hanımlar merhaba, ne yazıkki sigara içiyorum.. bırakmaya çalışıyorum..
öğrenci oldugum için hem maddi olarak bütçemi çok sarsıyor hemde zararını söylememe gerek yok..
3 senedir düzenli olarak içiyorum.. onun öncesinde de içtiğim oluyordu..
sabah uyanır uyanmaz ilk aklıma gelen sigara oluyor.. aç karnına içiyorum..
günde bi paketi buluyor..
şimdi ben bırakmak istiyorum ama bırakan arkadaşlara bi sorum var.
ben azalta azalta bırakim diye düşünüyorum ama bazı kişilerde bi anda bıçak gibi kesip atıcaksın hiç içmiceksin diyolar.
bu şekilde başarabilecegimi pek sanmıyorum bi anda yani
sizler nasıl bi yol izlediniz merak ediyorum umarım faydası olur bana da kurtuluruz şu illetten..
Esim coook uzun yillardir kullaniyr ve defalarca birakmaya calisti olmadi.azaltti olmadi ilac icti olmadi.1haftadir nikotin banti kullaniyor ve hic icmedi insallah da birdaha icmez.ve normalde dayanamazdi simdi cani istemiyormus.cok pahali bisey de degil eczaneden alabilirsin denersin..doktorada danis kullanmadan once.umarim birakirsin
Önerilerinizi dikkate alıcam arkdaşlar sağolunn yorumlarınız içinn
nikotin bandı da güzel bi fikir gibi aslında netten de baktım biraz doktor kontrolünde olması gerekiyomuş bunun için hangi doktora gitmem gerekiyor ? hangi servise daha doğrusu ?
İnternetten mhrs den randevu alinabiliyor sigara birakma bolumu mu oyle biseydi.esim gecen sene gitmisti akciger nefes tahlilleri vs yaptirdi.sonucunda nikotin sakizi yada nikotin banti onerdi.doktora gitsen daha iyi olur canim sanirim.tiryakilik durumuna ve saglik durumuna gore bi tedavi oneriyorlar
öğrenci oldugum için hem maddi olarak bütçemi çok sarsıyor hemde zararını söylememe gerek yok..
ben azalta azalta bırakim diye düşünüyorum ama bazı kişilerde bi anda bıçak gibi kesip atıcaksın hiç içmiceksin diyolar.
sizler nasıl bi yol izlediniz merak ediyorum umarım faydası olur bana da kurtuluruz şu illetten..
Sigarayı bırakmak istiyorsanız önce beyinde bitireceksiniz.Azalta azalta bırakma diye bir olaya inanmıyorum aslında önce beyinde bırakacaksın sonrada birden kesip atacaksın benim annemde sigara içiyordu bronşit oldu sigara yüzünden doktora gitti oda senin gibi azalta azalta bırakmayı istedi fakat doktoru birden bırakmasını istedi çünkü daha kötü sonuçlar olabilirdi annemde birden bıraktı artık içmiyorum dedi 20 yıl olmuştur belkide bırakalı ama hala sigaranın acısını çekiyor senede 2 kere bronşit oluyor.
Başka tanıdıklarımda var akrabalarım komşularım arasında günde 2-3 paket içerken birden senin tabirinle bıçak gibi kesip attılar sigarayı bir dahada başlamadılar,azalta azalta bırakma yönteminde yine sigara içiyorsun sonuçta o yüzden faydasını olacağını zannetmiyorum.Bir kaç tanıdığımda sigara bırakmak için hastahaneye başvurdu ilaç vs kullandılar ama daha sonra 6-7 ay bıraktılar tekrar başladılar demek ki beyinde bitirememişler.
Benim de annem sigara içerken babam içmiyordu babamada annem alıştırmıştı sigaraya,annem sigarayı bırakınnca babamda bıraktı ikisi birden bıraktı,annenide teşvik et sigara bırakma konusunda ikiniz birden bırakırsınız ama bırakmak istemiyorsa baskı yapma.benimde bi hastalıgım olmuştu bi hafta hiç içememiştim canım istemiyordu daha doğrusu
irade konusunda kendime çok güvenirdim sigaraya başlamadan önce içen arkadaşlar derdi hep bırakılmıyo başlama diye bende amaan bi sigara yani o kadar iradem yokmu derdim.. şimdi kendimi aciz gibi hissediyorum..
tam bırakayım diyorum bi sıkıntım oluyor kafam bozuluyor yine başlıyorum.. ya da bu aralar bırakım diyorum haftaya finallerim başlıyor sıkıntı stres bırakamam finallerden sonra bırakırım diyorum.. bahane arıyorum doğrusu
bi anda bırakayım diyorum evde annemde sigara içiyor onu görünce dayanamıyorum..
ona da bıraktırcam inşallah ikimiz birden
teşekkürler yorumunuz için
teşekkür ediyorum yorum yapan arkadaşlara
dediğiniz gibi bu son paketim diye yerleştirdim kafama inşallah bozmıcam bu kararımı
bırakmak isteyen tüm arkadaşlarla birlikte sağlıklı günlereeee
Umarim son olur, bırakma sürecini de paylaşırsan memnun olurum :) darısı başıma inşallah sanırım önce bırakmayı istemem lazım suan istemiyorum :/
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?