Şık giyinme fobisi

PrensesMononoke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
529
1.214
63
35
Evet arkadaşlar son bi kaç yıldır resmen şık olucam diye korkuyorum. Giyinip evden çıkmak bi eziyet haline geldi artık. Sürekli olarak güzelce giyinip hazırlanıp tam evden çıkacakken aman ne gerek var çok abartılı oldu deyip üstümü değiştiriyorum. Öncesinde çok severdim her ortamda iddialı giyinmeyi, dikkat çekmeyi. Hep elbiseler topuklu ayakkabılarla filan gezerdim. Ama şuan topuklu ayakkabı giymekten utanıyorum resmen. Insanların dikkatini cekıcem diye korkuyorum.

Kendine güveni tam bi insanım hala aslında. Fiziksel olarak durumumda değişen bi şey de yok. Gıydıklerımı üzerimde beğeniyorum da ama niye böyle oldum bilmiyorum. Aman altı üstü ise gıdıyosun, aman altı üstü alışveriş merkezine gıdıyosun falan filan diye kendimi baskılıyorum. Sanki insanlar kendine güvenmediği için kıyafetleriyle dikkat dağıtmaya çalışıyor filan diye dusunecekler kaygısı yaşıyorum. Onun için ben bi kot bi tişörtle de kendime güvenirim mesajı vermek için kasıyorum sanki kendimi.

Gün içinde yapacaklarımı hesaplıyorum. Orda otopark yok arabayı uzağa park edip yürüyeceksin bu kıyafetle sokakta ne işin var, eve gelirken markete gideceksin böyle markete mi gidilir filan diye kendimi ikna edecek bi şeyler buluyorum illaki her gün. Neden böyle oldum bilmiyorum. 28 yaşındayım yaşla alakalı bir durum mu? Olgunlaştıkca cesaretini kaybediyor galiba insan böyle konularda. Sizler de belli bi yaştan sonra böyle şeyler hissetmeye başladınız mı? Gerçekten çok özledim eskisi gibi özgürce giyindıgım, tek kaygımın yakısıp yakısmaması olduğu günleri. Ne yapabilirim üzerimden bu ruh halini atmak için?

Evdeki kıyafetlerin sadece şık olunca mecbur kalıyorsun.
Basit görünümlü her kıyafeti ver birine.
Benim sadece 1 kot pantolonum ve 1 kot eteğim var spor olarak mesela.
Herşeyim mini elbise,mini etek.
harikasınız. Ama o kadarında da cesaret edemem herhalde. Yüzde 50-50 olsa yeter ağırlığı hayatımda. Yani aslında mesele mini meselesi de değil. Basit bi kalem etek stiletto kombini bile çok çok abartılı gelmeye başladı gözüme

Ben de yapıyorum bunu 36 yaşındayım

Ile gideceğim araba ile akşama kadar ofiste oturup çıkıp yine araba ile gelfceğim ne gerek var elbiseye topukluya deyip geçirip kotu çıkıyorum

Ya da geçen arkadaşın kızının evde doğum günü vardı ev sahibi dışındaki tüm hatunlar mini elbise vs giymişti işten değil evden geliyorlardı biri aynı katta komşu idi mesela

Benim aklıma bile gelmez 2 yaşındaki çocuğun doğum gününe düğüne gider gibi ya da plaza hatunu edasında gitmek

Ama insanlar alışmış öyle iyi hissediyor demekki

Ben genelde rahatıma bakarım. İş gününde değilsem topuklu giymek istemem mesela.
İşteyken aşırı dikkat çekecek şeyler de giymem,sade ve şık olmasını tercih ederim genelde.

Bende de var .Dikkat çekmekten hoşlanmayan bir yapım var . Başkalarında da olduğunu düşünmemiştim . Bu çevremde bazen eleştrilmeme sebep oluyor . Şunu giy , bunu giy , şöyle yap , böyle yap.

Iste ben de böyle düşünüyorum ve biraz bahane uyduruyormusum gibi geliyor. Yani işte, alışverişte, yemekte, tatilde, bayramda, doğum gününde her yerde bi bahane buluyorum kendime. Iyı de nerde gıyınıcem o zaman doğru dürüst diye de kendime kızıyorum.

Ben de yaa Şık ve kadınsı kıyafetleri heves edip beğenip alıyorum Sonra giymeye gelince Yaa çok kadınsı çok abartılı çok gereksiz deyip çıkarıp atıyorum Şıklığa tepki olarak doğmuşum sanki üç senedir okula eşofman ve spor ayakkabıyla gidiyorum Sırf uğraşmamak için aynı şeyleri yıkayıp tekrar tekrar giyiiyorum Bissürü topuklu ayakkabım var hayatta giymiyorum Napıcam ben yaa

Eşofmanla okula nasıl gidilir yav?

Bende de var .Dikkat çekmekten hoşlanmayan bir yapım var . Başkalarında da olduğunu düşünmemiştim . Bu çevremde bazen eleştrilmeme sebep oluyor . Şunu giy , bunu giy , şöyle yap , böyle yap.
aslında bence bu olumsuz anlamda bi dikkat çekme değil ki. Ne akıllı bi kadın, ne becerikli bi kadın, ne iyi bi anne filan diye başka ozellıklerımızle dikkat çekince gururlanıyoruz. Aynı şeyi ne şık bir kadın lafında da hıssetmemız lazım bence. Çevrenizın yorumları önemlı değil. Sizın ne hissettiğiniz önemli. Siz hiç özlem duymuyor musunuz arada bi şık hissetmeye kendinizi? Benim celıskım bu. Ikı türlü de kendimi rahat hissetmemeye basladım

Şimdi bir iki kombinle foto göndermeniz farz oldu, korkularınız da yersiz de olabilir, haklı da. Görmeden bişey diyemeyeceğim

Ama yaşla stilin daha iyi oturduğu bir gerçek.

tpujluyu sevmem, klasık gıyınmeyıde hıc sevmem, asırı makyaj takı takmak vs ruhumda yok sıkıntı basıyor..
gıyıyorum bır kot bır tayt ustune kazak,tısort, tunık ne bulursam gecırıp ıse gıdıyorum, dısardada dunluk kıyafetlerım ıs kıyafetlerım ıle aynı, evde de kıssa pıjama yada esofman, yazsa sort tısort takılıyorum...
sıklık ılla topuklu ayakkabı, kalem etek vs ıle olmuyor zaten, o tarz gıyınıncede araban olacak yada servısın, ıs ortamın ona musaıt olacak, yoksa rahatlık en guzelı...
ben elbıseyı ve topukluyu senede bır dugun dernek olursa gıyıyorum..

Ben şahsen kendimi güzel bulmuyorum ve güzel olan şeyleri bu yüzden kendime yakıştıramıyorum sanki Hayatımda hiç makyaj yapmadım Aslaa kol saati ve hiç çıkarmadığım bi kolyem dışında takım yoktur Güzel giyinmeye uğraşsam da beceremicem sanırım

Valla bence bi kadın için şıklığın %80 i topuklu ayakkabıdan geçer. Güzel bi topuklu ayakkabı giyip bi de onunla adam gibi yürümeyi bilen kadın üzerine ne giyerse giysin şık olur. Ben bi kadın 15-20 yaşında değilse spor şıklık olayına pek fazla katılmıyorum.

ayni sorunu bende yasiyorum. Iyiki kot pantolon icat edilmis diyorum, yoksa ne giyerdim ben

bende her yerde bahane bulup, sonrada eee bunu ozaman nezaman ve nerde giyebilirim diye kara kara düsünüyorum

Öyle diyorsan öyledir.
İnsanlar hissettiğini yansıtır zaten.

aslında tarz meselesi...bende biryere giderken düşünürüm ne giyeceğimi..aynı hesabı yaparım yol yürücem falan diye..hatta günlük hayatımda hiç topuklu ayakkabı giymem..işe bile düz ayakkabıyla gelirim işte topuklu ayakkabı giyerim..çokta kendine dert etme yani..kıyafetin içinde rahatsan ve mutluysan en şık insan sensin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…