şekerim bende migren yok ama iş dönüşlernde bazen başım acaip ağrıyor ilaçalmaktan bunaldım bende deneyeyim bu kadar etkiliysebiliyorum bende de geniz akıntısından kaynaklı baş ağrıları var annemde sağlam migren var biz bu yağ ve kremlerden çok memnun kaldık beş dakka deli gibi yakıyo başının iki yanına (şakaklarına) ve ense köküne azıcık sürüyosun o beş dakikalık yanmadan sonra acayip bir huzur veriyor böyle ferah ferahta nefes almış oluyorsun hem..sürdükten sonra ışık olmayan bir ortamda uzanıp tv izlerken bir bakmışsın ağrı mağrı kalmıyor..zaten ağrı kesici nitelikte yaptıkları ilaçların ana maddeleri okaliptüs nane menthol ve en temel madde söğüt ağacı yaprağı..bu yüzden ben biraz alternatif tıpba yöneldim ve memnunum
Yaşadığım ülkede acile gelen hastaların bekleme süresi 24 saat. Yani 3 saat sonra da alınabilirsiniz içeri, 23 saat sonra da. Acile gittiğinizde hemşire tansiyon ölçüyor, sıkıntıyı soruyor, sonra bekleme süresi başlıyor. Hasta çoksa zaten sabahlıyorsunuz. Kafanız falan yarıldıysa sıranızı bekliyorsunuz birinin diğerinden bi üstünlüğü yok. Acile gitmek yerine ambulans çağırırsanız ilgileniyorlar ama ambulans için para ödemek şartıyla. Sabaha kadar babamla acilde o suratsız hemşirelerin nefret dolu bakışlarıyla beklediğimi bilirim. Hatta sinirimden oturup ağladığımı. Türkiye de en azından ilgileniyorlar. Beterin beteri var kısacası...
Cok merak ettim.Hangi ulke orasi?
Adamin bacagi kopuyor 3-5 saat elinde bacagiyla falan mi geziyor?
aynen öyle dün doktor arkadaşıma okuttum konuyu. dediki o doktor olmaz. hemşiredir. tansiiyona acilde doktor bakmaz.Girişte tansiyon ölçen doktor değildir arkadaşım, ya teknisyendir ya da hemşiredir. Nasıl bir kindir bu böyle hekimlere karşı? Siz hasta olunca sizi doktor değil başka bir meslek grubu iyileştiriyor galiba. Bayanın orada bekletmesi elbette yanlış ama bunu hastanede çalışanlar sadece doktorlarmış gibi, o kişi doktor bile olsa, tüm doktorlara yüklemek çok yanlış.
Uç bi örnek olmuş ama o farklı bir durum. Bacağı kopan zaten ambulansla acile getirildiğinden direkt içeri alınır. Migren ağrıları, kusma-ateş vs üzerinden yaptım yorumumu.
şekerim bende migren yok ama iş dönüşlernde bazen başım acaip ağrıyor ilaçalmaktan bunaldım bende deneyeyim bu kadar etkiliysebiliyorum bende de geniz akıntısından kaynaklı baş ağrıları var annemde sağlam migren var biz bu yağ ve kremlerden çok memnun kaldık beş dakka deli gibi yakıyo başının iki yanına (şakaklarına) ve ense köküne azıcık sürüyosun o beş dakikalık yanmadan sonra acayip bir huzur veriyor böyle ferah ferahta nefes almış oluyorsun hem..sürdükten sonra ışık olmayan bir ortamda uzanıp tv izlerken bir bakmışsın ağrı mağrı kalmıyor..zaten ağrı kesici nitelikte yaptıkları ilaçların ana maddeleri okaliptüs nane menthol ve en temel madde söğüt ağacı yaprağı..bu yüzden ben biraz alternatif tıpba yöneldim ve memnunum
Uç bi örnek olmuş ama o farklı bir durum. Bacağı kopan zaten ambulansla acile getirildiğinden direkt içeri alınır. Migren ağrıları, kusma-ateş vs üzerinden yaptım yorumumu.
En yakin arkadasim acilde hemsire. Öyle seyler anlatiyor ki bu halka nolmus diyorum.
O tansiyon olcen kisi hergun ne manyaklarla karsilasiyordur. Hicbirini sallamiyordur bile.
Sizi sikayet etmekle ugrastigina gore anlattiginiz kadar masum olamazsiniz.
ben anlatılandan öyle olduğu sonucu çıkarmadım . olayın ilk anlatıldığı haliyle zaten migrenim var bekleyemem o hemşire orda konuşamaz şeklinde bir tutumdu. hayır konuşabilir. tansiyon baktıracak kişi de orada 5 dk oturabilir. ayrıca sonradan ne kadar ne alaka dense de konuyu ilk anlatılışında migrene bağlanmış. hemşire bir de hastayla konuşuyorum demiş.fingirdeyemez demek nasıl bir üslup. hastalıktan kıvranmıyor . ben 3 senedir migren tedavisi alıyorum . 1 kere bile bu yüzden sorun çıkartmadım. empati yapabiliyorum bu noktada konu sahibiyle. hemşire değilim ama burda hemşire haklı . ve bence konu sahibi şikayet edilmeli. acil gibi bir ortamda tansiyon ölçtürmek için 5 dk bekleyememek ne demek. bunun için tartışma çıkartmak bir de.Eğer hastanın tansiyonu normal bir anda ölçülse belki beklemesine gerek yok çünkü çok farkeden bir yükselme yapmaz . ama acile gelen hasta yürümüş tansiyonu anında ölçülse yüksek çıkıp yanıltabilir.ama zaten çok tartışmaya meyilli bir üslüp ve niyet görüyorum ben.
Bacagin koptuysa da ambulans parali mi peki? Bizde de yesil sari kirmizi bolgeler var acilde. Yesil onmsiz sari orta kirmizi cok acildir. Giristeki hemsire karar verir.
Hangi ulke oldugunu soylememissn merak ettm.
siz kullandınız demedim.bir insan acıdan kıvranmıyorsa gitmiycek genellemesi çok yanlış çünkü acilin yüzde 75i acil olmayıp oraya gelen hasta dolu.Bizzat her gün şahit oluyorum buna.Migren bir bahane değil . ben de yaşıyorum.evet zorlandığımız anlar var ama bu kimseye saygısızlık yapabilme hakkı vermez bize.Karşımızdaki insanın o anki halini bilmiyoruz üstelik.Belki onun da migreni var.Ayrıca hatalı bir durum da yok.hemşire yanlış bir şey yapmamış.Benim de demek istediğim "hastalıktan kıvranmayan" bir insan zaten durduk yere acile gitmez.
ayrıca benim de migrenim var ve konu sahibesini anlıyorum bu konuda.
Ben konu sahibesinin anlattıklarını kendi gözlemlediklerimle birleştirip yorum yaptım. "Fingirdemek" lafını da ben kullanmadım.
Dalga mı geçiyosun anlamadım ama açıklayım:) kaza anında ambulans çağrıldığında mesela adamın bacağı kopmuş örneğini düşünürsek, yapılması gereken bir durum olduğu için kimseye fatura kesilmiyor tabiki. Ama özel durumlarda mesela evine çağırdığın ambulans için ödeme yapıyorsun. Hastane masraflarını devlet karşılıyor. Bu yüzden sağlık sistemi böyle berbat zaten. Yaşadığım ülke Kanada bu arada.
Girişte tansiyon ölçen doktor değildir arkadaşım, ya teknisyendir ya da hemşiredir. Nasıl bir kindir bu böyle hekimlere karşı? Siz hasta olunca sizi doktor değil başka bir meslek grubu iyileştiriyor galiba. Bayanın orada bekletmesi elbette yanlış ama bunu hastanede çalışanlar sadece doktorlarmış gibi, o kişi doktor bile olsa, tüm doktorlara yüklemek çok yanlış.
sız hangı sehırde yasıyorsunuz bılmıyorum ,Öncelikle kayıt açılmadan hiçbir işle yapılmaz bende de var migren bende iğne vurdurmaya gidiyorum sık sık. Önce kayıt açtırırsınız sonra sizi odaya alırlar tansiyon mu ölçülecek, iğne mi verilecek, serum mu bağlanacak orada yapılır. Yani gelir gelmez ayak üstü kapının önünde tansiyon ölçüldüğünü ilk defa sizden duyuyorum. Ayrıca tansiyona bakan kişiyse bu kadın ne evrağı verecek ki size tansiyon ölçmeden kaydı yapan kişiyle tartışmamışsınız ki kadında hastayla konuştuğunu söylemiş alelade muhabbet değil yani hem acilde de tek kişi olmaz zaten içeri yönlendirmeleri gerekirdi sizde hatalısınız o kişide. Bekleyin ilgilenicem demiş siz bağırmışsınız haksız olsa ava açmaya cesaret edebilir miydi. Öbür gün gidip baş hekime fişan şikayet etseydiniz madem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?