Sigarayi birakma derdi

Bu ne belaymis boyle.gecen cuma sigarayi birakma karari aldim ve o gunden beri hic icmedim ama ben bittim:KK43: .o kadar zorlaniyorum ki .hayatta tat yok sanki.okula gidip geliyorum , ev islerini falan da biraktim iyice.gercekten zor durumdayim.biliyorum 1 tane icsem hersey basa doner.bana oyke cedirdekmis,sakizmis sökmüyor.birakanlar iyi bir yonteminiz var mi?bir de ne kadar sure sonra canınız istememeye basladi.yoksa gucum tukenecek mi:KK43:
1 ay once yaklasik 55 yildir sigara kullanan babamin akciger kanserine yakalandigini ogrendik. Ve elinden aldigim gunden beridir de ne sigara soruyor ne ariyor. Keske diyor daha once biraksaydim. Yapmayin cocugunuz varsa onlari, ailenizi, sevdiklerinizi dusunun. Onlarin gozu onunde eriyip gideceginiz bir illete yakalanma riskinizi dusunun ve icmeyin

Aslinda boyum kisa 1.59 ama ben 44 le cop gibi gorunuyorum cunku kemikliyim nedense benden az kilo olanlar daha kilolu duruyor.simdi 54 le bile 34 bedenim yani.iki cocugum da 3.300 dogdu.benim suyum normalin 3 kati oluyordu hem o var hem aldiklarim :). Evet bence de bu yasta oldugumdan artik kilom artti.bu arada catlak diyecegime yirtik demisim gulmekten oldum:KK70:
Hahahahaha bende diyorum yırtık ne acaba Allah Allah hahahhaha
Simdi bu söylediğiniz cok cok enteresan ve anlamiyorum nedense bu sitede bir arkadas var 40 41 kg ama simdi daha da zayiflamisimdir dedi
Ben 43
Onun boy 168 benim 167
Simdi onun benden daha zayif durmasi lazim mantik olarak ay dayanamadim bacagimi gobegimi gogsumdeki iman tahtasi denilen yeri kollarimi cektim yolladim o da yolladi vallahi benden kilolu duruyor benim kemiklerim sayılıyor bana dediki sen kaslisin harbiden kolum kasli bacagim sirtim kasli bende kasa vermisim galiba
Yani oluyor oyle seyler sahiden ben 50de olsam zayif gozukucem galiba hahhaha cocukta masallah iyi dogmus 3.300

Cok gecmis olsun sizden mi? insallah sikintili birsey degildir
Evet abim.
Bobreginde sinsice 19 cm ulasan kitle bobregi curutmus.
Bugun ameliyat oldu.sukur genel durumu iyi.
Sigara icen biri gordummu cok uzuluyorum ona.neden cigerlerini curutmek istiyor deye.
Kim isterki dr gidince bh organ curumus diye duymayi.
Nekadar kotu bir surec
Evet sadece sigaradan olmuyor ams illeki ilk baslari sigara cekiyor.

Simdi birine desek al bu katrani ic.yada zifiri ic
Icermi
Icmez korkar.ama sigaranjnustundealenen yaziyor

Diğer mesajları bulamadım tatlım kusura bakma. Geçmiş olsun ne kitlesi problem neydi. Geçmiş olsun tekrar
Bobreginde bir kitle sinsice buyumus 19 cm ulasmis vede bobregi curutmus.sigara iciyordu burakmisti bir yildir ama taa ergenlikte baslamis.toksit madde atilirmi oyle bir yilda.
Yanj sigara alacagini uzun vadede sinsice almis:(

Ben de 8 aylık bebeğim var. 3 Aralık'tan itibaren başladım. Bir gün fırsat olsun, Allen Carr videosunu izleyeceğim ve kitabını okuyacağım. Geçen akşam videonun yarısını izledim ama tek oturuşta izlemek gerekiyor. Yarısında bile bir azim geldi. Benim kahveyi de bıraknam gerekiyor. Çünkü, kajve olmadan sigara içemiyorum. Kahveyi bitirsem bu merette bitecek. Bir dal dedim yaaa bir dal içeyim. Yine arada sırada tek tük içiyordum ama abimin yanında bir rahatlık geldi.

1 ay once yaklasik 55 yildir sigara kullanan babamin akciger kanserine yakalandigini ogrendik. Ve elinden aldigim gunden beridir de ne sigara soruyor ne ariyor. Keske diyor daha once biraksaydim. Yapmayin cocugunuz varsa onlari, ailenizi, sevdiklerinizi dusunun. Onlarin gozu onunde eriyip gideceginiz bir illete yakalanma riskinizi dusunun ve icmeyin
cok gecmis olsun.durumu nasil peki.insallah sifa bulur

Evet abim.
Bobreginde sinsice 19 cm ulasan kitle bobregi curutmus.
Bugun ameliyat oldu.sukur genel durumu iyi.
Sigara icen biri gordummu cok uzuluyorum ona.neden cigerlerini curutmek istiyor deye.
Kim isterki dr gidince bh organ curumus diye duymayi.
Nekadar kotu bir surec
Evet sadece sigaradan olmuyor ams illeki ilk baslari sigara cekiyor.

Simdi birine desek al bu katrani ic.yada zifiri ic
Icermi
Icmez korkar.ama sigaranjnustundealenen yaziyor
gecmis olsun insallah iyilesir tamamen allah sifa versin

Kizlar son durumu yazmak istiyorum.hala icmedim insallah basarmisimdir.tabi canim istiyor bazen.ama bu duruma sukrediyorum.sizler ne alemdesiniz
Benim de 4. Gün olacak, gayet güzel, bu süreçte moralimi bozacak insanlar ve olaylardan uzak duruyorum, kuru yemiş yeşil çaylar gayet güzel, ama 2 sene içmeyip tekrar başlayanda var 10 sene içmeyip başlayanda, maalesef hadi bıraktım bitti denecek birşey değil bildiğin eroinle aynı uyusturucu nikotin.

Benim de 4. Gün olacak, gayet güzel, bu süreçte moralimi bozacak insanlar ve olaylardan uzak duruyorum, kuru yemiş yeşil çaylar gayet güzel, ama 2 sene içmeyip tekrar başlayanda var 10 sene içmeyip başlayanda, maalesef hadi bıraktım bitti denecek birşey değil bildiğin eroinle aynı uyusturucu nikotin.
evet boyle olanlar var.bunu duymak uzuyor beni ,umutsuzlastiriyor.insallah bir daha da baslamam ya

evet boyle olanlar var.bunu duymak uzuyor beni ,umutsuzlastiriyor.insallah bir daha da baslamam ya
Umutsuzlaşma, mesela hangi sebeplerden bıraktığını hep düşün, benim için en önemli sebep her dakika yorgun olmak, sebebi karbonmonoksit vücuda oksijen taşıyan kırmızı hücreleri öldürdüğü için oksijen gitmeyen vucut sürekli yorgun hissediyormuş, benim bırakma sebebim buydu, şimdi daha dinç uyanıyorum, sanada bu yardımcı olur umarım, çok daraldın 1 tane yak zaten içemicen, ve büyütülecek birşey olmadığını görücen, birşeyi düşünme yapma demek ters etki yaratabilir, gözünde büyütme yeter.

Başlıklarda sigara okuyunca hemen görmemezlikten gelip kaçıyordum ,gerçekle yüzleşmek istemiyordum sebepsizce bırakmak istemediğim için.

Allen Car videosu yazanlar olmuş sağolsunlar şimdi hemen oturup izledim 1 saatten fazla sürüyor ben gerçekten ikna oldum .Yıllardır sigara içen biri olarak ikna oldum ,aslında içenleri hep ikinci sınıf insan görürken içiyordum kendimde dahil.Benim için gerçekten bitti bu ellerim saçlarım bile kuruyor içim kim bilir ne halde.

Allen Car da video başından sabırla izleyin video ortalarında durumun algısı oluşuyor video sonunda pekişiyor .Benim için bitmiştir inş.

Umutsuzlaşma, mesela hangi sebeplerden bıraktığını hep düşün, benim için en önemli sebep her dakika yorgun olmak, sebebi karbonmonoksit vücuda oksijen taşıyan kırmızı hücreleri öldürdüğü için oksijen gitmeyen vucut sürekli yorgun hissediyormuş, benim bırakma sebebim buydu, şimdi daha dinç uyanıyorum, sanada bu yardımcı olur umarım, çok daraldın 1 tane yak zaten içemicen, ve büyütülecek birşey olmadığını görücen, birşeyi düşünme yapma demek ters etki yaratabilir, gözünde büyütme yeter.
Evet olayi buyutmek cok zorluyor.bu cok onemli birsey gercekten.basit siradan birsey gibi dusunmek daha kolaylastiriyor
Başlıklarda sigara okuyunca hemen görmemezlikten gelip kaçıyordum ,gerçekle yüzleşmek istemiyordum sebepsizce bırakmak istemediğim için.

Allen Car videosu yazanlar olmuş sağolsunlar şimdi hemen oturup izledim 1 saatten fazla sürüyor ben gerçekten ikna oldum .Yıllardır sigara içen biri olarak ikna oldum ,aslında içenleri hep ikinci sınıf insan görürken içiyordum kendimde dahil.Benim için gerçekten bitti bu ellerim saçlarım bile kuruyor içim kim bilir ne halde.

Allen Car da video başından sabırla izleyin video ortalarında durumun algısı oluşuyor video sonunda pekişiyor .Benim için bitmiştir inş.
ay insallah cok guzel birsey birakmis olmak

Son durum:hala icmedim basardim sanirim.hala sanirim yaziyorum cunku 2 aydir icmesem de hala canim istiyor.
Masallah arkadasim, azmine hayran kaldım.
Ben de siz konuyu acinca bi gazla birakmiştim. 10-12 gün sonra malesef yine içtim birkaç gün. Simdi tekrar biraktim. 7. gündeyim. Şu videoyu hala izleyemedim. Izlesem bi daha ayni hataya düşmem belki

Bu ne belaymis boyle.gecen cuma sigarayi birakma karari aldim ve o gunden beri hic icmedim ama ben bittim:KK43: .o kadar zorlaniyorum ki .hayatta tat yok sanki.okula gidip geliyorum , ev islerini falan da biraktim iyice.gercekten zor durumdayim.biliyorum 1 tane icsem hersey basa doner.bana oyke cedirdekmis,sakizmis sökmüyor.birakanlar iyi bir yonteminiz var mi?bir de ne kadar sure sonra canınız istememeye basladi.yoksa gucum tukenecek mi:KK43:
şu allen Carr mı ne onun videosunu izleyin
eşim ikide bir izleyip duruyor

bir de o zyban diye bir ilaçla bırakmayı deniyor şu sıralar

20. gun insallah dediginiz gibi olur .bu bana umut oldu.elektronik sigara hic denediniz mi nasil birsey acaba.birakmayi da daha mi cok engeller
canım bu kadar ilerlemişken sakın elektronik sigara falan içeyim deme sakın .tekrar başa sararsın.eşimde bırakma denemelerinde başarı olamayınca önce elektronik içeyim yavaş yavaş bırakırım dedi bir iki ay öyle denedi.sonra hop tekrar sigaraya başladı.yani bi işe yaradığı yok .bende az önce baktım tam 19 gün olmuş bırakalı.tarih atmıştım.ama ben tam bağımlı sayılırmıyım bilmiyorum.günde 10 tane içer olmuştum.bide çay yada kahveyle içmeyi pek sevmiyorum.

Eşimle toplamda 5 yıldır beraberiz ve 4yilimiz bitecek evleneli, deli gibi beynini yiyordum birak birak diye en sonunda kendi de isteği ile 31 aralık akşamı bırakacağım dedi. Defalarca bırakma teşebbüsüne girip başarılı olamamış biri olduğu için inanmadım doğal olarak.
Ilk gunu haliile cok zor gecti evdeydi gezmeye ciktik falan ama zordu gercekten cok gergindi.
2.gun işe gitti geldi gerginlik azda olsa vardı tabii kolay degildi senelerden sonra birden sigara bırakmak.
3.günü işe gittiginde patronu eşime ve kendisine bir kitap almış sigarayı bırakmak ile ilgili.
Hergün 1 bölümü okuyup eve gelince benimle paylaşıyordu heyecanlı heyecanlı.
Ilk defa o gün dedim boyle giderse olur bu iş.
O kitabı okudukça eşim sigaradan tiksinmeye daha bir kararlı olmaya başladı ve 31 aralik gecesinden beri com şükür bıraktı sigarayi ve su an toplu ulaşım araçlarında olsun vs. Yerlerde olsun burnuna kokusu gelince tiksiniyor ve inşallah bu durum daimi olur diye dua ediyorum her zaman.
Şu an halinden cok memnun hem sağlığı için hem maddiyat için artılarını gördükçe doğru bir karar verdiğinin farkına varıyor...

Inşallah bırakmak isteyen herkesi Rabbim tiksindirsin bir an önce 🤲🏼

Bi hafta da daha dayanayım sonra istersem içerim benim elimde diyerek bıraktım ben.kolay gelsin:)bi hafta zorlar sonra alışıyorsunuz bol spor, yapın bol su fesleğen çiğnemek de işe yarıyo

Back
X