Sigarayı bırakmak için hiçbirşey yapmıyorum!

LimonReceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
2.619
5.788
88
38
Arkadaşlar merhaba,
Evet ne yazıkki sigara kullanıyorum. Yıllardır bırakmayı plânlasam da malesef hicbir atak yapmadım. Herşeyden önce sağlığım için bırakmak istiyorum. Gündüzleri iş yoğunluğundan 1-2 tane ancak içiyorum ama akşam paketi bitirmeden uyumuyorum.

Kendimce hafifletici sebeplerim de var malesef;
- Ağız bakımıma çok dikkat ediyorum, kimse sigara içtiğime inanmıyor.
- Yürüyen parfüm şişesi gibiyim sırf kötü kokmamak için.
- Ekonomik tarafını kabulleneli çok oldu, ekonomime çok bi etkisi yok.
- Nişanlım da sigara kullanıyor ve ilk buluşmamızda yeniden içmekten korkuyorum.
- İş yerimdeki herkes ne yazıkki sigara kullanıyor.
- Yalnız yaşıyorum ve akşamları evdeysem tek aktivitem sigara içmek

Sigarayı bırakmayı başarmış olan arkadaşlar lütfen bana da rehber olur musunuz?

Tamamen irade meselesi bu ,ek hiç bir şey yapmana gerek yok kafanda bitirmen lazım

Ben içmeyi seviyorum ama istesem içmeden günlerce durabiliyorum ictigim zamanlarda da çok içiyorum yani o iş beyninde bitiyor :)

Tamamen irade meselesi bu ,ek hiç bir şey yapmana gerek yok kafanda bitirmen lazım

Ben içmeyi seviyorum ama istesem içmeden günlerce durabiliyorum ictigim zamanlarda da çok içiyorum yani o iş beyninde bitiyor :)
Bazen ailemin yanına gidiyorum. Sigara kullandığımı biliyorlar ama yanlarında icmedigim için günlerce icmedigim de oluyor. Ama evden çıkar çıkmaz yaptığım ilk şey sigara almak oluyor :)

Bu arada şunu da belirteyim, sigara içince hemen birşeyler atıştırmak veye şu içmek istiyorum. Aslında tadı da rahatsız ediyor. Ama kanıma giriyor işte melet :)

Farzet ki büyük zaafının olduğu nişanlın seni aldattı ve dünyan başına yıkıldı. Devam eder misin bu ilişkiyi sürdürmeye?

Şimdi de düşün ki hayatının büyük parçası sigara,tüm rutin stresini onunla attığın ama günden güne organlarını zehirleyen.Bu kez dünyanın başına yıkılma sebebi sağlığın olursa durum ağır dram olur. Şimdi olmaz da 10 sene sonra olur.Bu kez soru şu; devam etmeli misin içmeye?

Karar senin.

Ben bırakalı bir seneyi geçti. Dişim kırıldı bir gün, kanal tedavisi yapıldı. Bir süre gitmem gerekti tabi, kadına ayıp olmasın gibi bir düşünceyle içmedim. Ondan sonra da bir daha bu tedaviyi çekmem mümkün değil, bari riski düşüreyim diyerek bıraktım. Bir daha da içmedim, canım da çekmedi. Sanırım caydırıcı bir şeyler olması gerekiyor bırakmak için. İnsan zararını direkt görmediğinde olmuyor.

Evet
Cicegi burnunda taze sigara birakmis uye geldi
2 Eylul de biraktim, 40 gunu devirdim sanirim.
Arkadaslara katiliyorum.
Tamamen kafada bitirmek ve sigaranin yerine baska bir sey koymak gerekiyor.
Bazi insanlarda kahve sigara istegini tetikliyor bende aksine bu istegi kesiyor.
Yemeklerden sonra turk kahvesi iciyorum.
Yeni aktivitem bu :)
Diger anlarda ise spor.
Sana iyi gelen seyleri kesfetmen gerekecek bu sekilde.
Zor mu evet zor. Ama alisiyorsun.
Arada yokluyor ama pes ettirecek kadar degil.

Ben de bırakmaya çalışıyorum.bir hafta oldu sanırım. Artık saymıyorum.

Belki nişanlınızla birlikte bırakmaya çalışıp birbirinize destek olabilirsiniz. Nişanlınız sigarayı bırakmaya yanaşır mı? Hem çevrenizdeki sigara içenlerin sayısı azalmış olur bir kişi de olsa.

Benim bir hocam anlatmıştı. Kadın günde en az 2 paket sigara içiyormuş. Bazen 3 paket bile oluyordu ama utanıp kimseye söylemiyordum demişti. Eşi de aynı şekilde sigara içiyormuş. Sonrasında sigara eşinde çok fazla sağlık sorununu tetiklemeye başlamış. Kadın da eşine destek olmak için sigarayı birlikte bırakmayı teklif etmiş ve bir ilaç kullanarak sigarayı bırakmışlar doktor kontrolünde. İlaçla bırakmayı da düşünebilirsiniz.

Hem uzun yıllar sigara içerseniz sesiniz hoyrat bir delikanlının sesine dönüşebilir!

Bu aralar sigara konuları revaçta :)
Yalnız yaşıyorsanız bırakmak çok zor, çünkü akşamları evde size arkadaş oluyor. Ben 27 yaşındayım, lisede ve üniversitede içmedim, 24 yaşında yalnız yaşamaya başlayınca başladım sigaraya.
Bırakmaya da niyetim yok.

15 sene içen biri olarak üstelik 2 paketi bitirmeden yatmayan biri olarak yazıyorum
bırak şimdiden hiç mutluyum seviyorum diş fıçalıyorum vs deme kokuyor sigara içen insan hemde öyle agır kokuyor ki sigara+parfüm birleşeni
ile müthiş kötü kokuyor
sigarayı bırakın şimdi kendiniz için ileride çocuklarınıza güzel örnek olmak için bırakın
benim kızlarım iyi ki bıraktın anne diyorlar

Yardımcı olması açısından allen carr yöntemini tavsiye ederim. İnternette pdf şeklinde kitabı var okumam derseniz 1 saatlik bir videosu da var. Psikolojik olarak bıraktırıyor. Tavsiye ederim.

Evet, aslında böyle bir etki bekliyormuşum ben de :) Düşündüğüm ama kendime ifade edemediklerimi yazmışsınız. Dikkate alacağım, tesekkurler

Teşekkür ederim, içen herkesi insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…