Mutfak Dekorasyonu sıfır mutfak yaptırıyorum fikir verirseniz sevinirim

esmankara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
427
36
73
merhaba arkadaşlar,
mutfağımız sonunda bitti.fotoğrafları 10.sayfaya ekledim biz çok uğraştık her şeşyiyle umarım yaptırmak isteyen arkadaşlara fikir olur..

Son düzenleme:
bence mekan olarak mutfağın fazl parlak olacak gibi geliyor. denge unsuru yok. çimstone zaten parlak acrilik parlak. bir de renk konusu da yanlış. genelde en büyük yanılgı siyah kırmızı uyumudur.bu ikiliye her zaman farklı bir renk daha katılmalıdır. ama böyle mekanlarda siyah küçük detayda görüntüyü nötrlemek adına güzel olur. koca tezgah zamanla sıkıcı olur ve sıkılırsınız yeniden değiştirmek istersiniz. ikisi de gözü fazla yorar. ayrıca şatafatlı ve kaba bir görüntü olur . mutfak denilince ferahlık ve sıcaklık olmalı. bence yeniden gözden geçirin derim seçimlerinizi.

Merhaba işiniz çok zor şimdiden söyleyeyim :) ben de yeni yaptırdım mutfağımı ve en başta düşündüğüm hiçbirşey şuan yeni mutfağımda yok :)
insanın kafası o kadar karışıyor ki... ben alt üst egepress krem lake yi yaptırdım kapaklarda...buradan just arkadaşımız tavsiye etti saolsun... tezgahım belenco bordo.. tezgah arası da bordo pembe çiçekli cam kaplama olacak. cam daha takılmadı ama şimdiye kadarki seçimlerimden çok memunum.. kapaklar evet parmak izi yapıyor, ama benim ışık yönünden herhalde hiç göstermiyor ve pırıl pırıl görünüyor. Kolay gelsin :)

Teşekkür ederim fikirlerini ve tecrübeni yazdığın için.
Zaten acrilik malzemede lake görünümlü bir malzeme dediğin gibi ışığın geliş yönüne göre değişiyor izlerin görünümü.

Peki siz ilk önce ne düşünmüştünüz neden fikir değiştirdiniz??

abanoz beyazla yola başladım, yeşillerden morlardan... oofff çok fena kafam karışmıştı. Ama sonradan renklerden sıkılabileceğime ve koyu tonların kullanımının daha zor olduğuna karar verdim, buradaki arkadaşların da çok yardımı oldu, önceki konuları da okumanızı tavsiye ederim.

Merhaba,

Bir ay sonra düğünüm var. Bizde evimize mutfak dolaplarını üst dolaplar krem, alt dolap kapakları cappicino acrylic yaptırdık. Sonuçtan inanılmaz mutluyuz. Cappicino, mutfak dolaplarını çok güzel gösteriyor ve toz almıyor.

Epey konuya göz attım
Acrilik kullananlar kimi 10 yıl oldum yaptıralı çok memnunum yazarken ki( 10 yıl önceki acrilikle şimdiki malzemeler çok farklıdır daha bu yıl çizilmez olanları piyasada yer almaya başlamış)
Diğer bir kişi ben yaptırdım hemen çizildi çok leke belli ediyor yazmış zaten o yüzden konu açma gereği duydum..
Sizin mutfağın resimleri ni koyabilirmisiniz??

Canım şimdiden hayırlı uğurlu olsun güle güle oturun inşallah Allah içinize sindirsin.

Sen daha kullanmamışsın inşallah kullandıktan sonrada memnuniyetin devam eder..
Zaten şu an piyasada çizilmez diye garanti verilen renk tonu 4 adet biri krem biri cappiçino
Biri siyah diğeride beyaz yada kırık beyaz diye biliyorum..

Sende mutfağının resmini çekip koyarsan çok memnun olurum ..
Mutfağı temizleyip yerleştirdin mi sildikten sonra koyu renkte çizilme vs oldumu??

daha tam olarak bitmediği için koyamıyorum, tezgah arası bitince koyarım, ama o da 10-12 gün sürecek sanırım

Akriliği bilmiyorum ama, benim alt dolaplarım parlak membran, mürdüm renginde ve ışıl ışıl çok güzel duruyor. Başta mat konusunda çok israrcı olmuştum, ama istediğim rengi bulamayınca parlağa razı oldum. Şimdi de iyi ki parlak olmuş diyorum. Dolaplar karşıdan ışık almayacaksa ve de evde dolapları parmaklayacak küçük çocuk yoksa, iz ya da çizilme olayı rahatsız edici boyutta olmuyor.

Mutfağımda çimstone lapland, banyomda da savana var. Laplandden çok, çok memnunum, ama savana beni çok uğraştırıyor. Koyu renk tezgah kullanım açısından çok zor bence. Hele dolapları da kırmızı/bordo renk düşünüyorsanız bir de tezgahı koyu renk yapmak göz yorucu da olabilir bana kalırsa.

Bende ilk önce mürdüm düşünmüştüm ama çok koyu bir tonu vardı mutfağı kapatır diye vazgeçtik.
Mebranda daha açık tonu vardı ana mabranıda kimse önermedi .

Savanada be gibi dorun yaşıyorsunuz?

Birde si mutfağı kullanıyorsunuz şimdi çizilme vs oldumu?
Fotoğraf koyabilirmisiniz rica etsem.

Savanadaki problem üstüne su damlasa belli oluyor. Sildikten sonra iyice de kurulamak lazım, yoksa dalga dalga kalabiliyor. Bizim sular kireçli değil, ama tahminim suların kireçli olduğu yerlerde koyu renk tezgah kullanmak daha da zor olabilir.

Mutfağı 1 senedir kullanıyorum. Membrandan bir şikayetim yok. Size önermeyenler ne gibi sakıncaları olduğunu söylediler ki? Bir tek sıcaktan etkileniyor diye burda forumda okudum, ama benim banyo da, mutfak da membran şimdilik bir sıkıntı yok. Parlak dolaplarda çizilme oldu, ama önce de dediğim gibi ışık karşıdan gelmediği sürece çizikler belli olmuyor.

Mutfağın resimlerini açtığım konuda görebilirsiniz. http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-dekorasyonu/516225-sonunda-mutfagimi-yaptirdim.html Resimlerde renkler oldukça koyu çıkmış, aslında koçtaştaki mutfağın rengi gibi (Fantasia Fix Imperia Mutfak Mürdüm Beyaz 270 cm - Koçtaş - Daha Güzel Evler, Daha Güzel Hayatlar).

Mutfağını güle güle kullan canım evet mürdüm çok ağır nir renk ana tonu baya kapatacak diye biz vazgeçtik..
Koçtaşın resmindeki tonda ise eğer çok güzel ..

Canım çok araştırdım çimstonunda bir çok çeşidi kalitesi ve firmasında farklılıklar var.
Mesela belenco markası var
Silestone diye bir marka var
Kaliteleride farklı tabii.
Ama siyah granit kullananlar var çevremde mikrofiber bezi sıkıp siliyoruz kurulama gerekmiyor.
İz kalmıyor ama matlaşıyor.
Çimstonun grisinin uygulanmış halini gördüm çok şık Durmuş öyle leke ve iz belli etmiyordu
Ama siyahın sadece kesim atölyesinde tozlu büyük bir parçasını gördüm o halde bile çok güzel ışıldıyordu:))

Birde tezgahı yerleştirdikten sonra üzerine cila çekiyorlarmış inşallah sorun yaşamam.
Corian yada diğer adı ( akrilik)
Tezgahlar çok hoş kesim izi vs yok bütün bir tezgah ama oda çiziliyor aynı acrilik gibi sonrasında pasta cila ile ilk kullanım görüntüsüne kavuşuyor ama tezgah bu sürekli çizilmesin diye özen göstermek çok zor olur diye ondan vazgeçtim..

Mebrana gelince Mebran zamanla güneş ışığından dolayı sararma ve renk atma yapıyıyormuş.
Onunda iyisi kötüsü var tabi.
Kime sorduysak uzak durun dediler artık piyasadan yavaş yavaş kalkıyormuş
Ocak kenarlarına denk gelen dolaplar açma yapıyormuş.

Acriliğe göre daha dayanıksız ve çabuk deforme olan bir malzeme olduğunu söylediler canım umarım sen bir sorun yaşamazsın yapan usta kaliteli malzeme kullanmıştır inşallah..
Ben Ocak yanındaki iki dolabı cam inox çerçeli yaptırıyorumki ne olur be olmaz ileride açılma yapmasın diye..
Yada cam istemem diyorsan inox çerçeve dönüyorlar Ocak kenarındaki dolaplara yada aynı görüntü oldun istenirse eğer tün dolaplara çerçeve dönüyorlar oda çok şık duruyor ama ven temizliğinden dolayı istemedim

Son düzenleme:

Bendeki Savana olsun, lapland olsun Çimstone markasının ürünleri. Belenco ya da silestone da ismi Savana olan bir ürün var mı onu bilmiyorum. Sizin düşündüğünüz savana da çimstone markalı ise benim yaptırdığımın aynısı olacak demektir. Evet içinde ayna var sanırım, ışıl ışıl parlıyor, ama dediğim gibi kurulamak istiyor. Ben üzerine cila çekildiğini hiç duymadım. Corian, haklısınız çok çabuk çiziliyor, ben de o nedenle hiç düşünmemiştim akrilik tezgahı.

Benim ocak 60 lık, davlumbaz ise 90 lık. Yani ocaktan 15 cm kadar uzak oluyor üst dolaplar. Dolayısı ile o açıdan simdilik problemim yok. Ankastre fırınım da etrafına ısı vermiyor. Güneş ışığı konusunda sabah güneşi geliyor benim mutfağa, o saatlerde biraz dikkat ediyorum, şimdilik bir şey olmadı.

cıvıl cıvıl bir mutfak istiyorsanız dolap rengi üstünden gitmeyin derim. dekarasyonla o zaten sağlanır yada duvar rengiyle yada karolarla.dolap rengi kırmızı renk fazla boğucudur sıcak ana renktir böylece mutfağı küçük gösterir bu renk için üst dolap miktarınız bayağı az olmalı. illa kırmızı isteniyorsa çift renk dolap rengine başvurulmalı.yani detay olarak kalmalı ama taşınız doğal mat taş olmalı gibi çünkü seçiminiz akrilik mutfağın bir resmi olsa daha iyi olurdu. şekilde önemli çünkü. onarchitecturesite web adresine bakın ordan kitchen designlarını seçin en azından bir fikriniz olur ona benzer birşey oluşur kafanızda

Son düzenleme:

Belencoda savana var ama silestonda zaten epey çeşit açısından zengin olduğu için onda varmı bakmadım onu beyaz parlak taş ararken gördüm o markayı.
Sizin içinize sindiyse sorun yok demektir mesafede gayet iyi bırakılmış dolap ve Ocak arası olarak.
Güle güle kullanın inşallah ..

Ben size şimdi benim mutfağım için yapılmış 2 çizim göndereceğim bir bakın onun üzerinden konuşalım daha güzel paylaşımımız olur o zaman.

bu bir firmanın yapmış olduğu çizim ve renklendirme

mürdüm renklendirme olan çizimde başka birinin yaptığı çizim hem renk olarak görelim diye hemde 2 çizim arasında fark var birinde taç var birinde yok vs. gibi

bu en sondaki kırmızı mutfak çizimide farklı bir firmaya ait benim istediğim renk tonları bu tonlar.
bu mutfakta ek olarak akrilik kapakların tümüne inox çıta uygulanmış olması..
akrilik kapak kullanılacaksa bu çıtalardan mutlaka olmalı diyen bir mutfakçının çizimidir bu çizim ama çıtaların hem tezmilerken aralarına birşeyler kaçmasından dolayı hemde çizim halinde bile olsa gözüme çok karışık gelmesinden dolayı ben çıta istemiyorum nasıl olmuş sizce??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…