• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SIFIRDAN EV KURMA MEVZUSU KIZIM VE BEN

Zor olur ama olur
500tl kira
Su,elektrik,dogalgaz,internet,kizina harclik okul ihtiyaclari ve gida 500tl desen geri kalaniylada ayi cikarmaya calisirsin

Bence biraz tutunca her sey oluyo

Kira vermiyorum fakat gecen yil ayda 2.500tl borc odedik arabanin bakimi esim . Sigara parasi taksitler cocugun servis parasi derken 1000tl paramiz kaliyodu ben arttiriyodum bile para biriktirmistim

Tutunca oluyo merak etme sen.

Yardım istedikten sonra ailem başta olmak üzere bir kaç kişi destek olmak ister ama bir söz var "Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz" ben hesabımı kendi kazancıma göre yapmaya çalışıyorum kimseye gebe kalmakta istemiyorum.Ablam diyebileceğim kadar yakın gördüğüm kişi bana" aman ne dert ediyorsun millet o parayla 3-4 kişi geçindiriyor zaten gündüz evde olmayacaksın sen kızında okulda olacak faturalarına yansır bu durum evi adam akıllı bir hafta sonu kullanacaksın kızınla dert etme o kadar" diyor
Biz eşimle ikimiz yaşıyoruz, 500 TL kiramız, kışın 8 ay 150 TL yakıt paramız, 40 TL aidat, 40 elektrik, mutfak -banyo için doğalgaz kullanıyoruz o da 20 geliyo, 15 su, ikimizin tel faturalarıının toplamı da 80 TL yani toplamda 850 liralık masrafımız çıkıyo. sigara kullanmıyorsan eğer kalan para geçinmeniz için yeter bence

bende tam bir aydır bunu düşünüyordum 1800 maaş var çok şükür ama 2 oğlum var 3 ve 1,5 yaşında bakıcımız var biri kreşe gidiyor eski eşten kalan borçlar var.. nafakasını ödemiyor 300 tl vermesi lazım aslında nafaka ceza davası açtım bakalım ne olacak.. çocuklar birazcık büyüsün bende çok istiyorum ayrı bir ev ayrı bir düzen..

Ben zorlanacağınızı düşündüm nedense. Biraz birikiminiz olursa elbette daha kolay olur sizin için.

Bir de maddi durumunuzdan dolayı söylüyorum, belediyenin maddi durumu kısıtlı olan kişilere erzak yardımı oluyor. Ayrıca valilik ya da yine belediye bilemiyorum tam, öğrencilere 3 ayda 500 tl burs veriyor. Lütfen bu söylediklerim sizi incitmesin, fakat ek bir destek almanızın önemli olduğunu düşünüyorum. En azından burs için muhakkak başvurun. Eşinizden ayrısınız, kızınız nafaka almıyor, kesin kızınıza verirler.

Ayrıca evde yapacağınız ufak işlerle ek gelir sağlayabilirseniz iyi olur. Temmuz'a daha çok var, eminim o güne kadar az da olsa bir birikim yaparsınız.

Kızınızla yeni evinizde mutluluklar dilerim şimdiden. :)
İncinecek birşey yok destek almam gerektiğinin bilincindeyim ama sigortalı çalışan olduğum için daha doğrusu"çalışan" olduğum için yardım alamıyorum evde yan gelip yatmam yada katakulle yapmam gerekiyormuş yardım alabilmem için ne tuhaf bir düzen bu böyle.Birde çalıştığım yerden anlaşmalı çıkış yapacağım kıdem tazminatımı alacağım ev eşyaları için 7-8 bin elimde olur tahminim bi şekilde yapmam gerekiyor.

merhabalar,
canımcım, biz de henüz 2 kişilik bir aileyiz eşimle. ikimiz de çalışıyoruz, ev aldık, borcu devam edecek önümüzdeki 9 yıl. araba almayı planlıyoruz yine krediyle, o da devam eder bir 4 yıl. yani sürekli borç içinde olucaz. hal böyle olunca biz de kalan paramızı idare etmek durumunda kalıyoruz. şöyle düşünmek lazım: paran kadar yaşayacaksın. hepimiz öyle yapıyoruz. önce karar şu olmalı: ayrı bir evde, kendi kurallarımla yaşamak istiyor muyum? eğer ailenden ayrılmaksa konu bence her şekilde ayakta kalırsın. sonuçta bir işin var. maaşın illa ki artacak ilerleyen zamanlar da. maddi sıkıntı yaşadıkça işine çok sarılıp terfi alacaksın belki de. bunlar bir kenara, bazı ev idare etme yöntemlerini denemek lazım: doğalgazı evd olmadığın zaman kapatırsın(bence aç-kapa daha çok yakar diyorlar ama katılmıyorum) ev küçük ve korumalı olursa her şekilde kısa sürede ısınıyor. evin bodrum ya da çatı katı olmasın bu arada. ısınma için bu şart. fırın yemeği yapmayıver sık sık. akşamları arada annenlere yemeğe git mesela. gelen misafirler de senin durumunu bilip ona göre hediye getiriler, bereketin eksik olmaz. indirim, kampanya takip etmek de olmazsa olmaz. valla canım,istersen fıstık gibi yaşarsın o parayla. hatta daha zevkli olabilir. eşyan yoksa, annende kalmaya ve para biirktirmeye devam et. 2. elcilerde harika mobilyalar olabiliyor, çevreye haber sal, mobilya değiştirecek mutlaka çıkar bir yerlerden. elektroniğini de en uygunlardan alırsın. oh mis. yaşlı bir tanıdığıma bu şekilde neredeyse sıfır bir ev kurduk 2 yılda. herkes yardım ediyor, hele sen yola çık.
bu arada kızın için burs yolları ara. ümniversiteye gittiğinde de araştırın. ben üniversiyeti burslarımla bitirdim. tabi iyi bir öğrencilik de muhakkak. hatta aileme yardım bile etmiştim. ama otobüs yerine yürümeyi tercih ettiğim çoktur. sosyete pazarlarında ihraç fazlalarına bakardım, mağazalara pek uğramazdım(indirim hariç) açık göz olup, sosyal imkanları iyi araştırmak önemli.

:KK19: Canım yazdıkların bana çok iyi geldi bu konuda imkanlardan ziyade pozitif düşünüp dirençli kararlı olmak daha çok önemli kızım şükürler olsun Rabbime çok zeki taktirname koleksiyonu yapıyor :) geleceğe dair pek korkum yok ondan yana BİREYSEL EMEKLİLİK yaptırdım üniversiteye başlayana kadar ortalama 5-6 yıl ufak ufak birikecek o para alabileceği burslardan ziyade o birikimde baya işini görür kızımın, yazdıkların mantıklı olaya aynı doğrultudan bakıyoruz ilgin için teşekkür ederim.

Bence geçinebilirsiniz çok rahat diyemem tabi ama kimseye muhtaç olmazsınız, ablalarımın ikiside asgari ücretle geçiniyor 500 kira ödüyorlar, birinin bir diğerini iki çocuğu var, üstelik birikim bile yapabiliyorlar tutmasını bildikten sonra, benim eşim daha çok alıyor bırakın birikimi yetmiyor kira deseniz çok az veriyoruz çünkü eşim tutmasını bilmez

Allah yardımcınız olsun kötü niyetli insanlardan korusun sizide çocuğunuzuda

canım her şeyden önce Allah yardımcın olsun.tek başına olsaydın hiç durma derdim ama kızın var.benim fikrim annelerle birlikte yaşamanda seni ve kızını huzursuz eden bir şey yoksa bir süre daha böyle devam et.sadece ev kiran bile 600 edecek sonuçta.kendi evine çıkınca başka masraflar da olacak.onun yerine bu parayı kızın için kullanabilir veya biriktirebilirsin.

Amin :)
Köy köy üstüne olmuşta ev ev üstüne olamamış der atalarımız çok doğru !
Olayı şöyle değerlendirelim birde tamam evde işkence eden dışlayan yok bu konuda asla Ailemin hakkını yiyemem lakin olmuyor çok özele girmese oturur madde madde açıklarım bendeki zihniyet şu;
Zaten çalkantılı bir hayatımız oldu kızımla aksiyon hiç eksik olmadı kurulu sağlam bir düzen hiç olmadı evledım büyüdü bu hengamenin tıkış tıkış hayatın içinde şurda okuyup meslek edişnip evlenmesi falan ortalama 7 - 10 yıl diyelim e ben artık normal bir haytımız olsun müdahele olması disiplin olsun sorumluluk olsun kızımla daha kaliteli zaman geçireyim kuş yuvadan üçmadan güzel günlerimiz anılarımız olsun istiyorum ne kaldı şurda :(

Bence çok doğru bir adım atmışsın. Artık kendi hayatını kurmanın zamanı gelmiş. 1500 lira ila elbette İstanbul gibi bir şehirde yaşamak zor ama imkansız değil. Hele de bağımsızlığın tadı üstüne eklenince eminim başarılı olursun. Evini çok sade ve basit tutmaya çalış. Eğer mobilya alacaksan sıfır mobilya almak yerine daha uygun fiyatlı ve temiz kullanılmış ikinci el mobilya alabilirsin. Ailenin evindeki fazla eşyaları da eminim kullanabilirsin. Eğer işine servisle gidip geliyorsan yol masrafından da kurtuldun demektir. İnşallah hayatında herşey istediğin gibi olur.

İnşallah :)
Beyaz eşya ve yatağı sıfır alma niyetindeyim kalanı bakıcam artık.
Allahtan kızım için gerekli eşyaları önceden almış oldum 2.500 tl kardayım :)

bende tam bir aydır bunu düşünüyordum 1800 maaş var çok şükür ama 2 oğlum var 3 ve 1,5 yaşında bakıcımız var biri kreşe gidiyor eski eşten kalan borçlar var.. nafakasını ödemiyor 300 tl vermesi lazım aslında nafaka ceza davası açtım bakalım ne olacak.. çocuklar birazcık büyüsün bende çok istiyorum ayrı bir ev ayrı bir düzen..

Allah yardımcımız olsun
İnsan ailesi ile yaşıyorsa her ne kadar anlayışlı olsalarda çok zor gerçekten önce kendi şartlarının olumsuzluğuyla kırıyorsun kafayı sonra bir bakıyorsun rahatsız oldugun kadar rahatsızda ediyorsun istemeden, çocuklara müdahele varsa hele zaten bitmiş bir evlilik yıkılan hayallerin yanısıra doğru düzgün istediğin gibi evlat yetiştirememenin tam manası ile annelik yapamamanın acısı sancısı her kafadan bir ses çıkması vb... nice şeyler yiyip bitiriyor insanı sinsice.
Ne anladım ben bu hayattan diyorsun.
Madem hayat böyle hayatı resetleyip sıfırdan başlamak gibi bir şansımızda olmadığına göre oturup sızlanmak kendimizi hırpalamak yerine çözüm üretmek, çözüm odaklı düşünmek gerekiyor.
İşte tam öyel bir anda sordum kendime "Ben bu hayatı nasıl daha yaşanılır hale getirebilirim" diye bulduğum tek çözüm bu çok şükür ki sağlıklıyız bedenen. yola çıkmak için bu yetiyor devam etmek içinse ruh sağlığı gerekiyor ne zamanki ruh sağlığıma el uzatıldı çektim resti bana aklım lazım.Anladımki elin ayağın tuttuğu ve ruh sağlığın yerinde olduğu müddetçe var herkes bunları bir yitir bir bakmışsın kimse yok hayatı daha iyi anlar oldum son zamanlarda neden yalnız doğar ve ölür insan neyse çenem düştü benim yazının sonu nereye gidecek ben bile kestiremedim şuan :KK64:

Yalnız anneler olarak çok erkekten ERKEĞİZ evelallah olur bişekilde mühim olan niyetimizin temizliği inancımız Biz sahipsiz değiliz bizi yaradan allah herşeyimize kefil onun belirlediği yoldan gittiğimiz sürece işimiz rast gider.

Bence geçinebilirsiniz çok rahat diyemem tabi ama kimseye muhtaç olmazsınız, ablalarımın ikiside asgari ücretle geçiniyor 500 kira ödüyorlar, birinin bir diğerini iki çocuğu var, üstelik birikim bile yapabiliyorlar tutmasını bildikten sonra, benim eşim daha çok alıyor bırakın birikimi yetmiyor kira deseniz çok az veriyoruz çünkü eşim tutmasını bilmez

Allah yardımcınız olsun kötü niyetli insanlardan korusun sizide çocuğunuzuda

Amin canım,
benim kızda biraz tutumsuzdur ya hadiş hayırlısı :)

rmysl ben yazdıklarından anladığım kadarıyla aklı başında güçlü bir kadınsın.
asgari ücretle geçinenleri düşününce 1500 lira iyi para.
kızın da sen de sorumluluklarınızı bilip ayağınızı yorganınıza göre uzattıktan sonra her türlü geçinirsiniz.
bizi de ailemiz tek maaşla büyüttü.
çok şükür okudukta mesleğimizi elimize aldıkta kimseye de muhtaç olmadık.
insan yeter ki istesin.

rmysl ben yazdıklarından anladığım kadarıyla aklı başında güçlü bir kadınsın.
asgari ücretle geçinenleri düşününce 1500 lira iyi para.
kızın da sen de sorumluluklarınızı bilip ayağınızı yorganınıza göre uzattıktan sonra her türlü geçinirsiniz.
bizi de ailemiz tek maaşla büyüttü.
çok şükür okudukta mesleğimizi elimize aldıkta kimseye de muhtaç olmadık.
insan yeter ki istesin.
electra cım bir önceki nesil olarak bizler kanaatkar dık karnımız doysun bayramlığımız olsun ohh deyme keyimize benim kız maşallah dedeyi ayrı beni ayrı teyzeyi ayrı sömürüyor sanki biraz o arıza çıkartacak gibi geliyor ama bu yine onun suçu değil işte bir oturmanın dezavantajlarından biride tam olarak bu :110:

İnşallah :)
Beyaz eşya ve yatağı sıfır alma niyetindeyim kalanı bakıcam artık.
Allahtan kızım için gerekli eşyaları önceden almış oldum 2.500 tl kardayım :)

Beyaz eşyada da çok iyi markaların düşük modellerini uygun fiyata alabilirsiniz, yani bundan 4-5 yıl öncesine ait ürünler şimdi yarı fiyatına satılıyor böylece uyguna getirebilirsiniz. illa ki son modeli almanıza gerek yok sonuçta aynı işi görüyor. diğer koltuktu dolaptı onlar içinde çook uygun markalar var, yani güzel olduktan sonra illa pahalı olmasına gerek yok. İnternetten bakıyorum bazen diyorum bekar olsam çook uygun bi fayata çok cici bi ev kurabilirmişim yani araştırarak alırsanız herşeyinizi uyguna getirip 7-8 milyar la evin tüm eşyasını almış olursunuz bence. Dert etmeyin dua edin, Allah elbet yardım edecektir size ve yavrunuza :)

Beyaz eşyada da çok iyi markaların düşük modellerini uygun fiyata alabilirsiniz, yani bundan 4-5 yıl öncesine ait ürünler şimdi yarı fiyatına satılıyor böylece uyguna getirebilirsiniz. illa ki son modeli almanıza gerek yok sonuçta aynı işi görüyor. diğer koltuktu dolaptı onlar içinde çook uygun markalar var, yani güzel olduktan sonra illa pahalı olmasına gerek yok. İnternetten bakıyorum bazen diyorum bekar olsam çook uygun bi fayata çok cici bi ev kurabilirmişim yani araştırarak alırsanız herşeyinizi uyguna getirip 7-8 milyar la evin tüm eşyasını almış olursunuz bence. Dert etmeyin dua edin, Allah elbet yardım edecektir size ve yavrunuza :)
Aynen,
mesela buzdolabını arçelikten 1150 tl ye beğendim 430lt. çamaşır makinesi 5-6 kg. lik 1000 devir 750-800 tl hotpoint alacağım ütü var ocakta sahibinden.com u takipteyim 150 tl de o tutar sanırım fırın olmasada olur bir süreliğine bulaşık makinesi zaten almam :)

:KK19: Canım yazdıkların bana çok iyi geldi bu konuda imkanlardan ziyade pozitif düşünüp dirençli kararlı olmak daha çok önemli kızım şükürler olsun Rabbime çok zeki taktirname koleksiyonu yapıyor :) geleceğe dair pek korkum yok ondan yana BİREYSEL EMEKLİLİK yaptırdım üniversiteye başlayana kadar ortalama 5-6 yıl ufak ufak birikecek o para alabileceği burslardan ziyade o birikimde baya işini görür kızımın, yazdıkların mantıklı olaya aynı doğrultudan bakıyoruz ilgin için teşekkür ederim.
bireysel emeklilik programın süper olmuş. valla tebrik ederim. ben hala başlayamadım:( kızına da maşallah. e o zaman gazan mübarek olsun diyelim:KK50:

merhaba, öncelikle ben dikkatimi çeken konu için yardımda bulunayım; eşim 150 tl veriyor demişsiniz, boşanırken çocugun eğitimi e topluma katılması için iştirak nafakası adı altında anne veya babadan veya yalnızca birinden ( çalışma durumuna göre ) nafakaya karar verilir, nafaka miktarına karar verilirken, ebeveynlerin maaşı, önceki evlilikleri vs durumlar gözetilerek hakim karar verir. Sizin durumunuzda nafaka kararı çıktı mı bilmiyorum, 150 tl gibi bir miktara karar vermişse hakim, ve üzerinden 2 yıldan fazla bir süre geçti ise mahkemeye nafakanın arttırılması için tekrar başvurmanızı öneririm.
iyi günler dilerim

ÖYLEDE BİR GÜZEL GEÇİNİRSİNKİİ ... yılma ve dahada var temmuz 2015 ee rabbim sağlık versin kendi evini kurmak çok güzel,,,,güçlü olmak,, ve kararlı olmak her işi başarılı kılarr..benimde ilk evliliğim bittiğinde dönmedim baba evine ve 6 yıl bekar olarak yaşadım kendi kiramı verdim vee keyifle yaşadığım yıllardı aramızdaki tek fark benim evladım yoktu ..sana kolaylıklar diliyorumm..

Canım zor gibi :(
Allah yardımcın olsun.
Keşke biraz daha ailenle kalıp para biriktirseydin.

Bende temmuz 2015 de oğlumla yeni düzen kuracağım:). Benim maaşımda yok. Çalışmıyorum. Sadece eşyalarımı satarak (gelinlik, ayakkabı, çanta, kıyafet vs.) biraz gelir elde ettim. Boşanma mevzu olunca hiç ailemin yanına yerleşmeyi düşünmedim. Biliyorum girersem çıkamam daha (hiç iyi hatıralarım yok o evde, mutsuz çocukluk geçirdim). Temmuz da kpss ye giricem o güne kadar oturmak istiyorum (tabi boşanma gerçekleşince evden çıkmak zorunda kalıcam, ev oğlumun babasının üzerine). Şuan bulunduğum evdeki eşyalarımın hiç birini alamayacağım, mahkemeden şerh var. Oğlum şuan 2 yaşında bile deil, beşiği dahi olmadı (parasızlıktan deil haa ilgisizliklikten:)).
Gelelim ev konusuna şuan elimde çok az param var. Ama doğru araştırma yapılırsa onunla 1 yıl çalışmadan geçinebilirim (mahkemenin hükmettiği nafakayı almıyorum, hapse girerim yinede ödemem diyor karşı taraf).
Ben ankara da yaşamaya karar verdim. En az 600-700 kira. 10bin liralık max eşya almayı planlıyorum. Beyaz eşyamın sıfır olmasını bende özellikle istiyorum. Arçelik alırım demişsiniz. Benden sana küçük bir tavsiye BEKO arçeliğin yurtdışına çıkarken kullandığı isim :). Arçelik yerine bekoya bakarsan yarı yarıya kar edersin. Oğluma oda yapmak istiyorum, sonra kendime sadece yatak (işe girene kadar). Oturma odası içinde bir kanepe, 37 ekranda olsa tv istiyorum. Küçük ev aletlerimi çaktırmadan çıkardım, onlarım var:). Eşyalar için para ayırdım. Ev kirası, doğalgaz, elektrik,su, telefon, market aylık 1250 lirayla geçinirim diyorum. Sende geçinirsin merak etme;)
Bu arada ben hep paranın bol olduğu yerde yaşadım. Hiç yokluk görmemiştim (hamile kalana kadar:)). Ben bile yaparım diyorsam herkes yapar;),

Bende temmuz 2015 de oğlumla yeni düzen kuracağım:). Benim maaşımda yok. Çalışmıyorum. Sadece eşyalarımı satarak (gelinlik, ayakkabı, çanta, kıyafet vs.) biraz gelir elde ettim. Boşanma mevzu olunca hiç ailemin yanına yerleşmeyi düşünmedim. Biliyorum girersem çıkamam daha (hiç iyi hatıralarım yok o evde, mutsuz çocukluk geçirdim). Temmuz da kpss ye giricem o güne kadar oturmak istiyorum (tabi boşanma gerçekleşince evden çıkmak zorunda kalıcam, ev oğlumun babasının üzerine). Şuan bulunduğum evdeki eşyalarımın hiç birini alamayacağım, mahkemeden şerh var. Oğlum şuan 2 yaşında bile deil, beşiği dahi olmadı (parasızlıktan deil haa ilgisizliklikten:)).
Gelelim ev konusuna şuan elimde çok az param var. Ama doğru araştırma yapılırsa onunla 1 yıl çalışmadan geçinebilirim (mahkemenin hükmettiği nafakayı almıyorum, hapse girerim yinede ödemem diyor karşı taraf).
Ben ankara da yaşamaya karar verdim. En az 600-700 kira. 10bin liralık max eşya almayı planlıyorum. Beyaz eşyamın sıfır olmasını bende özellikle istiyorum. Arçelik alırım demişsiniz. Benden sana küçük bir tavsiye BEKO arçeliğin yurtdışına çıkarken kullandığı isim :). Arçelik yerine bekoya bakarsan yarı yarıya kar edersin. Oğluma oda yapmak istiyorum, sonra kendime sadece yatak (işe girene kadar). Oturma odası içinde bir kanepe, 37 ekranda olsa tv istiyorum. Küçük ev aletlerimi çaktırmadan çıkardım, onlarım var:). Eşyalar için para ayırdım. Ev kirası, doğalgaz, elektrik,su, telefon, market aylık 1250 lirayla geçinirim diyorum. Sende geçinirsin merak etme:KK66:
Bu arada ben hep paranın bol olduğu yerde yaşadım. Hiç yokluk görmemiştim (hamile kalana kadar:)). Ben bile yaparım diyorsam herkes yapar:KK66:,

Evi evlendikten sonra aldıysanız yarısı sizin ama.

Ayrıca bırakın girsin hapse, neden almıyorsunuz ki? Ne hali varsa görsün ya, ben sinir oldum.

Back
X