Sigarayı bırakmak için hiçbirşey yapmıyorum!

Benim 5. Günüm sanırım bırakmaya karar verdim
Sadece 3 tane içtim
20 yıllık Tiryakiyim
Günde bir buçuk paket içiyordum
Ve aç karnına gözümü açar açmaz

Elektronik sigara sayesinde
Tabi ki kafamda da bitirdim
Şimdilik iyi gidiyor
İnşallah bir daha paket sigara almam
Darısı size

Sanki beni anlatmışsın.
Bu ara niyetliyim bırakmaya. İş yerindeyim yanıma sigara almadım.
Kokusu bile rahatsız ederken neden içiyorum bilmiyorum.
maddi açıdan beni zorluyor.onun yerine her ay hafta sonları krallar gibi yaşarım.
Ya da istediğim bişey alırım diyorum... Zor..
'Kafanda bitir'ciler lütfen daha geçerli şeyler söyleyin çünkü o seçenek faydalı değil.

Aynen katılıyorum sana bu konuda. İçmeyenler asla anlayamaz. Kafada bitirmekle olmuyor bu iş. İnan bırakmayı çok çok istiyorum ama olmuyor, vücudum tepki veriyor, titremeye başlıyorum, ara ara kriz geçiriyorum hatta. Bağımlılık bu kim ne derse desin. Aynı alkol gibi, uyuşturucu gibi bu da bir bağımlılık. İçmediğin zamanlar bedenin nasıl bir tepki verdiğini anca içenler bilir. Bu o kadar basit bir birşey değil "kafamda bitirdim birdaha içmeyeceğim" demek. Kafan bitirebilir ama bedenin öyle kolay kolay kurtulamaz bu meretten. Uzun lafın kısası önemli olan kafada bitirmek değil, canın çektiği an bedeninin istediği an bu isteğe karşı koyabilmek, olası krizlere karşı direnmek.

Bugün elimdeki paketi parçaladım diyebilirim. Elim ayağım titriyor mu illa ki titriyor ama direniyorum. Benim işim daha da zor. Çalışmıyorum evdeyim, eşim bugün şehir dışına çıktı birkaç günlüğüne, evde yapayalnızım. Türlü türlü uğraşlar buluyorum kendime. Az önce cam silmeye başladım Kendimi yemeğe de vermek istemiyorum o yüzden dip köşe temizlik yapmaya razıyım

Valla bana kızmayın ama sigara içmekten keyif alıyorum hamile olduğumu öğrendiğim an paketi attım emzirmem bitti ve direk sigaraya başladım yani nerdeyse 2 yıl içmedim ama yok aklıma girdi hınzır şey bu arada 1 paketi 3 günde içiyorum zevk benimkisi

Özel msj attım sana bir bakar mısın

Ekonomime etkisi yok diyorsunuz da, günde 1 paket bitiyorsa her gün ortalama 10 tl buna harcamıyor musunuz?

Bıraksanız ayda 300 tl eder, hiç hafife alınacak bir rakam değil. Bunun için bile bırakılır

bence nişanlınla beraber bırakın, yoksa çok zor, birbirinize destek olursanız kolay olur bence, çiftlerden biri içmeye devam ederken çok çok zor yani
Ben de bundan endişe ediyorum. Bir-kac aya kadar evlilik planlarımız başlayacak. Kendimizi fosur fosur duman olan bir bilardo salonunda gibi hayal ediyorum

Çok çok teşekkür ederim samimiyetiniz için. Çok imrendim size maşallah:)
Ben de hamilelik olursa diye erteliyorum ama o da kimbilir hangi bahara. Bir an önce arınmak istiyorum

Sigaradan özgür olmak çok güzel bir şey.
(Yani kullanmamak)
Evet bir de o yönü var. Bazen önemli toplantılara 10 dakika ara veriyoruz, ben koşa koşa sigara içmeye gidiyorum. Lavobo ihtiyacımı gideremeden toplantıya geri giriyorum. Üstelik evde de çok zaman kaybettiriyor

Ekonomime etkisi yok diyorsunuz da, günde 1 paket bitiyorsa her gün ortalama 10 tl buna harcamıyor musunuz?

Bıraksanız ayda 300 tl eder, hiç hafife alınacak bir rakam değil. Bunun için bile bırakılır
Hiç sormayın vallahi, nişanlım günde 2 paket içiyor. Ikimizin 1 aylık sigara masrafı bir asgari ücret ediyor neredeyse. Bireysel olarak çok etkilemese de totali düşününce içim acıyor. Insanların 1 ay çalıştığı parayı biz çakmakla yakıyoruz

Amin inşallah, Allah kolaylık versin

Evet, işte benim kafada bi türlü bitmiyor ya. Hayatımın bi parçası olmuş sanki

Ben psikolojik olarak baya hazırladım kendimi. Bu ay sonunda bırakıyorum nasipse. 1 Kasımdan itibaren hayatımdan çıkarıyorum. İnşallah başarılı olabilirim.

Bugun tam 1 hafta olucak agzima surmedim.. neden mi cunku evi inletecek sekilde oksuruyorum bronsitim..
Geceleri resmen oksurukten uyuyamiyorumm oyuzden de agzima bile suremiyorum.
Her bronsit oldugumda sigaradan nefret ediyorum aklima cigerlerime verdigim zarar geliyor. Bu oksuruk bile cigerimi sokucek gibiyken sigara yuzunden rahatsizlananlari dusunemiyorum..
Ben 4 gunde bir paket aliyorum. Ama disari cikinca kizlarla bulusunca ogun o paket bitiyo malesef
Bende bugun onu dusunuyodum acaba artik icmesemmi hep birakmak istiyodum ama cok buyuk boslukk guya tatilden sonra temmuzda birakcaktm ama birakmadim
Ama birakmamiz lazim.........istiyorum gercekten

Ay o paraya neler alınir varya 2 3 yıl biriktirsen 2. El araba alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…