Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

güzel arkadaşım hoş geldin
allah şifa versin ama eşinin duruma uygun davranması çok önemli en azından çaba harcaması şart
seni çok iyi anlıyorum
ama lütfen yıpratma kendini
vericek olan allah
biz burda ne hikayeler okuduk yeterki rabbim ol desin
ama tabiki tredbiri elden bırakmamak gerek
sana tavsiyem kaan aydos var ankarada prof istersen mailini veriyim durumu birde ona anlat bakalım ne diycek

beni duydugun için çok tesekkür ederim...biliyorum rabbim büyük dertde ondan dermanda ondan.gaziantepde yasıyoruz biz burnumun dibindeki doktora götüremediğim eşimi ankaraya nasıl götürebilirimki.bugun zaten büyük bir kavga cıkaracagım.önüne secenek koyacagım ya tedavi olmayı kabul edersin yada benden vazgecersin şeklinde umarım basarılı olabilirim.rabbim hepimize sabırlar ve şifalar versin ,rabbim kucagımızı boş bırakmasın...

HUSMEH canım hoşgeldin ...inan ki yeni gördüm seni...doğru yerdesin canım burda dertlerimizi sıkıntılarımızı paylaştıkça eminim ki dahada rahatlıcaksın...çünkü burda hepimiz birbirimizn destekçisiyiz.....güçlü ol ve moralini bozma arkadaşım ....çünkü hemen hemen hepimizin durumu aynı...

çok saolun arkadaslar insallah rabbim birgün bizimde yüzümüze bakar.okudum yazılan hikayeleri tek olmadıgımı anladım.beni delirten belirsizlik en azından doktora gidip bir öğrensek neyimiz oldugunu belki biraz rahatlıycam.3 ay korunduk zaten 1 sene olmayınca bebeğimiz ben kadın doğuma gittim bütün tahliller yapıldı normal hepsi yumurtalarımı çatlatmayı denediler yine olmadı doktorum eşimden tahlil istedi canlı hücremiz cıkmadı.yanlıs olabilir dedik tekrar yaptırdık ama sonuc değişmedi.ürolojiye gittik elle muyenede varikosel cıktı emin olmak için film istediler çift taraflı çıktı.sadece yarım saat sürer ameliyat yarın normal yasamınıza dönersiniz dediler.eşim tam 4 saat kaldı ameliyatda ve 42 dikişle çıktı.10 gün yerinden bile kalkamadı.işte 1 ay sonra kontrole gittik 8.ayınızda test için tekrar gelin dediler.eşimi ikna edemiyorum şimdi hem sonuctan korktugunu söylüyor hem maddi durumun elverişsiz oldugunu söylüyor.işte sorunumuzun ne oldugunu bilememek beni deli ediyor.rabbim bu zorlu yolculukta yar ve yardımcımız olsun

Canım benim eşimde geçen seneye kadar çok aksi ve huysuzdu ne desem aksini yapıyodu..yalvar yakar gidiyoduk hastaneye ...hele ilk zamanlar spermiogram tahlillerini yaptırana kadar ne çektiğimi ben bilirim..ve beni o kadar bezdirdiki anlatamam...bu yüzden seni çok iyi anlıyorum ama bence direk kavga modunda konuşma..sakin konuş ve tedaviye devam etmediği için çok mutsuz oldunu fark ettir belki anlar dayanamaz sana eminim ki seni kaybetmeyi oda istemez..

insallah canım benim hallederiz,gecen zaman bizler için cok değerli bunu sende cok iyi biliyorsun.bu arada senin problem nedir tedavi sürecindemisin

evet zaman sorunu en büyük sıkıntımız maalesef..bizde 4 yıllık evliyiz..eşim azospermi ve ne yazık ki tüm değerleri sıfır.ilaçlar ve kürlerle yani ne yaptıysak yükseltemedik ..küçükken ağır ve ateşli hastalık geçirmesi sebebiyle azosperm teşhisi kondu.bize tek seçenek önerdi gittiğimiz drlar.(medicana-medical park ,av.şafak hastanesindeki drlar)son olarak m.parkta tedaviye başlamıştık ama vazgeçtik..şimdi bizde m.tese için doğru merkez arayışı içindeyiz..

daha hiç bişey olmadan nerdeyse tüp bebek maliyeti kadar masraf yaptık zaten.inşallah rabbim bundan sonraki emeklerimizi boşa çıkarmaz ...
bizde maddi yönden epey sıkıntı yaşıyoruz ama borç harç napıp yapıp başlıcaz artık bişekilde canım

ankaraya gitmene hiç gerek yok maille yardımcı oluyor kendisi antepte tahlillerinizi yaptırır her ay kendisine maille atarsın
amannnnnn dur canım kavga etmeyin güzel güzel konuşun lütfen bu durumun sizleri çıkmazlara getirmesine izin vermeyin lütfen

kabul edin ne demek ,aramızdasın zaten ,ama malesef hoş geldin diyemiyorum,daha öncede yazmıştım buraya gelen arkadaşlar malesef sorunları olduğu için burda ama çok şükür iki arkadaşımızın hamilelik haberlerini aldık, inşallah herkes böyle güzel habelerle gelir o zaman işte herkes hoşgelmiş olur :))

arkadaşlarla yazışmalarını okudum,seninde anlaşılan evde koca bir bebeğin var,ah bu erkekler varya al birini vur ötekine :))) bende uzun zamandır eşimle uğraşıyorum,1 yıl önce sperm tahlili yaptırması için yalvarmıştım ama söz dinlememişti, 2,5 yıldır kilo versin diye uğraşıyorum inadına kilo aldı ,sigarayı bırak dedim söz vermesine rağmen bırakmıyor,hareket etme fikri adamın bünyesini bozuyor, benim yap dememe rağmen yapmadığı konular yüzünden şu an bebek için uğraşıyoruz,

pek çok konuda eşimle anlaşamıyoruz ,çok şükür şu anda eşim tedavisini uyguluyor,ama bazen sinirlerimi tepeme getiriyor yine, ballı karışım aldım,her akşam çaylar yapıyorum hep bir surat yaparak yiyor ve içiyor,benimde deli bir yanım vardır içimden bir ses al o çayı dök kafasından diyor,
amaaa.......Türk kadınıyımya... ya sabır diyorum, gerçi bazen canına okuyorum o da ayrı konu :)))

erkekler malesef böyle bir sorunla karşılaşınca bunu guru yapıyorlar, halbu ki bu Allahtan gelen bir rahatsızlık,grip olmak gibi belkide ve çok şükür günümüzde pek çok şifa yönetemi var ama önemli olan istemek, benim eşim ilk günlerde cidden çok yıkıldı ama ben hep bu senin değil ikimizin problemi ve herkesin başına gelebilecek birşey diye anlatmaya çalıştım,bebek için asla onu terk etmeyeceğimi ve eğer isterse bunun üzerinden beraberce gelebileceğimizi anlattım,bazen anlıyor ama bazende o çok sinir olduğum inadı tutuyor mümkün olan her türlü tersliği yapıyor,

atlatıcaz inşallah bu günleri, önemli olan şu stresi atlatabilmek , hiçbir problemi olmayan insanlarda bile stres yüzünden bebek olmayabiliyormuş,bu streside inşallah dualarla atlatıcaz, birbirimize destek olarak atlatıcaz, malesef kavga etmek çözüm olmuyor,kavga etmek çözüm olsaydı şu an eşimle çok mutlu bir evliliğimiz olurdu,

eşin herhangi bir ilaç kullanıyormu veya kullandığınız bitkisel şeyler varmı,sen ovulasyon testi kullanıyormusun, varikosel ameliyatlarında sonra 3-4 ayda bebek sahibi olanlar var belki stres yapmasanız olacak, eşin doktora gitmekten rahatsız oluyorsa evde yapılan sperm tahlillerini bir deneyin ,hadi diyelim normal yolla bebek olmadı tüp bebek yapmanız gerekti bunu illaki özel tüp bebek merkezinde yapmanızda gerekmiyor,şu anda devlet hastanesine giden bir arkadaşım var ve çok memnun,onunla konuştukça acaba bende devletemi gitsem diye düşünüyorum,

çok fazla yazdım ve karışık yazdım galiba, umarım zaten karışık olan kafanı iyice karıştırmamışımdır :)) birde bence bu akşam kavga etme,sabret biraz aramızda konuşalım, birbirimize fikir verelim,dertleşelim hemen kestirip atma..benim gibi bi deli bile sabredebiliyorsa .. herkes sabreder

canım bak şimdi ameliyatı olmuşsunuz artık bundar sonrası iyi bakım ve tedaviyle devam etmelisiniz
eşinin hormon değerlerine bakıldımı hiç
fsh,testesteron bunlarda çok önemli eğer sorun varsa tedavisi var

siz aslında 8 ay boş boş beklemişsiniz keşke eşin biraz daha uyumlu olsaydıda bu süreçte hiç olmadı vitamin vs kullansaydınız

evetttt...benide belirsizlikler deli ediyor,hemde her konuda,bu ay sonunda tatile gidicez daha neresi olduğu belli değil,ev almak istiyoruz nerden alacağımız belli değil....yani o kadar çok şey varki delirmemek elde değil,hayal bile kuramıyorum malesef...mesela bu hafta sonu tüp bebek merkezine gidicez ama eminim burnumdan gelecek çünkü eşim gitmeyi istemiyor, dediğin gibi bu zorlu yolculukta Rabbim yar ve yardımcımız olsun

fundacım süpersin valla:)))banada iyi geldi yazdıkların

meri ,funda kızlar bişey kafama çok takılıyo biz eşimle gittiğimiz tüm drlar da direk hormon testlerine ve sperm tahlilleri sonuçlarına göre direkt olarak micro tese ameliyatı dediler..ama hiç biri elle muayene yapmadı ...hani belki tıkanıklık falan vardır diye içimde kaldı hep...gerçi tıkanıklık olsa testlerden anlaşılırmıydı acaba?sizlerde de sadece yapılan testlere göremi teşhis koydular

bu konularda Meri58i dinlemelisin tecrübeli bir arkadaş ,
hormon değerleri gerçekten çok önemli biz bu yüzden uğraşıyoruz mesela,
Kaan Aydos çok iyi bir doktor bizde onun tedavisini uyguluyoruz,

canım aslına bakarsan ben tüp bebek terimnlerini hiç bilmiyorum yani micro vs nedir az çok tahmini var ama tam bilgim yok

eğer varikoselle ilgili elle muayne yapmadılar diyosan benim bildiğim varikosel tespiti en iyi elle muaynede belli olur

Son düzenleme:

Kaan hoca eşimi elle muayene etti ve varikosel olmadığını söyledi,renkli ultrasonları felanda vardı, hormon tahlilleri de yapılmıştı,tüm bu tahliller sonucunda Kaan hoca hormon problemi olduğunu söyledi, istersen sende tüm sonuçlarını Kaan hocaya gönderip sor, bir iki gün içinde geri döner, belki muayeneye çağırır ,ama medical park vs.. tavsiye etmem bizim tüm moralimizi bozdular,sizide zor durumda bırakmışlar,hep derim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın

bu konularda Meri58i dinlemelisin tecrübeli bir arkadaş ,
hormon değerleri gerçekten çok önemli biz bu yüzden uğraşıyoruz mesela,
Kaan Aydos çok iyi bir doktor bizde onun tedavisini uyguluyoruz,

bizde bu dertle tanışmadan önce hiç bişey bilmiyoduk
hatta bişey söyliyimmi kızlar ben lisans mezunuzum 24 yaşında evlendim ve ilk evlendiğimde yumurtadan spermden habersizdim,yapınca hemen oluyo diye biliyodum
şimdiiii sperm sözcüğü dilimden düşmüyo
az çok bişeyler öğrendikki bana göre insan durumu hakkında birşeyler mutlaka bilmeli araştırmalı

bende sizlerden yeni şeyler öğreniyorum ,çok yazmasamda topiğinizi okumnaya çalışıyorum

canım senin yazdıklarını okurken kendi halim aklıma geldi ,bu konularda benimde bilgim yok denecek kadar azdı ki ben evlendiğimde 30 yaşını geçmiştim, birde utangaç bir tiptim ama şimdi bakıyorumda hiç tanımadığım adamlarla bile oturup spermden felan bahsedebiliyorum :))) düşünsene baharatçıya gidiyorum mesela adama derdimi anlatmam lazım ,önce testosteron hormonundan başlıyorum konuyu açmaya sonra sperm felan herşeyi konuşuyoruz, alıştık artık :))

arkadaşlar ben biraz kaçıyorum eşim geldi eminim çok açtır yemek yapmam lazım,biraz sonra gelmeye çalışırım

:))) Melisim HANGİ merkezmiş acaba merak ettim şimdi...böle şeyleri duyunca görünce insan seviniyo valla..
canım , valahi aramaya çalıştım bulamadım google dan.kısaca anlatayım haberi : Bu çift Mardin'deymiş 13 yıl çoçukları olmamış ,aşılama ve birkaç tüp bebek yaptırmışlar olmamış. sonra İstanbul'a gelmişler dr sevilay dı galiba küt saçlı gözlüklü bir kadındı dr. neyse çift ikiz erkek bebeklere hamile kalmış, almışlar bunlar davulları zurnaları dr un yanına gelmişler,dr halaya kaldırmışlar hehehhe kutluyorlardı.çiftler erken evlenmiş 16 yaşındaymış kadın 13 ekleyin. 29 yaşında..ha bu arada sorun erkekteymiş 6000 kat büyütmüşler spermleri yani IMCI yöntemi yapılmış..

hoş mu geldin bilemiyorum keşke güzel topiklerde buluşsaydık arkadaşım ne diyim Allah şifalarını verecek eşlerimizin..moral önemli burda ve de sabır..inşallah ben dahil hepimizie rabbim verir.

canım çift mardinli ama tüp bebek yaptırdıkları yerdemi mardin acaba
yoksa istanbulmu detay verdiler mi haberde
yada hangi kanal olduğunu söylersen ben bulurum

ben baktım ilgi var mesajıma aramaya çalıştım ancak bulamadım :) neyse istanbul'da bir merkezdi...yukarıda detaylı yazdım kanımca :)

dün akşam bende googleda aradım ama bulamadım :)) bulan olurs lütfen banada haber versin
:)))) bana da :))

doğru söylüyorsuuunnnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…