Mutfak Dekorasyonu sıfır mutfak yaptırıyorum fikir verirseniz sevinirim

Bu arada ben size daha öncede sorduğumu fark ettim mutfak resimlerinizi...
Tekrar araştırıp konuyu bulunca anladım kusura bakmayın..
Tezgah konusu şu anda sizin dediğiniz gibi acaba zorluk çıkarırmı diye düşünüyorum sadece..diğer seçimler sizden gelen Msj sonrasında dahada içine sindi😊

Yok, silgranit Blanconunki. Ama Frankeninki de iyidir tahminimce. Siz hangisini beğendiyseniz onu yaptırın bana kalırsa, ikisi de gayet iyi markalar. Ama her ne yaptırırsanız yaptırtın bence tezgahaltı eviye olsun.

Yok, silgranit Blanconunki. Ama Frankeninki de iyidir tahminimce. Siz hangisini beğendiyseniz onu yaptırın bana kalırsa, ikisi de gayet iyi markalar. Ama her ne yaptırırsanız yaptırtın bence tezgahaltı eviye olsun.

Evye maalesef tezgah altı olmuyor granitlerde....
Bize öyle söylediler benim gördüğüm teşhirde ki mutfaklarda sergilenen granit evyelerde tezgah altı değildi..
Sizinki öylemi?
Yada değilde bir sorun mu oluşturuyor ??

Zaten evyenin parası verildi mutfakla birlikte gelecek inşallah iyi dir verilen paraya değer
Bizim caddede bir mıtfakçı var blanco evye var mutfak görselinde bu ürünü öztiryakiker satıyormuş onunda satış yeri çok yakındı evyeyi sipariş vermeden sordum mutfakçıya franke mi blanco mu diye blanco satan bir mıtfakçı bana franke daha kalitelidir dedi.
Bende 2 ürünüde görüp satıcıdısınında böyle söylemesi üzerine franke aldım

Tezgahı bizim mutfağı yapan usta yaptıracak ben gidip beğendim ustayla birlikte benim gezdiğim bütün mutfakçıları gezdik tezgah karın kesimlerine çeşitlerine baktık konuşup karar verdik hala siyah düşünüyorum inşallah pişman olmam..
Tezgahın beyaz olmasını bende istiyorum aslında ama evyem siyah ankastre Ocak cam siyah
Davlumbaz eğik cam siyah..
Üst dolaplar beyaz olacağı için şık durur siyah tezgah diye düşünüyorum birde ilerde dolap renklerinden sıkılırsam tamamen beyaza dönmeyi düşünüyorum ustam 1.500 2000
Lira gibi birşey tutar diyor o zamanda tezgah beyaz olursa şimdi o zaman tezgahın da değişmesi gerekir siyah yapalım ağır durur şık durur diyor

Son düzenleme:

Benim eviyeler çelik ve tezgahaltı. Önceki mutfağım da çelikdi ama ankastreydi. Kenarlardaki silikonların zamanla kararması ve tezgahtaki kırıntı, su gibi şeyleri söyle bezle hemen eviyenin içine sürükleyebilemek çok sinirime gidiyordu, o nedenle israrla tezgahaltı istedim. Beyaz eşyalarım inox olduğu için de çelik eviye dışında bir alternatif düşünmedim.

Ama 5 yıllık kalkınma planımda yazlıktaki mutfağı değiştirmek var. Orada sular çok kireçli olduğu için granit olabilir diye düşünüyorum Gözüm şimdiki halde Blanco'nun şu eviyesinde .

Siz kullanmaya başlayın bakalım Frankenizi zamanı gelince ben de sizden fikir alırım.

Sizin planlar hazır:)
İnşallah istediğiniz gibi olur herşey tezgahaltı evyeyi dün eşimle konuştuk ben onu ustaya sordum alttan yapıştırıldığı için su sızması olur zamanla içine ağır bir tencere vs koyduğunuzdada sıkıntı olur çıkma riski var demiş sizde öyle bir sızıntı sorunu yok sanırım..
Tezgahaltı olan granit evye hoş olur ama biraz küçük modeller ama yazlık için ideal..
Benim evyem bu olacak bir aksilik olmazsa

Son düzenleme:

Ben bir sürü evimde tezgahaltı eviye kullandım, ağır tencere de koydum, içine bir şeyler de yuvarlandı, hiç bir sorun yaşamadım. Sanıyorum sırf yapıştırma da değil vidamsı bir şeyler de vardı diye hatırlıyorum. Benim mutfak dolaplarının üstü de kapalı. Eviye, ocak vs. için hem o dolapların üstü, hem de tezgahta yuvalar açıldı, eviye de direkt tezgaha değil dolabın üstündeki parçaya sabitlendi diye biliyorum. Altına bakıp anlamaya çalıştım, 2 eviye var ya bende, o ikisinin arasına da çimstonedan bir parça yapıştırmışlar.

Neyse, benim eviyeden sizinkine geçelim. Çok şık ve kullanışlı bir eviye seçmişsiniz, iyi günlerde kullanın.

Yeğenim Franke'nin granit eviyelerinin değişik, değişik yerlerde fason yaptırttığını söyledi. Bunu pek olumlu bir şey olarak görmüyor (ama tabi rakipler neticede illa ki olumsuz tarafından bakacak:)) Blanconunkiler kendi fabrikasında, kendi mühendislerinin denetiminde, kendi hammaddeleriyle yapılıyormuş.

Aşağıdakiler Blanco ile ilgili, Franke için ne derece geçerlidir bilmiyorum. Ama sanırım 2 si de benzer malzeme onun için bir göz atın isterseniz.

Son düzenleme:
esmankara mutfağının bitmiş halini çok merak ediyorum umarım resimlerini bizimle paylaşırsın...

Keşke buraya daha mutfakçılarla görüşmeye başlar başlamaz konu açsaymışım diyorum epey uzun zaman alıyor insanın araştırıp karar vermesi..
Dediğim gibi blancoyuda frankeyide bizzat gördüm hatta blanconun fiyatı benim aldığım evyenin yarısından bile azdı
Ama blancoyusatan mutfakçı franke daha kalitelidir dedi bende frankeyi mutfağı yapan ustama siparişle aldırdım onun alışveriş yaptığı yerden..

İnşallah sorun yaşamam
Tezgah altına gömme dediğim gibi damlalıklı olarak benim beğendiğim modelde yoktu birde ben tezgah altı için nasıl monte edildiğini hiç araştırmadım sizinle konuştukça öğreniyorum bazı şeyleri:)
Usta pek kullanışlı olmaz dedi zaten beğendiğimiz modelde tezgah altına uyumlu değildi üstelemedik açıkcası...
İnşallah yeğeninizin dediği gibi fason bile yaptırılıyorsa kötü malzeme değildir(

Bu işin biraz sıkıntılı tarafları, insanı o mu iyi, bu mu iyi diye düşünmeye sevk eden yönleri oluyor mutlaka, ama bitince de son derece keyifli oluyor. Sizin için de çoğu bitti, azı kaldı sanırım :))

Benim aldığım evyenin fiyatı 2180 liraydı 1500 yada 1600 e aldık yanılmıyorsam..
Blancoda teşhir mutfaklarda gördüğüm evyelerin fiyatlarını sordum 600 -1000 lira arasıydı granit ve model olarak benimkine benzeyen ürünlerdi sorduklarım..

Ama onu franke kadar araştırmadığım için daha doğrusu sizin kadar modellerini incelemediğim için başka çeşitlerinin fiyatlarını bilemiyorum:))

Tezgahaltı ve ankastre evye kullanışına gelirsek evyeyi zaten frankeyi arayıp bilgi aldım kendi ustaları ücret karşılığı monte ediyorlarmış mutfakçıya monte ettirmeyi hiç düşünmedim zaten..
Hani mutfağı yapan usta takacak olsa zorluğundan kaçıp tezgahaltı kullanışsız dedi diyeceğim ama o takmayacak bunu onurlada konuştuk baştan..
Misal ben köşe için çekmece haricinde farklı sistemlerde buldum blum dışında aradım ustaya söyledim araştırdı buldu bana dediki fiyatı şu kalitesi bu,
Ben bu tarz mekanizma yı bir müşteriye taktım 3 ayda bir sorun çıkardı ürün 1 yıl sonrada söktük ürünü raf yaptık köşeye dedi..
Sen bilirsin istersen takarım ana başından bunlarıda söyleyeyim ki sonra sorun çıkarırsa bunu niye yaptın demeyin bana dedi..
Yani söylemek istediğim evyeyi belki kadınlar kadar kullanmamıştır ama çok mutfak yaptığı için karşılaştığı sorunları anlattı bize dediğim gibi beğendiğim evye tezgahaltı olsaydı zaten onu dinlemezdin

Kalite kontrol konusunda dediğiniz doğru zaten ürünlerin 2 yıl garantisi olmalı bir sorunumuz çıkmaz inşallah ama çıkarsada bu fason bilgilerini aktarmanız çok iyi oldu bende ona göre davranırım problem çıkarsa..

Evet gercekten çok keyifli işler epeyce de stresli:)
İnşallah bittiğinde tüm bunlara değer çoğu bitti azı kaldı gerçekten.

Son düzenleme:

Güzel indirim almışşınız eviyede. Ben tabi sizin tip eviyelere bakmadım, malum tezgahaltlarıyla ilgiliyim, onlarda da 3-5 çeşit ancak var. Eh daha yaptırmama da en az 1-2 sene olduğu için hayallerime sınır koymadan, fiyatına bakmadan beğeniyorum da beğeniyorum.

Demek sizin ustanın t.altlarıyla ilgili olumsuz tecrübeleri oldu. Benim şu an çelik eviye ve onlar oldukça hafifler. Belki bu nedenle bana görüştüğüm hiç bir mutfakçı bir sıkıntı olabileceğinden bahsetmedi.Yazlıkta granite karar verirsem bu konuyu özellikle sorayım bari.

Evet tezgahaltı olarak hatta granit evye olarak bile fazla çeşit yok ama sizin daha 1-2 yıl vaktiniz varsa o zamana kadar neler çıkar kimbilir..
Hem hayal kurmak parayla değil ya :)))

İnşallah yazlıkta da istediğiniz gibi güzel ve kullanışlı bir mutfağınız olur..

Bu arada biraz önce franke servis ile görüştüm .
Evye montajı ile ilgili bilgi ve fiyat aldım.
Evyem tezgahaltı olsaydı montajı sizmi yapacaksınız diye sordum evyeyi tezgahaltına tezgahı yapan lar yapıştırıcı biz sadece tesisat ve bağlantı için geliriz dediler ...

Bizim ustanın bundan haberi varmıydı acep???

Gerçi ustaya kalsa bu ankastre evye için bile çağırma servisi ben yaparım diyor:0

kısa süre önce bende mutfak yaptırdım en isabetli seçimim mutfak kapaklarım olduğunu düşünüyorum :) inşallah sende egepres yaptırmışsındır.mutfağı egepres yatakodası ve portmantoyu agt yaptırdım.egepres pırıl pırıl ve çizilmiyor,agt en ufak darbede kalkıyor ve sanırım çizilecek görümcem yaptırmıştı yumuşak micro bezle siliyorum ama gelen giden neyle ovdun bu dolpaları diyor sinir oluyorum dedi.şuan 2 banyo dolabı sipariş vericem ve yine 3 kuruş fazla olsun iyi olsun deyip egepres yaptırıcam.yatakodasını ve portmantoyu egepres yaptırmadığıma çok pişman oldum iki marka arasında renk ve doku farkı o kadar çok ki.evyeni çok beğendim bende granit evye yaptırdım ama ben teka aldım nedenide sadece bana uyan ölçü tekada olduğu içindi yoksa 2 senedir franke almakta kararlıydım.blancoyada baktım o da çok güzeldi.birde silverline baktık çok değişik granit evyeleri vardı renkleride çok hoştu.tezgahta çimstone arcadia yaptırdım samsung radianz markasınıda beğendim ama usta olayı olunca çimstone tercih etmek zorunda kaldım.davlumbazım franke roller modeli siyah cam ve inox ,ocak Siemens 5 gözlü siyah cam döküm,dolap kapakları beyaz ama çiğ beyaz değil egepresin beyazı biraz kırık beyaz duruyor.görenler çok ferah buluyor.birde çiçekli zebra yaptırdım cıvıl cıvıl oldu.seninki ne aşamada bilmiyorum ama alnınıda tezgahla aynı malzemeden yaptır benim öyle çok rahat temizliği.kardelenk arkadaşı ikna edemedim o cam yaptırıyordu ne durumda acaba foto koyarsa yorum yaparız.kolay gelsin...

bu arada mekanizmaların blum olmuş çok iyi olmuş :) kileri iyi düşünmüşsün ben öyle istedim ama ölçü uymadı yapılamadı tel sepet oldu çok kullanışsız çünkü derin değil sığ olunca kavanoz falan koyamıyorsun çekerken sarsılıyor.kör köşeye 4 sepetli çekmeli bir sistem koydular çok kullanışsız onu söktürüp raf yaptırıyorum.bu fasulye dedikleri uymadı o nasıl olurdu bilmiyorum kulplar çok önemli kapkaları kulplar gösteriyor.biz uzun ve orta boyu birlikte kullandık.çekmecelerce uzun kapaklarda orta boy kulandılar.şimdi son olarak renk kırmızımı oldu ben okudum yazıları ama kafam karıştı :)

Güle güle iyi günlerde kullanırsınız inşallah mutfağınızı ..
Egepresi ilk defa sizden duydum bende araştırmacıyım derdim kendime :)
Sanırım egepres ve agt ;
Bakış gibi Işık gibi acrilik, mebran, laminant gibi malzemeleri satan firmalar internetten kısa bir gezinti ile bu kanıta vardım yanlışsa bilgilendirirseniz memnun olurum.

Nihayet granit evye kullanan biri yorum yapmış dedim yorumunuzu okurken:))
Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
Ankastremi tezgah altı modelimi?
Su lekesi, çizilme ısıya karşı hassasiyet vs bir sorunla karşılaştınızmı??
Çok soru sordum sanırım...

Silverline hiç bakmadım benim şu anki mutfağımda davlumbazım silverline marka hiç memnun değilim o yüzden eğik davlumbaz modellerinde çok çeşit olmasına rağmen bakmadık ki evyesinede bakmak aklıma bile gelmedi..

Benim dolap renklerin kırmızı ile bordo arası bir renk alt dolaplar olacak üstlerde kırık beyaz olacak..
Benim bile kafam o kadar karıştıki sizin okurken kafanızın karışması çok normal:))

Köşe dolabı konusunda mekanizma resmini eğer değiştirmediyseniz koyarmısınız bende bahsettiğiniz tarzda bir ürün beğenmiştim Magic corner diye yazınca Youtube den çıkıyor ama buraya telden bağlandığım için koyamıyorum.
Kapağı çekiyorsunuz kapağa moteli 2 katlı tel sepet geliyor önünüze kapağı öndeyken açık halde sağa kaydırıyorsunuz arkadan 2 li başka bir sepet daha geliyor sizinkide böyle nir mekanizma mıydı ?
Bizim usta da kullanışsız olur sürekli arıza çıkarır dedi blumun köşe çekmecesi var ama oda benim köşem kadar geniş bir ölçüde değil maalesef ve çok pahalı .

Ayrıca mutfağınızında fotoğraflarını görmek isterim mümkünse.
Benim tezgahım savana çimstone olacak diğer tezgah markasınıda ilk defa duydum :))
Siz nerde yaptırdınız mutfağı ne kadara mal oldu ?

Benim buzdolabım bu
Davlumbazım bu
Ocağımda franke ocak ben bilhassa demirini bu lekilde istedim diğer türlü oarça demirli ocaklarda tencereyi kımıldatmaya korkar insan ve 2 tencere yan yana sığmıyor biraz itsen devrilme riski var vs diye bu şekilde Demir'i olanı seçtim görüntüsü ızgara gibi biraz ama ben beğendim inşallah kullanışlı olur
Evyemi zaten yüklemiştim
Fırın ve mikro dalga da var inox onlarda..

Evet bütün mekanizmalar blum oldu
Kiler içn seçtiğim çekmece epey derin kendi içinde fakat kiler derinliği 80 cm olacak buz dolabı dışarıda kalmasın diye
Çekmece ray sistemleride standart 50 cm oldu ğu için arkada 30 cmlik boşluk kalacak ama çekmeceler çıkabilirmiş arkasınada boşalan kavanoz vs konulabilir belki bizim kiler çekmecesi böyle olacak arasına bölmede konulabiliyor

Fasulye mekanizma daha kullanışsız ve fazla yer kaybına sebep oluyor bence siz bilirsiniz tabi yinede
Kulplarıda ben bombeli inox beğendim çelikler leke gösteriyor diye ama bit kaç model birden getirecek usta ona göre seçip takacağız

kardelenk arkadaşın mutfağı daha bitmemiş bende sormuştum fotoları varmı diye ama daha tezgah alnı takılmadı dedi..

ben cam seramik düşünüyorum beyaz ağırlıklı aradada dolap rengimden ve gri tonu olacak belki yada sadece beyaz ağırlıklı ve dolap rengi olacak içinde daha vaktim var onu seçmek için ama cam seramik düşünüyorum çünkü benim tezgahım siyah savana çimstone zaten bu tezgahı kullanan arkadaşlar çok silmek gerektirdiğini uğraştırdığını kurulamak gerektirdiğini vs yazmışlar tezgah alnınıda savana yapmam gerekir sizin dediğiniz gibi yaptıracak olsam..
o zamanda çok kapatır onu hiç düşünmedim açıkcası cam seramikler çok hoşuma gitti onlara bakıp seçeceğim sanırım mutfağımın diğer duvarlarınada kağıt yaptırmayı düşünüyorum..

tabi birde mutfak için yemek masası konusu var şu anda köşeli takım var mutfağımda 7 yıldır kullanıyorum eskidi artık ama ne tarz bir masa alacağımıda bilemiyorum..
ayrıca birde köşe koltuğum var mutfakta onuda mutfak dolapları geldikten sonra döşemeciyi çağırıp kumaş beğenip uygun şekilde kaplatmayı düşünüyorum..perdeler ve halıda dolaplardan sonra alınacak..daha çok uzuuuuunnn bir süreç var önümde....
aklımda duvara monteli kapitoneli koltuk yaptırıp önüne bir masa ve diğer taraflarada sandalye almak vardı ama mutfağım için yola çıktığımda aklımda olan bir sürü şey şu an siparişimde yok o yüzden masa konusuna hiç girmedim ama aklımdaki masa hayalinide anlatıp yaptırabilirmiyim bilemiyorum görmedim çünkü hiç bir mağazada sadece eski haber spikeri bir bayanın evini göstermişlerdi onun evinde görmüştüm :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…