- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.177
- 798
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Kızlar aşırı motive ettiniz beni.
Konu açtıktan sonra hiç içmedim.
Yani bugün yine tek sigaram var.
Canım sigara istediğinde ağzıma bir şeyler atıp geçiştiriyorum. Şimdilik iyi gidiyor.
Nickimi değiştirmem lazım benim cidden.
Facebook'tan, twitter'dan, whatsapp'tan tüm yakınlarınıza sigarayı bıraktığınızı ilan edin bence.
Hem destek olurlar, hem köstek olmamaya çalışırlar.
Hem sizin için motive edici olur.
Kızlar selam.
Aralık ayında bebek düşünmeye başladığımızda sigarayı şak diye bıraktım. Bayağı kolay bıraktım hem de. Kendimden beklemeyeceğim kadar kolay. 2 3 ay hiç içmedim.
Şubatta kimyasal gebelik sonrası akşamları tek ile başladım, zamanla normal düzene döndüm. Fosur fosur içiyordum.
Geçen ki konumu bilenleriniz vardır. Bir çok şeyi "zaten bizim bebemiz olmaz yeaa" diyerek enfes şekilde salladım. Sigara bunlardan biri. Sonracığıma takvimde göreceğiniz üzere, aha hamileyim.
Yalnız bu sefer sigarayı bırakamıyorum. Günde 7 8 taneye düşürebiliyorum sadece. Onda da evde kavga gürültü gırla, eşimin ağzında "ben sana başlama dedim"ler falan. ki o 7 8 taneyi de gizli içiyorum, o 1 tane içtiğim için bu hale geldim sanıyor.
Bu sefer içimde zerre bırakabilecek güç yok. Pişman oluyorum ama o sigaranın süngerini emesim geliyor adeta.
İkinciye bırakmaya çalışmakla alakası var mı bunun? Nasıl bırakacağım?
Kızlar Allah hepinizden razı olsun.
Nickime veda ettim bu arada
Bende hamileyim asla içmem asla! Hicbirsey bebeğimden önemli değil hersey kafada biter. Sizde anne olucaksiniz bu yaptığınızı asla aklım almıyor ben kola dahi 1 yudum içmiyorum 7_8 tane iciyormuşsunuz bide anne var Anne var işte. ...
neden hemen konu sahibinin kötü bi anne olduğu yargısına vardınız? ''anne var anne var işte'' ne demek? sizce rahatsız olmasa bu durumdan, bırakmak istemese gelip burda konu açıpta yardım ister mi? nasıl bırakabilirim diye konu açmış, yardımcı olup bildiklerinizi paylaşmayacaksanız, eleştirmeye geldiyseniz hiç gereğiniz yok bence.
bazı üyeleri cidden anlamıyorum, sanki pusuya yatıp birisi konu açsa da hemen saldırsam, eleştirsem, yargılasam, acımasızca kalbini kırsam diye bekliyorlar. konu açılınca da bi panter gibi atlayıp kalp kırıcı kelimeleri bi solukta yazıveriyorlar.
Çoğu insan geri başladığımı bile bilmiyordur eminim ki.
Ama tekrar yayıp destek bekleyebilirim.
15 haftalık oldukBen de bi kere bıraktıysam yine yaparım diyordum. Bu kadar zorlanacağımı düşünmedim hiç.
171i arayayım evet.
O kadar zorlanıyorum ki. Her seferinde pişman da oluyorum. Videolar falan genelde etkilemez beni ama deneyeceğim.
Slim
ben hamileliğimi öğrendiği anda bırakmış,
11 aylık emzirme dönemin dede hiç içmemiş biri olarak
emzirme bittiği an tekrar başladım.
Ne kadar zor olduğunu biliyorum.
Ki irade konusunda zayıf biri de değilim.
Dertten tasadan değil tamamen sigara içmeyi sevmek
gibi saçma sapan bir girdaptı benim ki.
4 ay önce çarpıntım oldu ve kardiyolojiye göründüm hemen.
Eko da sorun yoktu fakat efor testini
çok zor tamamladım ki yıllarca spor yapmış bu konuda geçmişi olan biriyim düşün artık.
Efor testini doktorda izledi tabi akciger filmi istedi hemen :)
Filme bakıp sen günde kaç tane sigara içiyorsun diye sordu.
Bende en fazla 7 falan dedim.
Çok şaşkınım böyle bir film beklemiyordum senden,
çünkü 30 yıl sigara içmiş bir insanın filmine bakıyorum sanki dedi.
Bu yaşta (30 yaşındayım biliyosun)
Kesinlikle bırakacaksın günde 1 i 2 si yok dedi.
4 aydır bende cebelleşiyorum açıkçası.
1 hafta içmiyorum, günde 2 içicem diyorum..
Büyük sıkıntıdayım.
Olay sadece gebelik falan değil, o bebek doğacak illa ki
sonrası da var bunun.
Hem onu hem kendini korumak zorundasın.
Zorundayız yani.
Bak benim oğlum 3 yaşında bana bir şey olursa
bende dahil en ağır bedeli yine benim yavrum ödicek.
Bırakıcaz başka çıkış yolu yok artık.
Shapes yapma. Sen gencecik ve sağlıklı bir kadınsın ve annesin. İçme sen de.
Cidden ben de sigaraya aşıktım resmen. Ne içerdim ne içerdim. Geçen seneye kadar içerdim yani. Çalışırken sigara molasını iple çekerdim falan.
Sonra işte halam akciğer kanserinden gitti.
Hele senin ciğerinde kötü dediyse doktor acil bırak. Şakası yok. Allah düşmanıma vermesin en korkunç ölümdü. Halam beni çok etkiledi cidden. Boğazda delik ben evlenmişim beni tebrik edemedi düşün. Elini tutuyorum o gözleri dolu dolu bana bakıyor sadece o delikten sanırım bir tıslama sesi geliyor. Mahvoldum o halini görünce. Hani beni tebrik edemedi halacım bir daha konuşamadı. Gözüyle ve yazdıklarıyla anlaştı bizimle. Yaşatma bunu oğluna lütfen. Kendin için en çok da. Kimse öyle ölmemeli ciddiyim. Çok kötüydü hala etkisindeyim, kendine de yaşatmamak için bırak.
Öyle canım farkındayım bende.
Halana da çok üzüldüm.
Doktor da açık açık söyledi zaten.
Bazı insanlar 20 yıl içer ciğerlerine baktığın da o kadar yıl içtiğine inanmazsın ama bazıları da senin gibi
fazla içmediği halde ciğerleri çok çabuk etkilenir
böyle bir tablo ile karşılaşırsın.
Tırsmadım dersem yalan söylerim.
Artık bırakıyorum yaaa ciddiyim çünkü bile bile
kötü sona yürümek istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?