Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kac senedir bu sorunla ilgiliyim ,ve kac senedir buranin uyesi oldugum icin cok seye sahit oldum
bu sitede gercekten okadar mucizeler varki
insallah sizinde bir mucizenizi okuruz dilerim

cikiyorsan iyi geceler canim
arada bakarim yine ben buraya merakla :)

zaten bu konuyu acmamda benim gibi bu sorunu yasanlar icin yazmistim
insallah sizinde herseyiniz olumlu gecer
bilgi almak istedigin bisey olursa yardimci olurum
insallah Rabbim bu guzel duyguyu sizede taddirsin

aminnnnn inşallah tadarız bizde o duyguyu,yardımların ve verdiğin moral için teşekkürler

Asicim,
nasılsın? uzun zamandır sesin çıkmıyor,inşallah iyisindir,geçmiş sayfalarda görebileceğin gibi biz eşimle tahlillerimizi yaptırdık ve doktora gittik, sonuç pekte iç açıcı değil ama ilk aşamaya göre 1 adım öndeyiz,ilk testimizde 0 spermdi , 2. testimizde 6 adet bulundu üçü hareketliymiş, ama doktor tüp bebek yaptırın başka şeylerle vakit kaybetmeyin dedi,bakalım artık hayırlısı..gelişmeleri yazmaya devam edicem,sende katılırsan sevinirim,birbirimize destek oluruz

sevgili uglygirl,

nasılsın? 3 ayınızın dolmasına ne kadar kaldı? ben tam olarak bilmiyorumda varikosel ameliyatından sonra 3 ay beklemek mi gerekiyor ? inşallah sonrasında normal yolla hamilelik olur,senin doktorun kim? gerçi bize doktor ameliyat demedi, bizim durumumuzda ameliyata gerek yokmuş ,hepimiz için hayırlısı olsun,görüşmek üzere

sevgili simten81,

çok şükür bizde de az, hatta çok az sperm bulundu, sen yapıyorsun,bu iki doktordan hangisi ile tedavinizi yaptırıyorsunuz, tüp bebek felan düşünüyormusunuz,inşallah herşey gönlünüzce olur,iyi haberlerini verirsen sevinirim

QUOTE=erimce;18267197]arkadaşlar Allah kolaylık versin bizde sıkıntı yaşadık ..tüp bebekle ikizlerime kavuştum..Allah yardımcınız olsun....[/QUOTE]

sevgili erimce,

daha önce sormuştum ama sanırım ikizlerden fırsat bulamadınız :))
ufaklıklardan vaktiniz olursa cevaplayabilirseniz sevinirim,sizde ne gibi bir problem vardı,hangi merkezde tedavi gördünüz? görüşmek üzere

arunacım,

vajinal akıntı kürünü yaptırdınmı? zor birşeymi? biz medikcal parka artık gitmeyi dşünmüyoruz, siz hangi hastaneye karar verdiniz? jinekolog olrak kime gidiyorsun ?

benim eşimde azospermi daha dün mtese oldu ama sper bulunamadı bi umut ilaçlarla 2 mtesede olabilir dedi doktor bakalım onuda deniycez..Allah yardımcınız olsun..

canım benim Allah yardımcın olsun,mteseden önce eşin ilaç tedavisi görmüşmüydü, 2. mteseyi ne zaman yaptırmayı düşünüyorusunuz, hangi merkeze gidiyorsunuz,genel olarak bilgileri verebilirmisin,
geçmiş olsun inşallah rabbim yardımcınız olur ve bebişinize kavuşursunuz

yazdıklarınızı okuyorumda eşimin sonuçları ve ,ilk yaşadığımız şok geliyor aklıma..ölü veya canlı hiçbir sperme rastlanamadı.çok berbat bir duygu,,üzlüp ağladıktan sonra sakinleştik ve başka bir yerde daha yaptırmaya karar verdik tahlili ve orada 1 milyona yakın çıktı ve sevincimizi anlatamam..duyan zanneder ki 20 milyon:)sonra alışmaya başladık araştırmaya bu konuyu..bir kere denedik olmadı ekim ayında,,dinlendim biraz,,nisanda ilk adımlarımızı attık tekrar..mayısta kısmetse emre bakırcıoğlu ve süleyman tosunla başlıycaz..bir yerle kalmamak lazım bizler için ufacık birşey koca bir umut demek..eşime diyorum ki biz bu işe sıfırla başladık..ilk yaşadığımı düşünüp şimdiki halimize şükrediyorum..kısacası bir kaç yerde semen analizi yaptırmadan karamsarlığa kapılmayın derim..olucak bizimde olucak inşallah....ALLAH YARDIM EDİCEK HEPİMİZE...

inan seni çok iyi anlıyorum,siz 1 milyona sevinmişsiniz ben toplam 6 adeti duyunca mutluluktan öldüm sanki o altı tane sperm değilde altı tane çocukmuş gibi geldi
hadi bakalım hepimizin hakkında hayırlısı

arkadaşlar bana gülmeyin ama kendimce bir tablo oluşturmak istedim,burda zaten herkes sorununu açıkca yazıyor,ben sadece tabloda toplayayım böylece ,kim hangi doktora gitmiş,ne kadar tedavi görmüş ,hangi ilacı kullanmış bunları görebiliriz diye düşünüyorum,bugün oturdum ve bana mesaj yazan tüm arkadaşların isimlerini yazdım,yanlarına tedavi gördükleri problemi, ben istiyorum ki güzel bir grubumuz olsun,birbirimizden haberimiz olsun,şimdi nasıl sorunlarımızı paylaşıyorsak zamanla inşallah birbirimizin iyi günlerinide paylaşırız

örnek tabloma kendi bilgilerimle başlıyorum,

isim............................:funda58
yaş............................:35
eşin yaşı.....................:37
erkek problem..............:sperm sayısında azlık ( toplam 6 adet )
bayan problem.............:bildiğim kadarıyla bir sorunum yok,inşallah bilmediğim birşeyde yoktur
FSH...........................:normal
LH.............................:normal
testosteron.................:düşük
doktor........................:henüz belli değil ,kabul ederse Kaan hocayı istiyoruz
ilaç............................:tedavimiz henüz başlamadı,ama öncelikle proxeed plus almayı düşünüyoruz
hastane......................:belli değil
tüpbebek merkezi..........:tüp bebek yapmak zorunda kalırsak bahçeciyi düşünüyoruz
tedavi süresi................:yolun başındayız inşallah en kısa sürede olur
bitkisel tedavi...............:kullandığımız birşey yok,3-4 hafta çakşır suyu kullandı ama bıraktık
yaşadığım il..................:istanbul

benim aklıma gelenler bunlar,bence hepimiz bu bilgileri doldurursak,hem birbirimizi daha iyi tanımış oluruz hemde bizden sonrakiler bu bilgilere bakarak fikir edinirler,yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olucam,şimdiden teşekkürler

çok merak ediyorum acaba benim kadar hayalperest biri varmıdır,oturduğum yerde dakikalarca düşünür dururum,herşeye önce hayal olarak başlarım,sonra hedefim olur sonra ya hedefe ulaşıp mutlu olmak veya büyük hayalkırıklığı.

2 hafta öncesine kadar en büyük hayalim bahçeli bir ev almaktı,bebişlerimin olacağından o kadar emindimki onlar için bahçeli bir ev istiyordum,böylece apartmanların arasında sıkışıp kalarak büyümeyecekler,bahçede gönüllerince oynayacaklar,ayakları toprağa değecekti, onlar için hormonsuz sebze yetiştirecektim,evimin ön tarafındaki bahçede sarmaşık güller, hanımeli , selluka , mor salkım olacaktı,bahçenin orta kısmı halı saha gibi yemyeşil çimli,çimlerin üzerinde ahşap bir masa ve sandalyeler, arka bahçe ise sebze ve meyve için,gerçi almayı istediğim evin bahçesi biraz küçük bu yüzden meyve ağaçları dikemeyecektim ama domates,salatalık,biber,patlıcan vs için yeterliydi ,belki bir kenarda hormonsuz çilekte yetiştirirdim,

arap dadı tutacaktım çocuklarım için,böylece arapçaları çok iyi olacaktı,hafız yetiştirmek istiyordum

2 hafta önce doktor eşime sizin sperm sayınız 0 ,bi doktora görünün diye söyleyiverdi,hayallerimin üzerine sanki yağmur yağdı,hava karardı,şimşekler çaktı,yıldırımlar düştü,sanki boğazımı bir el sıktı..sıktı nefes almamı engelledi,ama yinede gülmem gerekti,eşimin yüzüne bakıp hayatım bu herkesin başına gelebilir bu kadar üzülme diyebildim, hem dedim hemde kendime hayret ettim,nasıl bu kadar sakin olabildim bilmiyorum,tuttum kendimi,isyan etme dedim kendime, vardır elbet bi hayır,onu sakinleştirmek için ağzımdan çıkan hersöz aslında kendimi sakinleştirmek içindi sanki,

sonra oturdum bilgisayarın başına açtım sevgili goole'ı başladım bakmaya sıfır spermle ne yapılabilir,
yolum kadınlarkulubune düştü,baktım yanlız değilim,günlerce okudum,okudum,okudum gözlerim kızardı,yandı sanki kirpiklerim battı ama sonunda gördüm ki Allahtan umut kesilmez,

bu günler benim için biraz zor geçiyor,neden derseniz henüz yeni hayalimi oturtamadım,aklımda parça parça şeyler belirmeye başladı,ilk günlerde hiç sperm yok sanıyordum,çok şükür birkaç tane bulundu,hormonlarda sorun vardır sanıyordum çok şükür onlarda da birşey yok,şimdi program oturtmaya çalışıyorum ve artık gerçekten inanıyorum ki Allahın izniyle bebişlerim olacak,bahçeli ev olurmu arap dadı olurmu bilmiyorum ama bebişlerimi en iyi şekilde yetiştirmek için elimden geleni yapıcam inşallah,ilerde bizim durumuuzda olan birileri olursa onlar için iyi bir moral kayanğı olmayı umuyorum,bu zor günlerde bana destek olan arkadaşlara çok minnettarım,inşallah bende yeni arkadaşlara destek olabilirim...yeni ve mutlu sonla biten hayallerimizin olmasını dilerim,çok şükür her mevsim sağnak yağmurlu geçmiyor,Allah afetsiz yağmurlar göstersin,çiçekleri yeşerten bereket getiren yağmurlar olsun hayatımızda

inşallah seninde hamilelik haberini brdan duyarız.umudunu yitirme.her derdin bir çaresi var.

cnm testleri tamamladık gibi perşembe sonuçları gösterecek dr bakalım kaan beye msj at bizde msj attık cevap verdi herzaman ama daha gidemedik

sevgili Funda58,

bizim 3 ayımız doldu önümüzdeki hafta gideceğiz kontrole. evet doktorlar spermlerin 72 günde yenilendiğini ve ameliyatın etkisinin anlaşılabişlmesi için en az 3 ay beklenmesi gerektiğini söylüyor.. hatta bazılarında 6 aydan 1 yıla kadar değişebiliyor. Allahtan hayırlısı diyelim.. biz trabzonda üniversite hastanesinde bir profa ameliyat olduk. ama bize ilaç vs vermedi. biz de evicap, çizko, arı sütü bal polen karışımı, orjinal kırmızı kore ginsengi ve keçiboynuzu kürü kullanıyoruz. hormonlarda da br sorun yok. bekliyoruz bakalım. biz daha 8 aylık evliyiz. eşimin sayısı 60 milyon/ml de. ama hız ve morfoloji sorunu vardı. umarım işe yaramıştır. Allah sana da kolylık versin. seninkide girecek bir düzene şimdi şaşkınlık aşamasındasın. dua et Allah kapılarını açacak. sevgiler...

tatlım bizimkide seninki gibi ameliyat olmadı havuç kürüdü yap proxeed kullan sen testlerini yaptırdın mı

tatlım bizimkide seninki gibi ameliyat olmadı havuç kürüdü yap proxeed kullan sen testlerini yaptırdın mı

sevgili aruna,

ben hormon testlerimi yaptırdım. ayrıca daha varikosel ortaya çıkmadan önce yumurta takibi yaptırmıştım yumurtam büyüyor ve çatlıyor. yanlız progesteronum 7 çıkmıştı gerçi 5 üzeri olması normal ama 10 üzeri olunca kaliteli yumurta oluyormuş. doktorum böyle demişti. ayrıca doktorum eşinin durumu düzelsin sana bununla ilgili bi tedavi verebilirim dedi. bunun dışında hormonlarım normal. ama rahim filmi çektirmedim. henüz gerek duymadı doktorum. bakalım eşimden olumlu sonuç alabilirsek hayırlısıyla gerisi kolay.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…