- 22 Nisan 2015
- 7.358
- 25.439
- 548
- Konu Sahibi iyotsuztuz
-
Ben de etkilendim ve bıraktım ya zaten.
Düşün kızı hamileydi öğrendi hastalandığını. Bebek doğdu halamın boğazı delindi ve torununa doyamadan öldü gitti. Küçük çocuğunun üniversiteden mezuniyetini, ilk maaşını yada onun evlendiğini göremedi mesela.
Torununa bakacaktı ondan kuzen hamileyken yan apartmana taşınmışlardı düşünsene. Toruna bakmak hayali kurarken altı ayda öldü gitti. Çocuklar desen perişan küçüğü terapiye gidiyor şimdi okulu dondurdu falan. Anneyi erken kaybetmek çocuğa da zor.
Hadi bencil olalım desek çocuğu düşünmesek öldürse hemen yine bir derece. Bir de ciddi ciddi sancılı bir ölüm. Ağrı kesicilerin morfinin bile ağrıları azaltmadığı bir dönem oluyor mesela. Hele o boğazının delinmesi, sürekli ciğern temizlenmesi.
Zaten yakın çevrede biri akciğer kanseri olsa bir gün yanında kalsa daha da içen insan kalmaz eminim.
Kızlar selam.
Aralık ayında bebek düşünmeye başladığımızda sigarayı şak diye bıraktım. Bayağı kolay bıraktım hem de. Kendimden beklemeyeceğim kadar kolay. 2 3 ay hiç içmedim.
Şubatta kimyasal gebelik sonrası akşamları tek ile başladım, zamanla normal düzene döndüm. Fosur fosur içiyordum.
Geçen ki konumu bilenleriniz vardır. Bir çok şeyi "zaten bizim bebemiz olmaz yeaa" diyerek enfes şekilde salladım. Sigara bunlardan biri. Sonracığıma takvimde göreceğiniz üzere, aha hamileyim.
Yalnız bu sefer sigarayı bırakamıyorum. Günde 7 8 taneye düşürebiliyorum sadece. Onda da evde kavga gürültü gırla, eşimin ağzında "ben sana başlama dedim"ler falan. ki o 7 8 taneyi de gizli içiyorum, o 1 tane içtiğim için bu hale geldim sanıyor.
Bu sefer içimde zerre bırakabilecek güç yok. Pişman oluyorum ama o sigaranın süngerini emesim geliyor adeta.
İkinciye bırakmaya çalışmakla alakası var mı bunun? Nasıl bırakacağım?
Aşeriyorsun herhalde ben de kaşık kaşık kahve yiyordumKızlar selam.
Aralık ayında bebek düşünmeye başladığımızda sigarayı şak diye bıraktım. Bayağı kolay bıraktım hem de. Kendimden beklemeyeceğim kadar kolay. 2 3 ay hiç içmedim.
Şubatta kimyasal gebelik sonrası akşamları tek ile başladım, zamanla normal düzene döndüm. Fosur fosur içiyordum.
Geçen ki konumu bilenleriniz vardır. Bir çok şeyi "zaten bizim bebemiz olmaz yeaa" diyerek enfes şekilde salladım. Sigara bunlardan biri. Sonracığıma takvimde göreceğiniz üzere, aha hamileyim.
Yalnız bu sefer sigarayı bırakamıyorum. Günde 7 8 taneye düşürebiliyorum sadece. Onda da evde kavga gürültü gırla, eşimin ağzında "ben sana başlama dedim"ler falan. ki o 7 8 taneyi de gizli içiyorum, o 1 tane içtiğim için bu hale geldim sanıyor.
Bu sefer içimde zerre bırakabilecek güç yok. Pişman oluyorum ama o sigaranın süngerini emesim geliyor adeta.
neden hemen konu sahibinin kötü bi anne olduğu yargısına vardınız? ''anne var anne var işte'' ne demek? sizce rahatsız olmasa bu durumdan, bırakmak istemese gelip burda konu açıpta yardım ister mi? nasıl bırakabilirim diye konu açmış, yardımcı olup bildiklerinizi paylaşmayacaksanız, eleştirmeye geldiyseniz hiç gereğiniz yok bence.
bazı üyeleri cidden anlamıyorum, sanki pusuya yatıp birisi konu açsa da hemen saldırsam, eleştirsem, yargılasam, acımasızca kalbini kırsam diye bekliyorlar. konu açılınca da bi panter gibi atlayıp kalp kırıcı kelimeleri bi solukta yazıveriyorlar.
Kadın hamile ve sigara içiyor gayet te güzel yaptım yorumumu. Kaldıki yorumlarım hep olumludur ama böyle yapanlara tahammülüm yok .hakaret te etmedim gayet güzel söyledim anne var Anne var belki vicdana gelirde bebeğine kıyamaz.
Yeni doğmuş çocuğun ağzına sigara vermiş gibi düşün okadar etkileniyo tutsun nefsini bi Zahmet . Bırakmak istiyomusta bırakamiyormuş 7.8 tane içiyor bide . Biz napalım ne tafsiye verelim burdan? Hamileyken bırakmama lüksü bile olmamalı çocuğun resmen hakkına giriyor. Siz pohpohlayin üzülün yazık birakamiyor diye birinin gerçekleri söylemesi lazım. AyriCA sizene yorumundan?hakaret yok fikrimi söyledim çokta güzel yaptım. Rahatsız oluyorsan okuma canım benim
sen profil fotona da veda et
Eşine açık açık ben günde 7-8 tane sigara içiyorum, bunu gizli gizli yapıyorum, kendime engel olamıyorum, bırakacak gücüde bulamıyorum bana yardım et de bence.Kızlar selam.
Bak ben diyorum sananeSizin tavsiye vermenize gerek yok biz gereken tavsiyeleri tüm iyi niyetimizle verdik zaten.. pohpohlamaktan ziyade "şöyle yap birakirsin böyle yap icmezsin" gibi bilgi verdik elimizden geldigince. Dilediğiniz gibi yorum yapma hakkiniz var ama "anne var anne var" diyerek ezikleyici, elestirici, yıkıcı bi üslupla değil..
+ burda her yorumun altinda "cevapla" butonu varsa, site sahibi bize diledigimiz yorumları cevaplama hakkı vermiş demektir. Ben de özgürce bu hakkımı kullandım dilediğim yoruma cevap verdim. Yani bu forumda insanlara pek fazla "sanane" diyemiyoruz, forumun ortamina göre biraz abes kaçıyor.
Dün akşam nasıl olduysa mutfak dolabının içindeki yemek takımı kafama düştü. hani raf düşse anlarım 6 kişilik takım üstüme yürüdü adeta. Gürültüdür, tişörtümden bile çıkan kırık porselenlerdir vs çıldırıyordum bir an.
O anki korkuyla ağladım, zor sakinleştim falan ama yine de sigaraya sarılmadım. Normalde ilk yapacağım şey sigara yakıp oturmak olurdu.
24 saatin dolmasına az kaldı. İçmicem.
Geçmiş olsun allah korumuş.
Bende bıraktım dün gece son sigaramı ve kahvemi içtim
dişlerimi fırçaladım. Veda seronomisi gibi bişey oldu
Bu sabah paket almadan işe geldim.
Sigaraya vereceğim 9 lirayıda iş yerimde bir kumbaram var
onun içine attım.
Bakalım bu defa kararlıyım galiba
dün burada ki yorumlar çok motive etti beni.
bnde dün gece 11 de bıraktım. Burada ki yorumlar banada yaradı :)Geçmiş olsun allah korumuş.
onun içine attım.
tebrikler canım,
eee biriken paracıklarla ne yapacaksın?
güzel bir ruj alabilirsin veya hafif bir parfüm. hediye olarak :)
bnde dün gece 11 de bıraktım. Burada ki yorumlar banada yaradı :)
Geçmiş olsun allah korumuş.
onun içine attım.
bnde dün gece 11 de bıraktım. Burada ki yorumlar banada yaradı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?