Şikayet Etmeyi Düşünüyorum, Sizce?

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.231
78
Kızlar;
Ilkokul 4.sınıfa giden kız kardeşim var. Okula annem götürüp getiriyor, geçen sene ben hallederdim fakat bu sene sabahçı ve benim derslerimle çakışıyor.
Annem kız kardeşimle okula götürüp hazırlamak, kahvaltı yapmak hariç kızkardeşimle pek ilgilenemiyor, erkek kardeşim engelli olduğu için.

Herneyse, ben bunları daha yeni öğreniyorum:
Kızkardesimin sınıfında herkeste olduğu gibi "sınıf annesi" varmış. Bu benim zamanımda da vardı.
Bu hanımın kocası kırtasiyeciymiş işte okulun içine kitapları getirip çocuklara satıyor ki güvenlik bizi içeri almazken bu kadını nasıl içeri alıyor
Okul aidatı varmış paraları bu kadın topluyormuş benim bildiğim öğretmen toplar hatta hiç toplanmaması gerekiyor.
Ve sinirlerimi iyice hoplatan şey:
Kardeşimin öğretmeni erkek ve kadın derse giriyor!!!! Ya bi veli hergün nasıl derse girebilir? Kardeşimin dediğine göre ders boyunca hocayla sohbet ediyorlarmış.!
Bugun de mezuniyet kep i giydiler, kadın yine ordaymış kızını süslemiş. Fotoğrafçı diğer velilere siz gelmeyin demişti. Kadının işi gücü yok, derslere giriyor. Evli eşi de var. O zaman biz de derse girelim madem. Bi öğretmen adayı olarak çok sinirlendim ve sanırım şikayet edeceğim. Annem sen Karışma diyor, çok sinir oldum. Annem engel olurum zaten şurda 1 dönem kaldı diyo, sizce???

Kızlar;
Ilkokul 4.sınıfa giden kız kardeşim var. Okula annem götürüp getiriyor, geçen sene ben hallederdim fakat bu sene sabahçı ve benim derslerimle çakışıyor.
Annem kız kardeşimle okula götürüp hazırlamak, kahvaltı yapmak hariç kızkardeşimle pek ilgilenemiyor, erkek kardeşim engelli olduğu için.

Kızkardesimin sınıfında herkeste olduğu gibi "sınıf annesi" varmış. Bu benim zamanımda da vardı.
Bu hanımın kocası kırtasiyeciymiş işte okulun içine kitapları getirip çocuklara satıyor ki güvenlik bizi içeri almazken bu kadını nasıl içeri alıyor
Okul aidatı varmış paraları bu kadın topluyormuş benim bildiğim öğretmen toplar hatta hiç toplanmaması gerekiyor.
Kardeşimin öğretmeni erkek ve kadın derse giriyor!!!! Ya bi veli hergün nasıl derse girebilir? Kardeşimin dediğine göre ders boyunca hocayla sohbet ediyorlarmış.!
Bugun de mezuniyet kep i giydiler, kadın yine ordaymış kızını süslemiş. Fotoğrafçı diğer velilere siz gelmeyin demişti. Kadının işi gücü yok, derslere giriyor. Evli eşi de var. O zaman biz de derse girelim madem. Bi öğretmen adayı olarak çok sinirlendim ve sanırım şikayet edeceğim. Annem sen Karışma diyor, çok sinir oldum. Annem engel olurum zaten şurda 1 dönem kaldı diyo, sizce???
o okulun müdürü totosunu daha fazla büyütmesin azıcık etrafına baksın rezalet bunun adı:KK11:

Öğretmen saksı galiba bütün ipler kadının elinde ona hersey serbest yolunu bulmuş kocasınında işini görüyor bence şikayet etmelisin hem derste kadınla sohbet ne demek ya

Kızlar;

Ah ah bizde com yasadik boyle olaylar bir gunanaokulunda hani okul biter ani olarak cd verirlerya onda kdesimin resmi yoktu snfannesi hep kendi kizini cekmis ben kavga ettim bence idareye bildirin boyle bir ayrimcilik olmamali sonucta herkez esittir !

Diğer veliler durumdan haberdar mı? Birlikte karar verip bir an önce şikayetinizi yapın. Tek başına bu işe kalkışma.

Bizim okulda da varmış böyle bir uygulama.
Açıkçası ben para toplama işine karışmıyorum, veliler zaten birbirlerini tanıyor oylama ile bir gönüllü veli seçildi. Bu tamamen yasalmış. Aidat toplamıyoruz ama sınıf ihtiyaçları için para toplamak zorundayız. Ben daha şimdiden 8 bin sayfa fotokopi çektim, cebimden veremeyeceğime göre...
Gönüllü velilerin okula girme yetkisi var, muhtemelen onlarda giriş kartı vardır ve istedikleri zaman giriyorlardır.
Bunun dışında öğretmenin gelmediği zamanlar bu gönüllü velinin derse geldiğini (çocuklar boş kalmasın diye) ve 1. sınıflarda öğretmenin yetişemediği yerlerde çocukları kontrol ettiğini vs duydum.
Tamamen saçmalık diye düşünüyorum, belki gönüllü veliler bazı işleri halledebilir ama sınıfa giremez, müdahale edemez. Yasal olduğunu da zannetmiyrum.
Şikayet ederseniz sanırım bir nebze kendini geri çeker.

Aidat basligi altindaki parayi ogretmen toplayamaz dediginz kisi de eski adiyla sinif annesi, yeni adiyla da sinif aile birligi baskanidir ve tum parasal islerler e etkinliklerle ilgili kisidir. Derse girmesi hos degil tabi sikayet yerine ogretmen ile bu durumdan duydugunuz rahatsizligi dile getirebilirsiniz.

Kızlar;

Şu sınıf annesi olayını o kadar saçma buluyorum ki.
Öğretmenle değil, müdürle konuşmalısınız.

Bu durum öğrenciler için çok rahatsız edicidir eminim.
Velinin derslere girmesi, dikkati dağıtması hiç hoş değil.
Bence bunlara birinin haddini bildirmesi gerekiyor.
Şikayet etmelisin. Doğrusu bu

Öğretmen saksı galiba bütün ipler kadının elinde ona hersey serbest yolunu bulmuş kocasınında işini görüyor bence şikayet etmelisin hem derste kadınla sohbet ne demek ya
Zaten bütün gün öyle geçiyormuş, bu kadını da biz sınıf annesi seçmemisiz ki hoca seçmiş annemin dediğine göre. Benim aklıma okulda resmen ticaret yaptığı geliyor en çok da derse girmesine sinir oldum

Bu durum öğrenciler için çok rahatsız edicidir eminim.
Velinin derslere girmesi, dikkati dağıtması hiç hoş değil.
Bence bunlara birinin haddini bildirmesi gerekiyor.
Şikayet etmelisin. Doğrusu bu
Dikkati dağıtmasını geçtim, her ders hocayla sohbet gırgır şamata tenefüste çay içmeler. Hey Allahım deli olucam

Aidat basligi altindaki parayi ogretmen toplayamaz dediginz kisi de eski adiyla sinif annesi, yeni adiyla da sinif aile birligi baskanidir ve tum parasal islerler e etkinliklerle ilgili kisidir. Derse girmesi hos degil tabi sikayet yerine ogretmen ile bu durumdan duydugunuz rahatsizligi dile getirebilirsiniz.
Ögretmeni ile geçen sene başka bir konuda tartışmiştık tekrar muhataba almak istemiyorum

Ders boyunca ogretmenle konusma konusunda kardesiniz olayi yanlis yansitmis olabilir. Onun disinda ben olsam bir sey yapmazdim. Kadinin bir zarari yok sanirim. Ha cok iskillendiyseniz ogretmeniyle konusun sikayetten once.

Okul hayatim boyunca aidat adi altinda toplanan o aptal parayi hic vermedim. Size tavsiyem siz de vermeyin. Yasal degil ve cocuklari rencide ederek toplamaya calisiyorlardi benim zamanimda. Diger konuda da sikayet edin ben boyle sacmalik duymadim

Ders boyunca ogretmenle konusma konusunda kardesiniz olayi yanlis yansitmis olabilir. Onun disinda ben olsam bir sey yapmazdim. Kadinin bir zarari yokmus.
En başta benim de yanlış yansıtabileceği aklıma geldi, fakat sohbette ne konuştuklarını bile çocuk harfi harfine anlattı

Okul hayatim boyunca aidat adi altinda toplanan o aptal parayi hic vermedim. Size tavsiyem siz de vermeyin. Yasal degil ve cocuklari rencide ederek toplamaya calisiyorlardi benim zamanimda. Diger konuda da sikayet edin ben boyle sacmalik duymadim
Fotokobi parasını zaten veriyoruz vermek zorundayız da. Ama aidatı okuldaki hizmetlilerin maaşı için kullanıyorlarmış ( benim bildiğim hizmetliler devlet memuru). Işte wc ye sabun yokmuş vs. Hepsini devlet karşılamıyor mu? Az uz değil 50 tl istiyorlar

Back
X