Merhaba işiniz çok zor şimdiden söyleyeyim :) ben de yeni yaptırdım mutfağımı ve en başta düşündüğüm hiçbirşey şuan yeni mutfağımda yok :)
insanın kafası o kadar karışıyor ki... ben alt üst egepress krem lake yi yaptırdım kapaklarda...buradan just arkadaşımız tavsiye etti saolsun... tezgahım belenco bordo.. tezgah arası da bordo pembe çiçekli cam kaplama olacak. cam daha takılmadı ama şimdiye kadarki seçimlerimden çok memunum.. kapaklar evet parmak izi yapıyor, ama benim ışık yönünden herhalde hiç göstermiyor ve pırıl pırıl görünüyor. Kolay gelsin :)
abanoz beyazla yola başladım, yeşillerden morlardan... oofff çok fena kafam karışmıştı. Ama sonradan renklerden sıkılabileceğime ve koyu tonların kullanımının daha zor olduğuna karar verdim, buradaki arkadaşların da çok yardımı oldu, önceki konuları da okumanızı tavsiye ederim.
Merhaba,
Bir ay sonra düğünüm var. Bizde evimize mutfak dolaplarını üst dolaplar krem, alt dolap kapakları cappicino acrylic yaptırdık. Sonuçtan inanılmaz mutluyuz. Cappicino, mutfak dolaplarını çok güzel gösteriyor ve toz almıyor.
Epey konuya göz attım
Acrilik kullananlar kimi 10 yıl oldum yaptıralı çok memnunum yazarken ki( 10 yıl önceki acrilikle şimdiki malzemeler çok farklıdır daha bu yıl çizilmez olanları piyasada yer almaya başlamış)
Diğer bir kişi ben yaptırdım hemen çizildi çok leke belli ediyor yazmış zaten o yüzden konu açma gereği duydum..
Sizin mutfağın resimleri ni koyabilirmisiniz??
merhaba arkadaşlar,
mevcut mutfağımızı komple yenilemeye karar verdik.
renk ve kullanılacak malzeme konusundada oldukça kararlıydık fakat son günlerde nette okuduğum yorumlar kafamı karıştırdı ve sadece bir haftam kaldı kapak renk ve malzemesini seçmek için ki tam 1 aydır araştırıyorum(
ilk önce mürdüm ve beyaz renk acrilik kapak isteyerek yola çıktık..
e koyu
sonra öğrendikki çizilmez kaliteli acrilik çıkmış fakat her firmada yokmuş.olmayan firmalarda bizimkide çizilmez diyerek satıyorlarmış sonuç hüsran..
hadi diyelimki piyasanın en çizilmez en kaliteli acriliğini bulup yaptırdık ama cam görünümlü parlak bir malzeme olduğu için bu defada çok leke bırakma olayı kafama takılmaya başladı..
kim isterki vaktinin çoğunu geçirdiği binbir özenle yaptırdığı mutfağında sürekli elinde bezle dolaptaki izleri silmek için uğraş vermeyi??
mürdüm renge gelince oda malesefki mebran yada başka malzemelerde olduğu gibi renk tonu olarak açık ve koyu seçeneği acrilikte yok tek renk bir mürdüm var oda çok koyu bir renk olduğu için vazgeçtik.kırmızı ve bordo arası çok tatlı bir renk çıkarmış acrilik onu beğendik..
tezgah siyah savana çimstone olacak evyeyide franke granit siyah evye düşündüm gördüm hoşuma gitti ama netten baktığım kadarıyla pek kullanan yok yeni bir ürün olduğu için sanırım..
şimdiki mutfağım mat balon kapak evet çizik leke vs belli olmuyor ama görünütüsüde tatmin edici değil..
ben ışıl ışıl bir mutfağım olsun istyorum benim istediğim gibi malzemede acrilikte var çok beğeniyorum ama temziliğine takıldım kaldım ..
son çıkan çizilmez diye piyasada bulunan acrilik malzemeyi kullanan varsa lütfen bilgi versin..
yada bu konularda bilgi sahibi olan birileri varsa yardımlarınızı bekliyorum...
Akriliği bilmiyorum ama, benim alt dolaplarım parlak membran, mürdüm renginde ve ışıl ışıl çok güzel duruyor. Başta mat konusunda çok israrcı olmuştum, ama istediğim rengi bulamayınca parlağa razı oldum. Şimdi de iyi ki parlak olmuş diyorum. Dolaplar karşıdan ışık almayacaksa ve de evde dolapları parmaklayacak küçük çocuk yoksa, iz ya da çizilme olayı rahatsız edici boyutta olmuyor.
Mutfağımda çimstone lapland, banyomda da savana var. Laplandden çok, çok memnunum, ama savana beni çok uğraştırıyor. Koyu renk tezgah kullanım açısından çok zor bence. Hele dolapları da kırmızı/bordo renk düşünüyorsanız bir de tezgahı koyu renk yapmak göz yorucu da olabilir bana kalırsa.
Bende ilk önce mürdüm düşünmüştüm ama çok koyu bir tonu vardı mutfağı kapatır diye vazgeçtik.
Mebranda daha açık tonu vardı ana mabranıda kimse önermedi .
Savanada be gibi dorun yaşıyorsunuz?
Birde si mutfağı kullanıyorsunuz şimdi çizilme vs oldumu?
Fotoğraf koyabilirmisiniz rica etsem.
Savanadaki problem üstüne su damlasa belli oluyor. Sildikten sonra iyice de kurulamak lazım, yoksa dalga dalga kalabiliyor. Bizim sular kireçli değil, ama tahminim suların kireçli olduğu yerlerde koyu renk tezgah kullanmak daha da zor olabilir.
Mutfağı 1 senedir kullanıyorum. Membrandan bir şikayetim yok. Size önermeyenler ne gibi sakıncaları olduğunu söylediler ki? Bir tek sıcaktan etkileniyor diye burda forumda okudum, ama benim banyo da, mutfak da membran şimdilik bir sıkıntı yok. Parlak dolaplarda çizilme oldu, ama önce de dediğim gibi ışık karşıdan gelmediği sürece çizikler belli olmuyor.
Mutfağın resimlerini açtığım konuda görebilirsiniz. http://www.kadinlarkulubu.com/mutfak-dekorasyonu/516225-sonunda-mutfagimi-yaptirdim.html Resimlerde renkler oldukça koyu çıkmış, aslında koçtaştaki mutfağın rengi gibi (Fantasia Fix Imperia Mutfak Mürdüm Beyaz 270 cm - Koçtaş - Daha Güzel Evler, Daha Güzel Hayatlar).
Mutfağını güle güle kullan canım evet mürdüm çok ağır nir renk ana tonu baya kapatacak diye biz vazgeçtik..
Koçtaşın resmindeki tonda ise eğer çok güzel ..
Canım çok araştırdım çimstonunda bir çok çeşidi kalitesi ve firmasında farklılıklar var.
Mesela belenco markası var
Silestone diye bir marka var
Kaliteleride farklı tabii.
Ama siyah granit kullananlar var çevremde mikrofiber bezi sıkıp siliyoruz kurulama gerekmiyor.
İz kalmıyor ama matlaşıyor.
Çimstonun grisinin uygulanmış halini gördüm çok şık Durmuş öyle leke ve iz belli etmiyordu
Ama siyahın sadece kesim atölyesinde tozlu büyük bir parçasını gördüm o halde bile çok güzel ışıldıyordu:))
Birde tezgahı yerleştirdikten sonra üzerine cila çekiyorlarmış inşallah sorun yaşamam.
Corian yada diğer adı ( akrilik)
Tezgahlar çok hoş kesim izi vs yok bütün bir tezgah ama oda çiziliyor aynı acrilik gibi sonrasında pasta cila ile ilk kullanım görüntüsüne kavuşuyor ama tezgah bu sürekli çizilmesin diye özen göstermek çok zor olur diye ondan vazgeçtim..
Mebrana gelince Mebran zamanla güneş ışığından dolayı sararma ve renk atma yapıyıyormuş.
Onunda iyisi kötüsü var tabi.
Kime sorduysak uzak durun dediler artık piyasadan yavaş yavaş kalkıyormuş
Ocak kenarlarına denk gelen dolaplar açma yapıyormuş.
Acriliğe göre daha dayanıksız ve çabuk deforme olan bir malzeme olduğunu söylediler canım umarım sen bir sorun yaşamazsın yapan usta kaliteli malzeme kullanmıştır inşallah..
Ben Ocak yanındaki iki dolabı cam inox çerçeli yaptırıyorumki ne olur be olmaz ileride açılma yapmasın diye..
Yada cam istemem diyorsan inox çerçeve dönüyorlar Ocak kenarındaki dolaplara yada aynı görüntü oldun istenirse eğer tün dolaplara çerçeve dönüyorlar oda çok şık duruyor ama ven temizliğinden dolayı istemedim
Bendeki Savana olsun, lapland olsun Çimstone markasının ürünleri. Belenco ya da silestone da ismi Savana olan bir ürün var mı onu bilmiyorum. Sizin düşündüğünüz savana da çimstone markalı ise benim yaptırdığımın aynısı olacak demektir. Evet içinde ayna var sanırım, ışıl ışıl parlıyor, ama dediğim gibi kurulamak istiyor. Ben üzerine cila çekildiğini hiç duymadım. Corian, haklısınız çok çabuk çiziliyor, ben de o nedenle hiç düşünmemiştim akrilik tezgahı.
Benim ocak 60 lık, davlumbaz ise 90 lık. Yani ocaktan 15 cm kadar uzak oluyor üst dolaplar. Dolayısı ile o açıdan simdilik problemim yok. Ankastre fırınım da etrafına ısı vermiyor. Güneş ışığı konusunda sabah güneşi geliyor benim mutfağa, o saatlerde biraz dikkat ediyorum, şimdilik bir şey olmadı.
cıvıl cıvıl bir mutfak istiyorsanız dolap rengi üstünden gitmeyin derim. dekarasyonla o zaten sağlanır yada duvar rengiyle yada karolarla.dolap rengi kırmızı renk fazla boğucudur sıcak ana renktir böylece mutfağı küçük gösterir bu renk için üst dolap miktarınız bayağı az olmalı. illa kırmızı isteniyorsa çift renk dolap rengine başvurulmalı.yani detay olarak kalmalı ama taşınız doğal mat taş olmalı gibi çünkü seçiminiz akrilik mutfağın bir resmi olsa daha iyi olurdu. şekilde önemli çünkü. onarchitecturesite web adresine bakın ordan kitchen designlarını seçin en azından bir fikriniz olur ona benzer birşey oluşur kafanızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?