Arkadaslar uzun suredir birakmaya calisiyorum ama hem irade hemde stres yeniden tetikliyor icmeyi.sigara birakma hatinin verdigi bilgi ve doktor tavsiyesiyle kullanilan ilacin adini soyledi arkadaslarim .denedim fakat onceleri ise yaradi ama devam ettiremedim sabirsiz oldugum icin.bitkisel bi cozumu oldugunu duydum kucuk bi bitki kurdan gibi agzinizda tutuyomussunuz sigara istegi olunca geciriyormus bir sure sonrada sigara icince mide bulantisi oluyor icme isteginiz azaliyormus.o bitkiyi aktara sordum ama bilmiyorum dedi .adini bilen varsa yazssin veya baska bir cozum bulun bana su illetten kurtulayim.rahat nefes alayim.tesekkurler
merhaba bayanlar, ben sigarayı 4 yıl önce tedavi ile bırakmış biri olarak sizinle tecrübelerimi kısaca paylaşmak istiyorum.
bağımlılık bir kısır döngü malumunuz. ve ben günde bir buçuk paket sigara içen, onsuz bir hayatı düşünemeyen, günden güne de sağlığını yitiren birine dönüşmüştüm. birgün tesadüfen ayaküstü tanıdığım birinden bir ilaç adı duydum. fakat kendi kendime gidip almaya cesaret edemezdim. bu nedenle sigarayı bırakma polikliniğinin yolunu tuttum ve doktorum tam da bana adını duyduğum ilacı önerdi. ve hemen başlamam gerektiğini, ertelemenin kendimi kandırmaktan başka birşey olmayacağını söyledi. birlikte bir sigara bırakma tarihi belirledik çünkü ilaca başladıktan sonraki 7.-14. günler arasında bir gün belirlemek gerekiyordu. ben de tabii ki 14. günü belirledim. ne kadar çok içersem o kadar stoklayacağımı düşünüyordum sanırım :) neyse uzatmayayım. ilaca ertesi gün başladım ve 14. günden daha önce sigarayı hiç zorlanmadan, gerilmeden, anlamadan bıraktım.
yıllarca sigara içen bir anne olarak oğluma da kötü model olmuştum ve onun sigara içiyor olmasına kendime üzüldüğümden daha çok üzülüyordum. ve uzun tartışmalarımız sonunda o da benim kullandığım ilacı kullanarak bir yıl önce sigarayı bıraktı. bu süreçte etrafımda sigarayı bırakmak isteyip te bırakamayan tüm tanıdıklarıma bu ilacı önerdim ve bir çoğu da sigarayı hiç zorlanmadan bıraktı.
cildim gençleşti, dişlerim bembeyaz, o kötü kokudan eser yok...artık nefes aldığımda ciğerlerime oksijen dolduğunu hissediyorum ve yitirdiğim koku ve tat alma duyularımı yeniden kazandım.sadece biraz fazla kiloların var onlardan da kısa sürede kurtulmayı planlamış bulunuyorum.
Erkek arkadaşım tamda sizin gibi, günde 1 paketten fazla içiyor. Dün bıraktı ama bugün dayanamamış bir tane içmiş. Devamı gelir diye korkuyorum :/ İlacın ismini yazabilir misiniz ? Belki bi yardımı olur bu ilacın. DAha önce ilaç denemiş ama işe yaramamıştı.
buraya ilk geldiğimde allahım bende birgün bitti artık diye yazabilecekmiyim diyordum. ilk yazılarım vardır ama hangi sayfada kaldı bilmiyorum.. iki arkadaş destek olduk birbirimize (kulakların çınlasın nehir)
nikotin sakızı, nikotin bantı aldım..bi bıraktım bi içtim..ama sonunda kendi irademle. allen carr kitabının desteğiyle bıraktım ve bir yıl oluyor nerdeyse..aklıma dahi gelmiyor..
Allahım o kadarmı güzel bir duygu olur..temiz havayı solumak..yıllarca içtim..hamileyken, emzirirken, hastayken, yorgunken, mutluyken, uyurken gece uyanıp içerdim..
hiçte bırakmayı istemiyordum..daha doğrusu nasıl bırakılır düşünemiyordum bile..sigarasız bir hayat yoktu ki..
bırakabiliyorsunuz..paranız bitmiyor cüzdanınızda.. sanki boğazınıza geniş boru takılmış gibi bolca hava giriyor ciğerlerinize..
bırakın hadi...
buraya ilk geldiğimde allahım bende birgün bitti artık diye yazabilecekmiyim diyordum. ilk yazılarım vardır ama hangi sayfada kaldı bilmiyorum.. iki arkadaş destek olduk birbirimize (kulakların çınlasın nehir)
nikotin sakızı, nikotin bantı aldım..bi bıraktım bi içtim..ama sonunda kendi irademle. allen carr kitabının desteğiyle bıraktım ve bir yıl oluyor nerdeyse..aklıma dahi gelmiyor..
Allahım o kadarmı güzel bir duygu olur..temiz havayı solumak..yıllarca içtim..hamileyken, emzirirken, hastayken, yorgunken, mutluyken, uyurken gece uyanıp içerdim..
hiçte bırakmayı istemiyordum..daha doğrusu nasıl bırakılır düşünemiyordum bile..sigarasız bir hayat yoktu ki..
bırakabiliyorsunuz..paranız bitmiyor cüzdanınızda.. sanki boğazınıza geniş boru takılmış gibi bolca hava giriyor ciğerlerinize..
bırakın hadi...
canım demek bitti kabusunSigarayı bırakmayı hep istemişimdir, bir defa denedim 2 ay da pes ettim...Ama içtiğim sigaradan ciddi rahatsızlık duyuyordum nefesim daralıyor, göğüsümde hırıltılar, cildimin bozulma düşüncesi, sabah yorgun uyanmak, ayda sigaraya verdiğim 240 liravs vs...Daha dün akşam arkadaşlarımla sigara içmeyi sevdiğimi söylüyordum ama bu gün yeni bir hayat oldu benim için çok şükür sonunda boşandım hayatımdaki kötü şeyden artık kurtuldum..Sonra neden sigaradan da kurtulmayayım dedim ve son sigaramı içip bırakma kararı aldım....Allahın izniyle bugün itibariyle yeni ve tertemiz bir hayat beni bekliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?