Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

Ben stresin sigaradan daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Kv. 72 yaşında fosur fosur içer. Ama KP icmezdi. Adam stresten gitti. Hemde kv.den 12 yaş küçüktü. Ben bir önerimde bulunmuyorum. Ama stres öyle bir şey ki insan kendi canına bile kıyabiliyor. Tamam sigara zararlıdır. Ama yediğimiz hibrit tohumları ile üretilen sebzelerde zararlı değil mi? Dünyada hersey zararlıdır. Yani tesadüfen yaşıyoruz.

Kayınvalideniz ve siz yetişkin insanlarsınız kendi kararınızı verirsiniz bizi ilgilendirmez için. Ama daha doğmamış bir çocuğa aleni zehirli duman yollamakla bu saydığınız örnekler bir değil.
Eğer anne olma niyetindeyseniz ve bir canlıdan sorumluysanız biraz daha dikkatli olmanız gerekir. Stres gibi bahanelere sığınarak çocuğu zehirlemek bence kabul edilemez. Bir hafta bilemediniz iki hafta o stresi yaşayıp sonrasında alışıyorsunuz. Dokuz ay duman mı bir ay stres mi derseniz ben stres derim. Bin çeşit zehir yollamanın bahanesi olamaz.
Benim annemden tiryakidir hala içer. Ama hamilelikte ve emzirme sürecinde içmemiş. Ben de bir hastalık çıksaydı ve aklında soru işareti kalsaydı emin olun ömür boyu asıl bu stres nedeni olurdu.
Son olarak kayınpederinizden örnek vermişsiniz ama kalp krizi ve kanser riskini arttıran yegane şey yine sigara. Diğer kanser türlerinde olmasa da akciğer kanserinde aleni suçlu sigaradır bu gerçek çevrenizdeki birkaç istisnayla değişmez.

Beni sinirlendirmeye çalışıyorsun çünkü keyif alıyorsun. Bu da büyük bir bencillik. Siz keyif alacaksınız diye benim moralim bozmaya çalışıyorsanız beyhude çaba. Sen bi Kum bul orada oyna

Beni sinirlendirmeye çalışıyorsun çünkü keyif alıyorsun. Bu da büyük bir bencillik. Siz keyif alacaksınız diye benim moralim bozmaya çalışıyorsanız beyhude çaba. Sen bi Kum bul orada oyna

elvanın ilk mesajlarından itibaren bu konuda yazdıklarını takip ediyorum.
ve yaşadıkları ve tecrübeleri o kadar ağır ki, sigara içen birinden keyif alabileceğini hiç düşünmüyorum,
aksine acı içinde olduğunu düşünüyorum şu anda...

Bazı insanlar kötü olduğunu bile bile yaptıkları şey başarılı bir şekilde savunurlar. Ve üstelik kötü sonuçlar doğurma riski olan bir şeyi sırf kendileri yaptıkları için önerebilirler.
Aşırı bencilce bir şey.
Hani ben hiç içmemiş olan biri olsam bilip bilmeden konuşuyor sevimsiz densin bana. Ne yazık ki on yıl boyunca her gün bir paket sigara içtim.
Ve bıraktım da.
Şimdi bırakmak isteyen üstelik yüksek motivasyonu olan bir kadına kalkıp ben iki çocuğumda da içtim nolcak ya demek cidden bencilce.
Bir de tanımadığım etmediğim insanı sinirlendirmekten niye keyif alayım ben?
Tuhaf.
Hani ben içtim ne yazık ki kötü bir şey sen bari bırak dese yine anlayacağım da. İçtim bir şey olmadı stres daha kötü iç iç demek nasıl bir sağduyu anlamak mümkün değil.
Buna bir de görüşlere saygı diyor.
Minnacık bir insan yavrusuna hatta bir cenine zehir yollamayı stresle bir tutup örnekler veriyor. İstatistik rakamlar yalan benim kayınvalidem yaşlı. Erkan topuz 2020de tam 20 milyon kanserli hasta olacak diyor mesela bunu önlemenin yolu da anne karnında başlıyor diyor. Anne karnında bırakın sigarayı kanatlı yemeyin, bulaşık makinesinden çıkan bulaşıkları sirkeyle durulayın diyor. O kadar anneden aldığı besin geleceğini etkiliyor. Yani makinenin deterjanından etkilenen bir çocuğa kanserojen maddeyi direkt yollamayı nasıl savunuyorlar anlamam mümkün değil.

Öz bebeğinin hayatı ve sağlığı bu sefer bırakamıyorum gibi bir bahane kadar ucuz olmamalı ne dersin??

Yo aksine ben sinir oldum burada.
Verdiğiniz absürt örneklere.
Bütün istatistikler yalan ben doğrusunu bilirim. Ben içtim bir şey olmadı kayınvalidem de yaşlı demek cidden saçma ötesi.
Başından beri size saygıyla hitap ederken kumda oyna tepkiniz de pek hoş değil. Şu yazınızdan sonra zaten cevap vermeye değer biri olmadığınızı gördüm başka cevap vermeyeceğim de.
Fakat şunu göz ardı etmeyin. Anne karnındaki beslenme çocuğun doğduktan sonraki beslenmesini de etkiler. Sebzeyle beslenen çocuğun sebzeyi sorunsuz yeme ihtimali daha yüksek diyorlar. Yada çok şekerli gıdayla beslenen bir hamilenin çocuğunun sonrasında şekerli gıdalarla arasının daha iyi olma olasılığı yüksek diyorlar. Dolayısıyla kızınız doğmadan nikotinle tanıştı, rol model alacağı annesi ve babaannesi sigara içiyorlar. Çok erken yaşta sigara içme olasılığı var ne yazık ki. Ve o bahsettiğiniz kötü beslenme alışkanlıklarının yanına ekstra sigara bağımlısı olma ihtimali de yüksek. Bu durumda kızınızı sırf strese girmemek için sağlıksız bir yaşama itebiliyorsunuz.
Benim annem içerdi ve ben de içtim.
Dolayısıyla bir anne sigara içtiğinde sadece kendine zarar vermiyor. Şu an kızınıza ciddi bir zarar vermeye devam ediyorsunuz. Dilerim bunu bir gün anlarsınız ve çok geç olmadan anlarsınız.

canım Karatay hocanın hamileler için önerilerinde aynen bu ifadeler geçiyor.

ve kendisi 40 yaşında anne olmuş, herkes yaşı dolayısıyla riskli olacağını söylerken, o beslenmesine dikkat ederek sorunsuz bir hamilelik geçirmiş ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmiş.

İki farklı doktor ki ikisi de alanında en bilinen isimlerin önerileri baya benzeşiyor demek ki.
Doktorlar içinde demek ki anne karnı çok öenmli, stres daha önemli diye genellenemez demek ki

Ya benim bağırsak bi değişik kabız mı ishal mi belli değil. Bana pek yaaçraöado galiba bırakmak. Karnım cok ağrıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…