- 11 Temmuz 2011
- 645
- 513
- 123
- 46
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Ben stresin sigaradan daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kv. 72 yaşında fosur fosur içer. Ama KP icmezdi. Adam stresten gitti. Hemde kv.den 12 yaş küçüktü. Ben bir önerimde bulunmuyorum. Ama stres öyle bir şey ki insan kendi canına bile kıyabiliyor. Tamam sigara zararlıdır. Ama yediğimiz hibrit tohumları ile üretilen sebzelerde zararlı değil mi? Dünyada hersey zararlıdır. Yani tesadüfen yaşıyoruz.Bakın bu bir görüş değil.
Ben de sigara içtim bağımlılığını biliyorum. Ama anne olmak istiyorsanız ve karnınızda bir bebek varsa sigara içiyorsanız saygı duymam.
Ben sigara içerken sadece kendime zarar veriyordum. Ama siz sigaradan her nefes çektiğinizde bir bebeğin ciğeri havadan önce zehirle doluyorsa saygı duyamam. Bencillik bu. Önce bir insanı dünyaya getirme kararı veriyorsunuz sonra daha doğmadan zehirlemeye başlıyorsunuz. Bu bir görüş değil ki saygı duyayım. Bu sorumsuzluk, bilinçsizlik. Kendinize bahaneler bulmadan önce açın bir araştırma yapın, anne karnında sigarayla tanışan çocuklardaki hastalıklar ve riskler.
Sizin çocuklarınızda henüz çıkmamış olabilir inşallah çıkmaz da, bir annenin bağımlılığı minicik bir insana zarar versin istemem. Ama en iyi ihtimalle astımlı bir çok en kötü ihtimalle engelli bir çocuğunuz olabilirdi. Hatta düşükle sonuçlanabilirdi, erken doğum riskini de arttıyor.
Şimdi benim çocuğum sağlıklı iç dediniz ya, konu sahibi Allah korusun ama düşük yapsa, bebeğinde astım olsa, bronşit olsa, küvezde yatsa mesela hiç mi vicdan azabı çekmeyeceksiniz?
Çocuğa korkunç zararlar veren bir şey için iç bir şey olmaz demenizin sonucu ağır olabilir. Sırf bu nedenle bile saygı duymuyorum.
Ben stresin sigaradan daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kv. 72 yaşında fosur fosur içer. Ama KP icmezdi. Adam stresten gitti. Hemde kv.den 12 yaş küçüktü. Ben bir önerimde bulunmuyorum. Ama stres öyle bir şey ki insan kendi canına bile kıyabiliyor. Tamam sigara zararlıdır. Ama yediğimiz hibrit tohumları ile üretilen sebzelerde zararlı değil mi? Dünyada hersey zararlıdır. Yani tesadüfen yaşıyoruz.
Beni sinirlendirmeye çalışıyorsun çünkü keyif alıyorsun. Bu da büyük bir bencillik. Siz keyif alacaksınız diye benim moralim bozmaya çalışıyorsanız beyhude çaba. Sen bi Kum bul orada oynaKayınvalideniz ve siz yetişkin insanlarsınız kendi kararınızı verirsiniz bizi ilgilendirmez için. Ama daha doğmamış bir çocuğa aleni zehirli duman yollamakla bu saydığınız örnekler bir değil.
Eğer anne olma niyetindeyseniz ve bir canlıdan sorumluysanız biraz daha dikkatli olmanız gerekir. Stres gibi bahanelere sığınarak çocuğu zehirlemek bence kabul edilemez. Bir hafta bilemediniz iki hafta o stresi yaşayıp sonrasında alışıyorsunuz. Dokuz ay duman mı bir ay stres mi derseniz ben stres derim. Bin çeşit zehir yollamanın bahanesi olamaz.
Benim annemden tiryakidir hala içer. Ama hamilelikte ve emzirme sürecinde içmemiş. Ben de bir hastalık çıksaydı ve aklında soru işareti kalsaydı emin olun ömür boyu asıl bu stres nedeni olurdu.
Son olarak kayınpederinizden örnek vermişsiniz ama kalp krizi ve kanser riskini arttıran yegane şey yine sigara. Diğer kanser türlerinde olmasa da akciğer kanserinde aleni suçlu sigaradır bu gerçek çevrenizdeki birkaç istisnayla değişmez.
Beni sinirlendirmeye çalışıyorsun çünkü keyif alıyorsun. Bu da büyük bir bencillik. Siz keyif alacaksınız diye benim moralim bozmaya çalışıyorsanız beyhude çaba. Sen bi Kum bul orada oyna
elvanın ilk mesajlarından itibaren bu konuda yazdıklarını takip ediyorum.
ve yaşadıkları ve tecrübeleri o kadar ağır ki, sigara içen birinden keyif alabileceğini hiç düşünmüyorum,
aksine acı içinde olduğunu düşünüyorum şu anda...
Beni sinirlendirmeye çalışıyorsun çünkü keyif alıyorsun. Bu da büyük bir bencillik. Siz keyif alacaksınız diye benim moralim bozmaya çalışıyorsanız beyhude çaba. Sen bi Kum bul orada oyna
Yo aksine ben sinir oldum burada.
Verdiğiniz absürt örneklere.
Bütün istatistikler yalan ben doğrusunu bilirim. Ben içtim bir şey olmadı kayınvalidem de yaşlı demek cidden saçma ötesi.
Başından beri size saygıyla hitap ederken kumda oyna tepkiniz de pek hoş değil. Şu yazınızdan sonra zaten cevap vermeye değer biri olmadığınızı gördüm başka cevap vermeyeceğim de.
Fakat şunu göz ardı etmeyin. Anne karnındaki beslenme çocuğun doğduktan sonraki beslenmesini de etkiler. Sebzeyle beslenen çocuğun sebzeyi sorunsuz yeme ihtimali daha yüksek diyorlar. Yada çok şekerli gıdayla beslenen bir hamilenin çocuğunun sonrasında şekerli gıdalarla arasının daha iyi olma olasılığı yüksek diyorlar. Dolayısıyla kızınız doğmadan nikotinle tanıştı, rol model alacağı annesi ve babaannesi sigara içiyorlar. Çok erken yaşta sigara içme olasılığı var ne yazık ki. Ve o bahsettiğiniz kötü beslenme alışkanlıklarının yanına ekstra sigara bağımlısı olma ihtimali de yüksek. Bu durumda kızınızı sırf strese girmemek için sağlıksız bir yaşama itebiliyorsunuz.
Benim annem içerdi ve ben de içtim.
Dolayısıyla bir anne sigara içtiğinde sadece kendine zarar vermiyor. Şu an kızınıza ciddi bir zarar vermeye devam ediyorsunuz. Dilerim bunu bir gün anlarsınız ve çok geç olmadan anlarsınız.
Kv. 72 yaşında fosur fosur içer. Ama KP icmezdi. Adam stresten gitti. Hemde kv.den 12 yaş küçüktü.
canım Karatay hocanın hamileler için önerilerinde aynen bu ifadeler geçiyor.
ve kendisi 40 yaşında anne olmuş, herkes yaşı dolayısıyla riskli olacağını söylerken, o beslenmesine dikkat ederek sorunsuz bir hamilelik geçirmiş ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmiş.
Ya benim bağırsak bi değişik kabız mı ishal mi belli değil. Bana pek yaaçraöado galiba bırakmak. Karnım cok ağrıyor
Yarın sabah deneyeceğim bunları cok tesekkurlerBıraktıktan sonra ben uzun süre kabız olmuştum açıkçası.
Sabah aç karnına limonlu su ve günkurusu işe yarıyor ama
Az dayan geçecek hepsi
Ya benim bağırsak bi değişik kabız mı ishal mi belli değil. Bana pek yaaçraöado galiba bırakmak. Karnım cok ağrıyor
ahahahah tuvalete girdim şimdi geçtiSenin bağırsaklar mikrop istiyor demek ki :))
Yaramadı diye birşey olabilir mi yapma lütfen
şurada yol arkadaşım oldun asla bırakamam artık seni
durumlar nasıl içmemeye devam mı?
Profil hala değişmemiş slim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?