Erkek İnfertilitesi Sıfır (0) Spermle Ne Yapabiliriz?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım arkadaşlarım geri geldim güzel bir tatildi fundacım bende çamaşır yıkamakla uğraşıyorum yeni arkadaşlar gelmiş hoşgeldiniz sahilde eşimle sürekli bebişlere gözlerimiz takıldı arada kaçırsak mı diyede düşündük:)bugün kısırlık ile ilgili kitap aldım işe yarar birşey varsa yazarım :90:

hoşgeldinnnnnn....... :) ve kolay gelsin.benim son makina çamaşırım kaldı onuda inşallah yarın yıkıcam,
benim tatilde çevremde bebek yoktu ama en küçüğü 5 yaşında yeğenler vardı ,insanın içine sokası geliyor çok şirinler hemen özledim :)

evetttt bakıyorum da sende tatilden formda gelmişsin ,hemen kitaplar okunuyor :)) hadi bakalım inşallah işimize yarar şeyler bulabilirsin,

görüşürüz :))

sözzzzzzzzzzzzzz :)))

iyi doktor bulmak gerçekten önemli,bizde ilk başta doktorun söyledikleri karşısında yıkılmıştık,çok şükür kaan hoca bizi toparladı,
mesela medical park alibey sperm tahlilini nerdeyse yüzümüze attı desem yalan olmaz,bu sayıyla hiçbirşey olmaz siz hemen gidin tüp bebek yaptırın dedi,birde arkadaşının olduğu tüp bebek merkezinin adını yazdı verdi ve bizi gönderdi,o anlarda nasıl kötü olduk anlatamam,eşim yıkıldı resmen, Kaan hoca da bize büyük ihtimalle tüp bebek yapmanız gerekecek dedi ama muayene etmesi tavırları o kadar farklıydı ki ancak görürsen ne demek istediğimi anlarsın, eşimin kilosu ve testosteron hormonlarındaki düşüklük sebep olabilirmiş,bunu bilmek bir derece rahatlatıyor çözüm yolu bulabilirim diyor insan, bizde hemen tüp bebek yapmaktan vaz geçtik,biraz tedavi olucaz ve bu tedavinin sonunda daha kaliteli spermler olmasını umuyoruz,eşim malesef kilo veremediği için ne kadar başarılı oluruz bilemiyorum

bence panik yapma,sakin kafayla düşün,hemen tese ameliyatı ne kadar doğru bilemiyorum,birde bu ameliyatı yapacak olan doktor çok önemli,sen en iyisi bir Kaan hocayla görüş,onda tedavi olmasanız bile yardımcı oluyor,fikir veriyor ameliyatı bence en son çare olarak düşün,başka çare yoksa o zaman olur

dediğim gibi önce panik yapmayı bırakın,şöyle düşün burda bizden önce bu sorunları yaşamış bize ışık tutan pek çok kişi var,hiçbirşeye sıfırdan başlamıyoruz,yani emekleme dönemimiz olmadan yürümeye başladık :))) inşallah koşarak bebeklerimize de kavuşucaz

canım benim bugünleri hatırlayıp neler atlattık diyeceğimiz günler gelecek inşallah :)) Rabbimin izniyle bebişlerimizi kucağımıza alıp koklayıp öpücez :)))

Masala yazdıkların konusunda da bencede haklısın hemen ameliyat denilmesi ne kadar doğru bende bilemedim:44:

Masalcım,

IVI tüp bebekte Erdal bey bize bir tablo gösterdi, bu tabloda sağlıklı bir erkeğin çeşitli zamanlarda yapılmış sperm sonuçları vardı ve çok büyük değişiklikler gösterebiliyordu,mesela benim eşimde ilk başta 0 çıktı,ikinci yapılınca 14-15 adet vardı,şu anda ne kadar bilmiyorum ,inşallah yükselmiştir,eminim benimle birlikte burda pek çok arkadaşta eşimin sperm tahlili yaptırmasını bekliyordur :))))
inşallah iyi sonuçlar alırızda herkese umut olur :)) bu spermler o kadar ilginç ki pek çok şeyden etkileniyor,meslek gruplarına göre bile hemen değişiklik gösterebiliyorlar,insanların yedikleri ,içtikleri,giydikleri herşeyden etkileniyorlar,sıcak veya soğuk havaya göre değişiklik gösterebiliyor,yani tam olarak sebebini bulmak için sanırım genel olarak yaşam tarzı gözden geçirilmeli,

bakalım Kaan hoca size ne diyecek bende merak ettim,eminim en kısa sürede size geri döner,kendiside muayene etmek isteyecektir, eşimi çağırmıştı gittiğimizde eşim dedi ki çok iyi muayene etmiş (daha önceki doktoruyla kıyasladığında) eğerki gidebiliyorsanız tedavinizi onunla başlayın derim,hadi bakalım moralini bozmayı bırak ve Kaan hoca bircevap versin sonra neler yapacağımızı kararlaştırırz,bu arada Kaan hocada bitkiselleri kullanın diyorbu yüzden istersen vakit kaybetmeden bitkisel ürünlere başla bir zararı ollmaz

Ya ben çok komik bir şey diyeceğim.Ben hep adet döngümün düzensiz olduğunu düşünürdüm ve öyle olduğunu netleştirmiştim hep.Meğersem ben 33 günde bir regl oluyormuşum.Ve bu düzenli olarak her ay döngümdeki sayım.Ben 17.gün mü yumurtluyor oluyorum ? Ovulasyon testi almayı düşünüyorum ama netten bakıyorum test hesaplamalarıma.Bunu yaparak anladım düzenli bir adetimin olduğunu :))))
Preseed mi alsam ya da? kk dan baktım kullananların bir kısmı işe yaradı diyor diğer kısmı da yaramadı psikolojik diyor..Beni tedirgin eden şey ise mantar yapması.Bazı bünyede mantar yapıyormuş, eczaneye bir sormak lazım.Bilginiz var mı bu konuda ya da kullanan???

sağol canım benim.bakalım kaan hoca ne diyecek ben de merak ettim şimdi.inşallah hepimiz bebişlerimize kavuşuruz.iyi ki varsınız..ve iyiki başka bi platformda mesela bebişlerimizle görüşmek nasip olur..

ben regli günümü hep bittikten sonra 19 gün sayarak buluyorum :) doktorlar nasıl hesaplar bilmem, arada bir bende internette hesaplama yaptırıyorum,az önce batım bu ayın 11-16 arası ovulasyon günüm olabilirmiş, daha önce ovulasyon testi de almıştım ve gerçekten internette söylenen günlere uyuyordu,

preseed almayı bende istiyorum ama bir yandan da diyorum ki 15 adet sperm ile faydası olurmu acaba,belki sayı artmıştır o zaman işe yarayabilirde ...ne bileyim bu konuda da hızır idi yunus idi modundayım :)))

bu arada eşim bugün tahlilleri yaptıramadı çünkü doktor yokmuş :)) kesin sinirinden çatlamıştır:))

sağol canım benim.bakalım kaan hoca ne diyecek ben de merak ettim şimdi.inşallah hepimiz bebişlerimize kavuşuruz.iyi ki varsınız..ve iyiki başka bi platformda mesela bebişlerimizle görüşmek nasip olur..

sizi iyi bir şekilde yönlendireceğine inanıyorum,cevap verince bizede söyle çatlarım meraktan :))

inşallah dediğin gibi bebişlerimizle görüşmek nasip olur :)

melishcim bugün senin işyerinde yaşadıklarını birebir yaşadım,yardımcım 1,5 aylık hamileymiş,kızı görsen üzüntüsünden iki gün ağlamış,bir sürü borcumuz var napıcaz şimdi diyor
"delirdinmi sen dedim bebek kısmetiyle gelir,Allah sizlerede hayırlı bir kapı açar mutlaka be diye stres yapıyorsun"
ama şu anda hiç istemiyor,ahh dedim içimden bizde şu anı yaşamak için çıldırıyoruz (

canım sperm sayısına çok takılma sadece biri dölleyecek bizim 60 milyonduda ne oldu 100 milyonu geçipte olmayan var diğer topiklerde okuyorum nasip işi okuduğum kitap amerika tıp merkezininin yazdığı bir kitap aslında eski 99 yılında çıkmış tedaviler aynı klomen serephone bu grubun iğneleri eşlerimizin günde iki defa soğuk su ile yıkanması gerekiyor et ürünü yememeli herşey organik alınmalı günde 1000mg c vitamini morfoloji düzenleyebiliyormuş haftada iki kere egzersiz kilo erkek ve kadında verilecek iki günde bir ilişki uzatıldıça sperm ölüyormuş yeni üretilen spermin yaşamasını engelliyormuş ilişki esnasında ince bir yastık konulması ...aklıma geldikçe yazarım az kaldı bizlerde anne olacağız hemde en iyisini çünkü bize biranda verilmediler kıymetini bileceğiz özeneceğiz çok seveceğiz aklıma geldi sperm sayısı ile 4 ay boyunca çinko e vitamini alımı yüzde seksen arttırıyormuş bir de refleksoloji var ayak masajı o da sperm için etkili

evet haklısın sayıya takılmamak lazım :) şimdi bakalım bu dediklerinin hangilerini uygulayabilmişiz;
soğuk su olayını eşime daha önce söylemiştim,hala yapıyormu bilmiyorum,
et ürünleri yememesi gerektiğini Kaan hocada söylemişti,biz daha çok tavuk yiyoruz ama içime sinmiyor neden dersen bu zamanki tavuklar hormonlu (

GNC nin C vitaminini kullanıyordu ama tatilde herşeyi boşverdi gibi ,unuttu kullanmayı,bende onunla uğraşmak istemediğim için açıkcası takip etmedim

eşim hayatta egzersiz yapmaz..adam yürümeye korkuyor,bazen kımılzararlısısın sen diyorum :))

ilişki araları çook uzayabiliyor,malum sürekli aramız bozuk :)) ( bu durumada gülüyorum ya... delirdim galiba)

refleksoloji masajını uzman tvde izledim,eşim hayatta yaptırmaz,ayaklarının altından çok huylanıyor :)))

çinko içinde kabak çekirdeği yiyordu ama onun çekirdeklerini ben yediğim için artık eve almıyor ( malum benim kilo problemim var ve diyetisyen çekirdek yemememi söylemişti )

E vitamini içinde fındık badem felan yiyor

sanırım % 50 iyiyiz :))

bakalım kitapta başka neler var,kitabın adı ne? sanırım internette yapmış olduğum tüm araştırmalar bu kitapta mevcut,okumakta fayda var gibi

sizi iyi bir şekilde yönlendireceğine inanıyorum,cevap verince bizede söyle çatlarım meraktan :))

inşallah dediğin gibi bebişlerimizle görüşmek nasip olur :)

sağol fundacım inşallah...kaan hocadan mail gelsin yazarım hemen.gerçi yarın memlekete gidiyoruz uzun süre giremeyebilirim malum internet yok inşallah sizin tahliller de iyi çıkar.bugün yaptıramadıysanız vardır bi hayır demek lazım..çok öptüm

Masalcım,

memlekette ne kadar kalcaksınız? gitmeden önce istersen bitkisellerden felan al,aruna nın yazdıklarını okumuşsundur,bence bunları değerlendir,daha önce benim yazdığım bir beslenme programı vardı

eşim için hazırladığımız beslenme programı,normal günlük yemeğinin yanında sperm sayısı artsın ve testosteron hormonu yükselsin diye umarak devam ediyoruz,inşallah faydasını görüz,
sabah+öğle+akşam yemeklerden 30-40 dakika önce bal karışımı
bal karışımının içinde :toz zencefil,toz zerdecal,ısırgan tohumu çekilmiş,toz çörek otu,damla sakızı,udil hindi,çakşır kökü tozu,ginseng tozu,polen,salep,arı sütü

kahvaltıda 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu

saat 10:00 da 15 çiğ fındık + 2 kuru incir

saat 15:00 da 10 çiğ badem + 2 kuru incir

akşam yemekten önce 1 bardak keçi boynuzu kürü
akşam yemeğinden sonra birkaç damla kavun çekirdeği yağı

haftada 2 kez balık
saat 21:30 3 porsiyon taze meyve
her akşam 1 avuç kadar kabak çekirdeği

yarın pazardan taze ve DİŞİ ısırgan otu alıp kurutarak çayını yapmaya başlıcam

kırmızı etten UZAK duruyor

haftada 2 kez nohut yemeye çalışıyor ama az önce ibrahim saraçoğlunun kürlerine baktım nohutu haşlayıp suyunu için diyor

biz bunların bir kısmını değiştirdik tabiki :) malum insan zaman geçtikçe biraz daha rahat davranıyor,
bal karışımınıda başka bir aktarda yaptırdım ,kaçkar balıyla hazırlattık ve içinde adını hatırlamadığım bir sürü şey var

artık inciri hakikki zeytinyağında bekletiyoruz ve o şekilde yiyor

ısırgan otu yerine demir dikeni çayı içiyor

bence yavaş yavaş bunlardan kullanmaya başlayın,aslında eşinin beslenme düzeni nasıl bilmiyorum ama artık organik şeyler yemeye dikkat etseniz iyi olur,
daha önce de yazılan pek çok şey var,bunlar yavaş yavaş bizim yaşam biçimimiz olmaya başladı,benim eşim bile alışmaya başladı :)))

şimdi güzel bir tatil yapın,moral toplayın,sonra Kaan hocanın yazdıklarına bir bakın,bir program yaparsınız,merak etme geçecek bu günler :))

o konuda şanslıyız düzenli hayatımız var sigara alkol kullanmıyoruz ben eve katkı maddesi içeren hiçbişey sokmuyorum ne şerbetler öğrendim sırf kola içmesin diyeevlenmeden önce eşim çok et yerdi şimdi hep sebze balık gibi besleyici şeyleri yediriyorum.bi de bal çok seviyoruz bal çok yiyor..kuruyemiş de alışkanlık olarak akşamları yiyoruz meyve ya da meyve suyu...ılık suyla banyo yapıyor eşim.yani dikkatsiz değiliz.daha önce bahsettiğin ballı karışımın farklı bi versiyonunu kullandık ama işe yaramadı sanki eşim de herşey belli olsun ondan sonra bitkisellere başlarız diyor.zaten bizimkiler bilmiyo onun için orda kullanamayızama dönünce pek çok şey var aklımda tribulus ve clavis panax e1 düşünüyoruz.bi de bitkisel çaylar...zaten ben çok otçulumbu yüzden dikkat ediyorum.eve yemeklere kıyafetlere aşırı titizlenirim bu yüzden herşey tertemiz ve sağlıklıdır evimizde çok şükür.kaan hoca bi cvp versin bakalım ne diyecekpaylaşımların için sağol canım makbule geçiyor valla

oooo sen supermişsin :))) ayrıca eşinide tebrik ederim,ben eşime sigarayı 2,5 yılda zor bıraktırdım,hala arada içmek istiyor ve bu da beni delirtiyor,
kola çok içmiyor ama hazır meyve sularına bayılıyor,daha dun iki kutu icetea içti,tabi o içerken benimde canım çekiyor ( et alışkanlığı pek yoktu ama hamur işi olunca önüne tepsiyle koysam siler süpürür,şimdi biraz azalttık diyebilirim,keşke biraz daha dikkatli olsa,onunla mücadele etmek beni çok yıprattı ((

iceteayı kendin yapsana limonlu seviyorsaben de bazen evde canavar oluyorumonu yeme bunu yeme diyeama ne yapayım...benim eşim sigarayı bırakıyorum dedi ve bıraktı bi daha da hiç içmedi tek bi tane bile.. bi arkadaşı bişey anlatmış sigara içtiği için sakat kalan bi adamdan bahsetmiş öylece bıraktıhe hebaklagil ve tahılları ananem gönderirtamamen organik kendileri yapıyo çünkü..salça vb şeyleri de annem yapargeriye tek sebzeler kalıyo onları da mümkün olduğu kadar hormonsuz almaya alışıyorum az alıyorum iyisini alıyorum.bi de bu sağlık olayına merakım var zararlı katkı maddelerini hangi marka içinde ne var gibi şeyleri araştırıyorum bi de gıda mühendisi ark var o da baya yrd ediyofakat biz biraz geç akşam yemeği yiyoruz buna üzülüyorumakşam on gibi.çünkü eşim iş yerinden o saatte geliyove bazen bitki çayı yaptığımda eşim odadan odaya kaçıyo kötü tadı diyeşimdi sıkıştırmıyorum daha önce bitki çayı zeytinyağlı incir ballı karışım kullanmıştık çok zor içiyodu o çayı falan.bi gidip gelelim yine onu ye bunu iç başlıcazartık o da farketti sanırım eskisi kadar tepkili değil bu otlar konusunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…