Sigarasiz bir hayat olsa keske

Benim babam yaklaşık 20 yıl sigara içmiş biri.Ve 40 lı yaşının başlarında bıraktı.Hemde azaltmayla falan değil birden bıraktı.Ki babam hastalık konusunda umursuz birisidir şuan mesela kilosu var bir hayli biraz yediğine dikkat et deriz birşey olmaz der geçiştirir.Bu adam sigarayı nasıl bir fikirle bıraktı bilmiyorum ama bıraktı.Düşünün tiryakisiydi.Ona kokudan yaklaşmaya çekinirdik acayip bir koku.O da pes etti ve bıraktı.Okulda ders aralarında arkadaşlar içiyor ve yanımıza geldikleri anda kokudan duramıyoruz ve kaçıcak yer arıyoruz ne kadar o kokuyu çıkarmaya çalışsalarda kalıyor.Bu sadece dıştan görünen kısım dişler sararıyor bir süre sonra ne kadar fırçalarsan fırçala nasıl illetse artık,ciğerlerin durumunu söylememe zaten gerek yok,reklamlarda gırtlak kanseri olan insanı çekiyorlar.Sigarayı bırakmak için neden çok bence.Elinizdeki paketleride fırtalıtın atın ne olucak sanki ciğerleriniz daha az zehirlenir.
Mesela bir konu açabilirsiniz sigarayı birlikte bırakalım diye sitedeki bütün bırakmak isteyenlerle birlikte birbirinizi destekleyerek bırakmak daha rahat olabilir.
İnşAllah herkes bırakır bu illeti.

cogu kisinin dedigi gibi kafada bitiyor sanirim bu is...zamaninda denedim bende ama bana gore birsey olmadigini anladim

sevmedim kisaca..sevseydim baslardim belki..ama beni en cok vazgeciren kismi pis kokusu...rahat edemiyorum uzerim agzim parmaklarim koktugu icin sigara ictikten sonra cok hassasim.

su nikotin haplari oluyor ya onlardan yardim alabilirsin bana kalirsa...

cogu kisinin dedigi gibi kafada bitiyor sanirim bu is...zamaninda denedim bende ama bana gore birsey olmadigini anladim

sevmedim kisaca..sevseydim baslardim belki..ama beni en cok vazgeciren kismi pis kokusu...rahat edemiyorum uzerim agzim parmaklarim koktugu icin sigara ictikten sonra cok hassasim.

su nikotin haplari oluyor ya onlardan yardim alabilirsin bana kalirsa...

1.5 sene öncesine kadar günde 1 bazen 1.5 paket içerdim...
Zevk alırdım içerken..
Sonra dedim ki nereye kadar? Bunun sonu yok...Bırakmaya karar verdim..
Bırakmak için hiç bir çaba göstermedim çünkü henüz zamanı gelmemişti..Eğer bırakmaya o zaman çalışsaydım başarısız olurdum...
Yine 1 yıla yakın içmeye devam ettim...
Bu süreçte beyin ister istemez kendini hazırlamış...
Perşembe günüydü..Pazartesi günü bırakıyorum dedim..Yani bir gün belirledim kendime..Ve pazertesi bıraktım...
İlk 3 gün çok ama çok sıkıntılıydı...Sonra 1 hafta..Sonra 2 hafta v.s..Bu şekilde 2 ay kadar sıkıntı devam ediyor..Ama ilk o 3-4 günü yaşadıktan sonra, ağzıma zorla sigara tıksalar gene de başlamam..

Ben yoksunluk anlarımı sakızla giderdim..Naneli sakız, meyveli sakız v.s..Hala yemeklerden sonra sakız çiğnerim

Yani ilk adım, sigarayı hayatından çıkarmayı istemek..Sonra bir gün belirlemek..Sonra da tek kalemde bırakmak..

Zaman zaman kendimi denemek amaçlı paketimde kalan sigaralardan birer nefes çektiğim oldu..Tadı inanın öyle kötü geliyor ki...Sanki hiç nikotin almamış gibi vücut...

istedikten sonra yapılamayacak birşey değil
3/4 ay öncesine kadar eşim ve bende oldukça fazla sigara tüketiyorduk.
şöyleki benim günde 1 paketi geçiyordu eşim 2,5/3 paket içiyordu.
Yeni evliydik ve borcumuz çoktu sigaraya para yetiştirmekten başka birşey yapamıyorduk.
birgün eşime hastaneye gidip bırakalım dedim tamam bakarız filan dedi birkaç ay sonra hadi gidelim hastaneye deedi
ertesi gün hastaneye gittik kontrol ilaç yazımı vs birkaç gün sonra ilacımızı aldık normalde 10 gün sigara içiliyordu ama biz onu bile yapmadık desem yeridir.günde bilmem kaç paket bitiren biz 2/3 teke kadar düştük sonra 5./6. günlerde sigara içerken öğürmeye başladık mide bulantısı filan hiç içmemeye başladık ilaç tedavisini de yarıda kestik ama şükür şu anda içmiyoruz evet bazen canımız istiyor ama gene de kendimize hakim olabiliyoruz.
Bide şu var ben sigara içemeyi bırakmak istemediğim halde bırakabildim =) eşimin bırakması için benimde bırakmam gerektiği için ona destek olmak için vazgeçtim.
sana tavsiyem hastaneye ya da sigara bırakma merkezlerine başvurman
bol bol su içmek isteği kesiyor ayrıca karanfil çiğnemek ya da naneli şekerler sigara isteğini bastırıyor.

ayrıca çocuk olunca bırakmayı düşünüyorum demişsin de uzmanlar vs hamile kalmadan en az 6 ay öncesinden sigara bırakmayı tavsiye ediyor.
internetten hamile kadınların sigara içince bebeklerinin ne hale geldiklerini gösteren videoları izleyin içiniz acır .

ahh ahh o kadar iradesizim ki öyle bağlanmışım ki şu lanet olası sigaraya geçen haftadan beri nezleyim iyileşmek üzereyim ama bu seferde öksürük başladı ve ben fena halde öksürmeme rağmen hala pöfür pöfür içiyorum ciğerlerim sökülücek yakında

selam kızlar ben de yazmak istedim gebeliğimin 8. haftasına kadar maalesef içtim ama sonra bir tiksinme geldi ama ne tiksinme şuan dumanına bile tahammülüm yok o pis kokudan artık uzağım mutluyum çünkü artık kendimi ( ve bebeğimi ) zehirlemiyorum...
Bence bıraktın mı birden bırakıcan yarın öbürsü gün dedin mi olmuyor :))

ah ahh bende bırakabilsem ne güzel olurdu ama gerçekten istemek lazım arkadaşlarında dediği gibi

bende sigara kullanan biriydim.

eşimle tanıştıktan sonra ve evlendikten sonra eşim içtiği için baya baya bi iki içmeye başladım bi bakmışım ki tiryakiyim.içici olduk ya kardeşiminde sigara kullandığını öğrendim sigara içmeden önce farketmemişim hiç.

paket taşımıyordum ama eşimden alıyordum 2-3 tane işten gelen kadar içiyordum.geldiğinde ise eşimin sigarasından otlanıyordum.gebeliğimde içmedim.doğumdan sonra bir ay içtim gene bıraktım.şimdi eşim içerken bir iki fırt içesim geliyor bazen içiyorum bazen içmiyorum.eşime bırakması için yalvarıyorum.

birde sigara içmeden önce içenlere kızıyordum bir ot yığınına köle oluyorsunuz bedeninize ve kesenize zarar diye.ama büyük konuşmuşum malesef.

haftasonu evde olduğu için yarın deneyecek.inşallah bırakır ama işyerinde de içmemesi lazım.irade meselesi kafada bitirmek lazım.

korkuyorum birgün kanser bize de ce eee yapacak diye .

irade lazım işte malesef
bende çok denedim en fazla 2 gün durdum ama 2 gün aşırı sinir stres sürekli bişeyler yeme durumu falan
olmadı başladım bida başladım derken devam..
inşallah kurtuluruz bigün

kendim içmiyorum ama erkek arkadaşım içiyor malesef
hiç istemiyorum göz göre göre zehirlenmesini nasıl bıraktırıcam onuda bilmiyorum

ben de üniversitede içiyodum vizeler geldi daraldım yakayım bi tane,aman arkadaşla tartıştım yakayım bi tane,annemi özledim yakayım bi tane,finaller geldi yakayım bi tane,ay çok mutluyum yakayım bi tane derken bi baktım baya baya içiyorum.yıllarca içtim valla olan ciğerlerime ve parama oldu.
derken eşim içme bırak dedi bırakamam nasıl olcak oldu oluyo derken baktıom bırakmışım.kafaya koyunca oluyor.
ben oyalanınca aklıma gelmezdi mesela.o yüzden sürekli hareket ediyordum iş çıkarıyordum kendime.bi de sakızın falan hiç faydası olmuyor çünkü sigarayı bırakıyorum psikolojisi oluyor ya sakız bile sigarayı hatırlatıyor
bi de bunlar tarifle de olmuyor bırakıyorum diyince hiç içmicen.öyle yavaş yavaş bırakırım denince olmuyor.aman içiyim bi tane nasılsa yavaş yavaş bırakıyorum diyorsun sonra s.çıyım böyle işe be diyim dayanıyorsun yine
kolay gele seni sinir dolu günler bekliyor haberin olsun.sakın bi tane bile içme bana kalırsa

ben 25yasında bıraktım sıgarayı yakında 4sene olucak bırakmayı gercekten ıstemezsenın basaramazsınız

sıgara ıcmekten herkez zevk alır o zevke yenık dusmemek gerek.ben sıgaraya 13 yasında basladım ve 25yasında bıraktım arkadas ortamında gunde 2paketı astıgım zamanlar olurdu evdekı herkezde ıcıyordu sıgara arkadaslarımda ıcıyordu buna ragmen bıraktım sıgarayı cok zorlandım ama bıraktım
sankı ılk askımdan ayrılmıscasına canım yanıyoduarkadaslarım azmı, yak 1sıgara dedı banayok efendım 1taneden bırsey olmazmısbırını sondurmeden dıgerını yakardım arkadaslarım hala ınanamıyor bıraktıgımahala daha yasemın basladınmı sıgaraya dıye soruyorlarsankı bıgun baslıcakmısım gıbı dusunuyolar ama ben hıııııııııııııııııııııııııc dusunmuyorum ALLAH korusun sıgarasız bır hayat cooooooooooooooooooooooook guzel tum tırkakılere tavsıye ederım

Son düzenleme:
sadeceyle kahveyle mi
ya çayla
ya kolayla
ya meyveli sodayla
en ilginci arkadaşımla cips yiyip bi yandan sigara içerdik o da çok ii

ben bir de elmayla çok severim nedense.bu arada bıraksak keşke de ben hiçbir şekilde bırakamıyorum .sadece çocuk düşününce bırakabiliyorum.kızıma hamile kalınca bırakmıştım.sonra başladım.şimdi bir daha çocuk düşünürsem bırakırım bir daha da başlamıycam bu sefer diyorum.çünkü 1 kere çekeyim desen başlanıyor.

bende sigarayi birakmayi cok istiyrum....son hamileligimde kendi istegimle cok rahat biraktim....stres derken hoooop basa dondum ....bazzen verdigim para zoruma gidiyor...neden cocuklarimin riskini bu lanet seye veriyorum diye....tr parasiyla her pakete 15 milyon veriyorum birde ustune zam gelmis....burda belirli yerlerde sigara satilir...her aldigimda arabayla gidiyorum herdefasinda 4 5 paket aliyorum....bazzen kiziyorum kendime neden bu lanet seyin esiri oluyorumki...artik birakmayi birdaha hic baslamamak uzzere veda etmeze istiyorum....ne kadar zorlansamda sonucunun degecegini biliyorum....allah hzepimizze kolaylik versin....

ARKADASLAR !

Yorumlariniz beni o kadar motive etti ki. Içime o birakma istegi tamamiyle yerlesti!
Paketlerim bitti ve almadim!
Dünden beridir de ICMIYORUM
Ne gariptir ki canim bile istemiyor su anda. Acaba geçici mi bu dönem? :26: Umarim hiç ama hiç istemez!
Özellikle üzerine gidiyorum, mesela yemekten sonra gittim kahve aldim ama canim istemedi sigarayi!
Oh be diyorum kendi kendime!
Kokusuz, saglikli günler bekliyor beni
Ve tamamen bitirmek için çok hevesliyim
Bu sizin anlattiginiz basari öyküleriniz sayesinde oldu gerçekten!

COK TESEKKÜR EDERIM HEPINIZEDE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…