Evet esimin testosteron degerlerinin yukselmesini bekliyoruz.aslinda kendine biraz dikkat etseydi bu durumda olmazdik...neyse gecmise degilde gelecege bakmaya calisayim bari
Bu konuyu açalı baya olmuş :) ben tabi o zamanlar ne umutluymuşum :)) ne heyecanlıymışım.Zaman geçtikçe akışına bıraktım galiba..Bu iyi mi kötü mü bilemedimMelishcim, gel biz bi degisiklik yapalim ,sen esinle oturup sohbet ederken ben seni ariyayim.biraz sohbet edelim sonra telefonu esine ver ve esine ben soyliyeyim :))) mujde hediyesi alirim boylece :)))
Sanirim sen bekleyemezsin .ogrenir ogrenmez ciglik atarak esine soylersin :)
merak etme hayatim insallah gun gelecek bizde hamileyim dicez
fundaaaburda mısın... nasılsın canım
fundaaaburda mısın... nasılsın canım
İğrenç miğrenç bir sürü ot şu bu içtik eşimle vallahi...hele ben ödüm koparken kadın doğumcuya muayne olmaktan 1 gün içinde 3 ayrı dr a vajinal muayne olduğum bile olmuştu....bebek söz konusu olduğunda kendi zevklerimiz isteklerimiz 2.planda kalmalı..eğer gerçekten istiyorsak tabi.....
Bu konuyu açalı baya olmuş :) ben tabi o zamanlar ne umutluymuşum :)) ne heyecanlıymışım.Zaman geçtikçe akışına bıraktım galiba..Bu iyi mi kötü mü bilemedim(
Hayırlıısı fundacım, belki ben alırım o müjdeyi :)) hehehehh
Masal sen de hoşgeldin
İğrenç miğrenç bir sürü ot şu bu içtik eşimle vallahi...hele ben ödüm koparken kadın doğumcuya muayne olmaktan 1 gün içinde 3 ayrı dr a vajinal muayne olduğum bile olmuştu....bebek söz konusu olduğunda kendi zevklerimiz isteklerimiz 2.planda kalmalı..eğer gerçekten istiyorsak tabi.....
vajinusmusu yendim ben de muayene ola ola :)) şu son ayları düşünüyorum da ne kadar çok işlem yaptırdık, yedik içtik..bi de şu psikolojimi düzeltebilsem ! :2:
yakında aktar açabiliriz :)))psikolojimizde düzelecek inşallah merak etme
funda ne güzel demişsin hakkaten aktar açacak bilgiye sahip oldukbu arada ben de bugün nedense sıkıntılıyım.kendimi oyalamaya çalışıyorum temizlik yaptım çamaşır yıkadım kapıları sildim tvye takıldım şimdi de internette dolanıyorum...sırf kafam boşalsın diye sabah melisin paylaştığı hamilelik haberini nasıl verdiniz konusunu okudum psikolojim göçtü ne şanslılar ya
funda ne güzel demişsin hakkaten aktar açacak bilgiye sahip oldukbu arada ben de bugün nedense sıkıntılıyım.kendimi oyalamaya çalışıyorum temizlik yaptım çamaşır yıkadım kapıları sildim tvye takıldım şimdi de internette dolanıyorum...sırf kafam boşalsın diye sabah melisin paylaştığı hamilelik haberini nasıl verdiniz konusunu okudum psikolojim göçtü ne şanslılar ya
Aynen( masalcım ben de iki yıl önce neler yazmışım arkadaşlarımla,ordaki birçok arkadaşımla da görüşüyorum birçoğu da hamile kaldı.Ben tabi korunmayı bıraktıktan hemen sonra hamile kalırım sanıyordum o zaman yanılmışım ,arkadaşın dediği gibi yolun başındaymışız da haberimiz yokmuş..Ben de geçmişimi araştırırken moralim bozuldu.Ama bu bize ders olsun.Biz de çabalayıp bu topiğe yazacağız söz müüüüüüüüü kızlar ?
insan hemen olcak sanıyo di mi....ben de korunmayı bıraktım diğer ay adetim epey gecikti kesin hamileyim dedim test yaptık tek çizgisonra birkaç kez daha böyle oldu.. ama tıpkı hamile gibi midem bulanıyordu ve hep uyuyordum...doktora gittik.psikoljikmiş.sonra bir yıla yakın denedik olmuyor.eşim rahattı gitmek istemiyordu olur nasılsa diye ama sonunda tityerek jinekologda aldık soluğu..nasıl utanıyorum ama hoş bebişim gelsin umrumda değil de... ne bileceksin sorun çıkacağını..benim temiz çıktı eşin de spermiogram yaptırsın dedi dr.yaptırdık sonucu ben götürdüm bi de eşimde ogün çalışıyodu.... ve o haberi ben vermek zorunda kaldım eşime işte böyle...onları okurken bunlar geldi aklıma.biz bunlarla uğraşırken insanlar müjde veriyo işte hayat
inşallah biz de bigün yaşarz bu duyguyu...çok üzgünüm çoook
ben evlenmeden bir ay önce ilaç almaya başlamıştım,doğum kontrol hapları ilk ay güvenli değil demişleri nolur nolmaz bir ay önce kullanmaya başlıyayım demiştim :))))) al bakalım korun şimdi....birde hapların vücuduma verdiği zararlar var(
napalım yaa... beterin beteri varmış,Allah bu günümüzü aratmasın,inşallah alırız kucağımıza bebişlerimizi :))
insan hemen olcak sanıyo di mi....ben de korunmayı bıraktım diğer ay adetim epey gecikti kesin hamileyim dedim test yaptık tek çizgisonra birkaç kez daha böyle oldu.. ama tıpkı hamile gibi midem bulanıyordu ve hep uyuyordum...doktora gittik.psikoljikmiş.sonra bir yıla yakın denedik olmuyor.eşim rahattı gitmek istemiyordu olur nasılsa diye ama sonunda tityerek jinekologda aldık soluğu..nasıl utanıyorum ama hoş bebişim gelsin umrumda değil de... ne bileceksin sorun çıkacağını..benim temiz çıktı eşin de spermiogram yaptırsın dedi dr.yaptırdık sonucu ben götürdüm bi de eşimde ogün çalışıyodu.... ve o haberi ben vermek zorunda kaldım eşime işte böyle...onları okurken bunlar geldi aklıma.biz bunlarla uğraşırken insanlar müjde veriyo işte hayat
inşallah biz de bigün yaşarz bu duyguyu...çok üzgünüm çoook
funda bu azonun sebebini öğrenmek çok önemli sonuçta ve bizim doktor konusunda kafamız karışık bizden tek istediği spermiogram ve hormon testi...bu mudur.. hormonlar normal muayene normal... bua okuyorum ultrasan genetik test biyopsi falan...bize hemen tese dedi.. ne yapmalı..
Evet canım seni anlıyorum çok hem de.hepimiz bunları yaşadık.Bazen üzgün moduna geçiyoruz , bu da çoook normal.Bana şimdi sorsa biri süperim derim ama gel içime sor.Rol yapmaktan bıktımmm bunu defalarca yazdım buraya.Gerçekte güleryüzlü dolaşan bir tipim ama kalbimi görseler kapkara.Bunu da buraya daha açık yazabiliyorum.Kimse beni tanımıyor diyemidir bilmiyorum :)) Ama napalım bu bir sınav..Ben umutsuzlaşsam da bazen Rabbime inanıyor ve güveniyorum .Zaten sorun olmasa bile olmazsa olmuyor.Allahım sağlıklı ve hayırlısını versin, zamanını beklemekten başka şimdilik elimizden bir şey gelmiyor tek yaptığımız dr u ve ilaçları ihmal etmemek.Önce akıl sonra tevekkül.Gerisini Rabbim bilir.Ben şu anki halime yine de şükrediyorumm .. işte malesef ki hamile kişileri görünce üzüntümü gizli gizli yaşıyorum.Bunlar da geçecek inşallah.Rabbim kucağımızı boş bırakmasın.Annelik duygusunu isteyen herkese yaşatsın.amin.
Fundaya yazmışsın masal ama ben de yorumumu yazmak istedim.
Bilindiği üzere sperm 72 günde kendini yeniliyormuş.Bunları da öğrendik :)
zaten arka arkaya iki defa sperm analizi yapayorlar.Hormon testi ve kan tahlilleri gibi testleri ise sperm üretiminin azlığı ya da yokluğuna sebep olan etki eden etmenleri araştırmak için.
daha sonra bir süre ilaç takviyesiyle hala oranlar değişmiyorsa tese ye geçiliyor .Benim bildiklerim yanlış yorumlamadım inşallah..
Masalcım bence birkaç tane başka başka merkezlere dr lara gidin..eşin için hem elle varikosel var mı yok mu bunu gösterin.Çüünkü varikoselli olanların ilk baş ameliyat olması şart..ki genelde ameliyattan bir yıl içinde de doğal yolla hamile kalınıyor.tıkanıklık sorunu giderildiği için değerler normal ya da normale yakın oluyor.
Daha sonra kesin karar vereceğiniz dr ile devam edin.Kaan hoca ile irtibatta bulundun mu bilmiyorum ama mutlaka ona da mail at canım..
mikro tese yaptırmadan önce bence bizim yaptığımız gibi ilaç ve bitkisel kürleri yaptırıp değerleri yükseltebilirsin tatlım..yine de sen bir araştır bu konuları tamam mı ?
canım bizim hormonlar normal elle muayenede de sorun çıkmadı.hemen tese dedi bize dr.ama isterseniz mikrolelasyon testi de yaptırın dedi.kaan hocaya mail attım cevap bekliyorum bakalım.tıkanıklık muayenede anlaşılıyor mu kızlar biliyo musunuz.bi de hormonlar normalse sorun ne olabilir bilen var mı
Evet kaanhocaya mail atmıştın diğer topikten okudum sonradan :) çok iyi yapmışsın kesin cevap gelir bekle .renkli doopler çekimi de yaptırdı mı eşin canım.varikoseli elle yok deseler bile bir de ultrasondan bakalım diyorlar garanti olsun diye.Tıkanıklık var mı diye.
Hormon değerler ise kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor.yani örnek vererek yazıyorum.Bir kişinin normal olsa bile bazılarında sayıyı etkililyor . kişinin yaşı, kilosu buna etken olabiliyor.mesela bizim hormon değerleri biraz düşük ama kaan hocanın verdiği ilaçlar yüksek olanlarla aynı.yani yaş önemli kişide.kimine hemen iğne veriyor kimine de çok az tesirli ilaç..dr ların var bildiği biz anlamıyoruz..sen değerlerini yazmışsın da kaanbeye kesin sana açıklamasını yapacaktır.öptümm hayırlı haberler alırsın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?