Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

Kesinlikle doğru.
Şuan içsek bile haz vermez eziyet olur.

Özellikle içtiğimizden bile birşey anlamicaz. Hiç gerek yok
biz almayalım
Zaten başım böylede dönüyor, İçmeden dönmesini
tercih ederim

Birde komik gelebilir ama sigaraya verecegim 9 lirayı
kumbaraya attım ya bu sabah,
Çekmeceyi her açışım da kumbarayı görüyorum.
Sadece 1 gün 9 lira olduğunu hatırlıyorum.
Ay 30 gün sonuçta.

Bugün 9 liraya yarım kilo ceviz alabilirim.

Yada 2 ekmek, 1 çikolata, 1 kilo elma, hadi yanına birde
1 kilo salatalık olsun. Kombin yaptım bak :)

Yani sigara alırken öyle gelmiyor ama ciddi rakamlar bunlar.

bırakmamın buyuk sebeplerinden biri. botox istiyorum 500 tl me kıyamıyorum aslında 1,5 aylık sıgara param. 1,5 ay içmeyip kendımı odullendırcem bende.

Artık diyorlar ki
Kişi denesin, kendisine uyanı bulsun
Kişiden kişiye değişir

Kimisinde azaltıyor, kimisinde arttırıyor çünkü.

Standart bir formülü yok. Herkes denesin, baksın diyorlar.

Evet banada öyle geldi,
zaten sakız çiğnemeyi sevmem pek.
Erik var çekmecemde 1 tane atıyorum agzıma
üstüne su içiyorum..
Yetiyor.

kendisi keyif alıyorum diye bir mesaj atmış sigara içenlere karşı tavrından. onları sinirlendirmekten. sigara içenleri ötekileştiremez kimse. alışkanlıkları bırakmak çok zor. ben de defalarca bıraktım ama hep tekrar başladım. çalışanımın dedesi 80 yaşında öğretmen ama benden çok içiyor. eşimin en büyük amcası günde 5 paket içiyor yine sapasağlam. etrafımda çok örnek var. bunlar tabi ki genel yorumlanmaz. yada sigarayı masumlaştırmaz. ama içende kendine yapar içmeyen de.

Siz benim motivasyonunu dusuruosunuz ya. Burda sigara bırakmaya calısıyoruz 80 yasında sapasağlam amcadan bahsediosunz

Ay tamam en sağlıklı sizsiniz, genelde bütün sigara içenler sağlık küpüdür zaten. Bir metrE koşsa tıksıranlar sigara içenler değil haklısınız.
Ben bıraktım bırakalı kalp çarpıntım azaldı o ne olacak? Tiroit hastası olma sebebim sigaraydı mesela, doktorum söylemişti bırakmadığın sürece iyileşmeyeceksin diye. İnat ettim içtim ameliyat oldum. İyi halt ettim. Türkiye'de endokrin hastalıklarının çok olma sebeplerinden biri de sigara zira çok içen bir ülkeyiz.
Ameliyat olacağım zaman ilk soru kaç ay önce bıraktın sigarayı oldu. Bilin bakalım neden? En az 6 ay önceden sigarayı bırakmazsanız ciddi sorunlar yaşama riskiniz var mesela?
Halam, annemin çocukluk arkadaşı sigara içtiği için akciğer kanserinden öldü. Ciğerinden su çektiler, boğazı delindi. Geceleri morfin kesmezdi inim inledi acısından.
Sizin gibi sigara içen bir tanıdığımız (komşum olur) çocuğunda genetik olarak astım olmadığı halde astım var mesela. Bit kadarlıktan beri çekiyor yani.
Sizin üç örneğiniz varsa benim beş örneğim var.
Siz acılar içinde ölmeyi istiyor olabilirsiniz. Ama bueada iradesiyle savaşan üç kadına sağlıksız bir hayat için baskı kuramazsınız. Bu yaptığınız artık ayıp olamaya başladı.
Lütfen üç kadının motivasyonunu baltalamak yerine, hamileyim ama sigara içiyorum bişey olmaz yaa diyenlerin topiğine gidin.
Benim çevremde o sigaranın başına açtığı belalardan dolayı bin pişman olanlar dolu. Eminim çünkü 20 sene sonra bugünler için pişman olacaksınız.

Siz benim motivasyonunu dusuruosunuz ya. Burda sigara bırakmaya calısıyoruz 80 yasında sapasağlam amcadan bahsediosunz
bırakın arkadaşım ben bırakmayın diye mi zorluyorum. içende içmeyende kendine eder diyorum. daha hala uzatıyorsunuz. burada motive olacaksanız tamam. bırakın sakın içmeyin. ben de bırakabilsem keşke.

Ben yemeği seven gerçekten de irade problemi olan bir insanım ama hamilelikte şekerim çıkınca hayatımin diyetini hamileliğim de yaptım o karpuz gözümün önünde yendi de bir dilim yemedim. Her içim birseyler çektiğinde ya bebeğe benim yüzümden birsey olursa dedim

Özetle Özür dileyerek söylüyorum biliyorum bağımlılık zor iş ama sizi anlayamıyorum bunun vicdan azabı çok büyük.allah korusun bebeğiniz de bir sağlık problemi çıksa çok pişman olursunuz

ha ha konu buralara geldi mi ya, sigaranın zararlarını mı anlatacağız bir de

neyse geçen bir haber vardı, TRdeki hava kirliliği ile alakalı, sadece Çankırı'da hava kirliliği düşük bulundu;
http://www.hurriyet.com.tr/80-il-hava-kirliliginde-alarm-veriyor-40074938

istesek de istemesek de vücudumuza zehir giriyor, biz nerelerden kısarsak kardır diye düşünmeliyiz.

isteyen buyursun içsin ne diyelim yani.
ama istemeyen ama bağımlılığı nedeniyle bırakmakta zorlanan arkadaşlara destek olalım ki, bundan hem kendileri hem aileleri hem de toplum yararlansın.

Aynen hayat zaten artık sağlıksız bir hal aldı daha da sağlıksız yapmaya ne gerek var değil mi?
Yediklerimiz dahi kanserojenken üstelik. Daha önce de benzer bir konuda seninle yazışmıştık. Ben de hala tamamen zararlı bağımlılıklarımdan kurtulamadım, mesela şeker ve çikolata. Ama her gün birer paket çikolata alıp içmiyoruz ki sigarayla aynı seviyede değiller bana göre. Paketli gıdaları kestim, sigarayı bıraktım. Amacım sonsuza kadar yaşamak değil. Yani sekseni görmesem de olur yeterki acılı bir ölümle ölmeyeyim. Derdim o.
Bir de içen içer ben ona ne diyebilirim, ama hamile bir kadının içmesi normalleştiremez bence. Hani yetişkin insanların içmesiyle aynı şey değil. İradesi dışında bir canlıya zorla zehir solutmak normalleştirilemez, konu çok saptırıldı.
Ki burada bir de bırakmak isteyen biri hamile, üç kadın var, neden onların iradelerini zayıflatma çabası anlam veremedim cidden.

Kizlar aksam ne olur acaba diye
Endiselerim vardi ama suan cok iyiyim.
Bekledigim kadar kotu degilim en azindan.

Sadece ask acisi cekiyor gibi inceden bir
Sizlama var bogrume okuz oturmus gibi
Degisik gordum kendimi

Yok ya öğlen arasını ve akşamı atlattın ya gerisi kolay.
Çalışırken öğlen arasında o muhabbette iyi gider diye ile çekerdim. Onu atlattıysan gerisi sana çerez.
Zaten bence yemek üstlerini atlatan atlatıyor ya.
Zaten şişmanlatan kısım sigara içmemek için bir şeyler yemek değil. Kesinlikle iştahın açılıyor. Artık yemek yemekten daha çok keyif alır oldum bir süre sonra tatları daha güzel alacaksın. Gerçi bu kötü özellik yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…