ŞİKAYET

şekerim bende migren yok ama iş dönüşlernde bazen başım acaip ağrıyor ilaçalmaktan bunaldım bende deneyeyim bu kadar etkiliyse

Yaşadığım ülkede acile gelen hastaların bekleme süresi 24 saat. Yani 3 saat sonra da alınabilirsiniz içeri, 23 saat sonra da. Acile gittiğinizde hemşire tansiyon ölçüyor, sıkıntıyı soruyor, sonra bekleme süresi başlıyor. Hasta çoksa zaten sabahlıyorsunuz. Kafanız falan yarıldıysa sıranızı bekliyorsunuz birinin diğerinden bi üstünlüğü yok. Acile gitmek yerine ambulans çağırırsanız ilgileniyorlar ama ambulans için para ödemek şartıyla. Sabaha kadar babamla acilde o suratsız hemşirelerin nefret dolu bakışlarıyla beklediğimi bilirim. Hatta sinirimden oturup ağladığımı. Türkiye de en azından ilgileniyorlar. Beterin beteri var kısacası...

Cok merak ettim.Hangi ulke orasi?
Adamin bacagi kopuyor 3-5 saat elinde bacagiyla falan mi geziyor?

Cok merak ettim.Hangi ulke orasi?
Adamin bacagi kopuyor 3-5 saat elinde bacagiyla falan mi geziyor?

Uç bi örnek olmuş ama o farklı bir durum. Bacağı kopan zaten ambulansla acile getirildiğinden direkt içeri alınır. Migren ağrıları, kusma-ateş vs üzerinden yaptım yorumumu.

aynen öyle dün doktor arkadaşıma okuttum konuyu. dediki o doktor olmaz. hemşiredir. tansiiyona acilde doktor bakmaz.

Diger hasta(!)yla ne konustugu onemli.
"Anan nasil, baban nasil, havalar da sogudu" mu diyordu mesela?..

Uç bi örnek olmuş ama o farklı bir durum. Bacağı kopan zaten ambulansla acile getirildiğinden direkt içeri alınır. Migren ağrıları, kusma-ateş vs üzerinden yaptım yorumumu.

Kafaniz yarildiysa bekliyorsunuz siranizi demissiniz de ona istinaden verdim bu ornegi.Sasirdim cunku.

şekerim bende migren yok ama iş dönüşlernde bazen başım acaip ağrıyor ilaçalmaktan bunaldım bende deneyeyim bu kadar etkiliyse

En yakin arkadasim acilde hemsire. Öyle seyler anlatiyor ki bu halka nolmus diyorum.
O tansiyon olcen kisi hergun ne manyaklarla karsilasiyordur. Hicbirini sallamiyordur bile.
Sizi sikayet etmekle ugrastigina gore anlattiginiz kadar masum olamazsiniz.

bbir keresınde acıle gıtmıstık tansiyon ölçen beyaz önluklu adam aciliyetı olan bir hastaya şöyle dedi biz kalp krizi geçirenleri bile bekletiyoruz hanfendi .şaşkınlıktan nediyeceğini şaşırdı kadıncağız .kendılerını bişey sanan doktorlar okdar çok kı sankı dunyayı onlar yarattı .

Bir de bunların guvenlık gorevlılerı versıyonu var.. Te allam!
Gecen gun ıs yerınde tartıstım bırısınle...
IDM kartını ılla kı boynumuzda tasıyacakmısız... Elımde basıyorum dıye uyardı, yuksek sesle bagırmaya basladı.
Ben de ''bu kart benım, nerde ıstıyorsam orda tasırım, bır baskasının kartını tasımaya kımse meraklı deıl burda dedım, o kadar streslı bı ıs yapıyoruz kı, ben de zaten alerjı var, kasıntı yapıyor dedım.''
Gercekten de oyle, cunku, takı bıle takamam, saclarımı dahı zor bela salarım. Onca ısımın arasında bır de bu cıktı basıma!
Neyse ben gırdım ıcerı, baktım tutanak tutmuslar, Allahın ılkokul mezunları gelıp bana hava atıyor, oyle mı dedım!
Is yerı hekımınden aldım ''alerjı raporu'' geldım, suratlarına oyle bır atısım vardı kı, kendılerınden daha buyuk bırının bır doktorun onayını gorunce sastılar, e nolcak o tutanak sımdı!!!! Ego tatmınlerıne yaradı ancak!
Ben bu ısguzar tıplere cok sınır oluyorum arkadasım, sen de gayet yerınde bır tepkı vermıssın

Bacagin koptuysa da ambulans parali mi peki? Bizde de yesil sari kirmizi bolgeler var acilde. Yesil onmsiz sari orta kirmizi cok acildir. Giristeki hemsire karar verir.

Hangi ulke oldugunu soylememissn merak ettm.

Valla ben annem trafik kazasi gecirdiginde 48 saat acilde sedye basnda kaldim. Annemin tum vucudu kirik. Hicbir mudahale yapilamadi oda ve ameliyathane yokmus diye. Bu doktorun sucu degil zaten. Doktorlar da laf anlatamiyo ki gelenlere bos oda yok. Napsin yatan hastayi mi cikarsin. O kadar cok tuhaf insan geliyidu ki. Hemsire her gece en az 4 5 erkegin tacizine ugruyo orda. Sarhos adamlarin o.... diye seslenmelerini cekiyo. Ama niyeyse o edepsizler sussun diye onlarla daha cok ilgileniliyo. Doktor desen uykusz bi yandan bagiris cigrislar ben 2 gun o ortama katlanamadim. Resmen pislik yuvasi aciller.

Benim de demek istediğim "hastalıktan kıvranmayan" bir insan zaten durduk yere acile gitmez.
ayrıca benim de migrenim var ve konu sahibesini anlıyorum bu konuda.
Ben konu sahibesinin anlattıklarını kendi gözlemlediklerimle birleştirip yorum yaptım. "Fingirdemek" lafını da ben kullanmadım.

Benim konuda su dikkatimi cekti.
Sucsuz insan neden polisin, guvenligin gelmesinden, hatta mahkemesinden korkar ki? Senin isine gelmesi lazim guvenligin mudahalesi. Sonucta sucsuzmussun, karsi taraf sucluymus ya.
Bilmiyorum. Bu konu cok tek tarafli anlatilmis. Guvenlik, polis gibi insanlarin cagirilmasi laf olsun diye yapilmaz. Yaklasan bir siddet olmasi lazim ki artik calisan endiselenip yardim cagirsin. Dalga gecmiyor ya? Ayrica kimse de evine gidip, isini gucunu birakip elalemi boyle birseyden mahkemeye vermez gibi geliyor bana. Bir de o gorevliden dinlemek lazim bence madalyonun obur yuzunu.
Objektif fikrim budur.

Bacagin koptuysa da ambulans parali mi peki? Bizde de yesil sari kirmizi bolgeler var acilde. Yesil onmsiz sari orta kirmizi cok acildir. Giristeki hemsire karar verir.

Hangi ulke oldugunu soylememissn merak ettm.

Dalga mı geçiyosun anlamadım ama açıklayım:) kaza anında ambulans çağrıldığında mesela adamın bacağı kopmuş örneğini düşünürsek, yapılması gereken bir durum olduğu için kimseye fatura kesilmiyor tabiki. Ama özel durumlarda mesela evine çağırdığın ambulans için ödeme yapıyorsun. Hastane masraflarını devlet karşılıyor. Bu yüzden sağlık sistemi böyle berbat zaten. Yaşadığım ülke Kanada bu arada.

siz kullandınız demedim.bir insan acıdan kıvranmıyorsa gitmiycek genellemesi çok yanlış çünkü acilin yüzde 75i acil olmayıp oraya gelen hasta dolu.Bizzat her gün şahit oluyorum buna.Migren bir bahane değil . ben de yaşıyorum.evet zorlandığımız anlar var ama bu kimseye saygısızlık yapabilme hakkı vermez bize.Karşımızdaki insanın o anki halini bilmiyoruz üstelik.Belki onun da migreni var.Ayrıca hatalı bir durum da yok.hemşire yanlış bir şey yapmamış.

Dalga geciyor gibi miydim? Ciddi ciddi soruyorum. Yani bizdeki acile gore kirmizi bolgeye giren durumdaysan ambulans parasiz, tansiyonun ciktigi icin cagriyosan parali ama o an aslinda sen kalp krizi geciriyosan bunun parasini dusuyolar mi? O zaman cok kotu.

Babam kalp hastasi kalbi hafif sikisinca ambulans cagrr. Kanadada olsa eger o an kalp krizi gecirmiyosa parasini odicek yani. Enteresanmis.

Turkiyede soyle bisey var. Devletin Ambulansi ararsin ciddi degilse sunu sunu yap der gelmez. Bu sefer ozel ambulansi ararsin 500 lira verirsin gelir. Bahsettigin sey buysa cok normal zaten..

bence siz okuduğunuzu anlamamışsınız.şimdi sakin olun ve yazdığımı bir daha okuyun

sız hangı sehırde yasıyorsunuz bılmıyorum ,
bzm buradakı devlet hastanesınde kayıt acılmadan once bır tane bayan neyın oldgunu sorar ve gerekıyosa tansıyonu orda olcer elıne kagıdı verıp kayda yollar o yuzden bılıp bılmeden konusmayın bagırmıssın haksız olsa dava acmaya cesaret edebılırmıydı vs vs bunlar ne kdr cırkın ıthamlar bnm boyle basıt sevıyesız kısılerle malesef ısım olmuyor kadının ıcıne cok dert olmussa anında davayı acsaydı 2 ay gecmıs olayın ustunden davayı gdıp yenı acmıs bılmem anlatabıldımmı bos konusmayın yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…