Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım çok geçmiş olsun üzülme diyemem ama mevlam neylerse güzel eyler en azından bunu düşün inşallah gelecek ay yine hamile kalırsın aminnnn

evet ilk şok kötü oluyor,özellikle doktor insan psikolojisinden anlamıyorsa,sert mizaçlıysa kullandığı tüm kelimeler insanın suratında tokat gibi patlıyor,inşallah sizin pozitif enerjisi olan bir doktorunuz vardır

eşimde sperm çıkışı oluyor ama çok az,ilk tahlilde 0 çıkmıştı,ikincide 14-15 diyebilirim bunun sebepleri

1-aşırı kilo + yanlış beslenme : 50 kilo kadar vermesi gerekiyor,2 aydır diyetisyen kontrolünde 10 kilo verdi, kaldı 40 kilo :))

2-sigara : eşim 30 yaşından sonra sigaraya başlamış ve günde 1 paket camel içiyordu-hala bırakmadı,sorsan içmiyorum diyor ama sigara içmek için hep bir bahanesi var, ya morali çok bozuktur sıkıntıdan bir tane yakar , yada morali yerindedir keyfinden bir tane yakar ama çok şükür artık günde 1 tane felan içiyor

3-stres herşeyi kafasına takıyor,bunun için bir çözüm bulamadım malesef,psikoloğa git diyorum ama bence ilç alıp sakinleşmekte çözüm değil,insan sorunlarıyla başetmeyi öğrenmeli

4- hormon bozukluğu : yukarda yazdığım sebeplerin sonucu olarak tabi hormonlarda dayanamamış artık testosteron hormonu düşük şimdi Kaan hocanın tedavisiyle hormonları düzenlemeye çalışıyoruz

benim eşimde varikosel yok çok şükür, ama burda pek çok arkadaşın eşinde bu problem var ve ameliyat sonrasında 3-4 ayda bile normal yolla hamile kalan pek çok kişi var,

şimdi sizin sorunu tam olarak bilemiyorum ama tavsiyelerim şöyle olacak,öncelikle bu problemi gözünde çok büyütme ,inanmak başarmanın yarısıymış,inşallah bebeklerimizi kucağımıza alacağımız günler gelecek kendini sakın üzme (inşallah eşin bizimkiler gibi problemli değildir, emeklerinin karşısında dız dız etmeden hazırladıklarını kullanıyordur,daha önce belirttiğim gibi benim asıl sorunum eşimle uğraşmak,birlik olsak aslında bu problem bugüne kadar çoktan çözülmüş olurdu)

iyi güvenilir bir doktor bulmaya çalış,hep derim Allah iyi insanlarla karşılaştırsın,ege ün. giden arkadaşım var sizinde gitme imkanınız varsa ondan fikir alabilirsin

ben eşime aktardan aldığım ballı macunu kullandırıyorum (içindekiler:toz zerdecal,toz çörek otu,toz zencefil,damla sakızı,udil hindiçakşır kökü,saf salep,polen,gingeng toz,toz havlıcan,arı sütü var)
sanırım senin yaptırdığın macunun içinde de benzer şeyler vardır,

hergün çiğ fındık veya badem, kuru incir, kabak çekirdeği, vermeye çalışıyorum,

eşimde hormon bozukluğu olduğu için 2 aydır DİŞİ ısırgan otu çayı yapıyorum (dişi olduğunu özellikle belirtiyorum) (Kaan hocada ısırgan otunu önerdi )

yine testosteron hormonu için demir dikeni kullanıyor

keçiboynuzu tozu ve pekmezi

kavun çekirdeği yağı almıştım ama sanırım bir süredir onu pek içmiyor

hergün balık yağı hapı içiyor ve c vitamini alıyor

sebze ağırlıklı besleniyor,kırmızı etten uzak duruyor,genelde evde tavuk tüketiyoruz ,aslında tavuk yemekte çok istemiyorum ,tavukları hormonla şişiriyorlar (

aklıma gelenler bunlar zaten daha ne olsun :))) inşallah şifa oluyordur,ama yaklaşık 6 ay kadar devam etmemiz gerekiyor tabiki,umarım 6 ay sürmeden sonuçlar düzelir

inşallah yardımcı olabilmişimdir,hepimize Rabbim şifa versin inşallah,

ben demirdikenini nişantaşında bir aktarda buldum,çoban çökerten olarak geçiyordubirkaç tane farklı adı var,kilosu 60 tl dedi , küçük paketler yapmışlar paketi 3 lira 4-5 gün gidiyor ,ben 7 paket aldım,şimdi bende içtiğim için daha kısa süürede bitebilir,inşallah şifa bulursunuz,

demir dikeninin hapıda var ama ben ot şekilden alıp kullanmayı hep tercih etmişimdir,inşallah 3. tüp bebeğe gerek kalmadan doğal yoldan bebişinize kavuşursunuz

canım çoook geçmiş olsun...inan çok üzüldüm...inşallah bundan sonraki aşamada gerçekleşecek dileğin canım umudunu sakın kaybetme...

evet canım inşallah...
araştırdım canım BÜLENT HOCAYI...alanında baya başarılı bir hekim ama yinede kafamda artık hiçbişey net değil artk...beynimin içi karmakarışık arap saçı gibi
diğer topikteki arkadaşların yazdıklarını okudum m.tese için hormon değerlerinin normale dönmesi gerekiyomuş diye..bizimkide hep aşalarda epey canım sıkıldı boşuna ameliyat yaptıcaz diye..AMA başka bir arkadaşta hormon değerlerinin ameliyat için önemi yok diyo...

bide tıkanıklık yani sizinki gibi varikosel olsa bizdeki şans oranıda artacak en azından yüzde 50lere falan çıkardı...canım anlıcağın bugün kendimi berbat hissediyorum..

evetttt...az önce hızır idi yunus idi diye bir video yayınlamıştım,sende tam benim gibi o moda geçmişsin,

bence tüm soruları bir kağıda yaz ve gidince doktora sor,kendini berbat hissetmen için bir neden yok, burda neler neler öğrendik değilmi...bunuda bir şekilde aşarız inşallah,

sen randevunu al,zaten ön görüşmeler ücretsiz, gidip aklındaki tüm soruları sor, eğer doktorun size güven veriyorsa tedavisini uygula,yok eğer doktoruna için ısınmadıysa hiç yanında durma başka doktor araştır derim..

bu arada benim eşimde varikosel yok,hormonlarla ilgil,kiloyla ilgili yani bir sürü sebebi var,Allahtan yani birşey sebep oluyor işte.....

arkadaşım canım :)beni bu halimle bile güldürdünya ALLAHta seni güldürsün...sana yemin ederim bugün ilk defa güldüm.mahkeme duvarı gibiydi suratım...
valla hızırdı yunusdu aynen öle oldum:)
çünkü az öncede eşime yalvarsam yakarsamda ankaraya ,kaan beye götürsem diye geçiyodum aklımdan..
şabalağa döndüm iyce:) bi emre bey bi bülent bey bi kaan hoca...ortaya bi karışık mı yapsak:) ne okusam onun etkisinde kaldım..adetimin ilk günü ondan mıdır havalardanmıdır anlamadım herr bişeyi olumsuz düşünüyorum...
ama dediğin doğru arkadaşım artık daha fazla kurcalamıyım haber gelir gelmez gideyim hastaneye...

Canım bnm üzme kendini,hepimiz bu yolun yolcusu değilmiyiz.stres cidden cok etkiliyor.sen en azından proble mi biliyorsun ve doktora gidebiliyorsun maalesef bizde o da yok

canım benim Allah hepimizi hep güldürsün inşallah

vayyy regli günlerimiz aynı zamanda başlıyor...desene tedavi sürecimiz beraber başlarsa aynı zamanlarda hamile kalabiliriz :)))

Kaan hoca hem hoca olarak hemde insan olarak çok iyi birisi,bana ve eşime güven verdi, o kadar nazik ki hiç burnu havada bir tip değil,ben onun yerinde olsam burnum kafdağında olurdu :)) diğer doktorlara gidip memnun kalanda çok vardır,

çok fazla şey okuduğumuz için tabiki beynimiz arap saçına döndü,ben mesela iviye görüşmeye gidicem inşallah ama hala başka tüp bebek merkezlerinide araştırıyorum,bugün brüksel tüp bebeğe mesaj attım bakalım geri döneceklermi,yarın fertijin tüp bebeğe mesaj atıcam inşallah, nasıl olsa onlar arayıp bilgi veriyorlar, bakalım artık nereye kısmet olacak nasıl olsa vakit var,oturacağıma araştırma yapıyorum işte...

Canım bnm üzme kendini,hepimiz bu yolun yolcusu değilmiyiz.stres cidden cok etkiliyor.sen en azından proble mi biliyorsun ve doktora gidebiliyorsun maalesef bizde o da yok

canım benim yaaaa....valla söyleyecek söz bulamıyorum,keşke eşinle konuşacak birisi olsa, sözünü dinlediği bir arkadaşı veya bir büyüğünüz yokmu, bu konuda ......abinin fikrinide alsak diyebileceğin kimse varmı? eşin göz yaşlarına nasıl dayanıyor?sende en iyisi bitkisellere devam et ve bol bol dua et,inşallah doktora gitmeden bebişiniz olur, daha önce ovulasyon testi ullanmışmıydın? bebeğin olabileceği günleri bilmek şansınızı artırabilir,daha önce bahsetmiştim evde yapılan sperm tahlillerini kullansanız,belki sayı arttıysa kendine olan güveni gelir,bilemiyorum ki çözümler üretmeye çalışıyorum aklıma bunlar geliyor

arkadaşlar bu akşam sşber saldırı olacakmış ya ben internetten çıkıyorum,eşim gelince sorucam eğer problem yoksa gece gelirim,hepinizi öpüyorum,görüşmek üzere....

kızlar artık içim çok acıyor. anne olmayı çok istiyorum. ama malesef çok sorun var. hiç umudum kalmadı. eşim çocuk istiyor ama daha doktora gitme cesareti bile gösteremedi. zaten bir burda bir iş seyahatinde. ben ne yapıcam. sadece 4 aydır uğraşmamıza rağmen sabrım tükeniyor. canım yanıyor. ALLAH ım yardım et bize (((((( dua edin kızlarr :2:

inşallah canım inşallah....ya siz olmasanız ben naparım ..canlarım yaaa.... HUSMEH ,FUNDA çok teşekkür ederim ...mesela anlatıyım şimdi aranızda olmasaydım yine okurdum netten bişeyler...oturur bi güzel ağlardım ....bundan önce hep öyle yaptım...ağla ağla gözlerim erik gibi olana kadar...ama şimdi yanımda olduğunuz için kendimi iyi ve güçlü hissediyorum beni anlayan arkadaşlarım olduğu için
...

buarada fundacım ben yanlış anlamışım pardon sizde varikosel yoktu canım körlüğüme ver...biönceki cvp yazılarındada yazmışsın halbuki...

funda cmt.gittiğinde eğer sorabilirsen kadında testesteron ve prolaktin çok önemliymiş...gerçi senin nasıl bilmiyorum değerlerin ama benim testesteron hep çok yüksek çıkıyodu..(.0,9 )normali kaç olmalı
tabi müsait olursan sorarsın...

...husmeh sen nasılsın canım ?konuşabildin mi eşinle?

arkadaşlar bu akşam sşber saldırı olacakmış ya ben internetten çıkıyorum,eşim gelince sorucam eğer problem yoksa gece gelirim,hepinizi öpüyorum,görüşmek üzere....

ah canım ne saldısı?inşallah kötü bişi olmaz..tamam canım eşimden fırsat bulursam gece gelirim bende...
hem MELİS te gelir inşallah...geç gelebiyoya buluşuruz umarım...görüşürüz canım..

canım ya lütfen güçlü ol...zaman zaman bizde umutsuz,çaresiz hissediyoruz kendimizi ama mücadele etmek ve güçlü olmak zorundayız...bu desteğide en çok biribirimizden alıyoruz...burada mücadele eden heeeerkes hakediyo o duyguyu yani anneliği yaşamayı...Rabbim inşallah tattırır hepimize canım...
sizdeki sorun ne peki ?

ah canım ne saldısı?inşallah kötü bişi olmaz..tamam canım eşimden fırsat bulursam gece gelirim bende...
hem MELİS te gelir inşallah...geç gelebiyoya buluşuruz umarım...görüşürüz canım..

Geldim canlarım :)
Tek tek okudum yazılanları, tüm kader arkadaşlarım diyorum mutlu olmayı hakediyoruz, bugün içim böyle kıpır kıpır..Sizinle de paylaşayım.
Bilmeyeniniz vardır belki ben Ege Üniversitesine gidiyorum tüp bebek tedavisi için şu an Prof.Dr. Erol Tavmergen başkanlığındaki kurulun eşimle beni aramalarını bekliyoruz.Tedavi sürecini bekleme aşamasındayız.tüm tahlillerimizi verdik dosyamız hazır..Gerisi zamanla belli olacak.Burdan da yazacağın Allahın izniyle aşamalarımı.

Bugün otobüste bir bayan ile karşılaştım ve Allah işte bebeğini sevdim kadın bana direkt benim 7 yıl sonra oldu bebeğim Ege'de aşılama yaptım iki ay sonra kendiliğinden hamile kalmışım Allahın hikmeti işte dedi..Bayan çok saf iyi niyetiyle anlattı bana durumunu..Beni tasvir ediyordu eşi ve eşinle olan durumunu anlattıkça onu anlıyordum ama cesaret edip evet aynı sorun bizde de var diyemedim. O kadar paranoyak olmuşum ki otobüste beni tanıyan varsa aman duyar falan moduna girmişim :) Ne yazık ediyoruz kendimize oysa..

Bayan bana ben hiç kafama takmadım, eşim istiyordu Ege'ye gittik bize aşılama yaptılar ama olmadı dedi..Öyle hayatı kendime zehir etmedim dedi..Bana öyle bir bakışları vardı ki şunu düşündüm ; O'nu bana Rabbim yolladı , beni umutlandırmak için, benim buraya yazmam için , sizin okumanız için.Mutlulukla kalalım.
Güzel şeyler düşünelim o olsun.Yani bebek düşünelim,Allahım bizi kimsenin evladına özendirmesin arkadaşlar..öpüyorum hepinizi..

canım bugün bende ege üni. has. tüp bebek bölümündeydim saat 10.30 da oradaydık eşimle beraber saat 14.30 da işyerimize döndük.biz rapor almaya calıştık ama vermediler .sizdeki sorun neydi. tedavide hangi aşamadasınız. inşAllah en yakın zamanda bebişine kavuşursun tatlım.

Son düzenleme:

canım dur bakalım 4 ay dediğin nedirki? zaten 6 aydan önce doktora gitmeye bile gerek yokmuş,boşuna stres yapıyorsun bence ,daha önce hiç ovulasyon testi kullandınmı? bence önce test al, rahatla kendini bu kadar üzme olur inşallah ,bir süre daha dene olmazsa o zaman doktora gidersiniz,bu arada eşine kudret macunu türünden şeyler yedirebilirsin,stres altında hormon değerlerin etkilenir,üzülme olacak inşallah,bu arada hamile kalırsan mutlaka bize yaz olurmu :))

Tatlım benim çook şükür ki sorunum yok en azından şimdilik ama benim eşimden kaynaklı sorun oligoastenatazospermi :) ay ne kadan uzun dimi , yani sayı , hareket ve şekil bozukluğu..tek tedavi tüp bebek denildi bize smyrna tüp bebek merkezi ve Yeşilyurt Araştırma Hastanesinde muayene olduk bize artık Ege'ye gidin ordaki tüp bebek sistemi gelişmiştir denildi.Bizim de aslında iki hafta öncesine varıyor tedavi süreci, eşimle gittik o gün zaten eşimin tüm tahlilleri yapıldı benim ise reglimi bekledik hormon için ve bir sürü test...neyse aldık sonuçlarımızı ve dosyaya konuldu şu an telefon bekliyoruz , tedaviniz şu ya da bu.şu gün gelin diye....bakalım canım tedavin hayırlı olsun , sizin sorun neydi ??

ağlamakta iyidir bazen,çok bunaldığım zamanlarda hep babam ve oğlumu izlerim,yanımada bir rula tuvalet kağıdı alırım gözlerim patlayana kadarda ağlarım,sonrada ohhh çeker rahatlarım

ama artık gülelim biraz değilmi,benim eşim bile ilk başlarda çok kahroldu ama ben hep normal bir durum gibi yaklaştım,şimdi aramızda bu konuyla ilgili espri bile yapabiliyoruz,

benim testosteron nasıl valla bilmiyorum,ben onu sadece erkeklerde oluyor sanıyordum :))) ama bu soruyu notarımın arasına aldım inşallah cumartes sroarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…