- 24 Ocak 2010
- 20.969
- 46
- 408
rabbm hepımıze sıfalık versın ınsallahhhhhhhhhhhh
canım aslına bakarsan ben tüp bebek terimnlerini hiç bilmiyorum yani micro vs nedir az çok tahmini var ama tam bilgim yok
eğer varikoselle ilgili elle muayne yapmadılar diyosan benim bildiğim varikosel tespiti en iyi elle muaynede belli olur
Kaan hoca eşimi elle muayene etti ve varikosel olmadığını söyledi,renkli ultrasonları felanda vardı, hormon tahlilleri de yapılmıştı,tüm bu tahliller sonucunda Kaan hoca hormon problemi olduğunu söyledi, istersen sende tüm sonuçlarını Kaan hocaya gönderip sor, bir iki gün içinde geri döner, belki muayeneye çağırır ,ama medical park vs.. tavsiye etmem bizim tüm moralimizi bozdular,sizide zor durumda bırakmışlar,hep derim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
AMİN Canım .....sağol evet bitanem haklısın ama ben sonuçları kaan hocaya attım oda prexeed plus verdi...6 ay kullandık ama değerlerde artış olmadı ...bu durumda yanına çağırıyodu bizde randevu alıpta tekrardan gitmedik..çünkü ankaraya gitmem dedi eşim...aslında gidebilsek süper olurdu..
dediğim gibi umuttaki Emre beye gidelim diyorum.şu iş ve para durumlarını ayarlar ayarlamaz gideriz inşallah..buarada ivi tüp bebekteki izlenimlerinide merak ediyorum sen beğenir tavsiye edersen orayıda düşünebiliriz..fikrin önemli benim için arkadaşım inşallah hakkımızda hayırlısı olsun ve bizi doğru doktorların eline teslim etsin RABBİM ...
canım emre bey için herkes çok iyi diyor,umut tüp bebek bahçeci grubuna ait,bende bahçeci fulyayı düşünüyordum ama daha önce yazdığım gibi doktorlrdan biri hakkında kötü birşey okuyunca soğudum malesef,
benim eşimde varikosel olmadığı için açıkcası ivi tüp bebek bu konuda nasıl inan bilmiyorum ama şu anda , dayanamadım arayıp sordum,üroloji doktoru gerekince geliyormuş,doktorun adı bülent alıcı dediler,telefon numaramı aldılar birazdan arayıp net bilgi vereceklermiş,ararlarsa sana yazarım
Fundacım sana özelden yazmaya çalıştım ama msj sayısına ulaşamamışım henüz ....yazdım ama yollayamadım
ararlarsa yazarsın canım bekliyorum..ben nası olsa artık hep burdayım:)
Canım arkadaşım çok sağol ilgin için ...şimdilik biraz gözattım yine uzun uzun incelerim.. tüp bebek te indirimler çok iyi...
fakat canım biz tüp e geçmeden önce m.tesede canlı sperm bulurlarsa dondurup tedaviye geçilecek, çünkü m.tesede canlı hücre bulunamazsa tüp bebeğe asla başlıyamıcaz...acaba m.tese ameliyatlarınıda kapsıyo mu bu indirimler?.olmazsa ararım sitedeki teli öğrenirim..eğer öyleyse hemen üye olurum tabi canım benim yaa...
merhaba arkadaslar.öncelikle beni de araniza kabul edermisiniz?? cok yalnizim bende,kimseye de anlatamiyorum derdimizi..benim esimde azospermi malesef..bizde yaklasik 1 yil oldu bu uzun yolculuga cikali..ama hala yoldayiz henuz bir sonuca varamadik.tek basina mücadele etmekte cok zormus arkadaslar..hele gurbette olunca daha bi zor..ama gene de rabbim büyük benim hala umudum var..
sizleri okudukca bende daha fazla bir umut olusuyor..insallah bir gun bizde yavrularimiza gecte olsa kavusuruz..bu yolculugu sizlerle birlikte paylasarak ve sizlerden destek alarak yapmak bana cok iyi gelecek.cünkü esim ve benden baska kimse bilmiyor ..kimseye söylüyemiyorum..
esimle de konusamiyoruz ki herseyi.benimki de ayni sizlerin ki gibi umursamaz birisi..herseyi ben arastirip ayagina getireriyorum,gene de mizmizlaniyor...bende sasirdim ne yapacagimi bilmiyorum.
birbirimize destek olup allahin izniyle bunlarin üstesinden geliriz insallah..
Aradım arkadaşım Allah razı olsun...baya ilgilendiler...tek tek cevap verdi kadın sorularıma...bizim azospermi olduğu için tıkanıklık yani varikosel olma ihtimali çok çok azda olsa varmış.çünkü VARİKOSELDE kaliteli sperm bulma oranı daha yüksek...azospermli(menide hiç bir canlı sperm bulunmması )yani bizim gibi hastalarda tek çare m.tese ameliyatı dedi.ama BÜLENT hoca durumuna göre ameliyatı olup olmaması gerektiğini söylüyomuş..hatta bazı azolu hastalara ilaç tedavisi uyguladıktan sonra yapıyomuş ameliyatı..(buarada muayene ücreti 275 tl)
ivi de de sperm dondurmayı doğru bulmuyolar..dondurduktan sonra spermler daha çok zarar görüyomuş.
bu sebeble hücre bulunsa bile ameliyatın bi anlamı kalmıyomuş..yani eşim m.tese olmadan benide hazırlıcaklar.(m.parktaki aynı yöntemdi)ama umutta öyle değil orası direk donduruyo..hangisi daha doğru bende anlamadım canım..
ama ne biliiim iyi biyer gibi geldi bana..
canim öncelikle gercekten cok cok tesekkur ederim sana.beni hemen araniza kabul ettigin icin..rabbim kimseyi bu dertle sinamasin cok zor gercekten.ama gene sükür diyelim.bundan sonra beni anlayan dostlarla birlikte olmak beni cok mutlu edecek..
ben kendimi ve sürecimi kisaca anlatayim. ben 32 esim 37 yasinda.isvicrede yasiyorum.benim ikinci evliligim. ilk esimden 13 yasinda bir kizim var allaha emanet.
kizimi daha 19 yasima bile gelmeden dünyaya getirmistim ve o kadar cabuk olmustuki hic ilerde bu tür bir problemle karsilasacagim aklima bile gelmezdi.ama imtihan iste,rabbim belki de bu sekilde siniyor bizleri.neyse 4 yil önce ikinci esimle evlendim.cok istememize ragmen cocugumuz omuyordu.ben hep sorunu kendimde ariyordum.düzensiz adet oluyordum,bazen aylarca hic olamiyordum.doktor ilac falan veriyordu duzene giriyordu,birde cok uzun süre ara verince cocuk sahibi olmaya kesin benden olmuyordur diyordum.
ama uzun arastirmalar sonucu bende hersey normaldi...doktor birde esimden sperm alip ona bakilmasini istedi.tabi biz o kadar inanmistik ki herseyin normal olduguna hic aklimiza azospermi diye bir sonucla karsilasmak gelmiyordu.hatta öyle bir hastalik duymamistik bile...
test sonucunu alip bir koca tokat gibi yüzümüze inmesi koskocaman bir sifir la karsilasmak bizi arayis icine soktu.o an sanki dünya basima yikilmis ve ben altinda kalmistim.cünkü doktora microenjeksiyon olmaya gitmistim.doktor beni hazirlamis esimden alinan spermi bana enjekte edecekti.sonuc sifir olunca ben oda da yigildim kaldim..o gunu hatirlamak bile istemiyorum--
sonra tabiki hemen burada tüp bebek merkezine basvurduk.malesef burasi türkiye gibi degil cok secenek yok.tek bir merkez var,orayada randevu almak icin en az 6 ay bekliyorsun..nihayetinde bizde 9 ay bekledik ve randevu günü geldi.cok umutluydum bu sefer kesin olur diye..
gene testler yapildi sonuc gene sifir...türkcesini tam bilmiyorum ama kücük bir ameliyatla esimden sperm aradilar.gene hayal kirikligi gene bulunmadi gene bosa ciktik.umutlat gene söndü.tabi bende bu ara bos durmuyorum ne duyarsam onu yapiyorum.adeta profösör oldum bu konuda
neyse doktor bize önce 3 ay sonra gene test bulunamassa 6 ay daha hormon hapi kullanacagimizi ona göre tekrar ameliyatla arama dedi.3 ay kullandik hapi,yanisira arisütü,polen,bal karisimi kullandik.keciboynuzu kürü yaptik.daha dogrusu ben zorla yaptiriyorum.
dün tekrar sperm örnegi verdik ve sonuc haftaya persembe belli olacak.bekliyoruz..eger sperm bulunursa hemen baslayacagiz demis doktor...yuzde 50 sans verdi doktor..artik bilmiyorum..
ben degrleri kaan hocaya mesaj attim cevap olarak ilaca devam edin, her ay test sonuclarini bana gönderin zamani gelince microtese yapalim demis..
ben de yazin izne gelince birde türkiye de arastiracagim.
simdilik aklima gelenler bunlar arkadaslar.aklima geldikce sorularinizi cevaplarim.cok uzun oldu kusura bakmayin emi.
merhaba arkadaslar.öncelikle beni de araniza kabul edermisiniz?? cok yalnizim bende,kimseye de anlatamiyorum derdimizi..benim esimde azospermi malesef..bizde yaklasik 1 yil oldu bu uzun yolculuga cikali..ama hala yoldayiz henuz bir sonuca varamadik.tek basina mücadele etmekte cok zormus arkadaslar..hele gurbette olunca daha bi zor..ama gene de rabbim büyük benim hala umudum var..
sizleri okudukca bende daha fazla bir umut olusuyor..insallah bir gun bizde yavrularimiza gecte olsa kavusuruz..bu yolculugu sizlerle birlikte paylasarak ve sizlerden destek alarak yapmak bana cok iyi gelecek.cünkü esim ve benden baska kimse bilmiyor ..kimseye söylüyemiyorum..
esimle de konusamiyoruz ki herseyi.benimki de ayni sizlerin ki gibi umursamaz birisi..herseyi ben arastirip ayagina getireriyorum,gene de mizmizlaniyor...bende sasirdim ne yapacagimi bilmiyorum.
birbirimize destek olup allahin izniyle bunlarin üstesinden geliriz insallah..
arkadaslar sizler bi gidin görüsün insallah hayirrli haberlerle de dönün sonra bizlere de umut olsun.
zaten bende türkiye de yaptirmak istiyorum.ama cok fazla bilgim olmadigindan arayis icindeyim.
insallah sizler bize umut olursunuzda arkanizdan bende gelirim.
canım Allah yardımcın olsun, inan ben burda tüp bebek merkezlerine internetten mesaj atıyorum en fazla 2-3 saat içinde beni arayıp hemen gelin görüşelim diyorlar, internette yaptığım araştırmalarda yurt dışından pek çok kişinin istanbula gelip tedavi gördüklerini yazıyor, istanbul bu konuda gerçekten çok iyiymiş,
Türkiyede izninizi kaç hafta kullanabiliyorsunuz? bence şimdiden araştırmalarını yap, kabul ederlermi bilmiyorum ama istersen sonuçları email yoluyla tüp bebek merkezine gönderip bilgi almaya çalış, eğer herşeyi buraya geldikten sonra ayarlamaya çalışırsan vaktin yetmeyebilir, en önemlisi moralini yüksek tutmaya çalış, olacak inşallah :))
Canım hoşgeldin...burası insana terapi gibi geliyo inanki...ALLAH razı olsun fundacımdan bizi biraraya getirdi...
sen canını sıkma arkadaşım üstesinden gelicez tabiki,birbirimize böyle destek olarak ve sabrederek aşıcaz tüm engellerimizi........inanıyorum ....Rabbim hepimize dayanma gücü versin çünkü eşlerin bu durumu hastalığından daha çok yıpratıyo bizi ne yazıkk ki hep kadınlar çekiyo çileyi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?