• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak

sophronie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
912
264
133
Senelerdir sigara kullanıyorum, gunde 2 pakete yakın. Evim les gibi kokuyor. Kahvehane isletiyor gibiyim:( dislerim sarardı, cildim bozuldu. Maddi anlamda sıkısıgım. Bosuna masraftan kacınmam gerekirken ayda 500 lira sokaga atıyorum. Acilen bırakmam lazım ama takatim yok. Bana yardımcı olur musunuz?

Senelerdir sigara kullanıyorum, gunde 2 pakete yakın. Evim les gibi kokuyor. Kahvehane isletiyor gibiyim:KK43: dislerim sarardı, cildim bozuldu. Maddi anlamda sıkısıgım. Bosuna masraftan kacınmam gerekirken ayda 500 lira sokaga atıyorum. Acilen bırakmam lazım ama takatim yok. Bana yardımcı olur musunuz?

Kelin ilacı olsa dicem. Sigara bırakma hatlarından antidepresanlara, manyetik tedavilerden akapunktura, elektronik sigaralardan sigara bırakma terapilerine kadar denemediğim kalmadı. Hala günde iki paket. İnşallah siz bırakırsınız.

Canim kusura bakmada senin bindigin otobuse bile binilmez.Agzin ustun basin les gibi kokuyordur.2paket iciyorsun birde cok azimlisin.benim rahmetli dedem 50olmadan sigaradan kanser olup olmus.o sigarasini sondurmeden digerini yakarmis.olumm doseginde pismanliklarini dile getirmis.keske icmeseydim demis.sende cok gecmez olursun.cok arzuluyorsanda birakmayi birakirsinda.ona verdigin paralarla neler alirsin neler...karar senin arkadas....

hayatımda hiç sigara içmedim.çevremdeki herkes içiyor kokusundan iğrendim bu yüzden..herşey irade meselesi ama alışkanlıkları bırakmakta zor tabi.çevremden duymuştum bi sakız varmış sigaradan soğutuyormuş.hatta bi tanıdığım denemişti bıraktı 5-6 ay içmedi sonra tekrar dayanamamış başladı.bi dene istersen araştırda nerede satılıyor bilmiyorum ama

Bende 1 pakete yakın içiyorum ve artık bıktım iyice
2gündür sadece sabah ve akşam bir kaçtane içiyorum
sonraki etap ise akşam da içmemek
en zor etap ise sabahları aç karna içmeyi bırakmak...onu nasıo hal edicem bilmiyorum
gün içinde kesinlikle içmiyorum 2gündür
artık akşam da içmesem olurmuş ışığı fark ettim yani :)
ama sabahlara çare bulmak lazım

Babam ve eşim ilaç desteğiyle bıraktı. Babam 50 yıla yakın, eşim 20 yıldır içiyordu. İlacı bir araştırın derim. Ben de sakızla bıraktım 1 yıl kadar, sonra tekrar başladım. Bende baya işeyaradı sakız. Bu aralar tekrar bırakmayı planlıyorum. Gelin birlikte bırakalım,

Bende 1 pakete yakın içiyorum ve artık bıktım iyice
2gündür sadece sabah ve akşam bir kaçtane içiyorum
sonraki etap ise akşam da içmemek
en zor etap ise sabahları aç karna içmeyi bırakmak...onu nasıo hal edicem bilmiyorum
gün içinde kesinlikle içmiyorum 2gündür
artık akşam da içmesem olurmuş ışığı fark ettim yani :)
ama sabahlara çare bulmak lazım
Tebrik ediyorum sizi. Böyle giderse bırakırsınız siz zaten. Zor kısmını (kendinizi kısıtlamayı, nefsinize hakim olmayı) geçmişsiniz.

Kelin ilacı olsa dicem. Sigara bırakma hatlarından antidepresanlara, manyetik tedavilerden akapunktura, elektronik sigaralardan sigara bırakma terapilerine kadar denemediğim kalmadı. Hala günde iki paket. İnşallah siz bırakırsınız.
Onlar bana da etki etmiyor malesef insallah bırakırım da bi gun sana bırakma tavsiyeleri verebilirim:)

Canim kusura bakmada senin bindigin otobuse bile binilmez.Agzin ustun basin les gibi kokuyordur.2paket iciyorsun birde cok azimlisin.benim rahmetli dedem 50olmadan sigaradan kanser olup olmus.o sigarasini sondurmeden digerini yakarmis.olumm doseginde pismanliklarini dile getirmis.keske icmeseydim demis.sende cok gecmez olursun.cok arzuluyorsanda birakmayi birakirsinda.ona verdigin paralarla neler alirsin neler...karar senin arkadas....

Haklısın les gibi kokuyorum. Cok istiyorum ama kahve icerken yemekten sonda bi seyler okurken naparım diye dusunuyorum ne komik di mi?

hayatımda hiç sigara içmedim.çevremdeki herkes içiyor kokusundan iğrendim bu yüzden..herşey irade meselesi ama alışkanlıkları bırakmakta zor tabi.çevremden duymuştum bi sakız varmış sigaradan soğutuyormuş.hatta bi tanıdığım denemişti bıraktı 5-6 ay içmedi sonra tekrar dayanamamış başladı.bi dene istersen araştırda nerede satılıyor bilmiyorum ama
Bana hic etkisi olmuyor onların benim kafamda bitirmem lazım ama gerekli gucu kendimde bulamıyorum:(

Su yemeklerden sonra olmasa aklima gelmicek ama yemek yer yemez sigara ariyorum bi cozumu olan varsa hep birlikte faydalanalim

Nikotin sakızını bende kullandım
boğazı mavhediyordu...hayır birde sigara isteğini daha da azdırdı ya...:) vhalla ben kararlıyım
en fazla 1aya bu işi bitiricem...
sonu yok çünkü..

Babam ve eşim ilaç desteğiyle bıraktı. Babam 50 yıla yakın, eşim 20 yıldır içiyordu. İlacı bir araştırın derim. Ben de sakızla bıraktım 1 yıl kadar, sonra tekrar başladım. Bende baya işeyaradı sakız. Bu aralar tekrar bırakmayı planlıyorum. Gelin birlikte bırakalım,

Champix di mi markası? Gecen sene bi ay bıraktım o ilac sayesinde ama uyusukluk yapıyor diye bi daha kullanmadım. Bide 200 lira verip ilac alcagıma 20 paket alır tuttururum gibi salakca bir dusıncem var allah islah etsin diyorum hahah

Bana hic etkisi olmuyor onların benim kafamda bitirmem lazım ama gerekli gucu kendimde bulamıyorum:KK43:
canım bişey diyeceğim sana ama sigara içen insanlar beni sakın yanlış anlamasın sadece fikrimi söylüyorum.sigara içenler içmeyenlere öyle kötü kokuyorki anlatamam.dedem günde 2 paket içiyor.evine zor giriyorum kokudan.ellerini öperken kokudan nefesimi tutuyorum maalesef.tırnakları sararmış,kendiside çok kötü kokuyor ama bırakamıyor.65 senedir içiyorum bırakamam diyor.işin en kötü yanıysa şu;dedem çoook zor nefes alıyor.zor nefes aldığı için uyku düzeni yok,yemek zor yiyor tıkanıyor.dudakları mosmor.ama hala içiyor laf anlamıyor.sende ilerde böyle mi olmak istersin?kendine yazık etme

Nikotin sakızını bende kullandım
boğazı mavhediyordu...hayır birde sigara isteğini daha da azdırdı ya...:) vhalla ben kararlıyım
en fazla 1aya bu işi bitiricem...
sonu yok çünkü..
Ay insallah bırakırsın ben ekimde kararlıyım bırakıcam

cok pasif bir kullanıcı olarak,günde 3 adet bana kâfi,sinirlerimi gevsetiyorum "yeterli".
3 icsem bırakmaya tenezzul etmem:) 2 paket iciyorum ya okuzluge bak

gece gece içimizi kararttin bacım :))

Champix di mi markası? Gecen sene bi ay bıraktım o ilac sayesinde ama uyusukluk yapıyor diye bi daha kullanmadım. Bide 200 lira verip ilac alcagıma 20 paket alır tuttururum gibi salakca bir dusıncem var allah islah etsin diyorum hahah
Kahkaha attım yorumunuza ;) Evet champix. 3 ay düzenli kullanmak lazım. İlk başta sersemletiyor ama sonra bünye alışıyor. Bir aylık sigara parasına tamamen kurtulacaksınız işte. Öksürük yok, kötü koku yok, sararmış dişler yok, para da cepte. Ne reklam yaptım yaa.. Sakız 12 lira bu arada. Ben bi paketi bile bitirmedim yarısı duruyor hala. Çıkarıp gözümün önüne koydum yarım paketle tekrar bırakıcam. Ama ben 10 tane falan içerim günde en fazla.

canım bişey diyeceğim sana ama sigara içen insanlar beni sakın yanlış anlamasın sadece fikrimi söylüyorum.sigara içenler içmeyenlere öyle kötü kokuyorki anlatamam.dedem günde 2 paket içiyor.evine zor giriyorum kokudan.ellerini öperken kokudan nefesimi tutuyorum maalesef.tırnakları sararmış,kendiside çok kötü kokuyor ama bırakamıyor.65 senedir içiyorum bırakamam diyor.işin en kötü yanıysa şu;dedem çoook zor nefes alıyor.zor nefes aldığı için uyku düzeni yok,yemek zor yiyor tıkanıyor.dudakları mosmor.ama hala içiyor laf anlamıyor.sende ilerde böyle mi olmak istersin?kendine yazık etme
Biliyorum igrenc bi olay yol yakınken donmek lazım yasım genc cigerlerim hırpaşanmadı ama hep boyle kalmıcam sonucta. Ustumden basımdan kısıp sigara parası ayırıyorum ya bıktım. Dua et bırakayım

cok pasif bir kullanıcı olarak,günde 3 adet bana kâfi,sinirlerimi gevsetiyorum "yeterli".
hep imrenmişimdir isteyince sigara içip
isteyince de içemeyenlere...bu kişiler de sayılıdır..ve bende onlardan olucam...
bu ne böyle ta sigara bize bağımlı olsun biz değil :) :)

Ay insallah bırakırsın ben ekimde kararlıyım bırakıcam

3 icsem bırakmaya tenezzul etmem:) 2 paket iciyorum ya okuzluge bak
estafullah ..ya ben bir kaac kere 5 tane ictigim olduda agzım acı gibi oldu,migdem bulandı,sizde böyle bir his olusmuyormu ?yada benim nikotine karsı alerjim var oda olabilir:)

Bunu defalarca yazdım söyledim birde sana söyleyeyim arkadaşım sadece ve sadece gerçekten bırakmaya karar verdiğin zaman bitiyor yok akupunktur yok sakız bilmem ne Terapisi hepsini hikaye sadece istemem yeterli 13 14 yıl içtim günde bir paket 2012 haziran 5 de bıraktım şimdi iç deseler hayatta icmem kokusunda nefret ediyorum birisi yanımda icse boğulacak gibi oluyorum sigara içtiğim yıllarıma aciyorum kendime ve çevremdekilere ne büyük zarar vermişim şimdi sabahları dinç uyanıyorum, cildim canlandı o sarı soluk görüntü gitti, saçlarım mis gibi kokuyor hayat çoook güzel ve kısa hem sağlığından hemde cebinden yeme günah kendine acimiyorsan çevrendekilere acı Allah bilir o leş kokan evde çocuklarda soluyordur:((bir arkadaşımın annesi kanser oldu Dr sormuş neden sigara içtin teyze demişki ben ağzıma bu yaşıma kadar bir sigara bile sürmedim ozaman evde kim icti demiş içen malesef eşiymis sen düşün arkadaşım zarar sadece kendine değil yeterki bırakmaya karar ver gerisi inan çok kolay bırakman ümidiyle sağlıklı günler. ..

Back
X