hayir canim sakin baslama bagimli olmakla bisey kazanilmiyor, ama sen icmemis olmakla cok sey kazanicaksin inan bana, en önemlisi bebisini düsün, ilerde istemez eminim seni hasta görmeyi...
Pardon, çok fenayim dimi
Ama bende gittim bi tane içtim geldim bi ara
afiyet olsun
zaten çevre benimde istememe neden olan, annem, dayim, teyzem, arkadaslarimin cogu, kuzenim, hepsiyle güzel oluyor ortam.. gelde içme..
içenlerin yaninda tutuyosan kendini gerçekten birakmissin demektir sanirim, ama birakinca görüsmemeye caliscam biraz kendim için..
Sevgilinde içiyormus üstelik o yönden sanslisin
Asil psikopat benim bazen diyorum keske esimde alissa, sonra kiyamiyorum ona, ama diyorum ne güzel keyif yapardik beraber
Ne??
Bence hic alma eline, gerci benim bir arkadasım var öyle icer icer istedigi zaman bırakır, bir paket 1 hafta gider ona, 2 senedir de iciyordu. Tuhaf insan, yerinde olmak isterdim..
Bagımlılıgı iradeyle alakalı bence, iraden güclüyse icmezsin ama bir kere ictigin icinde ömrün boyunca o iradeyle yasaman gerekir..
Ben icmeden önce rahattım, kim icerse icsin yanımda hic icmemisim, ne oldugunu bilmedigimden elime bile almıyordum, aklıma sigaranın S' si bile gelmezdi ama simdi, biri icince otomatikman elim pakete gidiyor, bide barakacagım zamanı düsünüyorum da...
valla ne deseniz haklisiniz, farkindayim bende zaten..bunun dumanınamı para sayıyorsunuz çok gereksiz ciğerlerinize kendinize yazık elime almadım almamda allah aldırmasın
Yok kuzum, sevgilim icmiyor arada bir benden takılıyor icine cekmeden, onun yengesinin bir lafı var bu aile' nin erkekleri icse bile bunlara bagımlılık yapmıyor, bir ara abisi ( diger abisi ) paket tasırdı, arada esinden alır icermis ama gelgelelim böyleyken bir bakmıssın 3 ay, 5 ay, 1 sene agzına koymazmıs sigarayı, müptelası degilmis yani, benimki de öyle, ben icmiyorken bazen alır icerdi bir iki dal ben sasardım icme bir iki dersin gider öyle diye, simdi ise diyene bak modunda kendisi..
ben bağımlı olamıyorum işte ya da 2-3 ay falan içmem lazım herhalde. sorun şu ki ben içersem eşim de içiyor, ki o eski bağımlıdır. ben bırakırım ama o bırakamaz bir başlarsa. o yüzden herhalde imkansız benim bağımlı olup bir sigara bırakma öyküm olması.
yazmadan edemeyeceğim çiğköftenin üzerine çok tatlı bir his oluyor az önce farkettimama ara ara korkuyorum kanserden falan offf
valla ne deseniz haklisiniz, farkindayim bende zaten..
Amin, umarim siz hiç baslamazsiniz.
Aman Allahim
Ne güzelmis ya, bende öyle olmak isterdim
Senin içmene bisey der mi sevgilin, yaninda içebiliyor musun peki?
Kız kendine baska öyküler bul, dogum öyküsü, diyet öyküsü ama sigara olmasın ilk ay bagımlı olunmuyor bu arada, eminim bilsen bagımlı olmayıda istemezsin..
Demez mi? İlk paketi gördügünde gözleri aynen böyle oldu.
Cok dil döktü tabii, sonra bıraktı konusmayı simdide yine diyor icme, söyle, böyle bisey diyemiyorum..
Ama benimleyken yakıyor arada, o icmesin daha iyi, kendimi suclarım hem belki ilerde bende onun sayesinde bırakırım, bıraktırıcam diyor da..
Meltemcim bak bunu denemeden birakirsam sigarayi üzülürüm valla
Burda cigköfteyi nerden bulcam ama, ta seneye yaza türkiyeye gelmeyi beklemek gerekcek sigarayi denedikten sonra birakmak icin
saka bi yana gerçekten her türlü hastaliga buyur diyoruz içerek
evet canm bi akrabamız vardı ben çok küçüktüm sigaradan vah vah derlerdi ağzına pamukla su damlatıyorlardı çok perişan öldü :26:
ben başlamam inşallah iradeliyim zaten o kadar içen var içeyim dedim gene elime almadım hiç yani bide her sene öksürük ödem oluyorum zaten sıkıntım var bırakın lütfen şunu içmeyin boşa para
e o halde sigaraya başlayan her insan 2 ay bağımlı olmada içmiş. yani o bir denemeyle başlar falan hikaye. insanlar kendilerini bile isteye bağımlı yapıyor sonra da bırakmak için çabalıyor. benim fikrimden pek de bi farkı yokmuş o halde, yapmıyorum vazgeçtim
offneler neler var, en çokta ses tellerini kaybedenler ve bir aletle konusmak zorunda olanlar parçaliyor içimi..
Göre göre ders alsak keske ama nerdeee
ben başlamam inşallah iradeliyim zaten o kadar içen var içeyim dedim gene elime almadım hiç yani bide her sene öksürük ödem oluyorum zaten sıkıntım var bırakın lütfen şunu içmeyin boşa para
:26: dogru söze ne denir bilemedim
ya bu arada benim sesim kısık çıkıyor bu aralar
keşke hiç icat olmasaymış
keskeee canim, bi reklam izlemistim, fabrikanin biri atiklarindan kurtulamiyor ve calisanlari toplanti yapiyor nereye atalim nasil yapalim diye, sonra birinin aklina dahiyane(!) bir fikir geliyordiyor ki : "insanlara bunlari yedirelim", bir baskasi soruyor "nasil olcak o?!", fikri bulan adam diyor, "öyle bisey olsun ki insanlar vazgecemesin, zevkle alsin, yavas yavas yedirmis olalim, hatta üzerinden para bile kazaniriz.. "..vs
Sigaranin içinde tütünden baska bisey oldugunu sanmiyorum ama bu reklam tiryakileri tiksindirmek içindi orasi kesin..
basardilar mi bilemiyorum tabii
Merhabalar
Benim derdim sigarayi birakmak için hiç bir istegimin olmamasi, baslamamis olmayi o kadar isterdim ki
24 yasindayim ve yaklasik 3 buçuk senedir içiyorum. 2 günde 1 paket bitiririm. Hangi akla hizmet basladim bilmiyorum. Annem içerdi, tiksinirdim ama bi bakmisim bende baslamisim
Evlenmeden önce "evlenince birakicam" diyordum. Ama nafile.
Esim hiç sevmez. Aksamlari isten eve döndükten sonra 2 yada 3 içiyorum maksimum oda balkona çikip içerim. Ardindan sakiz, sekerle ya da dis firçalamayla koku gidermeye calisiyorum.
Esimin önünde hiç içmem, bilmem neden çekinirim. Sevmedigi için saygi duymaya çalisiyorum.
Mesela gün boyu onunla gezerken hiç içesim olmaz, ama eve gidince hemen bi tane içicem diyede düsünürüm her zaman.
Malum havalar soguyor, sogukta cikmakta zor gelmeye basladi balkona
Esim ne zaman birakicaksin artik diye sordu geçen gün, "hiç içimden gelmiyor, ne zaman çocuk için karar veririz ve denemeye baslariz o zaman düsünücem bu konuyu" dedim.
Bugünde bir arkadasin konusunu görünce hamileyken içtigine dair kendi kendime dedim kesin bende içerim birakicam diyip birakamazsam eger..
Üstelik sporda yapiyorum, haftanin 3 günü spor salonuna gider kosarim ve farkediyorum ki nefesim çabuk kesiliyor. Bu bile beni motive etmiyor.
Içime birakma istegini nasil yerlestirsem bilmiyorum
Aranizda birakanlar var mi? Varsa nasil motive ettiniz kendi kendinizi acaba?
Tesekkür ederim simdiden yorumlariniz için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?