İnsanların alışkanlıklarını neden değiştirmeye çalışırlar anlamam...
yorumlar için teşekkürlerr de ben başta anlaşarak konuştuum sigara yı bırakacağına söz verirsen konuşurum diyee..o da kabul etti bana deseydi ki ben vazgeçemem o zaman konuşsam ben haksızdım ..azalttım bittii şöyle böle derken bu zaman geldikk belki o zaman işi sıkı tutmak gerekti ama o zaman bırakır hemen olmaz ya demiştimm belki onu demeyecektiimm..
öle ya da böle bırakacakk birde bu alışkanlığına karışmaya hakkım var diye düşünüyoruum..ben onu düşünüyorum sigara içinlerin sonlarını görüyoruzz yanii ...
bana bu kadar baskı yapılsa ve ayrılıkla tehdit edilsem açıkçası o kişiden ayrılırım sigarayı da bırakmam.sigarayı o kişiye tercih etmek değil bu karşımdaki kişinin anlayışsız olduğunu düşünürüm.ayrıca merak ediyorum hiç mi kötü alışkanlığınız yok?
o zaman hiç söz vermeyecekti hanfendi ,dürüstçe bırakamayacağını söyleseydi ,karşıdaki kişide ona göre hareket ederdi? Söz verdiyse sözünü tutmak zorunda ,sevgiler.
sigara fijyolojik bağımlılığından çok psikolojik bağımlılığı olan bir alışkanlıktır.herkes istediğinde bırkacağını sanır muhtemelen beyefendide öyle sanmıştır.ama malesef işin iç yüzü öyle değildir.bir sözle bırakılabilcek bir şey olsa emin olun sigara içen kimse kalmazdı çünkü içenler zararlarını emin olun içmeyenlerden iyi biliyorlar.ayrılıkla tehdit etmek yerine konu sahibi yanında olsa psikolojik destek alsalar terapi alsalar daha iyi bir çözüm olurdu diye düşünüyorum.bu davraniş şekli bence yanlışşş
merhaba bahsettiğiniz çözüm önerilerine tamamen katılıyorum,ama içen arkadaşlar ki benim ailemdede var ,uzun yıllar içip bırakanlar,ve içip bırakmak istemeyenler ,psikolojik vs bunlar başka gurupta tabii,bu konuda istemek tedavinin büyük bir kısmı zaten ,devamı geliyor,ama bu konudaki arkadaşın söz verdiyse her türlü desteğide alarak tabiii bırakması gerekir,bırakan da çok insan tanıyorum tedavisi mümkün olmayan bir hastalık gibi insanların algılaması yanlış,sevgiler.
bu konuda seni en iyi ben anlarım.
benimde eşim sevgiliyken söz verdi bıraktı sigarayı. tam 2 sene içmedi biliyor musun. 2 sene sonra yani düğünümüze 50 gün kala babaannesini kaybetti. ve lanet olası şeye tekrardan başladı. benden gizledi düğüne kadar da. tabiki ben anladım yanıma gidip geldiğinde sen sigara kokuyosun dediğimde yanımda içiyorlardı üstüme sinmiştir dedi. bana hiç yalan söylemeyen adam sigara yüzünden yalan söyledi. düğünün ertesi balayına gittiğimizde öğrendim sigara içtiğini. neler yapmadım. paketi aldım parçaladım attım. hiç bi işe yaramadı. düğünden 1 hafta sonra samsuna gittik. bana 1 hafta ver bırakacam dedi. o 1 hafta hiç bişey söylemedim ona. bekledim. tabiki bırakmadı. üstüne üstlük ben söz vermedim sana, hatırlamıyorum dedi. ve en son ramazanda bırakacam dedi. ssabırla ramazanı bekledim. ramazanın ilk 2 günü içmedi. ama herkesinde kalbini kırdı. benden uzak duruyordu beni kırmamak için. eve geliyordu ne konuşma ne bişey. yatıyordu. bi an keşke bırakmasaydı bile diye de düşündüm. daha sonra iftar ve sahur olmak üzere 2 kere içecem dedi. ve tabi ki söylediğini yapmadı.
anlayamıyorum. babam senelerin içicisiydi. bi anda bıraktı. kp de aynı. isteyen bırakabiliyor
eşim daha önce bırakmıştı ama.
hiç bırakmadım ama bırakanlardan duyduğum kadarıyla bırakmış bile olsa psikolojik olarak asla hiç içmemiş biri gibi olamıyorlarmış.bazı dönemlerde başlamaya daha yatkın oluyorlarmış.eşiniz de sanırım öyle olmuş ve belki bırakma süreci zor olduğu için şimdi ikinci sürece gücü yoktur.temennim herkesin bırakması kendim de dahil
bana bu kadar baskı yapılsa ve ayrılıkla tehdit edilsem açıkçası o kişiden ayrılırım sigarayı da bırakmam.sigarayı o kişiye tercih etmek değil bu karşımdaki kişinin anlayışsız olduğunu düşünürüm.ayrıca merak ediyorum hiç mi kötü alışkanlığınız yok?
Konu sahibi arkadaş ve sigarayı bırakamamakdan şikayet edenler alternatif yöntemleri araştırsanız ya
bu konuda seni en iyi ben anlarım.
benimde eşim sevgiliyken söz verdi bıraktı sigarayı. tam 2 sene içmedi biliyor musun. 2 sene sonra yani düğünümüze 50 gün kala babaannesini kaybetti. ve lanet olası şeye tekrardan başladı. benden gizledi düğüne kadar da. tabiki ben anladım yanıma gidip geldiğinde sen sigara kokuyosun dediğimde yanımda içiyorlardı üstüme sinmiştir dedi. bana hiç yalan söylemeyen adam sigara yüzünden yalan söyledi. düğünün ertesi balayına gittiğimizde öğrendim sigara içtiğini. neler yapmadım. paketi aldım parçaladım attım. hiç bi işe yaramadı. düğünden 1 hafta sonra samsuna gittik. bana 1 hafta ver bırakacam dedi. o 1 hafta hiç bişey söylemedim ona. bekledim. tabiki bırakmadı. üstüne üstlük ben söz vermedim sana, hatırlamıyorum dedi. ve en son ramazanda bırakacam dedi. ssabırla ramazanı bekledim. ramazanın ilk 2 günü içmedi. ama herkesinde kalbini kırdı. benden uzak duruyordu beni kırmamak için. eve geliyordu ne konuşma ne bişey. yatıyordu. bi an keşke bırakmasaydı bile diye de düşündüm. daha sonra iftar ve sahur olmak üzere 2 kere içecem dedi. ve tabi ki söylediğini yapmadı.
anlayamıyorum. babam senelerin içicisiydi. bi anda bıraktı. kp de aynı. isteyen bırakabiliyor
biz çıkmaya başladığımızda bıraktı nişanlım kendi isteğiyle kaç yıl oldu içmyor benimki inatta değil ben sigara içen biriyle yaşıyamam malesef tiksiniyorum sarılamam öpemem elini tutamam mümkün değil yani buda onu bildiğinden bıraktıseni en iyi ben anlarım herkese basit bir konu gelir ama değil
aynı baskıyı bende eşime nişanlıyken yaptım
halen eşim sigarayı bırakmadı
bırakmak istemiyormu istiyor hatta kızım özeniyor daha çok özeniyor
ama ha diyince olacak şey degil
bide şu var şeker hastası bırakıp kilo almaktan korkuyor
belki nişanlınında kendine göre sebepleri var belki dügün stresine girdi
Ben sigara kullaniyorum, esim kullanmiyor. Esim birakmami cok istiyor, bende istiyorum aslinda sagliksal acidan. Hatta mecburum aslinda birakmaya ama sürekli erteliyorum. Sonra esim hatirlatiyor, bak birakacaktin, nezaman birakacaksin falan diye. Kendimi okadar baski altinda hissediyorumki ozaman, daha cok icesim geliyor, daha cok cekiyor canim. Fark ettim esime bu sözü vermeden önce daha az iciyordum, simdi esim evde yokken daha cok iciyorum gizli gizli. Yasaklar daha´mi cekici geliyordur nedir anlamadim gitti.
Bence bukadar baski yapma, birakacagi yerde cogaltmasin sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?