Sigarasiz bir hayat olsa keske

bende her boğazımın şişmesi veya grip olduğumda bırakıcam diye karar alırım hastalık boyunca içemem.hastalıktan kurtulunca hadi hoopp yeniden başla.şimdi yine o dönemlerdeyim feci şekilde gribim.vücudumun hiç dermanı yok hastalıktan.içmiycem dedim bakalım sabahtan beri karar aldım.ama bu sefer kararlıyım.

geçen gün balkonda eşimle sigara içerken 4 yaşındaki kızım gördü camdan ve içeri girdiğimde yüzüme bakıp "anne,anneler sigara içmez sen neden içiyosun" deyince ne büyük hata yaptığımın farkına vardım sırf onun için bu sefer başarıcam inşallah.:106:

İnsan nefret ettiği şeyi yaparmı?
Evet yapar.
Sigardan nefret ediyorum.
12 yaşımda müthiş arkadaşlarım sayesinde siraya alıştım.
Hatta alışma oyunları yapardık.
Lisede hazırlıkta 1 sene içmedim.
Bir problem olunce sanki unutturacakmış gibi sarılıyor insan nikotine.
Zorlu bir dönem geçirdim ve tekrar başladım.
Hep ben bağımlı değilim derken paket paket aldığımın farkında değildim.
Bir gün üniversitede ay sonu yemek yemeğe para yok cebimde kalan son paramı sigaraya verdiğimde bunun hastalık olduğunu anlamıştım ama iş işten geçmişti.
Neler yapmadımki bırakmak için nikotin bantları, çeşitli aletler falan bir işe yaramadı.
Babam sigara içtiğimi öğrendiğinde bizim yaptığımız şeyi kötü diye nasıl anlatacağız diyip o gün bıraktı sigarayı
Ama bende o irade yoktu.
Zaten hırslı bir insan değilim hiç
Beyinden bir rahatsızlık geçirdim, önümü görmüyordum doğru düzgün yürüyemiyordum ama hastane odamın balkonunda sigara içmeye çalışıyordum.
Bu arada alerjik astımımda var.
Hamile kalmaktan korkarmı insan?
Ben sigarayı bırakamam diye korkuyordum ilk başlarda.
Sonra hamile kaldım o gün bıraktım. İnanılmaz bir şeydi kurtulmuştum illetten.
Kızıma sım sıkı bağlandım.
Emzirirkende içmedim
Emzirmeyi ne zaman kestim yine beni buldu illet.
Biraz yanlızlığın vermiş olduğu bir etkiydi beni sigaraya itti.
Burda kimse yok arkadaş yok, türk yok, bazen eşimde yok.
Şimdi her yaktığımda pişmanlık duyuyorum.
Belki diğer hamileliğe nasip diyorum...

Son düzenleme:
hamileyken kanından geçecek vücuduna işleyecek doğumdan sonra direk kendi soluycak çocuğunu koruman dahada zorlaşır. En önemlisi çocuğun o muhteşem anne kokusunu hiç alamaz hep üstünde kalan o zehir acı koku. düşünsene çocuğun ağlıyor dişlerini fırçalamadan elini yıkamadan dalgınlıkla çocuğuna dokunuyorsun nefesini veriyorsun.
bir annanne görmüştüm. sigara içti geldi yalancı memeyi ağzına aldı çocuğa verdi
çok üzüldüm neden yaptın öğle dedim ağzımı çalkaladım dedi. ne yaparsan yap kalır o zehir dedim.
kaynatam bir ilaç içmişti sigarayı bırakmak için sigarayı ağzına aldığında iğrenç bir tat olduğunu söylemişti.
bir uzaktan tadığım biride terapi görmüştü.
ilk adımı attın bundan pişman olduğunu dile getirdin. bırakacağına inanıyorum.

bence bunusölemek bırakmak için en buyuk adım sigara bıraktırma kurumlarından yardım alabilirsin gerçekten çok başarılılar

Biorezonans diye bir yöntem var. Sigara bırakmak istemeyene bile bıraktırıyor. Benim çok tanıdığım onunla bıraktı paramız olsun eşimle ben de onla bırakcaz. Seansı 250 lira gibi bir ücret sanırım. Tek seansta son veriyor. 45 dakika sürüyor. Günde 3 paket içen insanlar bile bu yöntemle bıraktı. Zaten aylık sigaraya ödeniyor o para. Kuzenim anlattı, gidiyor bu yöntemi denemeye ama aklında bırakmak falan yok, istemiyor. Sigara paketini almak istiyorlar "ben çıkınca içeceğim" diyor, görevliler de siz bize bırakın paketinizi, çıkınca içmek isterseniz yine gidin allın kendinize bir paket diyorlar. Bu yöntem sigaranın vücutta bozduğu sinyalleri düzeltiyormuş. Son kez 2 sigara içeriyorlarmış size, makine bozulan sinyalleri yakalayıp düzeltiyormuş. Neyse çıkmış kuzenim seanstan. Hemen bir büfeye gidip sigara almış. Arabaya binmiş normalde hemen yakarmış bir sigara. Açmadım paketi diyor canım istemedi. Sonra uzun yola çıkmış, 7-8 saat yol gitmiş yine paketi açmak istememiş derken 1 hafta, 2 hafa... vermiş paketi kullanan birine... o yöntemle bırakıp da tekrar başlayanı görmedim ben, abim de bu yöntemle bıraktı. Arakdaşımın günde 3 paket sigara içen öğretmeni de bu yöntemle bırakmış. Bence araştırın. Vallaha adamların bedava reklamını yapmış gibi oldum ama bunun üzerine bir sigara içilir

İnş bırakırsın canım sigarayı benim teyzem eniştem ve çocukları sigara içiyor bir ara beraber hesapladık şuana kadar sigaraya verdigimiz parayla 2 tane ev alırdık dediler 30 yıla yakındır içiyorlar çünkü 4 tanede çocugu var onlarda içiyorlar teyzem sigara bıraktırma merkezine gitti canım 6 ay bıraktı gayet güzeldi ama 7. ay yine başladı sigaraya.

Arkadaslar hepinize yorumlariniz için tesekkür ederim. Kah birakabilmek için yöntemleri saydiniz, kah canimi daha çok sigara içmek istettirdiniz
Gerçekten tesekkürler
Su anda geçen haftadan almis oldugum son paketimi açtim.
Grip oldugum için tat almiyorum ama tek tük içiyorum yinede
Bu paket bitsin insAllah bir daha almamayi düsünüyorum.
Umarim bu sefer gerçekten istiyorumdur birakmayi

ben bıraktım 4 senedir içmiyorum..

bi gün kendi kendime "ben bunun kölesi miyim yahu, neden bırakamayım ki?" dedim ve bitti. ondan sonra da hiiç içmedim, 1 tane bile içince ucu kaçar biliyorum.

ben bıraktım 4 senedir içmiyorum..

bi gün kendi kendime "ben bunun kölesi miyim yahu, neden bırakamayım ki?" dedim ve bitti. ondan sonra da hiiç içmedim, 1 tane bile içince ucu kaçar biliyorum.

hayranim böyle pat diye birakanlara

En sıcak öykü benden:)) Dün karar verdim bugün bıraktım:)) hiçte içmedim.Günde 1 paket içerdim.

Tebrik ederimmm ikinizide valla
Artik bende birakmak istiyorum

Sigarasız hayatı desteliyorum….
tamamen Sigarasız ortamlar olmasını diliyorum.

valla bırakma diye başına silah dayamıyolarsa bırakmamak için hiç sebebin yok :))

yapman gereken sadece sigara içmemek

Sen de sigara kullanmıyorsun sanırım. Sadece içmemek çözüm olsa daha doğrusu çözümü bu kadar kolay olsa…hatta bunu başarabilmek kolay olsa herkes bırakırdı bence. Kimse hem sağlığına hem cebine zarar vermek istemez..
Gerçekten sigara yasağı çok iyi oldu. Çok tepki aldı ama bir sürü insanın bırakmasına vesile oldu bence.

ben de 5-6 sene boyunca içip bu şekilde bıraktım. nedir yani beni bağlıyolar mı bırakmayayım diye zorla mı içiriyorlar? bunun kölesimiyim ben dedim ve bıraktım.. aslında o kadar basit ki. hayır diyebilmek önemli sadece

inş bırakırsınız bırakılmıyacak bişey degil kuzenimin biri günde 3 paket sigara içiyordu bir gün aniden sigarayı bırakmaya karar verdi tabi çevresindekiler özellikle iş arkadaşları sen 3 paket sigara içiyorsun bırakamazsın felan dediler ama bıraktı tam 10 yıl oluyor bırakalı sigarayı bıraktıgı günlerde arkadaşları güya bunu denemek için sigara falan uzatıyorlarmış kuzen hepsini geri çevirmiş bırakamıyorum diye birşey yoktur bunun örnekleri çok çevremde.

bende sigara kullanıyorum yaklaşık 7 yıldır...
yaşım 25...
lanet olsun ki bırakmak istemiyorum...
tam bi rezalet valla sigara kullanmak..
sağlığa zararı zaten çok fena..
kokusu ayrı dert...
sabah uyandığında afedersin b.k yemiş gibi tat ağızda o ayrı bi dert...
2 merdiven çıkınca tıkanmak çok kötü...

bende sigara kullanıyorum yaklaşık 7 yıldır...
yaşım 25...
lanet olsun ki bırakmak istemiyorum...
tam bi rezalet valla sigara kullanmak..
sağlığa zararı zaten çok fena..
kokusu ayrı dert...
sabah uyandığında afedersin b.k yemiş gibi tat ağızda o ayrı bi dert...
2 merdiven çıkınca tıkanmak çok kötü...

selam..
aralikta 3 sene olacak sigarayi birakali(10 yillik iciciydim)
tanidigim bir ogretmen yakinim elimde sigarayla gordu beni uzerine bayagi konustuk sonra bana dediki okulun kantininde calisan kiz meme kanseri olmus gogusunu alacaklarmis hatta tedavi icin aralarinda para toplayip vereceklermis yardim icin. kanser olan bu kiz daha 30yasindaymis...kend kendime dusundum 5 sene sonra doktor bana KANSERsin dese ne yaparim diye, ogun ogreymenin elimde gordugu sigara son sigara oldu
darisi basiniza arkadaslar ...

keşke bırakabilsem ben de aaaah ah, tiksiniyorum. hele ki kızımın doğumundan 6-7 ay sonra tekrar bşaladım ya çok kızıyorum kendime...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…