bn memura hakeret etmedımkı davalık olayım bayan kendısı bagırıp ortalıgı ayaga kaldırdı ayrıca ıfademı verdım ve guvenlık kameralarının ıncelenmesını ıstedım oırda bana saldırmaya calısan butun guvenlıkler bır bır tesbıt edılecek zaten hepsındende sıkayetcı oldum , ben bu bayana hakaret etmedım ama vatandas ndn hakaret edıyor bıde buna bakmak lazım ısını dogru duzgun yapan ınsana kımse durduk yere bulasmaz nede olsa devlet kapısına gırdık dıye keyfıone bakıyor bazıları ıyı oluyor onlarada yesınler dayaklarını otursunlarsağlıkçıların son günlerde uğradıkları saldırılar var, özellikle acil servislerde, o sebeple fazla ihtiyatlılar, anladığımkadarıyla bayağı bir bağırış çağırış olmuş, memura hakaretten umarım mahkemelik olmazsınız.ben de memurum, gelen vatandaş öyle hakaretler ediyor ki bazen, ben bile şikayet etmemek için kendimi zor tutuyorum
nasıl bu kdr emın oluyorsun bu kdr emın konusuyorsun terbıyesızlesme ısterseniddia ettiğin gibi tüm suç onda olsa kadın seni şikayet etmez sen de ondan emin ol ya ciddi bi hakarette bulundun aynı burda yaptığın gibi çirkefleştin ya da haksızsın.
canım ben oyle gereksız ınsanlarla ndn ugrasayımkı zaten bgn bana yapar yrn baskasına yapar dayagını yer oturur yerıne bı guzel bn onu sıkeyet etsem aklını basınamı topklayacak zaten yogun bı hayatım var onlamı ugrasayım dedım kadın 2 ay sonra aklı basına geklmıs gbı gtmıs sıkayet etmıs bnde sıkayetcı oldum ve kameraların ızlenmesını talep ettım zaten ızlenınce onların ne kdr hayvanca davrandıkları ortaya cıkacakBu tipteki çalışanların haksızlığını yuzune vurmazsak böyle büyüye büyüye devam ederler lorinciğim keşke o gün direk şikayetçi olsaydın hastalardan da tanık falan alabilirdin..
Ben de acilde bir iğne vurulmak için 3 saat bekleyen bir insanım ve deli oluyorum her seferinde. Hele o güvenlikçilerin bazıları körükle gidiyor olaya. Bu tipler işini yapmaktan mutsuz, insana değer vermeyen tipler ne yazık ki. Haberdar et son durumdan..
Hanımlar,
doktor hasta atışmasına dönmesin konu, sağlık çalışanları da hastalarda zaman zaman mağdur oluyor, sağlık çalışanları da haklı hastalarda.
Bazen bizde çığrından çıkıyoruz, bu konu için demiyorum genel olarak bu böyle, dün izlediniz mi bilmem bir ambulans şoförünü ambulansta hasta yetiştirirken yol verme kavgası çıkarıp darp etmişler, adamın diz kapağı kırılmış, yardım etmeye çalışanlardan birininde arabayla üstünden geçmişler, oysa trafikte ambulansın geçiş üstünlüğü vardır.
sıkayetrınız sonuclandı mı?Sağlık sektörü en hassas olunması gereken sektörken bu şekilde davrananları anında şikayet etmek bizim görevimiz. insanlar can havliyle geliyorlar, kimine göre basit gelen bir baş ağrısı bir karın ağrısı ya da grip o acıyı çeken kişi için o an ızdırapların en büyüğü niteliğini taşıyor. defalarca hastanelerde böyle sorumsuz muameleye maruz kaldım, yakınlarım da aynı şekilde muamele gördü. en sonunda dinsizin hakkından imansız gelir düşüncesiyle şikayet ettim ve bundan sonra her yanlış muameleyi de şikayet edeceğim, kimse de demesin ki onlar da akşama kadar kaç kişiyle uğraşıyorlar vs. o zaman yapmayacak bu işi.
Bizde eşimle ilk aile hekimine gitiğimizde vaktinde sağlık ocağında olmamıza rağmen (09:00) 15 dakika geç gelmişti (09:15) ilk hastayı 20 geçe aldı sabah gittiğimiz için sıkınıtısı olmuştur gibisinden sıkıntı çıkarmadık (vakit bizim için nakitken) belli bir zaman sonra ikinci defa yolumuzu düştü bu sefer öğleden sonraya denk gelmişti biz gene vaktinde sağlık ocağında ilk sıradaydık (13:30) ama hekimimiz 13:50 geçe geldi diğer doktor odasında bir arkadaşları gelmiş 10 dakikalığına sohbete gitti bunu duyan eşimin sinir kat sayısı patladı doktora söylendi aldığımız cevap keyfimden mi geç kalıyorum oldu beni 14:05 te muayene etti 35 dk gecikmeli şekilde ve evdede 17günlük bebeğim ablama emanetti yavrum ben gecikince çok ağlamış yavrum çok üzülüp sinirlendim bimere şikayet ettim. Arkadaşlar bu gibi durumlar başınıza geldiğinde fevri davranmayın vatandaşlık göreviniz olarak bimere şikayetlerinizi bildirin.
evet bazen ıkı tarafta problemlı olabılıyor tabıkı yanlız 2 ay bekleyıp sonra sıkayet edenmı dha problemlıdr yoksa lanet olsun deyıp gecenmı onuda burda sacma sapan yorum lar yapan arkadasların ınsafına bırakıyorum artıkCan sıkıcı bir durum sizin içinde tartıştığınız görevli içinde...tartıştığınız zaman beyaz kod verildiyse hani güvenlik polis falan gelmiş ya o kişi sizi şikayet etmesede sizin hakkınızda işlem başlatılabilir diye biliyorum belki o kişi sizi şikayet etmemiştir...umarım hakaret falan etmemişsinizdir...bende sağlıkçıyım..kimi hastalar çok problemli oluyor kimi sağlıkçılarda çok problemli oluyor insanın gerçekten sabrının zorluyor ikiside...keşke iki tarafta daha anlayışlı olsa empati kurabilse bu tarz problemler o kadar aza inerki...
ben sayfalardır yazıyorum algılayamıyorsunuz galıba cok merak edıyorsanız hastanenın ısmını vs vereyım gdıp bı deneyın bos konusmaya gerek yok yanı kayıt acılmadan olcuyorlar burda umarım anlatabılmısımdır cunkı yazmaktan usandım anlamamaktan usanmadınızAcilde önce kayıt açılıyor kayıt açılmadan tedavi olmaz ki buna tansiyonda dahil,daha sonra hangi tedavi uygulanacaksa ona göre işlem yapılıyor doktor kontrolünden sonra, tansiyon ölçülmüyor pat diye,ayrıca tansiyon ölçümü için 5-10 dk dinlenilmesi gerek.
ısın pesını asla bırakmam o terbıyesız kadın 2 ay sonra gdıp benı sıkayet edebılıyorsa bundan sonra bn ona neler yapıcam gorsun bakalım bnde ondan sıkayetcı oldum , bana saldırmaya calısan kufur eden guvenlıklerınde teshıs edılmesını ısteyeceghımSanırsın bunlar hemşire değil first lady falan.
Özgüvenleri tavan maşallah.
Bu işin peşini bırakma. İnsanlar acile zevk için gitmiyor ne bu rahatlık personeldeki...
ne konusuyorsunuz sız ya sankı ben sucluyumda nasıl yapıyımde kendımı sıyırayım demısım gbı sacma sapan akıl vermeye kalkmayın kadın bana bagırmasaydı bagırmazdım heralde guvenlıkler bı yandan gelıp bana saldırmaya calsııyor napsaydım bagırmayıp sınıp orda tmm kusura bakmayın bn burda mıgrenden oleyım agrı cejkeyım sen orda o adamla konus keyfıne bakmı deseydım bu yuzden mı maas alıyor devlettenşikayet sahibi bence hakkımı savunayım derken biraz haddini aşmış.O görevli haklı demiyorum ama eğer size gerektiği gibi hizmet vermiyorsa çözüm bağırmak yerine bir üst birime şikayet ya da 184 ü aramak olmamalı mıydı sizce de, beyaz kod sadece taciz ve saldırı anında verilir.Görevli görevini yapmadığı için aslında suçlu olsa da,siz hastanede hele ki acil serviste ulu orta bağırdığınız için siz kendinizi haksız yapmışsınız iyi bir savunma hazırlayın, en azından ağrının etkisiyle bağırdığınızı ve görevini yeterince görevlinin yerine getiremediği, şiddete yönelik herhangi bir niyet ya da girişiminizin olmadığı gibi bir savunma olsun.
ölçuyorlar dıyorum ÖLÇÜYORLARkarşinizdaki insanı savunmak icin yazmıyorum bunu fakar insanlarimiz her zaman hastanedeki tek hasta acildeki en önemli hasta olmadıklarını fark etmeleri gerek... ki acile gelen hastanin geldiği ilk dakika tansiyonu ölçülmez yanlış sonuc verir...
gulerek gayet samımı bır sekılde konusuyordu ıcerıgını savcılıkta bende kendısıne sormayı dsunuyorumDiger hasta(!)yla ne konustugu onemli.
"Anan nasil, baban nasil, havalar da sogudu" mu diyordu mesela?..
sıkayet etmek 2 ay sonramı aklına gelmıs ben masum degılsem bos bos konusup ınsanın canını sıkmayın terbıyesızlıge luzum yok oyle bı konusuyosunuz kı yanımdaydınız bırebır sahıt oldnuz sankı herseyeEn yakin arkadasim acilde hemsire. Öyle seyler anlatiyor ki bu halka nolmus diyorum.
O tansiyon olcen kisi hergun ne manyaklarla karsilasiyordur. Hicbirini sallamiyordur bile.
Sizi sikayet etmekle ugrastigina gore anlattiginiz kadar masum olamazsiniz.
evet bzm burdada oyle ama burdakı kadınlar bıturlu anlamak ıstemıyorlar bunubizim burdada önce girişte hasta kabule başvuruyosun hemen orda tansiyonu ölçüyolar ateşe bakıyolar sonra evrak verip aciliyete göre sıraya giriyosun....
o senin tansiyonunu ilk dakikadan ölçen görevlinin aklını yesinler o zaman biz kk olarak selam gönderelim kendisine..bundan sonra ilk dakkadan tansiyonunu ölçmeye kalkan adamlarla tartış bence lorinciğim..burda sana hemşireler de yorum yapıyor ama tek bildiğin senin doğrun sanırım..neyse geçmiş olsun Allah bir daha böyle rezillikler yaşatmasın diyelim.ölçuyorlar dıyorum ÖLÇÜYORLAR
anladınızmı ? bıdaha yazayım mı ?
en sonunda hastanenın ısmını vs yazıcam artık yazmayın soyle ya ılk dk da tansıyon olculmezmıs
tek bıldıgım bnm dogrum degıl elbettekı her hastanenın uygulaması farklı oluyomus demekkı bzm buradakı devlet hastanesınde kayıt acılamdan tansıyonunu 2 dk hmn olcuyo elınede sıkayetının yazılı oldgu bı kagıt verıyolar bnde bu kısıyle tartıstım ama sayfalardır anlatıyorum kayıt acılmadan tansıyon olculmez tansıyon odada olculur vs yazıyolar bn ndn bu konusa yalan soyleyeyımkı ne amacım olablır yanı burada yorum yazan hemsırelerın calıstgı hastanelerde belkı uygulama boyle degıldır?o senin tansiyonunu ilk dakikadan ölçen görevlinin aklını yesinler o zaman biz kk olarak selam gönderelim kendisine..bundan sonra ilk dakkadan tansiyonunu ölçmeye kalkan adamlarla tartış bence lorinciğim..burda sana hemşireler de yorum yapıyor ama tek bildiğin senin doğrun sanırım..neyse geçmiş olsun Allah bir daha böyle rezillikler yaşatmasın diyelim.
ısın pesını asla bırakmam o terbıyesız kadın 2 ay sonra gdıp benı sıkayet edebılıyorsa bundan sonra bn ona neler yapıcam gorsun bakalım bnde ondan sıkayetcı oldum , bana saldırmaya calısan kufur eden guvenlıklerınde teshıs edılmesını ısteyeceghım
evet bzm burdada oyle ama burdakı kadınlar bıturlu anlamak ıstemıyorlar bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?