Şikayet

Sevdaya gazel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2016
1.146
En iyi cevaplar
1
4.018
133
Dün gittiğim bir avm de kasiyerin ukala tavırlarına maruz kaldım ve gerçekten sinir oldum. Merak ettiğim şu ben bunu şikayet sitelerine yazacağım ancak bu şikayetimden dolayı işinden atılmasını istemem. Sadece uyarı alsın ve bundan sonra müşterilere karşı daha dikkatli davransın. Yani şikayetten dolayı işten atılır mı bilginiz var mı?

İşverinine bağlı ..
Mesela benle bilmiş bilmiş konuşan müşterileri bende aynı karşılığı veriyorum bazen bunu çekemeyip beni şikayet ediyolar :)
Sonuc patronlarımla oturup gülüyoz bu duruma ..

Ama bazı patronlar var çalışanı haklıda olsa haksızda işine son verir müşteri kaybetmemek için bunun garantisini veremeyiz ..

Benim de başıma geldi. Galiba daha once de uyari almia birisiydi. Ben Şikâyet ettikten sonra işten atıldı ve ben çok üzülmüştüm. Bu zamanda zaten iş bulmak zor. Birinin ekmeğiyle mi oynamış oldum diye çok vicdan yaptım hala da yapıyorum aklıma geldikçe

Anladım. Ben iki gün sonra unuturum bunu çok da önemli değil ama benim yüzümden bir kişinin işsiz kalmasını istemem. Kesin değilse şikayet yazmasam daha iyi.

allah bilir. şikayet sitelerine yazmak yerine müdür vs yok mu onunla konuşsaydınız önce

Evet bende aynı durumu yaşamak istemiyorum ama bence siz üzülmeyin daha önce de uyarı aldıysa ve yine de tavırlarına dikkat etmemişse bu sizin suçunuz değil.

hıc kımse ılk sıkayetde hemen ısten atılmaz
bunun resmı olarak usullerı vardır
yuz kızartıcı suc ıslemedıyse once uyarı alır
sureklı sıkayet alan calısan tabıkı ısten cıkarılır zaten sureklı sıkayet alan calısan cıkarılsın da . o ıse gercekten ıhtıyacı olan hakkıyla ısı yapacak olanların calısması daha dogru ve adaletlı
ben hıc acımam ısını herkes duzgun yapsın valla

Haklısınız kesinlikle katılıyorum size. O kadar iş arayan varken patron gibi davranan ya da işini nasıl yapacağını bilmeyen çalışmasın ama bir yandan da vicdan işte... ilk şikayette işten atilmadigini söylemeniz iyi oldu. Yazacağım sanırım. Çünkü tekrar mağazaya gidip müdürle konuşmam zaman alabilir niye o zaman söylemedin denilebilir.

Peki siz avm deki mağazalarda mi çalışıyorsunuz? Oradaki işleyiş de aynı mı merak ettim o yüzden soruyorum

Mağaza müdürüne şikayet edin atilmaz

Bilinen bir dönerciye tek sefer gittim. Yemekler tek tepside 10 tabak geldi, bizimki buz gibi olmuştu, yağları donmuştu, 3 sefer çatal kaşık değiştirdik kirli geldi 4. de kendimiz sildik, ne var arada çıkar cevabı aldık hiç rahatsız bile olmadı. Garsonlar gruplar halinde muhabbet edip, yemekleri toplu getirmeye devam ediyordu. Sonra takım elbiseli biri geldi. Hepsi yerine geçti, yemekler gidip gelmeye başladı. Kasaya gittim müdürle görüşmek istedim. Yok şu anda ne vardı dedi, burda olduğunu biliyorum, sizi firmanıza ve şikayet var sitesine yazıcam, anlaşılmıyor sanıyorsunuz ama haliniz çok belli dedim. Bir sn dedi, o takım elbiseli adamı çagırdı. Biz sizin müdür olduğunuzu anladık biliyormusunuz diyerek lafa girdim, anlattıkça kızardı bozardı. Şu kişi mi biz onu yeni aldık hep şikayet geliyor dedi. Kim olduğunun ne önemi var, tabakları içeride bekletip toplu halde masalara tepsiyle getiriyorlar hepsi aynı dedik. Tatlı fln ikram etmek istedi, siz otorite sağlayın başka şeye gerek yok dedik. Bazen anında müdahale şart, bazen işten atılmasıda şart. Ben bir şekilde hallederim de, yaşlısı, çocugu, garip insanı var, herkese aynı şeyi yapan çalışan edebiyle çalışsın çalışmıyorsa çok iş arayan var.

Bazı çalışanlar gerçekten müşterilere karşı çok saygısız davranıyor. Bir gün ben de büyük bir mağazada bir şeyler bakıyorum. Bir tane çalışan diğer çalışana gelen bir müşteri hakkında "o kadar şey denedi bir tane bile almadı gerizekalı, aptal" vb şeyler söyledi. Açıkçası bozuldum. Demek ki her almayan müşterinin arkasından böyle konuşuyorlar diye düşündüm. Neyse sonra mağaza mail adresime yaptığınız alışverişi değerlendirin ve soru ve görüşleriniz varsa bizimle paylaşın diye bir anket göndermiş. ben de soru ve görüş kısmına çalışanın söyledikleri ve rahatsız olduğumu dile getirdim. Okuyacaklarını düşünmedim. 1 hafta geçmeden mağazanın bir yetkilisi beni aradı. Personeli tarif etmemi hangi reyonda çalıştığını, tam olarak ne söylediğini sordular. Bu konuyla ilgileneceklerini söylediler ve benden çalışan adına özür dilediler. Çok rahatsız edici bir durum olursa, ben de şikayette bulunuyorum.

Son düzenleme:
Bende buna şaşırıyorum şu ortamda krizde herkes iş iş dye ağlıyor çalışana para yetmiyor. Bu durumda işine dört elle sarilmalari düzgün çalışmaları gerekirken bir havalar edalar sanki biz çalışanız onlar patron... böyleleri şikayeti hakediyor

Kesinlikle çok saygısızca... bir de bunu diğer müşterilerin duyacağı şekilde konuşmaları terbiyesizlik. Şikayetleri önemseyen dikkate alan bir firmaymış ki hemen aranmışsınız. Keşke her yer böyle olsa...

Eger işten atılırsa bunu tek bir sikatle değerlendirecek degillerdir galiba. Daha önce de sikayet olmus yada farkli memnuniyetsizlik vardır

Evet bende aynı durumu yaşamak istemiyorum ama bence siz üzülmeyin daha önce de uyarı aldıysa ve yine de tavırlarına dikkat etmemişse bu sizin suçunuz değil.
Kurumsal bir firmaysa şikayet edin ,zaten sizi arıyorlar telefonda da dinliyorlar olayı ,o zaman söylersiniz işinden olmasın diye .
Ben hep öyle yapıyorum

Kurumsal bir firmaysa şikayet edin ,zaten sizi arıyorlar telefonda da dinliyorlar olayı ,o zaman söylersiniz işinden olmasın diye .
Ben hep öyle yapıyorum
Büyük adı bilinen bir mağaza. Telefonla arıyorlarsa bu iyi olur. Dediğiniz gibi o zaman belirtirim atılmasını istemediğimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…