniz daracık “kot” giydiklerinde testislerde sıcaklık 37 dereceye çıkıyor. Halbuki testislerin çalışmaları 35.5 dereceye programlanmış, erkek yumurtalıkları bu nedenle vücudun dışına çıkarılmış!!! O nedenle eğer ille de giyeceklerse düşük belli “blue jean” tercih etmelerini öneriyorum. Özellikle 10 yaşlardan itibaren hiçbir şekilde tayt ve streç giymemeleri gerekiyor. Bu sözlerim kızlar içinde geçerli. Bu içerik www.doktorsitesi.com'dan alınmıştır

Infertilite - Kısırlık

Azospermi nedenleri üç başlık altında incelenebilir.

1-Pretestiküler(testis öncesi)nedenler: Sperm üretimi ile ilgili hormonal bozuklar. Nadir hastalıklardır ancak ilaç tedavileri ile başarılı sonuçlar verir, hatta normal yoldan gebelik elde edilir.

2- Testiküler(testisler ile ilgili) nedenler: Doğuştan bozukluklar,geçirilmiş enfeksiyonlar,testislerle ilgili geçirilmiş ameliyatlar,testislerin tümörleri,testis travmaları vb.

3- Postestiküler(testis sonrası)nedenler: Kanalların fonksiyon bozuklukları veya tıkanıklıkları. Sperm üretimi olan erkeğin üretilen spermlerinin meniye karışamaması. Boşalma ile meni olabilir,ancak içinde sperm bulunmaz yada hiç meni gelmemektedir.

AzoSperm nasıl anlaşılır ?

Spermiogram testinizde;

- Boşalma miktarı (ejekülasyon hacmi-Volüm) 1,5 ml. üstü olmalıdır. Boşalma-orgazm hazzı ile meninin penisten dışarı çıkması gerekir. Tıkanıklık, hasar ya da geriye boşalma hallerinde meni dışarı çıkmaz
ya da çok az miktarda meni akıntısı olur, sperm içerde kalır veya idrara
karışır.

- Sperm sayısının 1 hacimde 15 milyon ve üstü olması
beklenir. Testisi etkileyen, sperm sayısını düşüren pek çok hastalık vardır. Ancak testis muayenesi ile anlaşılır. Üroloji doktoruna başvurmak gerekir.

- Sperm hareketliliği, ileri hızlı spermler %25 (1/4
ü), toplam hareketliler en az %50 (yarısı) olmalıdır. Hareketsiz sperm ölü sperm manasına gelebilir.

- Sperm morfolojisi: bu sperm yapısının, şeklinin, baş
ksımının, kuyruk kısmının, kamçısının değerlendirildiği özelliklerdir. En az yarısının normal olduğu bir test mükemmeldir. Tüp bebek uygulamasında ise %4 (100 adet sperm hücresinden en az 4 tanesinin) normal olması başarıyı arttırır.

- Sedece spermiogram testinizi
okuyarak karar vermek yanlıştır. Tıbbi çalışmalarda, kısırlık kararı sadece
sperm testini okuyarak verilen hastaların ancak %17 sinde doğru tanı konduğu görülmüştür. Testis muayenesi olmadan 100 hastanın 83’ünde doktor yanlış bigi vermiş olur.

arkadaşlar 6 aylık mücadelenin sonucunu eminim hepiniz benim gibi merakla beklediniz,
yazmakla uğraşmak istemediğim için testi buraya resim olarak ekliyorum,Allahıma sonsuz şükürler olsun ki 0dan sonra bu rakamları gördük, tabi hayatımız hala toz pembe değil ama bunada şükür,sonuçları IVIde natali hanıma gönderdim,yarın veya pazartesi erdal beyle görüşecek ve bana dönecek,nolur dualarınızdan eksik etmeyin bizi çok ihtiyacımız var, umarım tahlili ekleyebilmişimdir,yorumlarınızı bekliyorum,durumumuz nasıl??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…