SIFIRDAN EV KURMA MEVZUSU KIZIM VE BEN

rmysyl

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2012
232
155
323
Merhaba arkadaşlar ben iki evlilik yapmış ayrılmış, 14 yaşında bir kız çocuk annesi olarak baba evinde aralıklı olarak (2. evliliğim bittikten sonrada) toplamda 10 yıldır kalıyorum.Başta evin küçük olması ve diğer özel nedenlerden ötürü eve çıkmam artık şart oldu aileme yakın bi yerde minimum masraf ederek sıfırdan bir ev kuracağım inşallah.Sorum şu, istanbul gibi biryerde 1500 tl maaş ile kızım ve ben geçinebilir miyiz ?
Mutfak masrafı, faturalar ve özel ihtiyaçlar - (zorunlu olanlar) hepsini herşeyi göz önünde bulundurarak sizce olur mu bu iş ?
Yaşadığımız ilçede 2+1 kiralar 500-600 tl civarı.

Ben kabataslak bir hesap yaptığımda ucu ucuna denk geliyor lakin bazı arkadaşlarım evdeki hesap çarşıya uymaz diyerek aklımı karıştırdı.
Var mı böyle bir bültçe ile geçinen yalnız anneler ?

Konuyu yalnış yerde açtım sanırım neyse fikir beyan eden olursa sevinirim

canım bence çok zor yalnız tek maaş, 2 kişi geçineceksiniz sanırım. Kızının babasından nafaka alamıyor musun? Bugün gazetede okumuştum tek kişinin yoksulluk sınırı 2025 tl gibi bir rakamdı sanırım. Bir de İstanbul gibi büyükşehirde, küçük bir ilçe olsa, bir şekilde geçinilir ama İstanbul deyince bilemiyorum yani, Allah yardımcın olsun.

Amin.
Nafaka almıyorumda son 3-5 aydır 150 tl vermeye başladı okul harçlığı olsun diye.Sürekli bir işim var yılda bir maaş ikramiye,servis ve yemek, öyle çok gezen tozan dışardan yiyip içen habire kıyafet alan bireylerden de değiliz olmadım olamadım hiçbirzaman. Bugün amaaaan deyip bir randevu aldım kuaförden herhalde 4-5 yılda bir böyle bir kıyak yaparım kendime

yanı bılmıyorum olabılır ama rısk sonucta
hangı semtte oturmayı dusunuyorsunuz acaba?
ve esyalarınız varmı?
1500 tl 1000 tl kalır faturalar elektrık dogalgaz su ve ınt olacaını dusunuyorum kızın buyuk cunku telefonunuda koyarsak
300 tl desek bunlarada , 700 tl kalıyor gerısıde harclık ıste.

Anladım canım, ama yine de en iyi çevrendekiler bilir herhalde, sen iyice bir otur hesapla bakalım, mutfak masrafı+elektrik su+kira+giyim+ekstra harcamalar, tahminen bir hesap çıkar, gerçekten başabaş geliyorsa çok zor olur, ailen başın sıkışınca yardım edebilir mi?

Yardım istedikten sonra ailem başta olmak üzere bir kaç kişi destek olmak ister ama bir söz var "Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz" ben hesabımı kendi kazancıma göre yapmaya çalışıyorum kimseye gebe kalmakta istemiyorum.Ablam diyebileceğim kadar yakın gördüğüm kişi bana" aman ne dert ediyorsun millet o parayla 3-4 kişi geçindiriyor zaten gündüz evde olmayacaksın sen kızında okulda olacak faturalarına yansır bu durum evi adam akıllı bir hafta sonu kullanacaksın kızınla dert etme o kadar" diyor

bır bakıma haklı ama bızde oyle kullanıyoruz 75 tl elektrık gelıyor ha anca 1 kısının utusu bogazı banyosu aradan cıkıyor.
merak ettım 2.evlılıgınız neden bıttı?

bır bakıma haklı ama bızde oyle kullanıyoruz 75 tl elektrık gelıyor ha anca 1 kısının utusu bogazı banyosu aradan cıkıyor.
merak ettım 2.evlılıgınız neden bıttı?

Eskilerin tabiriyle İthal Gelindim canım yurt dışında olmanın dezavantajının yanısıra ahlaksız yalancı bir adamla hayatımı birleştirmiş bulundum.Bir süre yurt dışında yaşamaya çalıştım lakin olmadı hayatımda ilk defa aşık oldum ayrıldığım dönem hüsranla bitti ve türkiyeye döndüm ailemle yaşamaya başladım.

çocugun ilk eşindenmi?
kötü olmuş keşke böyle olmasaymış elbette

çocugun ilk eşindenmi?
kötü olmuş keşke böyle olmasaymış elbette

İlk eşimden, doru olmasa iyiydi ama oldu, bizi biz yapan yaşadıklarımız, acı tecrübeler edindim ezberimi bozdular ama beni bozamadılar.
İnsan oğlunun başına herşey gelir gün gelir ot bile biter başında bi onu görmezsin çünkü ölmüş olursun :)
Ben bu hayatı acısıyla tatlısıyla seviyorum yaşadıklarımızda hayata dair aksinin olması için direnmene rağmen kötü şeyler olup bitiyorsa buda Taktir-i İlahi.

Şimdi gelelim mevzumuza...

Geçinilebilir neden geçinilmesin ki, Abla saydığın kişinin dediği gibi. O parayla insanlar ev geçindiriyor. Çocuk okutuyorlar.
İlk 2-3 ay zorlanırsınız bir düzeninizi oturtturana kadar. Sonrası da gelir Allah büyük.
Zaten ekstra çok masraf yapan biri değilmişsiniz. Anne kız gül gibi geçinirsiniz.
Allah şimdiden yardımcınız olsun, kolaylık versin.

Amin Cümlemizin yardımcısı olsun inşallah :)

bende 2.evliliğimi sürdürüyorum şuanda ilk evliliğimden cocugum var o sebeble ilgimi cektiniz
umarım tez zamanda kendi düzeninizi kurabilirsiniz

bende 2.evliliğimi sürdürüyorum şuanda ilk evliliğimden cocugum var o sebeble ilgimi cektiniz
umarım tez zamanda kendi düzeninizi kurabilirsiniz

2015 temmuz gibi yeni düzenimi kuracağım inşallah.2. evliliğini yapmış biri olarak üstelik çocuğunda var neler hissettiğimi anlayabilirsin işimiz zor.

2015 temmuz gibi yeni düzenimi kuracağım inşallah.2. evliliğini yapmış biri olarak üstelik çocuğunda var neler hissettiğimi anlayabilirsin işimiz zor.
çok iyi anlıyorum. gerçekten. Bende ilk evliliğimden sonra aılemle yasamıstım v e gercekten zordu trajik yaşadık aylarca yer yatagında kanepe üstünde eşyalarımızla.
bugünümüze şükür.
güzel haberlerinizi verirsiniz evinizin resimlerini paylaşırsınız inşallah

Ben zorlanacağınızı düşündüm nedense. Biraz birikiminiz olursa elbette daha kolay olur sizin için.

Bir de maddi durumunuzdan dolayı söylüyorum, belediyenin maddi durumu kısıtlı olan kişilere erzak yardımı oluyor. Ayrıca valilik ya da yine belediye bilemiyorum tam, öğrencilere 3 ayda 500 tl burs veriyor. Lütfen bu söylediklerim sizi incitmesin, fakat ek bir destek almanızın önemli olduğunu düşünüyorum. En azından burs için muhakkak başvurun. Eşinizden ayrısınız, kızınız nafaka almıyor, kesin kızınıza verirler.

Ayrıca evde yapacağınız ufak işlerle ek gelir sağlayabilirseniz iyi olur. Temmuz'a daha çok var, eminim o güne kadar az da olsa bir birikim yaparsınız.

Kızınızla yeni evinizde mutluluklar dilerim şimdiden. :)

merhabalar,
canımcım, biz de henüz 2 kişilik bir aileyiz eşimle. ikimiz de çalışıyoruz, ev aldık, borcu devam edecek önümüzdeki 9 yıl. araba almayı planlıyoruz yine krediyle, o da devam eder bir 4 yıl. yani sürekli borç içinde olucaz. hal böyle olunca biz de kalan paramızı idare etmek durumunda kalıyoruz. şöyle düşünmek lazım: paran kadar yaşayacaksın. hepimiz öyle yapıyoruz. önce karar şu olmalı: ayrı bir evde, kendi kurallarımla yaşamak istiyor muyum? eğer ailenden ayrılmaksa konu bence her şekilde ayakta kalırsın. sonuçta bir işin var. maaşın illa ki artacak ilerleyen zamanlar da. maddi sıkıntı yaşadıkça işine çok sarılıp terfi alacaksın belki de. bunlar bir kenara, bazı ev idare etme yöntemlerini denemek lazım: doğalgazı evd olmadığın zaman kapatırsın(bence aç-kapa daha çok yakar diyorlar ama katılmıyorum) ev küçük ve korumalı olursa her şekilde kısa sürede ısınıyor. evin bodrum ya da çatı katı olmasın bu arada. ısınma için bu şart. fırın yemeği yapmayıver sık sık. akşamları arada annenlere yemeğe git mesela. gelen misafirler de senin durumunu bilip ona göre hediye getiriler, bereketin eksik olmaz. indirim, kampanya takip etmek de olmazsa olmaz. valla canım,istersen fıstık gibi yaşarsın o parayla. hatta daha zevkli olabilir. eşyan yoksa, annende kalmaya ve para biirktirmeye devam et. 2. elcilerde harika mobilyalar olabiliyor, çevreye haber sal, mobilya değiştirecek mutlaka çıkar bir yerlerden. elektroniğini de en uygunlardan alırsın. oh mis. yaşlı bir tanıdığıma bu şekilde neredeyse sıfır bir ev kurduk 2 yılda. herkes yardım ediyor, hele sen yola çık.
bu arada kızın için burs yolları ara. ümniversiteye gittiğinde de araştırın. ben üniversiyeti burslarımla bitirdim. tabi iyi bir öğrencilik de muhakkak. hatta aileme yardım bile etmiştim. ama otobüs yerine yürümeyi tercih ettiğim çoktur. sosyete pazarlarında ihraç fazlalarına bakardım, mağazalara pek uğramazdım(indirim hariç) açık göz olup, sosyal imkanları iyi araştırmak önemli.

canım her şeyden önce Allah yardımcın olsun.tek başına olsaydın hiç durma derdim ama kızın var.benim fikrim annelerle birlikte yaşamanda seni ve kızını huzursuz eden bir şey yoksa bir süre daha böyle devam et.sadece ev kiran bile 600 edecek sonuçta.kendi evine çıkınca başka masraflar da olacak.onun yerine bu parayı kızın için kullanabilir veya biriktirebilirsin.

Bence çok doğru bir adım atmışsın. Artık kendi hayatını kurmanın zamanı gelmiş. 1500 lira ila elbette İstanbul gibi bir şehirde yaşamak zor ama imkansız değil. Hele de bağımsızlığın tadı üstüne eklenince eminim başarılı olursun. Evini çok sade ve basit tutmaya çalış. Eğer mobilya alacaksan sıfır mobilya almak yerine daha uygun fiyatlı ve temiz kullanılmış ikinci el mobilya alabilirsin. Ailenin evindeki fazla eşyaları da eminim kullanabilirsin. Eğer işine servisle gidip geliyorsan yol masrafından da kurtuldun demektir. İnşallah hayatında herşey istediğin gibi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…