Şık giyinme fobisi

Benim düğün, nişan kombinlerimi görseniz bu ne be günlük kombinim bu benim dersiniz

Hiç sevmem öyle şıkır şıkır, göz alıcı giyinmeyi.
Günlük kıyafetlerimin içinde çok rahat olmalıyım, oturup kalkarken kırışan eteğimi düşünmemeliyim.
Hele o topuklu denen şey özel günlerimde bile yok, zorla giydirir ablamlar. :)

Yokk yaa ben rahat olmayı şık olmaktan daha çok seviyorum o kesin :)

Eğer uzun süredir şık giyinmediyseniz, gözünüz kendinizi o şekilde görmeye alışmamış, kendinizi ilk başta yadırgamış olabilirsiniz.
Ben de mesela nadir makyaj yaparım, o da hafif. Şık giyinmem, topuklu ayakkabı giymem, saçlarımı salmam filan. Sadeyim. Geçenlerde özendim, saçlarıma maşa yaptım, saçlarım neredeyse kalçalarıma geliyor, maşa yakışıyor. Topuklu giydim, makyaj yaptım. Kendimi ilk görüşte yakıştırdım, hoşuma gitti, ama o şekilde dışarı çıkınca çekindim. Sanki herkes bana bakıyormuş gibi. Halbuki dışarısı böyle kadınlarla dolu. Kendime de çok şaşırdım hatta, niye çekindim diye. Sanırım insanın kendi gözü alışık olmayınca herkesi de kendine bakıyor gibi hissediyor galiba, ne bileyim, bana öyle geldi.

Bende de var .Dikkat çekmekten hoşlanmayan bir yapım var . Başkalarında da olduğunu düşünmemiştim . Bu çevremde bazen eleştrilmeme sebep oluyor . Şunu giy , bunu giy , şöyle yap , böyle yap.
Ayy doğru anladiysam banada diyolar yaa..ne guzel fiziğin var sunu giy bunu giy..gerçekten çekiniyorum..kot giydigimde bile öküz gibi bakiyolar afedersiniz de. aldığım bütün kiyafetler dolapta bekçi

Bende böyleydim her gun resmen topuklu giyerdim mümkün olsa okula öyle giderdim simdi 21 yasindayim ( erken yaslandi ) utaniyorum giymeye. Resmen giyemiyorum her gün converse kot duz kazak giyer oldum cok mutsuzum. Erkej gibiyim resmen

Bende düstur bellidir; işlevsellik tarzdan önce gelir.

Elbette bir düğüne davete vs palas pandıras gidilsin demiyorum ancak "şık olacağım" diye omurgamı yoracak, hareket özgürlüğümü kısıtlayacak, beni üşütecek şeyler kesinlikle giymem.

Bu benim açımdan tarzdan ziyade hayatın geneline bakış. Her şeyde, her durumda rahatıma bakmaya odaklanmış durumdayım.

Ama insanları şaşırtmayı da seviyorum, tüm sosyal ortamlarda ağır bir "ye kürküm ye" durumudur gidiyor gözlemlediğim kadarıyla. Kalıplar var giysi konusunda, insanı önce giydikleriyle notlandırıyorlar. Outdoor kıyafetlerim, sırt çantamla beni ilk görüşte ciddiye almayan insanların zaman geçtikçe tavırlarının, hitaplarının ve vücut dillerinin değişimini izlemeyi de seviyorum bana komik geliyor.

Sevgili konu sahibi, her halinizle güzel olduğunuza eminim, içinde rahat hissettiğiniz her kıyafet en iyi kıyafettir. Süslenin püslenin aynaya bakmadan çıkıverin

Konfor ve zaman seçenekleri devreden çıkıyor o zaman.

Zaten konuyu açma şeklinizden ve anlatımınızdan da tahmin etmiştim. Siz de benim gibi pratik süslenen ve bu uğurda geçen zamana acımayanlardansınız, kendinizi öyle daha iyi hissediyorsunuz çünkü.

"Dallı güllü" giyinen bi kadın profiline çok uzak cümleler kurmuşsunuz zaten hiç öyle anlamadım. Ne kadar tutturabiliyorum bilmiyorum ama daha çok tek ya da iki-üç renk kalem elbiseler, şık ceket ve kaşeler, zarif topuklular canlanıyo şu an gözümde, en spor haliniz de skinny jean ler altına spor-şık topuklu botlar ve ve hoş gömlek/hırka ya da kazaklardan oluşuyodur herhalde.

Sizin durumunuzda eşinizin etkisi büyük anladıgım kadarıyla. Cünkü ciftler birbirlerinin ortamlarını şekillendiriyo aslında. Şık bi yemeğe bile gidiyo olsanız yanınızdaki adam spor ayakkabı giydikten sonra el mahkum siz de sadeleşme ihtiyacı hissediyorsunuz. Hatta belki o da yanınızda salaş ya da pasaklı kaldıgını hissediyodur dönem dönem

Tabi bi de günümüzde hayatını süs bitkisi olarak sürdüren, hani tüm hayatı kozmetik ve kıyafetten, kim ne giymiş ne sürmüşten ibaret olan, sivilcesi çıktığında dünyası başına yıkılan, boş dünyasını iyi bi vitrinle gizlemeye çalışan boş bi kadın modeli var. Son zamanlarda iyi giyinen-hoş görünen ama bu profile uyan daha çok insana rastlıyorsanız o "aptal güzel sarısın" (niye sarıysa o da ayrı bi konu, tüm esmerler atomu parçalıyo cünkü) algısı sizi rahatsız etmiş olabilir.

Ama siz oldugunuz gibi, kendi yolunuzda güzelsiniz ve güzel görünmeniz eksikliklerinizi kapatma yolu değil sizin için. İnsanların sizi o kalıplara sokacagından endiselenerek kendinizi sınırlamayın, sizinle 5 dakika konuşan insanlar zaten özgüven sahibi ve güzel olmaktan başka meziyetleri de olan bi kadın oldugunuzu anlayacaklardır.

Aynen öyle, kendinizi insanlara ya da ortamlara göre şekillenmiş gibi değil de "kendiniz gibi", "iyi" ve "özgür" hissettiğiniz haliniz en iyi halinizdir.

Size bu duyguyu kalem elbise, clutch ve stiletto da yaşatabilir timberland bot, outdoorlar ve sırt çantası da. Hangisinin içinde mutluysan onun içinde güzelsindir.

Ne olduğunuz, ne bildiğiniz, görgünüz ise daha uzun hikayedir zaten, ilk bakışta saçına makyajına ayakkabına bakarak her şeyi çözdügünü zannedenler de şaşkın ördek gibi koca koca gözlerle bakarlar.

çok teşekkür ederim vakit ayırıp böyle uzun uzun yazdığınız için. Analizleriniz olayı daha net değerlendirmeme yardımcı oldu. Tanımasanız bile böyle içten yazmanız motive etti.

Aslında göze sokmalık diye de birşey yok. Esas daracık kot pantolon ya da tayt üzerine tuniksiz kısa buluzlar dikkat çekiyor. Saklanacak olsak hepimiz çarşafa girerdik, gözlerimizi bile kapatırdık :) Kadın kıyafetlerini vucut yapımıza uyacak şekilde giydiğimiz vakit sırıtmıyor bence :)

Üniversite hayatim esofmanla geçti galiba...
Of yurtta kızlar hergun ne gitsem derdinde o oje buna gidermi, bu kazak ona olmaz, hangi ayakkabıyı giycem deli olurdum
İnsan beyni tüm bu boş şeyleri niye dusunurku acaba diye onlar düşünürken bende onları incelerdim
İlk başlarda bende heveslendim tabi ama en kötü ihtimalle bi gün yikanmazsan bi gün yikaniyosun , o duzlestordigin bir saatimi harcadığım saçların bozuluyo , oje desen hergün değiştirmek zorundasın açık renk diilse (uçları aşınmış ojeden nefret ederim)...
Makyaj yapiyosun pudrasi , diplineer , allik vs... Okuldan geliyorsun siliyosun ,
Çanta değiştirmek zorundasin...tabi icindekileride offff tüm bunları yapmak için hergün en az dusda dahil 2-3 saat lazım....
Ya o vaktimi tüm bunlara harcamak bana çok gereksiz geliyordu hala fikrim degismedi.... Ben bi saatte 40-50 sayfa kitap okuyorum...

Ve tüm bunları yapmama rağmen kaslarimi bile ayda bir almama rağmen açık tenliyim çok göze batmiyolar ciktiginda allahtan yinede okula gittiğimde izlendigimi hissederdim ,

İlgi cekmeyi , birinin bana bakmasını bu kadın olsun erkek olsun , birinin beni incelemesini sevmiyorum , o an o kişinin karşısında kendimi çok savunmasız sanki çıplak gibi hissediyorum.... Buna rağmen gene inceleniyorum:)

Hele kadınların olduğu oturma lar falan beni çok geriyo , o kadar kasiliyorum ki...
Kumaş bilek pantolon gömlek giyiyorum ama hep bi yerden falso veriyorum içimde yok ya takımı unutuyorum , her zaman yaptığım saçın bi türlü olmuyo ama gittiğimde bi bakıyorum hatunlar yürüyen kuyumcu , ayaklarda 15 cm topuklu , çantalar çanta diil zaten ben yapamiyorum çok mecbur kaldıkça şık taklidi yapiyorum:)

Bu acaba çevremizdeki insanlarla mi alakali bende oyle olunca insanlar bana bakinca cok rahatsiz oluyorum ve aynen oyle aman metroya binicem ztn bosver makyaja ne gerek var dedigim bile oluyor ama aslinda bakarsa baksinlar bananee dimi millet mini etekle biniyor hatunlari taktir ediyorum valla bende aman oram gozukur aman bakarlar bunee lennnn :) oyle fobi hepimizde oluyor yani zamazn zaman toplumumuzdan kaynakli diye dusunuyorum ben

Zaten o ne yazık ki her kadında olmak zorunda bu ülkede. Ama benimki tam anlamıyla bi tarafım açılacak kaygısı da değil aslında. Çünkü tepeden tırnağa kapalı ama şık bi kıyafey giysem yine rahatsız hissediyorum kendimi. Insanlar aman ne çok özenmiş kıyafetine demesinler diye çabalıyorum resmen

evet oyle olsanda bakıyorlar yuzune bıde dıbıne kadar gırıp boyle suratına bön bön bakanlar adamı cıldırtıyor ama senınkı rahatsızlık boyutuna gelmıs canım yanı bakarsa baksınlar ben mutluyum bu halımle dememız lazım,arada ınsan yoruluyor yada sıkılıyor ama sen ust uste yasıyorsan bu durumu o garıp ıste fobı falan mı oldu acaba bısey bı durum yuzunden :S

bıde su son zamanlarda tv deki programlardan kaynaklı masallah yaslı amcalar bıle butun herseyı bılıyor bu bunla olur bu bunla,yok anam buraya gıderken bumu gıyılır,insanlar ıncelıyor sankı daha fazla bu kıyafet proporsıyonuna uygun degıl dıye bırı cıkıp yolda derse sasırmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…