Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

evet hayatım malesef huyları geçmiyor (( benim eşimde bir süre kendini tutuyor sonra sonra benim sinir olduğum şeyleri yapıyor,kiminle mücadelen diyorum,bana değil kendine yapıyorsun diyorum ama birşey değişmiyor,napalım artık Allah beterinden korusun,başkalarıyla kıyaslayınca çok çok iyi huylarıda var ,düşünsene mesela senin eşin hemen sana hizmet etmeye başlıyormuş,ne adamlar var ikitanede gözün üstüne yumruk atıyorlar,Allah krusun

geçen gün yazmıştımya Allahtan umut kesilmez, umudumuzu kaybetmememiz lazım,sonuçta 1 sperm - 1 yumurta olay bu :))) inşallah bizlerde normal yollardan kavuşuruz bebişimize :))

merhaba arkadaşlar, beni de aranıza alır mısınız?

bizde de azosperm var 02-04-2009 yılında bazı testler yaptırdığımızda öğrendik maaelsef. sonra da üzerine düşemedik, korktuk. o zaman spermiogram ve hormon testlerını yaptırdık doktorlar tüp bebek dedi. funda hanımın buradakı yazılarını okuyunca çok umutlandım. gerçekten sıfırdan 3 mlyona mı cıktınız? bu tup bebek ıcın super bı sayı. ben baya bı arastırmıstım bu işleri ama siz benden daha bılgılısınız.

bizde gözle görülür bir varikosel yok ama eşimin sol testisinde ara sıra gelip giden agrılar oluyor.belki iltihap falan da olabilir tabii, sizin aklına gelen bısey varmı? yada bunla alakalı olabılır mı?

bırde o zaman kı test sonuclarını yazayım sızce umut varmı bı bakar mısınız?

spermiogram;

abstinans süresi; bulunan değer,5 normal değer 3-7 gün
hacim; 7.5 ml, normal değer 2-6 ml
ph; 8.0, normal değer 7.2-7.8
viskozite; normal, normal değer; normal
lifekaksiyon; 15 dk, normal değer; 10-30
sperm zaten yok

hormon;

fsh; 10.45, normal değer; 1,27-19.25
lh; 5,51, normal değer; 1.24-8,62
prolaktin; 5,76, normal değer; 2,64-13,13
testestoran (total); 2.00, normal değer; 1,75-7,81
albümin; 4.0, normal değer;3.5-5.0
seks hormon baglayıcı (shb); 22.5, normal değer; 18--114

sankı hormonlarımız da bır sıkıntı var gıbı gelıyor bana. sıgara kullanıyor esım bu etken bılıyorum ama sankı hormon tedavısı gorse bseyler olcak gıbı.

YORUMLARINIZ BENIM ICIN COK ONEMLI !!! ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDIN BIZE :((

Son düzenleme:

Merhaba arkadaşım burda hepimizin danıştığı bir doktro var kendisi Ankara tıp fakültesinde profesör ona sonuçlarınızı mail atarmısın?eminim yol gösterecektir.
Rabbim yardımcımız olsun hepimizin.
mail adresi
ksaydos@tr.net

Ben artık bizi bilemiyorum Fundacım burda aile dramı yapmayım ama farklılıklarımız var bizim.Sanırım yumruk faslını benim yapmam gerekecek benim yaptığım bir şey yok.İşime gidiyorum maaşımıııı eline sayıyorum.Evime gelip yemek yapıyorum.Ütüsünü yapıyorum.Ahanda bunlarııııııııııııııııın daha fazlasını yapıyorum bir eş olarak.Bu hastalıkla mücadelemi veriyorumm.Bilmiyorum ben ya.Keyfim yok benim yok.Boşanmayı geçiriyorum aklımdan düşün yani

yapma arkadaşım, yapma. seni hiç mi sevmedi, hiç mi güzel günleriniz olmadı? sen aşık olmadın mı bu adama, gözlerinin içine bakıp seni seviyorum demedin mi? elini sımsıkı tutmadın mı? onsuz mutlu olabilecek misin? zor bu işler biliyorum. çocuk sahbi olmak istiyorsun sende. ama sence o istemiyor mu sanıyosun. içi içini yiyordur. kendine kahrediyordur. ama her şey bi sınav işte. o da eline almak ister bebeğini. iyi düşn. bunalmışsın boşluga düşmüşsün. yapma...

merhaba,

malesef senide aramıza alıyoruz ,umarım yanlış anlamamışsındır,demek istediğim keşke böyle bir sorunla olmasaydıda mesela bebişler için yapılan hazırlıklarda felan bir araya gelseydik,inşallah o günlerde gelir

öncelikle korkmak yerine bence kabullenip mücadeleye başlayın,çooookkk zor bir dönemm çünkü bizler hem azospermle hemde eşlerimizle uğraşıyoruz,

sperm tahlilinizi nerde yaptırdınız? yer çok önemli,bence tekrar denemelisiniz,yanılmıyorsam istanbulda oturuyorsunuz ve bu konuda çok şanslısınız çünkü biryeri beğenmezsek diğerine gidebilirsiniz,bizim ilk tahlilde hiç sperm bulunamamıştı hatta rapora bulunamadı bile diye yazmamışlardı,sayı felan hiçbirşey yok düşün artık, bizde bakınca herşey yolunda sanmıştık,mutlu mesut doktora gidipte doktor hiç sperm yok deyince geçirdiğimiz şoku düşün artık

benim eşimde varikosel var ama ameliyata gerek yokmuş,hormon bozukluğu vardı,5--6 aydır çok düzenli olmamakla birlikte bunun tedavisi için uğraşıyoruz ve çok şükür değerler normale yaklaştı ,tabi bu benim düşüncem cuma akşam Kaan hocaya email attım ve cevap bekliyorum bakalım ne yazacak

sigara çok önemli bir konu mutlaka bırakmalı,erkekler bu konuya biraz rahat yaklaşıyorlar malesef,sigara içnelerin çocuğu olmuyor felan gibi garip yorumlar gelebilir ama şunu unutmamalı sigarayı kimi insan 50-60 yıl içerken kimi insan 1-2 yıl içtikleri için ölümcül hastalıklara yakalanabiliyor,her bünye ayrı.

sizin yerinizde ben olsam
**öncelikle sigarayı bıraktırırdım ( benim eşim bırakana kadar inan kafayı yedim,hala bazen canım çok istiyor diyor )
**sonra iyi bir yerde sperm ve hormon tahlilleri yaptırın,biz sperm tahlilini özelde hormon tahlillerini devlet hastanesinde yaptırıyoruz
**sonra ekin79 arkadaşımızın önerdiği gibi sonuçları Kaan aydosa email atın,bazen birgün içinde geri dönerken bazen 1 haftada cevap verebiliyor,bizi birkez ankaraya çağırdı eşimi muayene etti sonrasında tahlil yaptırıp email atıyoruz ve bu şekilde tedavisi devam ediyor,KAan hoca çok iyi bir doktor olmasının yanında çok iyi bir insan,
**IVI tüp bebekte erdal bey eşimden genetik testler istedi haftaya cumartesi biz gidip o testleride yaptırıcaz,Erdal beyin söylediğine göre sperm sayısı 5milyondan az olunca bu tahlilleri mutlaka yaptırmak gerekiyormuş,

tahlillerle ilgil ben yorum yapmak istemiyorum çünkü bu konuda eğitimim yok zaten ne desem yalan olur ama tekrar yaptırısan aradaki farklara bakarız ve inşallah bak bu değerlerde düzelme olmuş gibi yorumlar yaparız :))

bu arada unutmadan sorayım senin ve eşinin yaşları kaç ?

son olarak bu yazıyıda mutlaka oku bence :)) http://www.kadinlarkulubu.com/tup-bebek-ozel-bolum/469479-iste-umut-hikayesi.html

ben eşim için hazırlayacağım yeni programıda burda yazarım zaten,istersen benim yazdıklarımdan veya burda diğer arkadaşların yaptığı programlardan yaralanabilirsin,program derken bitkisel kürler vs. onlardan bahsediyorum

((((
ben eşimden değil başkalarında çekiyorum ama öyle tak diyor ki bazen eşime püskürüyorum...benim akrabalarım annemler falan ne güzel etliye sütlüye karışmaz ama maalesef onunkilerr......
doktorun adı hakan erkaya..ben ok memnundum kendisinden...gerçekten çok vicdanlı ve işini bilen biridir.mesleğinde de iyidir.istersen bi bak canım..benim atakların sonu gelmezse ona giderim..zira dediğim gibi psikolog ve psikiyatrisleri pek sevmem:///
bende numarası var cep ama bi süre bekliyim dedim...blki strestendir geçer diye:/
geçmezse krizlerim gidicem hayatım ya.
canım normal görünüyo hormanlar sanki...tabi yine dr danışın..o ne derse öyle hareket edin..Allah yar ve yardımcımız olsun..çekmeyen bilmez..damdan düşeni damdan düşen anlarmış
bugünler geçecek stresten sıkıntıdan boşanmayı düşünüyorsun bence...biraz eşinle zaman geçirip değişik bişeyler yapmayı denesen iyi gelir mi acaba?

bızım yas 28, caksır falan denedık bız bı ara, bazen de vıtamınler falan ama bı degısıklık yok.

2 defa sperm testı yaptırdık bır kac ara ıle. bır tanes medi life dıgerı de özel bı labaratuvarda. ıkısınde de sonuc sıfırdı.

sol testısınde kı agrı ne olakı onu cok merak edıyoruz.

doktor olayı erkeklerı bıraz gerıyo. gıdıpte ben kısırım dıyemıyo maalesef. sımdı sıgarayı bıraktırcaz. e tabı 3 ay gereklı bunun ıcın. bır ılac cıkmıs chapmıx dıye onu kullanıcak. zaten sıgarayı bıraktıktan bır kac sonra vucut kendıne gelır. ondan sonra da testlerı yaptırcaz. ama anlamadıgım degerler hep norml degerler ıcerısınde. bır tek seks hormonu ve testeron harıc. ama malzeme yok ıcınde işte.

canım benim sakinnnn....böyle durumlarda eşinin iyi yönlerini düşünmeye çalış,başka şeylerle ilgilen,hayal kur,mesela ben hep bahçeli ev hayali kurarım,eşim hayalimde olmaz bile,yoksa hayalimdede sinirlerim bozulur ,malesef işte herşey bizim omuzlarımızda,onların erkelik gururlarına birşey olmasın diye çevremizeki arkadaşlarımızla konuşup dertleşemiyoruz bile ( ama bir gerçek var ki sinirlendiğimiz zamanlarda olmasa bile normal zamanlarda eşlerimizi çok seviyoruz :)) dün bir tava gördüm kocaman ve nasıl ağır görsen elime zor aldım bununla ne yapılır ki dedim sonra sana birkez vursam sinirlerim yatışır dedim :)))))) ama bazen gerçekten içimden geçiyor

sen şimdi boşanmayı unut,gerçekten diyorum düşünmemeye çalış,ben öyle yapmaya çalışıyorum çünkü sürekli boşanıcam diye hayal kurarsm bunu hedef haline gietirip biranda bırakıp giderim diye kendimden korkuyorum bu yüzden iyi olacak aramız düzelecek diye hayal kurmaya çalışıyorum,ayırca bakınca eşlerimizin bazen acınacak halleri oluyor ,şuçlarını kendileride biliyorlar ve boyunlarını büküp kedi yavrusu görünümünü alabiliyorlar,Allahtan biz üzüldüğümüzde onlarda üzülebiliyorya hep ben haklıyım ne desem ol yapılacak deseler ne yapardık,bak senin eşinde getir götür yaparak sana birşekilde yaklaşmaya çalışıyor :))

arkadaşlaaaaarrrr, bu Allahtan gelen bır durummm, rabbim ol derse olur, olma derse olmaaazzzz, ha tabı ınsanoğlunun etkenı yok mu var (sigara vs) ama her sey rabbıme baglı. bence eşinde cabalıyorsa ve sende ona destek oldugun halde olmuyorsa vardır muhakkak bıseyler olmaması ıcın.

misal bizim akrabaın 5 sene cocugu olmadı, çocukta çocuk çocukta cocuk dedi herkes. Sona rabbim bir verdi aman Allahım boyjndan asagısı tutmuyor cocugun. özel bı hastalıkmıs adını hatırlamıyorum :( 1 yasında vefat ettı. bu daha mı gusel? sakın arkadaşlar sakiiiinnnnn...

Öyle gerçekten eşim çok iyi biri...Yok kız boşanmam da boşansam ne olur diye geçirdim durdum bugün.Uyudum 3 saat :) ben sürekli yiyorum sinirli olduğumda.Bir baktım bu bana iki günde kilo olarak dönmüş nasıl becerdim bilmiyorum.Ama ne bileyim yaklaşsa da bazen uzaklaşıyorum eşimden.Sanırım adet olacağım :) ne yapsa batıyor bana işin garip tarafı ben yansıtıyorum anneme söyledim.beni telkin etmeye çalışıyor onu da üzüyorum.offf bilmiyorum ya gırtlaklayasım var inan :)))))) böyle suçlu oluyor insan işte.Evet getir götür yapıyor çünkü suçunu çokk iyi biliyor özür diliyor sürekli.Ama sürekli dilemesin ya.Yapmasın.Sonra affedersiniz köpek gibi peşimdee dönüyor.Ya bazen gözüm mü dönüyor nedir vala dövesim var benim herüfüüüü :) :84:

Naptın bacımmmm :2: çok şükür bunun farkındayız.Allah korusun her zaman dememiz gereken ve çok şükür diyoruz, Allah sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü evlatlar versin.Vakti zamanını bekliyoruz napalım imtihanımız bu..

Funda ya sana ben dua okuyacağım tatlım okuyunca yazarım.İhmal ettim yaa

hepimiz zaman zaman kötü şeyler düşünüyoruz galiba

canım sizin yaşlar güzelmiş,keşke 2009 da tedavinize devam etseydiniz ,sonuç sıfır olsada galiab doktorlar %50 ihtimal veriyorlar
testisteki ağrının üzerine mutlaka düşün,inşallah önemli birşey değildir,kaan hocaya mail atarsanda mutlaka bu konuyu belirt

erkekler sadece doktor olayı için değil herşey için geriliyorlar malesef,benim eşimşe trafiğe bile çıkılmıyor,dün akşam eve geldik ya dedim reklamlardaki kayınvalideyi geçtin bu ne böyle,adamlar istiyorlarki herşey yolunda gitsin,hiç önlerine problem çıkmasın,

sigara bırakmak için aslında 3 aya gerek yok bence gerek yok,önemli olan eşinin beyninde bitirmesi,eğer beyninde bitmediyse benim eşim gibi ah sigara olsaydı diye gezer durur :)) benim patronum iki elinde sigarayla dolaşırdı sonra birgün bırakıcam demiş ve bırakmış ,şok olmuştum,dediğim gibi önemli olan kendinin karar verip vaz geçmesi,inşalah bırakır,

benim eşiminde testosteron hormonunda sorun vardı ama seks hormonuna hiç baktırmadık galiab ilk kez duyuyorum,düzenli bir tedaviyele düzelir inşallah stres yapmayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…