Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

http://www.uzmantv.com/hamilelikte-sigara-kullaniminin-anneye-etkileri-nelerdir

bu videoda da
anne aday adaylarının
anne adaylarının
ve emzirme dönemindeki annelerin
sigaradan nasıl etkilendikleri anlatılmış.

özellikle çocuk sahibi olmak isteyip olamayan arkadaşlar belki aday aday kısmı sizi ilgilendiriyor olabilir.
erkeğin veya kadının sigara içmesi doğurganlığı ciddi oranda düşürüyormuş...

Hamile kadinlar sigara icince bebegin eşi bile simsiyah oluyormus ve kireclenme oluyor o eş de bebek bundan az beslenebiliyormus. Sigarayi tam birakamiyorsaniz en azindan en hafifini icin ve günde bir kac tane aslinda öyle de birakilmiyor kendimden biliyorum birden birakmalisin. Benim cocugum cok zayif diye degisik bir ultrason yaptilar bebegin eşi kireclenmis doktor hemen sordu sen sigara mi iciyorsun?
Hayir dedim icmiyorum biraktim hamile oldugumu ögrendikten sonra. Doktor da sasirdi. Ama cocugum saglikli dogdu kilosu da yerindeydi yalnis tartdilar bebegi. Ama sende insallah birakirsin sigarayi

Kızlar aşırı motive ettiniz beni.
Konu açtıktan sonra hiç içmedim.
Yani bugün yine tek sigaram var.
Canım sigara istediğinde ağzıma bir şeyler atıp geçiştiriyorum. Şimdilik iyi gidiyor.
Nickimi değiştirmem lazım benim cidden.

Ben geçen sen hamile olduğunu söylediğinde sana diyecektimki profilindeki gibi sigara içiyorsan hemen bırak diyecektim sen zaten konu açmışsın lütfen bırak bebeğini düşün

Facebook'tan, twitter'dan, whatsapp'tan tüm yakınlarınıza sigarayı bıraktığınızı ilan edin bence.
Hem destek olurlar, hem köstek olmamaya çalışırlar.
Hem sizin için motive edici olur.

Facebook'tan, twitter'dan, whatsapp'tan tüm yakınlarınıza sigarayı bıraktığınızı ilan edin bence.
Hem destek olurlar, hem köstek olmamaya çalışırlar.
Hem sizin için motive edici olur.

Çoğu insan geri başladığımı bile bilmiyordur eminim ki.
Ama tekrar yayıp destek bekleyebilirim.

astim hastasiyim ayni zamanda bronsektazi. ...

babam da bizim yanimizda icerdi fosur fosur eminim annrm hamile iken de icmistir. . .

cok kiziyorum onlara neden dikkat etmediler diye.

siz de simdi aynisi yapıyorsuuz.
. cocugunuz yaninizda nefes alamadigunda , krize girince felan ne yapacaksiniz???iciniz ciz etmeyecek mi ? acaba sebebi benim sigaralarim mi diye? ya da herhangi bir organ yetmezliginde vs ??

yapmayın.....

iradeniz o kadar da az degildir diye dusunuyorum.

canım ben de sigara içiyordum.
hatta 2 sene bebeğimiz olmadı. bırakmam lazımdı yine de bırakamadım. paket almadım ondan bundan dilendim yine içtim yine içtim. hamilelik şüphem varken de içtim. ama ne zaman bir sabah idrar testinde çift çizgiyi gördüm o zaman film koptu bende. son bir sigara içip bırakıyorum dedim o son sigara bile boğazımdan geçmedi. tek nefes çekemeden attım. bir daha da elimi bile sürmedim. herşeye rağmen 20. haftamda öğrendim ki bebeğimin ciğerinde kist varmış.diyorum hamileliğimde sigara içmiş olsam kendimi suçlardım ölürdüm heralde. bebekte olabilecek en ufak sorunda kendini suçlarsın bırakmazsan. yeni doğmuş bebeğin sigara dumanı içinde yattığını düşün kıyabilir misin? veya allah korusun deseler ki organ nakli yapılcak ama sen bebeğine organını veremezsin çünkü sigara içiyorsun ciğerlerin kapkara olmuş. bunlar uç örnekler ama bebeğimdeki hastalığı öğrenince aklımdan hep bunlar geçti. samimi gördüm yazmak istedim.

Bende hamileyim asla içmem asla! Hicbirsey bebeğimden önemli değil hersey kafada biter. Sizde anne olucaksiniz bu yaptığınızı asla aklım almıyor ben kola dahi 1 yudum içmiyorum 7_8 tane iciyormuşsunuz bide anne var Anne var işte. ...

Fesleğenin sigarayı bırakmaya yardımcı olduğunu biliyorum, ama galiba fesleğen hamilelikte rahim kasılmaları yapabiliyormuş, zararlı yani. Ancak şöyle yapabilirsin bence, fesleğeni çiğneyip çiğneyip yutmadan ağızdan atabilirsin. Ağzında bıraktığı tat sigara içme isteğini azaltır, içsen bile sigaradan tat alamazsın, tiksinirsin hatta belki.
Yani yutmadığın, midene girmediği sürece bebeğe ya da rahmine zararı olmaz diye düşünüyorum.
Yine de doktora bi sor.

neden hemen konu sahibinin kötü bi anne olduğu yargısına vardınız? ''anne var anne var işte'' ne demek? sizce rahatsız olmasa bu durumdan, bırakmak istemese gelip burda konu açıpta yardım ister mi? nasıl bırakabilirim diye konu açmış, yardımcı olup bildiklerinizi paylaşmayacaksanız, eleştirmeye geldiyseniz hiç gereğiniz yok bence.
bazı üyeleri cidden anlamıyorum, sanki pusuya yatıp birisi konu açsa da hemen saldırsam, eleştirsem, yargılasam, acımasızca kalbini kırsam diye bekliyorlar. konu açılınca da bi panter gibi atlayıp kalp kırıcı kelimeleri bi solukta yazıveriyorlar.

bir de hatasını kabul eden birine vurmak hiç etik değil.
ben de hamileyim ama ben de hamilelikte zararlı olan bazı şeyleri yapıyorumdur elbette.

Çoğu insan geri başladığımı bile bilmiyordur eminim ki.
Ama tekrar yayıp destek bekleyebilirim.

Hadi hayırlı olsun yeni ismin de.
Çok takdir ettim seni ve işte bu diyorum sana. Afferim sana hatta.
Çocuk bahanesine bırak ve geri dönme benim gibi. Cidden yararı yok zararı korkunç. Ben içerken bunu diyenleri boğasım gelirdi ama cidden haklılarmış.
Çocuğuna da güzel örnek ol.
Zaten çok istedin anne olmayı, eminim çok da güzel bir anne olacaksın. Bak ilk adımı attın bile.

15 haftalık olduk
Günde 2 paket içiyordum; 20 senexir.en sevdigim seydir sigara.3 düşük var.şu an içmiorum. Ben biraktiysam herkes bırakır. Bunu yargilamak için söylemiyorum. Sizin benden bir eksiğiniz olamaz diye söylüyorum .inanin olur.

Çok uzun yıllardır sigara tiryakisiyim o yüzden seni kınayamam
Bırakmayı başarabilirsin çünkü bebek çok büyük bir motivasyon diye düşünüyorum
Başarılı olabilirsin, dualarım seninle

Shapes yapma. Sen gencecik ve sağlıklı bir kadınsın ve annesin. İçme sen de.
Cidden ben de sigaraya aşıktım resmen. Ne içerdim ne içerdim. Geçen seneye kadar içerdim yani. Çalışırken sigara molasını iple çekerdim falan.
Sonra işte halam akciğer kanserinden gitti.
Hele senin ciğerinde kötü dediyse doktor acil bırak. Şakası yok. Allah düşmanıma vermesin en korkunç ölümdü. Halam beni çok etkiledi cidden. Boğazda delik ben evlenmişim beni tebrik edemedi düşün. Elini tutuyorum o gözleri dolu dolu bana bakıyor sadece o delikten sanırım bir tıslama sesi geliyor. Mahvoldum o halini görünce. Hani beni tebrik edemedi halacım bir daha konuşamadı. Gözüyle ve yazdıklarıyla anlaştı bizimle. Yaşatma bunu oğluna lütfen. Kendin için en çok da. Kimse öyle ölmemeli ciddiyim. Çok kötüydü hala etkisindeyim, kendine de yaşatmamak için bırak.

Öyle canım farkındayım bende.
Halana da çok üzüldüm.
Doktor da açık açık söyledi zaten.
Bazı insanlar 20 yıl içer ciğerlerine baktığın da o kadar yıl içtiğine inanmazsın ama bazıları da senin gibi
fazla içmediği halde ciğerleri çok çabuk etkilenir
böyle bir tablo ile karşılaşırsın.
Tırsmadım dersem yalan söylerim.
Artık bırakıyorum yaaa ciddiyim çünkü bile bile
kötü sona yürümek istemiyorum.

Ben de etkilendim ve bıraktım ya zaten.
Düşün kızı hamileydi öğrendi hastalandığını. Bebek doğdu halamın boğazı delindi ve torununa doyamadan öldü gitti. Küçük çocuğunun üniversiteden mezuniyetini, ilk maaşını yada onun evlendiğini göremedi mesela.
Torununa bakacaktı ondan kuzen hamileyken yan apartmana taşınmışlardı düşünsene. Toruna bakmak hayali kurarken altı ayda öldü gitti. Çocuklar desen perişan küçüğü terapiye gidiyor şimdi okulu dondurdu falan. Anneyi erken kaybetmek çocuğa da zor.
Hadi bencil olalım desek çocuğu düşünmesek öldürse hemen yine bir derece. Bir de ciddi ciddi sancılı bir ölüm. Ağrı kesicilerin morfinin bile ağrıları azaltmadığı bir dönem oluyor mesela. Hele o boğazının delinmesi, sürekli ciğern temizlenmesi.
Zaten yakın çevrede biri akciğer kanseri olsa bir gün yanında kalsa daha da içen insan kalmaz eminim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…