• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigara konusu!!!

Ben bunları Dışarıda da yapiyorum.sadece fırça yerine keskin bir sakız taşıyorum. Siz cantanizda bulundurun bunları ozaman
olabilir mantıklı. en azından rahatsız etmez o zaman. gerçi ben her sekilde rahatsız oluyorum gozumun onunde icmesinden bile ama.. yine de tesekkur ederim:)

Eşiniz olsa dahi bir insanın özgürlük ve tercih alanına karışamazsınız sizin yanınızda kapalı bir alanda yapmadığı sürece, kimse sizin malınız değil bu 1.
Arabanızın çevresinde de sigara içirmeme gibi bir durumunuz olamaz, bunu yasaklayamazsınız, çünkü orası umumi bir alan.
Tabi ki arabanızı evinize çıkarmıyorsanız, bu 2.
Siz yapmıyorsunuz diye kimsenin sizin gibi koladan vb şeylerden uzak durmasını bekleyemezsiniz, çünkü onlar 'siz'değilsiniz, herkes biriciktir bu 3.
Sevgiliniz tamamen bahane uyduruyor, sigarayı içmeyi istiyor ama sizin bu baskıcı tavrınızdan suçu başkalarına atarak kızmanızı engellemeye çalışıyor bu 4.
Son olarak da kendinizi böyle mükemmel ve doğru görüp, bir başkasını kendi doğrularınız konusunda yontmaya, onu bu kalıba uydurmaya çalışıyorsanız, boşa uğraşıyorsunuz.
Ayrılın sevgilinizden, kendiniz gibi sigara, kola içmeyen, sizin yaptığınız ve doğru olarak gördüğünüz her şeyi yapan bir adam bulun.
Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, yasaklar her zaman büyük patlamalar ve devrimler yaratır, bu da 5 ve son.

Teşekkür ederim ugrasıp yazmıssınız ama o da beni böyle seviyor sen benim hayatımı duzene sokuyorsun ben senin sayende tekrar dogru duzgun yasamaya basladım diyen biri. Yoksa ben öyle insanlara karısmaya bayılan despot bir insan degilim ama bana o hakkı o tanıyor, inanın bu böyle. Annesi babası beni arayıp tesekkur etti oglumun sayende tekrar yuzu guluyor hayatı duzene girdi cok mutlu artık diye. Ondan dolayı yani.
Ve evet kendimi mükemmel gördugum konusunda haklısınız:KK49:

evet:KK43: benim rahatsız oldugumu bile bile sonradan baslayan kisi o. Acıkcası daha cok onun saygı gostermesini bekliyorum ben de.

Ama birazcık itip kakmışsınız adamı :) üzerine kolonya dökmek, öf leş gibi kokuyorsun gibi cümleler kurup ekşi surat takınmak kırıcı şeyler onu demek istiyorum. Bence kendisine koskoca adamsın, ister iç ister içme. Senden sadece benim yanımda içmemeni rica ediyorum, birkaç saatte ölmezsin. Buluştuğumuz zamanı güzel değerlendirmek istiyorum ama bu konuda aşırı hassassım. İkimize de zehir etmek istemiyorum gel böyle anlaşalım derseniz en azından ortada buluşursunuz

sevgililerdeki bu onay, izin vs kafasını anlayamıyorum gerçekten. kimse kimsenin zoruyla sigara içmez, adam özlemiş zaten içesi varmış, ısrar işin bahanesi. bıraktırmak istiyorsanız da üstüne gitmeyerek yapacaksınız bunu. yok etrafa kolonya boca etmeler, kendini uzak tutmalar, bunlar ancak ters teper, fazlasıyla kırıcı. yönteminiz çok yanlış.
Şöyle ki, ben ona ta biz ilk tanıstıgımızda söylemiştim hoşlanmadıgımı ondan dolayı o ilk ictigi zaman benden onay almak istedi. Her seferinde de yuzume baktı ne diyecegim diye. Ondan dolayı yani.
Sıkıntı su ki benim yontemim nasıl fazlasıyla yanlıssa onun da sigara icmesi benim icin aynı siddette yanlıs. Onu anlatmaya calısıyorum :( hassasiyetlerime saygı gostermesini bekliyorum. sonucta benim nefret ettigimi bile bile benim bunları yapacagımı ongörerek basladı tekrar kullanmaya

Ama birazcık itip kakmışsınız adamı :) üzerine kolonya dökmek, öf leş gibi kokuyorsun gibi cümleler kurup ekşi surat takınmak kırıcı şeyler onu demek istiyorum. Bence kendisine koskoca adamsın, ister iç ister içme. Senden sadece benim yanımda içmemeni rica ediyorum, birkaç saatte ölmezsin. Buluştuğumuz zamanı güzel değerlendirmek istiyorum ama bu konuda aşırı hassassım. İkimize de zehir etmek istemiyorum gel böyle anlaşalım derseniz en azından ortada buluşursunuz
evet belki de ben o ilk icmeye basladıgından beri cok sert cıkıstım diye bu anlasabilecegimiz daha nazik kısımları atlamıs olabilirim. bir dahaki gorusmemizde böyle söyleyecegim. sakin bir sekilde. o zaman beni anlayacagını umuyorum. tesekkur ederim:)

Teşekkür ederim ugrasıp yazmıssınız ama o da beni böyle seviyor sen benim hayatımı duzene sokuyorsun ben senin sayende tekrar dogru duzgun yasamaya basladım diyen biri. Yoksa ben öyle insanlara karısmaya bayılan despot bir insan degilim ama bana o hakkı o tanıyor, inanın bu böyle. Annesi babası beni arayıp tesekkur etti oglumun sayende tekrar yuzu guluyor hayatı duzene girdi cok mutlu artık diye. Ondan dolayı yani.
Ve evet kendimi mükemmel gördugum konusunda haklısınız:KK49:
Sevgiliniz veya ailesi onayladı diye aştığınız bireysel alanın doğruluğunu ispatlamıyor bu durum.
Ben sizi sadece uyarıyorum.
Çünkü bu tarz davranışlar insanları bir süre sonra sıkmaya başlar.
İlişkinin başında güzel gelse de bir 10 sene sonra kim olsa değişir.
Biri de size sürekli hükmeymeye çalışsa kafayı yersiniz.
Yanınızda içmesine müsade etmeyin, tamam ama onu aşağılamak yanlış bir davranış.
Bir insanı sürekli uyararak bir şeyleri yaptırmak mıdır güzel olan, yoksa onun zaten bu olgunlukta olup yapması mıdır?
Siz şimdilik böyle mutlusunuz, umarım hep de olursunuz.
Ama tavrınız yanlış, tekrar yineliyorum kimseye karışma hakkınız yok.

Sevgiliniz veya ailesi onayladı diye aştığınız bireysel alanın doğruluğunu ispatlamıyor bu durum.
Ben sizi sadece uyarıyorum.
Çünkü bu tarz davranışlar insanları bir süre sonra sıkmaya başlar.
İlişkinin başında güzel gelse de bir 10 sene sonra kim olsa değişir.
Biri de size sürekli hükmeymeye çalışsa kafayı yersiniz.
Yanınızda içmesine müsade etmeyin, tamam ama onu aşağılamak yanlış bir davranış.
Bir insanı sürekli uyararak bir şeyleri yaptırmak mıdır güzel olan, yoksa onun zaten bu olgunlukta olup yapması mıdır?
Siz şimdilik böyle mutlusunuz, umarım hep de olursunuz.
Ama tavrınız yanlış, tekrar yineliyorum kimseye karışma hakkınız yok.
Tabii ki yok, haklısınız, ben zaten öyle her seyıne burnumu sokmuyorum, sadece bu konuda fazla hassasım diye sert cıktım o kadar. Onun bazı konularda gerekli olgunluga sahip oldugunu dusunmedigim icin bu kadar karısıyorum. frenler tutmuyor bazen cunku

Kızlar merhaba. Benim erkek arkadasım eskiden sigara kullanırmıs ta lisede baslamıs. Son bir seneye yakındır ıcmıyor. Ben sigaradan nefret ederim, midem bulanır ve hayatımda hic kullanmadım, annem babam da cok ictigi icin kucuklugumden beri nefret ettim. Son bir iki aydır benim en yakın arkadasım ve onun erkek arkadasıyla birlikte geziyoruz, bir yerlere gidiyoruz. Onların ikisi de sigara iciyor. Bir gün otururken benimki başım agrıyor diyince, arkadasımın sevgilisi de sen de al istersen diye teklif etti. Benimki olmaz Redvelvet istemiyor dedi sonrasında da ucu birden üstüme geldi cocugun sigarasına da mı karışıyorsun diye. Cok üstüme geldiler ben de söyledim "Ben senin icin söylüyorum tekrar başlarsan zor olur bırakman gercekten lütfen icme" diye ama cok baskı yaptılar ben de iyi sen bilirsin dedim.

Bu birkac sefer daha devam etti. Ay başım agrıyor ay söyle oldum bilmem ne diye sigara sanki ilaçmış gibi her seferinde aldı, bir taneyle de kalmadı devam ediyor o an üç dört. Artık son buluşmalarda hicbir bahanesi olmadan gayet olağan bir şekilde çıkarıyorlar o da iciyor. Gecen gun sabahın köründe bana mesaj atmış, "günaydın sevgilim bugün erkenciyim evde sigara kalmamıs almaya cıktım" diye.

Dün benim arabama bindi ve iceri girer girmez sigara koktu icerisi. Arabanın icine sinince cıkmıyor cunku koku biliyorum. Asla icemez iceride zaten ama bir kere binmesi yetti, midem bulanıyor inanılmaz derecede nefret ediyorum yani. Bu sekilde sana yaklasmam da sarılmam da koku benim üstüme de sinecek midemi bulandırıyorsun artık dedim. Eve geliyorum üstüm, saçım hep sigara kokuyor :KK43:

Nasıl bırakacak bilmiyorum. Bırakın istedigini yapsın demeyin cigerlerine yazık senelerdir annemlere de söylüyorum ama dinlemiyor hic kimse. Dedem akciger kanseri oldu, anneannem de hic kullanmadıgı halde teyzemin onun yanında sigara icmesi yuzunden akciger kanseri oldu, buyuk dayım gırtlak kanseri oldu. Neler neler. o da sınırını bilmiyor bir basladı bırakamadı. Ne yapmam lazım :KK43:
Sigara denen illeti kullanan kişi kendi gerçekten isterse bırakır.Siz bu durumda yalnızca uyarmakla kalırsınız.Yapacağınız bir şey yok.

"Bırakın istedigini yapsın" mevzusu değil bu o yüzden denmez öyle bişey. O koku onların nefesine, ciğerlerine siniyor. E sen bunu öpeceksin, sarılacaksın falan, kokudan rahatsız oluyorsan bu çok büyük bir problemdir.
Ayrıca, bence bu çocukla fazla sürmeyecek senin ilişkin. Bana öyle geliyor, konularını az çok biliyorum.

Ayrıca sigarayı gerçekten bırakmak istemeyen bir insan bırakmaz ama gerçekten bırakmak isteyen insan bırakır. Benim anneannem 47 yıl boyunca içmiş. Bugüne kadar sigaraya verdiğim paralarla bir ev alınırdı diyor. 47 yıl içti ve bıraktı. Şimdi 5-6 yıldır içmiyor, ne bir kere canı istemiş, ne bir daha adını anmış. Nefret ettim, tiksindim diyor. Annem ve teyzem çok sigara içer mesela, ben de sigara içilen ortamda büyüdüm, bir kere ağzıma sürmedim sigara. Dayım var, erkek olduğu ve o da sigaralı ortamda büyüdüğü halde sigara içmiyor, hiç de merak edip denememiş.

konusahibi yanliz gercekten arkadslariniz kusurabakmayin iyi insan degiller adam sigarayi birakmis ne guzel tekrar resmen baslamadini sagkamislar

benim esim de biz sevgiliyken birakti(guya!) ne zaman icen bi arkadasina denk gelse onlarla beraber icer. ne zaman kavga etsek paket alir 5-6 tane icer arka arkaya.
cok tartistim arkadaslarini uyardim vs ama para etmedi. ben de artik icip geldiginde opmuyorum sarilmiyorum, igrenc kokuyorsun vs diyorum. bazen banyo yaptiriyorum. yasak koymadan yildirma politikasi yapiyorum bakalim.

Kızlar merhaba. Benim erkek arkadasım eskiden sigara kullanırmıs ta lisede baslamıs. Son bir seneye yakındır ıcmıyor. Ben sigaradan nefret ederim, midem bulanır ve hayatımda hic kullanmadım, annem babam da cok ictigi icin kucuklugumden beri nefret ettim. Son bir iki aydır benim en yakın arkadasım ve onun erkek arkadasıyla birlikte geziyoruz, bir yerlere gidiyoruz. Onların ikisi de sigara iciyor. Bir gün otururken benimki başım agrıyor diyince, arkadasımın sevgilisi de sen de al istersen diye teklif etti. Benimki olmaz Redvelvet istemiyor dedi sonrasında da ucu birden üstüme geldi cocugun sigarasına da mı karışıyorsun diye. Cok üstüme geldiler ben de söyledim "Ben senin icin söylüyorum tekrar başlarsan zor olur bırakman gercekten lütfen icme" diye ama cok baskı yaptılar ben de iyi sen bilirsin dedim.

Bu birkac sefer daha devam etti. Ay başım agrıyor ay söyle oldum bilmem ne diye sigara sanki ilaçmış gibi her seferinde aldı, bir taneyle de kalmadı devam ediyor o an üç dört. Artık son buluşmalarda hicbir bahanesi olmadan gayet olağan bir şekilde çıkarıyorlar o da iciyor. Gecen gun sabahın köründe bana mesaj atmış, "günaydın sevgilim bugün erkenciyim evde sigara kalmamıs almaya cıktım" diye.

Dün benim arabama bindi ve iceri girer girmez sigara koktu icerisi. Arabanın icine sinince cıkmıyor cunku koku biliyorum. Asla icemez iceride zaten ama bir kere binmesi yetti, midem bulanıyor inanılmaz derecede nefret ediyorum yani. Bu sekilde sana yaklasmam da sarılmam da koku benim üstüme de sinecek midemi bulandırıyorsun artık dedim. Eve geliyorum üstüm, saçım hep sigara kokuyor :KK43:

Nasıl bırakacak bilmiyorum. Bırakın istedigini yapsın demeyin cigerlerine yazık senelerdir annemlere de söylüyorum ama dinlemiyor hic kimse. Dedem akciger kanseri oldu, anneannem de hic kullanmadıgı halde teyzemin onun yanında sigara icmesi yuzunden akciger kanseri oldu, buyuk dayım gırtlak kanseri oldu. Neler neler. o da sınırını bilmiyor bir basladı bırakamadı. Ne yapmam lazım :KK43:
Eşim içiyodu hemde günde 2buçuk paket. Ben ona bırak diye hiç baskı yapmadım sadece çok rahatsız olduğumda yanından kalktım başka odaya gittim. Sonra bi gğn dedi ki bebiş olacağı zaman bırakcam diye. Dedim bende ona şimdiye kadar bütğn sözlerini tuttun. Bunu da tutacaağını biliyorum sana güveniyorum dedim. Tabi çevremdeki herkes inanmıyo bırakamaz diyor. Sonra ev aldık borcun altına gşrdik. 10yıl boyunca tek maaşla geçinecez. Bu durumda eşim yine kendi kendine dedi ki evimin rızkını buna veremem bu paket bitince başka almıcam dedi. Ve o son oldu. Üstelik hiç zorlanmadan bıraktı. Eğer ben bırak diye baskı yapsaydım. En ufak bi boşlukta tekrar başlardı. Sende sigara koktuğu için mesafeli davran o zaman yavaş yavaş bırakacaktır

şöyle bir dünya düşünün,
sigara kullananlar zararından bihaber, kullanmayanlar bu konuda her şeyi biliyor.
en gıcık olduğum şey "ama çokkk zararlı" içimden "valla mı" demek geçiyor.
bu bir alışkanlık daha da ötesi bağımlılık.
kokusu rahatsız edebilir, sevmiyor olabilirsiniz, sevgilinizden benim yanıma sigara kokusuyla gelme şeklinde talebiniz de olabilir ama kişilerin tercihlerine karışamazsınız.
bu durumda yapılacak şey sigara içmeyen bir sevgili bulmak.
ek olarak, siz içme dedikçe daha çok içecek bilginiz olsun.

Sigara içen biri olarak; baskıdan, dırdır konuşulmasından, içtiğimde bakılmasından ya da en ufak bir imadan rahatsız oluyorum. Sevgilim içiyor, içmesen mi bıraksak mı benim için bırakır mısın dediğinde rahatsız oluyorum.
Senin durumun farklı ay başım ağrıyora gerek yok adam gibi başlayacağım deseymiş.
Attığı mesaj da tepkini ölçmek. Evde sigara kalmamış; düzenli içiyorum ne diyorsun demek.
Karar senin, bu böyle artar çünkü. Ya baştan reddet tavrını koy, bırakmıyorsa ayrıl ya da kabul ediyorsan 3-5 ay sonra dırdır yapma..

Sigara azda olsa kullanıyorum. Hatta evde hiç içmem, çalışırken 1 tane öğlen içerim.
En çokta muhabbet ederken hele sevdiğim insanlarla gırgır yapıyorsam paket biter ama yılalrca kimseyi görmesem içmem mesela.
Eşime bazen, Summer bıraksın diyorlar.
Eşimde, sevgiliykende içiyordu karışamam diyor :KK53::KK53:
İçmeyen arkadaşlar, siz içme deyince karşı tarafın içmeyeceğide varsa içiyor
İtici oluyor çocuk gibi yapma etme demek. Sonuçta riski herkes biliyor
Bunu hergün söyleyince aza inmiyor bilakis karşı taraf bilenip daha çok içiyor

Resti çekeceksiniz.
Ben sigara içtiğim halde kokusu beni rahatsız ediyor
parfüm banyosunda boğuluyorum.
Başka çözümü yok gibi.

Ben de sigaradan nefret ederim allahtan eşim de hiç içmemiş, zaten her zaman söylerim eğer sen sigara içen biri olsaydın bırak evlenmeyi sevgili bile olmazdım. Bu benim kişisel tercihim, karşımdakinin sağlığı falan da ilgilendirmez beni, kendi sağlığını düşünmeyeni ben niye düşüneyim ki. O yüzden evlenmeden önce de isterse dünyanın en yakışıklı erkeği olsun sigara içiyosa benim için hiçbişey ifade etmezdi yakışıklılık vs. Ben bu konuda çok fazla takıntılıyım ve çok iyi biliyorum ki gerçekten bırakmak istemeyen ben bırakmasını istiyorum diye hayatta bırakmaz sigara içmeyi. Seni çok iyi anlıyorum ya kesin tavrını koyarsın ya da onu böyle kabul edersin, ama sen bırak içme dedikçe ona daha da çekici gelecektir eminim

benim sevgilim de kullanıyor ben kullanmıyorum...

bir kaç kere izah ettim ben evden parfüm sürünüp çıkıyorum eve dönünce senin sigaran kokuyor diye adam ben kokuyorsun dha ne dedi :KK70:

şaka bir yana uyarınızı yapmışsınız bırakın gerisine o karar versin :cool:

Back
X