- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi PrensesMononoke
-
Ayy doğru anladiysam banada diyolar yaa..ne guzel fiziğin var sunu giy bunu giy..gerçekten çekiniyorum..kot giydigimde bile öküz gibi bakiyolar afedersiniz de.Bende de var .Dikkat çekmekten hoşlanmayan bir yapım var . Başkalarında da olduğunu düşünmemiştim . Bu çevremde bazen eleştrilmeme sebep oluyor . Şunu giy , bunu giy , şöyle yap , böyle yap.
Konfor ve zaman seçenekleri devreden çıkıyor o zaman.Bilmiyorum ya yaşadığım veya şahit olduğum net bi olay hatırlamıyorum bu konuyla ilgili ama bilinç altımda bi şeyler olduğu kesin. üşenme söz konusu değil. Çünkü dediğim gibi zaten çok güzel hazırlanıp tam çıkacakken değiştiriyorum. Öyle topuklu ayakkabıdan elbiseden filan daralan bunalan bi insanda değilim, gayet rahat ediyorum. Ama insanların sık giyinen kadınların boş kadınlar olduğunu düşündükleri yönünde bi ön yargı var kafamda bundan kaynaklı olabilir. Ya da eşim spor giyinen bir insan kendimi ona uyum sağlamak zorunda veya onun yanında abartılı gozukmemek durumunda hıssedıyo olabilirim. Belkı yaslanmaktan korkuyorum genç gözükmek istiyorum. Belkı son zamanlarda mınımalıst yaşamaya çalışıyorum onun bir etkisi.Tam nedenini bilmiyorum ama cozmek istiyorum, canımın çektiğini giymek istiyorum.Abartılı deyip duruyorum ama öyle allı güllü giyindıgım dusunulmesın. Genelde düz koyu renk sade şeyler giyen bir insanım. Ama kıyafetımın aşırı ütülü jilet gibi görüntüsü bile beni rahatsız ediyor mesela.
Aynen öyle, kendinizi insanlara ya da ortamlara göre şekillenmiş gibi değil de "kendiniz gibi", "iyi" ve "özgür" hissettiğiniz haliniz en iyi halinizdir.Bende düstur bellidir; işlevsellik tarzdan önce gelir.
Elbette bir düğüne davete vs palas pandıras gidilsin demiyorum ancak "şık olacağım" diye omurgamı yoracak, hareket özgürlüğümü kısıtlayacak, beni üşütecek şeyler kesinlikle giymem.
Bu benim açımdan tarzdan ziyade hayatın geneline bakış. Her şeyde, her durumda rahatıma bakmaya odaklanmış durumdayım.
Ama insanları şaşırtmayı da seviyorum, tüm sosyal ortamlarda ağır bir "ye kürküm ye" durumudur gidiyor gözlemlediğim kadarıyla. Kalıplar var giysi konusunda, insanı önce giydikleriyle notlandırıyorlar. Outdoor kıyafetlerim, sırt çantamla beni ilk görüşte ciddiye almayan insanların zaman geçtikçe tavırlarının, hitaplarının ve vücut dillerinin değişimini izlemeyi de seviyorum bana komik geliyor.
Sevgili konu sahibi, her halinizle güzel olduğunuza eminim, içinde rahat hissettiğiniz her kıyafet en iyi kıyafettir. Süslenin püslenin aynaya bakmadan çıkıverin
çok teşekkür ederim vakit ayırıp böyle uzun uzun yazdığınız için. Analizleriniz olayı daha net değerlendirmeme yardımcı oldu. Tanımasanız bile böyle içten yazmanız motive etti.Konfor ve zaman seçenekleri devreden çıkıyor o zaman.
Zaten konuyu açma şeklinizden ve anlatımınızdan da tahmin etmiştim. Siz de benim gibi pratik süslenen ve bu uğurda geçen zamana acımayanlardansınız, kendinizi öyle daha iyi hissediyorsunuz çünkü.
"Dallı güllü" giyinen bi kadın profiline çok uzak cümleler kurmuşsunuz zaten hiç öyle anlamadım. Ne kadar tutturabiliyorum bilmiyorum ama daha çok tek ya da iki-üç renk kalem elbiseler, şık ceket ve kaşeler, zarif topuklular canlanıyo şu an gözümde, en spor haliniz de skinny jean ler altına spor-şık topuklu botlar ve ve hoş gömlek/hırka ya da kazaklardan oluşuyodur herhalde.
Sizin durumunuzda eşinizin etkisi büyük anladıgım kadarıyla. Cünkü ciftler birbirlerinin ortamlarını şekillendiriyo aslında. Şık bi yemeğe bile gidiyo olsanız yanınızdaki adam spor ayakkabı giydikten sonra el mahkum siz de sadeleşme ihtiyacı hissediyorsunuz. Hatta belki o da yanınızda salaş ya da pasaklı kaldıgını hissediyodur dönem dönem
Tabi bi de günümüzde hayatını süs bitkisi olarak sürdüren, hani tüm hayatı kozmetik ve kıyafetten, kim ne giymiş ne sürmüşten ibaret olan, sivilcesi çıktığında dünyası başına yıkılan, boş dünyasını iyi bi vitrinle gizlemeye çalışan boş bi kadın modeli var. Son zamanlarda iyi giyinen-hoş görünen ama bu profile uyan daha çok insana rastlıyorsanız o "aptal güzel sarısın" (niye sarıysa o da ayrı bi konu, tüm esmerler atomu parçalıyo cünkü) algısı sizi rahatsız etmiş olabilir.
Ama siz oldugunuz gibi, kendi yolunuzda güzelsiniz ve güzel görünmeniz eksikliklerinizi kapatma yolu değil sizin için. İnsanların sizi o kalıplara sokacagından endiselenerek kendinizi sınırlamayın, sizinle 5 dakika konuşan insanlar zaten özgüven sahibi ve güzel olmaktan başka meziyetleri de olan bi kadın oldugunuzu anlayacaklardır.
ahahah bende kilo alıyım diye bakıyorum kilo alıyım ne kıyafetler alcam :)))ahhh bi zayıfliim bu dediklerini ayynen yapıcam :)))
Resmen kadın olduğumuz için çekinir hale geldik. Ne yapsak da nasıl saklasak diye düşünüyoruz. Hep aman bi erkek bakar mı laf atar mı kaygısıyla kendimizi sınırlandırmak zorunda kalıyoruz. Tam tersi gözlerine sokmak lazım aslında kadin olduğumuzu ama cesaretimiz yok işte
üniversiteyse gidilir :) ben pijamayla gelenleri bile gördüm :)Eşofmanla okula nasıl gidilir yav?
Zaten o ne yazık ki her kadında olmak zorunda bu ülkede. Ama benimki tam anlamıyla bi tarafım açılacak kaygısı da değil aslında. Çünkü tepeden tırnağa kapalı ama şık bi kıyafey giysem yine rahatsız hissediyorum kendimi. Insanlar aman ne çok özenmiş kıyafetine demesinler diye çabalıyorum resmenBu acaba çevremizdeki insanlarla mi alakali bende oyle olunca insanlar bana bakinca cok rahatsiz oluyorum ve aynen oyle aman metroya binicem ztn bosver makyaja ne gerek var dedigim bile oluyor ama aslinda bakarsa baksinlar bananee dimi millet mini etekle biniyor hatunlari taktir ediyorum valla bende aman oram gozukur aman bakarlar bunee lennnn :) oyle fobi hepimizde oluyor yani zamazn zaman toplumumuzdan kaynakli diye dusunuyorum ben
Zaten o ne yazık ki her kadında olmak zorunda bu ülkede. Ama benimki tam anlamıyla bi tarafım açılacak kaygısı da değil aslında. Çünkü tepeden tırnağa kapalı ama şık bi kıyafey giysem yine rahatsız hissediyorum kendimi. Insanlar aman ne çok özenmiş kıyafetine demesinler diye çabalıyorum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?