Şık giyinme fobisi

Ben babet sevmiyorum,ayağım yere basıyor gibi çok acıyor.
Minicik de olsa topuklu ayakkabı giyerim kuru havalarda.
Ben hiç bakmam kim ne giymiş diye,kendim nasıl istersem öyle giyerim.
Bugün askılı yazlık elbise var üzerimde,ince çorap o minik topuklu ayakkabı ve ince mont var mesela bende.
Millet belki arkamdan gülüyordur ama umrumda değil.

niye gülüyosunuzki olabilir yani şık özenerek hatta evde topuklu ayakkabı giyerek ev oturmaları yapılıyor insanın yeterki icinde olsun şıklık. Bende biraz kokoş seyleri seviyorum ne yalan söyliyim

birbirleriyle şıklık yarışına giren hanımlar hayal ettim de ondan güldüm... her şey ortamına göre güzeldir :)

Reactions: lra
İşte ben bu bahsettiğini beceremiyorum malesef Kıyafetlerime özen gösteremiyorum Vakit harcayamıyorum Bilmiyorum belki de vaktim yok Veya o vakti başka şeylere harcamayı tercih ediyorum sanırım
Vakit harcanacak çok şey yok aslında
Atıyorum kot pantolon mu almak istiyorsun
İnternetten kot pantolon kombinlerine bak hoşuna gideni aklına kazı
Bu ay pantolon al
Önümüzdeki ay o hoşuna giden kombinin üstünde ne varsa onu yap
Böyle böyle yapa yapa bir sürü birbiriyle uyumlu kıyafetin olur

Veya dolabında siyah etek mi var
Yaz siyah etek kombinleri belki senin sahip olduğun ama ikisini bir arada hiç düşünmediğin şeyleri insanların beraber giyip üzerlerine yakistigini görürsün.

Evde misin ? Tayt giy siyah veya koyu gri üzerine Adidasın önü logolu tisortleri var ya bildigimiz düz tişört orjinalini alamazsan 10 tl ye bile satılıyor veya herhangi basic tişört
Taytin üstüne onu giy saatini tak, diğer koluna da kibar uyumlu 2 3 bileklik, saçını da tepeden dağınık topuz yap biraz kabartip sağdan soldan da tutamlar bırak

Markete mi gideceksin diyelim Bu saydiklarimin altına siyah topuksuz desensiz hani böyle pisi pisi ayakkabılar vardır ya onların tarzında bi babet

Ne kadar sevimli şık bir şey
Genç olduğunu hesap ederek yazıyorum tabi

Bunların hepsinin maliyeti 60 tl yi geçmez örneğin her yerde bulunan şeyler üstelik

22 yaşımdayım :) yapılmaz değil olur aslında Ama benim gibi birinin ani değişimi etrafımın dikkatini çekecektir Buna kendimi hazır hissetmem gerek :) çok sağolun

yanında nerdeyse ayağına kadar uzun ince bi hırka ceket tarzı bişey olsun kıyafetinin abartı olduğunu düşündüğün yerlerde üstüne geçir hemen bu kadar basit bence bakma sen yarışma programlarına avm'lerde orda burda herkes şık yani kimse bu avm için çok abartılı demiyor evden çıkarken :)

Bende de spor giyinme fobisi var
Kendimde hiç sevmem ya eşofman spor ayakkabı falan hayatta giymem .
Şık olmaya çalışırım ama abartı değil .
Mesela pantolonum ayakkabım şıksa , tişörtümü daha düz renk sade seçerim .
Ama topuklu ayakkabısız bi dünya hayal bile edemem
25 yaşındayım ,50 yaşına da gelsem böyle olurum

Gözlerim iri dudaklarım belirgin kirpiklerim uzun tanımlaması pek kendini beğenmeyen insan tanımlaması gibi gelmedi bana. Ben kendini beğenmiyorum derken ciddi olduğunu düşünerek yorum yaptım pardon.

Ben ilk Veli toplantısına çok özenecek gittim, topuklu, kombin falan. Sonra baktım hep anneler ev hallerinde gelmişler, saçma oldu biraz. Ondan sonra rahat takıldım. Çünkü gereksiz bir dikkat oluyor üzerinizde.

Gözlerim iri dudaklarım belirgin kirpiklerim uzun tanımlaması pek kendini beğenmeyen insan tanımlaması gibi gelmedi bana. Ben kendini beğenmiyorum derken ciddi olduğunu düşünerek yorum yaptım pardon.
Gereğinden yükse napıcaz en büyük şikayetim de bu

Niye gidilmesin ki Bugün de gittim mesela
Pardon birsey sorabilir miyim uyuşuk bi insanmısınız hep merak etmişimdir eşofmanla dısarı cıkanlar nasıl bi ruh halindeler aşırı rahatlık mı yoksa gercekten tembellik mi
Ben hiç sevmiyorum eşofmanlı gezenleri cunku bi zahmet edip kot gecirmemiş üstüne diyorum

Cok hossun

Süslü laale bize birkaç kombin atsan yaa. etek, elbise giyemiyorum sanki böyle bi eğreti duruyor.

Yoo değilim aslında Uyuşukluktan kastınız tembellikse Değilim heralde :) hem bütün ev işlerine koşturup okula gidip gelip tüm yorgunluğuma rağmen yemek vs yapıp sonra da hiç bir an bıkkınlık bile duymadan derslerime saatlerce çalışıp sonra saatlerce kitap okuyabiliyorum Yok yok hiç tembel değilim ben :)

"Şık giyinmek" "yerine göre giyinmek" "özgüven" "dikkat çekmek" gibi kelimelerin sizde yarattığı algı radikal bi değişikliğe uğramış belli ki.

İlginç bi durum gerçekten sebebini ben de merak ettim.

Bu konuyla ilgili doğrudan ya da dolaylı bi eleştiri almış olabilir misiniz? "Bu kıyafetle bu bu yapılır mı?" "Özgüveni olmayan kadınlar ilgiyi kıyafetlerine çekmeye çalışır." acaba sizin düşnceleriniz mi yoksa size dışarıdan ulaşmış ve özgüveninizi kırmış başka insanların düşünceleri mi?

Yani direk size yönelerek size söylenmiş olabilir ya da arkanızdan yapılan bi dedikoduyu duymuş olabilirsiniz.
Belki de genel hakkında konuşurken sizin begendiginiz ve tarzını kendinize yakın bulduğunuz birinin giyim kuşamı ya da bi giyim tarzı hakkında bu tarz yorumlar yapılmış olabilir. Siz de bunların etkisinde kalmış olabilirsiniz.

Ya da tarzınız değişikliğe ugruyor ve öncelikleriniz değişiyor olabilir. Yani "şık" olmanın yerini "konfor" almıştır belki hayatınızda. Ya da "göz önünde ve dikkat çekici" olmak pek iyi bi fikir gibi gelmiyordur size artık. Uzun uzun hazırlanmayı sıkıcı ve yorucu buluyo olabilirsiniz.

Acaba nedir nedir? Sebebini bulursanız yazın bize de. Eğlenceli bi dert sevdim bunu

Bilmiyorum ya yaşadığım veya şahit olduğum net bi olay hatırlamıyorum bu konuyla ilgili ama bilinç altımda bi şeyler olduğu kesin. üşenme söz konusu değil. Çünkü dediğim gibi zaten çok güzel hazırlanıp tam çıkacakken değiştiriyorum. Öyle topuklu ayakkabıdan elbiseden filan daralan bunalan bi insanda değilim, gayet rahat ediyorum. Ama insanların sık giyinen kadınların boş kadınlar olduğunu düşündükleri yönünde bi ön yargı var kafamda bundan kaynaklı olabilir. Ya da eşim spor giyinen bir insan kendimi ona uyum sağlamak zorunda veya onun yanında abartılı gozukmemek durumunda hıssedıyo olabilirim. Belkı yaslanmaktan korkuyorum genç gözükmek istiyorum. Belkı son zamanlarda mınımalıst yaşamaya çalışıyorum onun bir etkisi.Tam nedenini bilmiyorum ama cozmek istiyorum, canımın çektiğini giymek istiyorum.Abartılı deyip duruyorum ama öyle allı güllü giyindıgım dusunulmesın. Genelde düz koyu renk sade şeyler giyen bir insanım. Ama kıyafetımın aşırı ütülü jilet gibi görüntüsü bile beni rahatsız ediyor mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…