Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

merhaba funda kardeşim.hormon değerlerinizi yazacaktınız kaç çıkmıştı acaba ? sorununuz testisten mi kaynaklanıyordu tek veya çift taraflı inmemiş testis sorunumuydu ? hiç panik yapmanıza gerek yok.bahçeci veya umut tüp bebek ikiside aynı emre beyi tavsiye ederim.biz onun hastasıyız antalyadayız.anroloji uzmanıdır emre bey ( erkek inferfelitesi uzmanı ) moralinizi bozmanızı gerektirecek bir durum yok.biz 9 aydır tedavideyiz hala 1 tane sperm çıkışımız olur mu diye bekliyoruz.allah yardımcınız olsun.

evettttt...
gelelim geçen hafta yaptırdığımız tahlillere,

çarşamba sabahı eşimle birlikte devlet hastanesine gittik,sabah 8de ordaydık,8:15te fişimizi aldık, 2. sırada olduğumuz için 8:40da doktorla görüştük,eşim muayene oldu,doktor bilgisayarında testleri işaretledi,aşağı inip kan ve idrar verdik 9 gibide çıktık poliklinikten cuma günüde gidip sonuçları aldık yani çok basit bir şekilde sinir olmadan işimizi hallettik çok şükür,devlet hastahanesinde yaptırdığımı testler aşağıda ve bunlara hiç bir ücret ödemedik

hematoloji kan sayımı-hemogram 18 paramet
biyokimya kreatinin
biyokimya üre
biyokimya ürik asit
mikrobiyoloji idrar mikroskopisi
hormon FSH
hormon luteinizan hormon (LH)
hormon proklaktin
hormon serbest testosteron
hormon testosteron,total
mikrobiyoloji idrar kültürü (aerob)

sonra eşim fatih medical parka geldi,burda aşağıdaki işlemler yapıldı:
mikrobiyoloji u.urealyticum (üretral akıntı)
mikrobiyoloji antibiyotik duyarlılık testi
röntgen direkt üriner sistem gr (yatarak)
ultrason us.üriner sistem
doppler RDUS.skrotal doppler
BT-bilgisayarlı to BT,üriner sistem
bu işlemler toplamda 375 tl tuttu

burda şöyle bir problem yaşadık, eşim üretral akıntı için idrar tahlili verecekmiş,fakat labaront bu işlem için doktorun çubukla örnek alması gerektiğini söylemiş ,eşimde tekrar doktora çıkmış doktorsa normal bardağa idrar vereceğini söylemiş ve göndermiş neyse o gün bilgisayarlı tomografi çekilirken eşime ilaç verildiği için o gün tahlil yapmamışlar,

perşembe sabahı eşim tekrar medical parka idrar tahlili için gitti,yine aynı şekilde laborant bu tahlil için örneği doktor almalı diye doktora göndermiş,doktor eşimi dün niye yaptırmadın diye terslemiş , sonra laboratuar inmiş ve idrarın bardağa yapılası gerektiğini kendisinin çubukla örnek almayacağını söylemiş ve eşim mecburen idrarını bardağa yapıp vermiş,

sonra saat 11de spermiogram ve antisperm antibody (ASA) testleri için medical park bahçelievlere
gitti,bu testler için 3 gün öncesinden randevu almıştık,bahçelievler medical park aynı zamanda tüp bebek merkezi olduğu için daha net sonuçlar alırız dedik, eşim burda sperm örneği verdi,
labaratuarda eşime ASA testinin orada yapılmayacağı 3. kata çıkması gerektiği söylenmiş, meğer bu ASA kanla yapılan bir testmiş ama bunu kimse bilmiyordu, ben işyerinden hastaneyi aradım,önce burda yapmıyoruz dediler,sonra bakalım dediler,eşim orda yarım saat bekeledikten sonra ancak bunun kan testi olduğunu ve ayrıca 90 tl daha vermemiz gerektiğini söylemişler tabi eşim ordan oraya gitmekten ve sonradan çıkan bu 90 tl fiyat farkına sinir olduğundan hastaneden çıktı,çok lazımda sonra yaptırırız dedi,

spermiyogram için 100 tl ödedik

doktor ücreti olan 40 tl de eklenince toplamda 515 tl ödedik

geçmiş olsun size koşturmuşsunuz bu hafta.antısperm ne ben ilk defa duydum.siz ilk defa yaptırıyorsunuz sanırım bunları

gelelim şimdi test sonuçlarına

skrotal doppler US sonucu:
*bilateral caput lokalizasyonlu epididim kistleri
*solda grade 2 şant tip varikosel

spermiyogram sonucu.
bazalde tüm makler alanda 5 adet + 3 motil ve 5 adet+1 immotil sperm gözlendi.
çalışma sonrasında tüm makler alanda 6 adet +3 motil ve 8 adet +1 immotil sperm gözlendi

idrar tahlillerinin tümü çok şükür normal değerlerde

kan tahlillerinde
kolesterol 222 ______ referans aralığı 0-200
LDL-KOL 145.40______ referans aralığı 80-120
FSH 9.34 ______ referans aralığı 1.4-18.1
LH 5.03 ______ referans aralığı 1.5-9.3
total testosteron 207 ______ referans aralığı 241-827

tüm tahlil sonuçlarını burada yazmıyorum,çok şükür LH ve FSH normal değerlerde
kolestrol biraz yüksek,bugün eşimle birlikte diyetisyene başladık,sporada başlıcaz inşallah
total testosteron düşük çıktı

sonuçları aldık ve spermiyogramda çok azda olsa sperm bulundu diye mutlu mesut doktora gittik,doktorun dediğine göre FSH ve LH sperm üretimiyle ilgili hormonlarmış ve bunlar normal değerlerde olduğu için normalde sperm üretimi olmalıymış

varikosel için ameliyat yapmaya gerek olmadığını zaten ameliyat olsada sperm sayısının artmasının mümkün olmadığını boşuna vakit geçirmemizi ilaçla felan hiçbir sonuç alamayacağımızı en fazla sayının 20ye çıkabileceğini eşimden çıkan sonucun ona göre sıfır olduğunu söyledi,oysa biz 6 tane var diye çok mutlu olmuştuk,siz en iyisi en kısa zamanda tüp bebek merkezine gidin dedi,

doktorun söylediği tüm şeyler doğru olabilir ama daha yumuşak söyleyebilirdi diye düşünüyorum, eşim nerdeyse ağlayacaktı,şu anda spermin neden bu kadar az olduğuna dair hiç bir bilgimiz yok,çünkü yapılan onlarca teste rağmen nedeni bilinemiyormuş,doktor herhangi bir ilaçta vermedi,bunlarla vaktinizi harcamayın ben sizi burda boşuna oyalamayayım dedi ve bizi gönderdi

neyse çıktık doktordan arabamızı almak için otoparka gittik,bize arabamızı arka otoparka bıraktılarını ordan alabileceğimizi söylediler,arka otopark dedikleri bi baktık kihastahanenin yanındaki yol,fatih medikal parka gidenler bilirleracilden çıkınca solda fatihe çıkan bir yol var arabayı oraya bırakmışlar,neyse dedik arabaya gittik birde ne görelim arabanın kapısı açık...öylece yolun ortasına kapısı açık bir halde bırakmışlar,tabi 3 gün yaşadığımız sorunlardan sonra birde bunu görünce çıldırdım,eşime rağmen kavga etmeye gittim ve adamın yaptığı açıklama sadece şu : kusura bakmayın arkadaş unutmuş,birşeyiniz çalındıysa kameralardan kim yapmış bakalım oldu,

2 haftanın özeti:
medikal parka artık gitmeyeceğiz,
sonuçları kaan hocaya mail atıp fikrini alıcaz,
biraz bitkisel kürleri denicez,sayı artmasa bile kalite artar diye düşünüyoruz
iyi bir tüp bebek merkezi araştırıcaz,kendimizi hazır hissedince tedavimize başlıcaz

merhaba funda
eşimin fsh değeri düşük buda sperm üretimini engelliyor, fsh ı dengelemek için klomen kullnıyor eşim
tedavi takibini ve şeklini kaan aydos belirliyor,kendisi ankarada sağolsun maille eşimin test sonuçlarını değerlendirerek yönlendiriyor bizi
sperm kalitesini ve sayısını artırmak için ayrıca proxeed plus kullanıyoruz
durumunuz çok iç açıcı değil açık olmak gerekirse ama pes etmek için geçerli sebep yok sonuçta milyonlarca spermde olsa bize lazım olan sağlıklı tek bir sperm oda sizde var ,
tüpten önce en azından proxeed kullanarak kalite ve sayıyı artırırsanız tüpte şansınızda çok artabilir belkide tüpe gerek kalmadan 6 ayda doğal yoldan gelir bebeğiniz,yaşanmış öreneklerini biliyorum
zor bir süreç oldukça yıpratıcı ama sonucu güzel olucaksa değer bence,hakkınızda hayırlısı olsun diyorum

funda kardeşim bu hormon sonuçları nasıl çıktı fsh , lh , testesteron ve total testesteron v.s bunlar belli mi ?

fundacım baya sıkıntı yaşamışsınız.sakın moralinizi bozmayın.ama benim nacizaane tavsiyem önce eşinin tedavi olması.benim 2 mikro denemem var şimdi keşke diyorum

esmacım, bu işler gerçekten zormuş,moralimizi iyi tutmaya çalışıyoruz ama çok zor,zaten büyük bir problemimiz var,bununda yanında insanların sürekli nezaman çocuk yapacaksınız baskısı var,
iyi hastane diye gittiğimiz yerde resmen süründük,paramızla rezil olduk,doktorlara olan güvenimiz kalmadı üffff kiii üfff

bahçeci ile sabah görüştüm,Aytun hanım aradı ve ön bilgi verdi,emre bey hakkında o da iyi şeyler söyledi,haftaya gidip görüşmeyi düşünüyoruz, ama önce sonuçların tümünü kaan hocaya email atıcam,

eşinin sigara alışkanlığı varmı? yeme düzeni nasıl?kilolumu ?hiç bitkisel ürünle destek aldınızmı?

sizede geçmiş olsun,inşallah en kısa sürede tedaviniz sonuçlanır ve bebişinizi kucağınıaza alırsınız,
belki aynı zamana denk gelir,hamilelik günlerimizi konuşuruz

benim eşimde azospermi daha dün mtese oldu ama sper bulunamadı bi umut ilaçlarla 2 mtesede olabilir dedi doktor bakalım onuda deniycez..Allah yardımcınız olsun..

bende eşimin test sonuçlarını Kaan beye göndericem,sizlerden duyduğum kadarıyla çok iyi bir doktor, eşimin TSH ve LH değerleri normal, buna rağmen sperm üretimi az,

eşimle kendimize bir program yaptık,eşim çok kilolu ,bugün diyetisyene başladı,sigarayı tamamen bıraktı (inşallah tamamen bırakmıştır,iki yıldır hep bıraktım diyor ama bu sefer elinde sigara görürsem vücudunda söndürücem ) beraber spor yapmaya başlıcaz,Kaan hoca ilaç önerirse kullanıcaz,bu arada bitkisel ürünlerde kullanmayı düşünüyoruz,sayımız çok düşük biliyorum ama bu yaptıklarımızın sonucunda inşallah kaliteli spermlerimiz olur diye düşünüyoruz, sonuçta hep derim herşey Allahtan belki dediğin gibi doğal yoldan kavuşuruz bebeğimize

inşallah eşinin değerleri en kısa sürede normale döner

geçmiş olsun size koşturmuşsunuz bu hafta.antısperm ne ben ilk defa duydum.siz ilk defa yaptırıyorsunuz sanırım bunları

evet canım,malesef eşim iyice yoruldu bu hafta, biz 2 hafta önce yaptırdığımız spermiyogram sonucunda bu tahlilleri yaptırdık,bizim için ilk oluyor,

antisperm kanla yapılan bir tahlilmiş,vücut spermi virüs gibi algılayıp ona karşı savunma mekanizması geliştirirmiş ve spermi yok etmeye çalışırmış,tam olarak doktorun söylediklerini hatılamıyorum seni yanlış yönlendirmek istemem ama buna benzer şeyler söyledi, biz yaptırmadık zaten yaptırmamızada gerek yokmuş,

evet kaan hoca harika bi doktor,onun sayesinde evlat sahibi olan çok insan var
hoca zaten size proxeed i söyliycektir bence,ki kulanıcak olursanız eğerr içindeki l cartinine spor yapıldığı taktirde yağ yakıyomuş
eşinin kilo vermesi ve sigarayı bırakması bencede şart
bitkisel ürün derken aktardan alınma ürünlerse bi düşün derim. onun yerine bitkisel tabletler var araştır istersen
biz korean ginseng,ginko,omega,evicap,keçiboynuzu kürüde kullanıdık ayrıca,incir kürü bi kısmını halada kullanıyoruz
ayrıca bol meyve sebze

Son düzenleme:
fundacım baya sıkıntı yaşamışsınız.sakın moralinizi bozmayın.ama benim nacizaane tavsiyem önce eşinin tedavi olması.benim 2 mikro denemem var şimdi keşke diyorum

moraller ister istemez bozuluyor,gittiğimiz ürolog herhangi bir tedavi şekli önermedi,tüp bebek merkezine yönlendirdi,bizde kaldık böyle,herkesten kaan beyin çok iyi olduğunu duyuyoruz,inşallah bizim emailimizede cevap yazar,

2 mikro denmem var şimdi keşke diyorum ... kısmını tam anlayamadım,
keşke yaptırmasaydım felan mı yazmıştın?

keşke dedim çünkü biraz bilinçli davranabilseydik .ama bir panikle tüp bebek işine girdik.tüp bebek merkezleride hiç erkeklerin tedavisine yönlendirmiyorlar.bizede ürologlar bu işin tedavisi yok demişti.sanırım sen istanbuldasın.teoman cem kadıoğlu diye bir doktor okumuştum bir yerlerde onuda araştır.bizde kaan hocaya tedavi oluyoruz.ankara bize daha yakın çünkü.

bitkisel kürlere çok inanıyorum ama aktarlara açıkcası benimde çok güvenim yok malesef, en az 10 tanesiyle görüşmüşümdür, moda olduya bu işi anlayan anlamayan herkes aktar açmış

eşim daha önce GNCden aldığı bir takım günlük vitaminleri kullanmıştı,megamen ve C vitamini
ayrıca amwayden Omega3 almıştık ama kullanmadı,GNCye gitsek acaba bu konuda bize yardımcı olurlarmı,birde yanılmıyorsam birkaç yerde folik asitinde erkekler için faydalı olduğunu okudum

açıkcası 2 haftadır o kadar çok şey okudum ki beynimde bilgi kirliliği oldu galiba,artık ne faydalı ne faydasız bende karıştırdım :)))

bu yüzden ilk iş Kaan hocaya email atmak ,çok şükür ülkemizde kaan hoca gibi biri var,herkes hakkında çok güzel şeyler yazmış,eşim gerekirse ankaraya gidelim diyor,bakalım artık bize cevap verecekmi

kaan hoca mutlaka cevap verir ve yönlendirir
gnc ve solgar bu işi yapan en güvenilir yerler bence
bizde hep genc den alıyoruz
proxeed multivitamin içinde birçok vitamin var yani
kaan hoca nın mailine göre hareket edersiniz

teoman beyin sayfasını inceledim,gerçekten konusunda iyi biri olduğu anlaşılıyor, biz ilk önce bi kaan hocayla görüşelim,gerekirse ankarayada gideriz,yeterki doktorlar olayı kesip atmasınlar biraz destek olsunlar,sadece parayı düşünmesinler, umutlarımızı yıkmasınlar,şu anda inan çok merak ediyorum Kaan hoca acaba bize ne diyecek,inşallah tedaviyle sonuç labileceğimizi söyler

bizde bir yıl gittik teoman hocaya varikosel tespitinde çok iyi fakat bildiğim kadarıyla tedavi etmiyor drek tüp diyor diye biliyorum ben
bize öyle dedi çünkü

ben solgarın folik asitini kullanıyordum,sanırım biryıldan uzun bir süre kullandım,son yaptırdığım tahlillerde folik asit düzeyim yüksek çıktı,gitmiş olduğum jinekolog folik asiti bırk hamile kalırsan başlarsın dedi,öncelikle eşindeki problem çözülsün dedi,bende 2 haftadır almıyorum,ama içimde hep bir şphe var acaba alsammı almasam mı kararsızım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…