Sigara ikinciye bırakılmıyor mu ya? Yapamıyorum!

Ufff gercekten çok üzüldüm yaa halana, çocuklarına.
Allah rahmet eylesin ne denilebilir ki...

Adı sigara ama bile isteye zehir içiyoruz aslında.
Elimize zehiri tutuşturup iç deseler içmeyiz.
Bunun ne farkı var cidden biz içenler neyin kafasını yaşıyoruz
anlamak mümkün değil.

Sigara icerken şöyle düşünseniz.
Kalbi pit pit atan minicik bir varlik kordonla size bagli. Herseyi ile size bagli. Sizin bedeniniz onun suyu, havasi , yemegi. Ya sigara birden o tek seferlik dumaniyla o minige zara verirse.sigaradan bile kücük o yavrucak.

Düzenleme var

A
Aşeriyorsun herhalde ben de kaşık kaşık kahve yiyordum

Mecbur bırakacaksın senin sorumluluğun var o bebe-e karşı. Haksızlık ediyorsun daha doğmadan onuda tiryaki yapıyorsun doğduktan sonra hep ağlayan bir bebeğin olur canım.
Seni anlayabiliyorum bende sigara kullanıyorum ama iki hamileliktede bıraktım

Kadın hamile ve sigara içiyor gayet te güzel yaptım yorumumu. Kaldıki yorumlarım hep olumludur ama böyle yapanlara tahammülüm yok .hakaret te etmedim gayet güzel söyledim anne var Anne var belki vicdana gelirde bebeğine kıyamaz.
Yeni doğmuş çocuğun ağzına sigara vermiş gibi düşün okadar etkileniyo tutsun nefsini bi Zahmet . Bırakmak istiyomusta bırakamiyormuş 7.8 tane içiyor bide . Biz napalım ne tafsiye verelim burdan? Hamileyken bırakmama lüksü bile olmamalı çocuğun resmen hakkına giriyor. Siz pohpohlayin üzülün yazık birakamiyor diye birinin gerçekleri söylemesi lazım. AyriCA sizene yorumundan?hakaret yok fikrimi söyledim çokta güzel yaptım. Rahatsız oluyorsan okuma canım benim

Sizin tavsiye vermenize gerek yok biz gereken tavsiyeleri tüm iyi niyetimizle verdik zaten.. pohpohlamaktan ziyade "şöyle yap birakirsin böyle yap icmezsin" gibi bilgi verdik elimizden geldigince. Dilediğiniz gibi yorum yapma hakkiniz var ama "anne var anne var" diyerek ezikleyici, elestirici, yıkıcı bi üslupla değil..
+ burda her yorumun altinda "cevapla" butonu varsa, site sahibi bize diledigimiz yorumları cevaplama hakkı vermiş demektir. Ben de özgürce bu hakkımı kullandım dilediğim yoruma cevap verdim. Yani bu forumda insanlara pek fazla "sanane" diyemiyoruz, forumun ortamina göre biraz abes kaçıyor.

Oncelikle hayirli olsun. Yanlis anlama ama hani ilk gebelik dusundugunde sigarayi birakmissin ama hamileligin devam etmemis ya acaba bilincaltinda birakirsam yine aynisi olacak gibi bir sey mi var. Belki farkinda degilsindir ne biliyim. Beyin cok garip bir sey.

Sigarayi birakmanin tamamen iradeyle alakasi olduguna inaniyorum. Sigarayi asiri derecede sevdigi halde "aha bu son sigaram" deyip birakani da gordum tek tuk icip tedaviye ragmen birakamayani da.

Benim bi erkek kardesim var 26 yasinda, kucuklugunden beri sigara bagimlisidir. Ciddi ciddi cok icer yani. Ben uzun sure hamile kalamadim. Boyle olunca ailede bir torun-yegen ozlemi olustu. Derken hamile kaldim ve kardesim bu habere resmen delirdi. Bu arada annem arka arkaya 3 kere kalp krizi gecirmisti ve mecbur sigarayi birakti ama sonra yine basladi. Ben de sakasina dedim ki cocugu sigara icenlerin yanina bile sokmayacagim. Kardesim bunu gercek anlamis ve o gun ictigi sigara son sigaraydi. Yegen hevesi neler yaptirdi adama

Annem cephesindeyse durum stabil. Buyuk hevesim var sen dogumdan sonra calismaya devam edersin bebege ben bakarim diyor ama sigaraya tam gaz devam. Nasil olacak bilmiyorum biraz daha sert olmaliyim sanirim. Bebek icin degil, onun sagligi icin...

sen profil fotona da veda et

Bir sure kalsin bence, ben oyle tanidim

Eşine açık açık ben günde 7-8 tane sigara içiyorum, bunu gizli gizli yapıyorum, kendime engel olamıyorum, bırakacak gücüde bulamıyorum bana yardım et de bence.
Çünkü sana elinden gelen desteği vereceğine inanıyorum.

Bununla ilgili internette destek forumları vardır sanıyorum, onlara bakabilirsiniz. Bir sağlık kuruluşundan yardım alabilirsiniz. Psikoloğa gitmeyi düşünebilirsiniz...

Kendi tutumunuzun farkındasınız ve bundan rahatsızlık duyuyorsunuz. Sadece daha somut adımlar/çözümler gerekli. Ertelemeyin, üşenmeyin, utanmayın. Elinizden geleni yapın bence. Bebeğinizin sağlığında kötü bir sonuçla karşılaşırsanız vicdan azabıyla daha da dibe batarsınız. Yapmayın, değmez sigara için üzülmeye, üzmeye.

Hamileliğiniz hayırlı olsun, Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Dün konuyu gördüm ama yazamadım,içimdende dedim bu kız bu nickle,nasıl bırakacak sigarayıBenim bile aklıma sigara geliyor diye bugün bir baktım nick degişmiş. Güzel bir başlangıç olmuş. Bence bırakabilirsiniz. Yerine birseyler koymak gerekebilir ilk zamanlar ama 1 haftanın sonunda aklıniza dahi gelmez.

Bak ben diyorum sanane

Dün akşam nasıl olduysa mutfak dolabının içindeki yemek takımı kafama düştü. hani raf düşse anlarım 6 kişilik takım üstüme yürüdü adeta. Gürültüdür, tişörtümden bile çıkan kırık porselenlerdir vs çıldırıyordum bir an.
O anki korkuyla ağladım, zor sakinleştim falan ama yine de sigaraya sarılmadım. Normalde ilk yapacağım şey sigara yakıp oturmak olurdu.
24 saatin dolmasına az kaldı. İçmicem.

Geçmiş olsun allah korumuş.

Bende bıraktım dün gece son sigaramı ve kahvemi içtim
dişlerimi fırçaladım. Veda seronomisi gibi bişey oldu
Bu sabah paket almadan işe geldim.
Sigaraya vereceğim 9 lirayıda iş yerimde bir kumbaram var
onun içine attım.

Bakalım bu defa kararlıyım galiba
dün burada ki yorumlar çok motive etti beni.

tebrikler canım,
eee biriken paracıklarla ne yapacaksın?

güzel bir ruj alabilirsin veya hafif bir parfüm. hediye olarak :)

bnde dün gece 11 de bıraktım. Burada ki yorumlar banada yaradı :)

Bu arada @huzurgizemmm sana çok teşekkür ederim. Fakat herkes polemiğe girmeye değmez. Ben arkadaşı gözardı ettim. Kafam tertemiz oldu. Müthiş özellik. sen de hiç sıkma canını benim yüzümden ceza al istemem.

Daha doğrusu bu konudaki tüm destek mesajlarınıza çok teşekkürler kızlar. Tek huzurgizemmm e değil teşekkürüm.

tebrikler canım,
eee biriken paracıklarla ne yapacaksın?

güzel bir ruj alabilirsin veya hafif bir parfüm. hediye olarak :)

Oğlum için birikim hesabı açmıştım geçen ay
oraya transfer edicem inşallah
Ruj, parfüm zaten gırla

Sigarayı kendimden çok oğlumu düşünerek bıraktıysam
kaymağını da o yemeli diye düşündüm

Ben sigaraya her gün para versem çok üzülürdüm yalan yok. Biz hayvan gibi karton karton alıyoruz eve öbür türkü çok görünüyor gözüme

Çok sevindim shapes. İnşallah kolay bırakırsın.

bnde dün gece 11 de bıraktım. Burada ki yorumlar banada yaradı :)

Ay çok sevindim. İnşallah kolay bırakırsın.

Gohanın yazdığından sonra hesap yaptım. Sigarayı bırakınca doğumu bedavaya getiriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…