- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi Olakimefta
Neden çalışanı "kapalı" diye etiketlediğinizi anlamadım?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Calisani degil kasayi kapali diye yazdim yanlis olmus gozden kacirmisimNeden çalışanı "kapalı" diye etiketlediğinizi anlamadım?
Para aldığı işin hakkını vermeli herkes bir üstünün yanında da yapsın o davranışı bakalım ne olacak . Siz de milleti kapıyorsunuz anlaşılan.Kendince lafi yemis ki sikayet etme geregi duymuss
Tabi hizmet sektorunde calisanlar sizin usaginiz ya her turlu huyunuzu cekmek zorundalar
aa pardon sizin vergilerinizle onlar maas aliyolardi dimi...unutmusum !
İşleri zor anlıyorum ama bazilari da aşırı suratsız oluyor. Eski devlet dairelerinde yüzüne bakmayan memur gibi. Sanki hatra binaen parasız orda çalışıyor gibi. Bi şey soracakken ben çekiniyorum.
Benim kızım da aski arasına girmeyi seviyor. O kadar uyarıyorum yok yine giriyor. Bi gün kurumsal x mağazasında bi kız reyonu düzeltiyor yeni askılar asiyor, kızım da yanında. Askilar arasında farkedince onu, "Bak bunları düşürursen sana kızarım" dedi. Baska yere bakıyorum ama kulağım orda. Sinirlendim ben de. Bi sorun mu var dedim. Bi şey yok uyardım dedi. Ben de 4 yaşında bi çocuğu öyle uyaramazsin. Zaten ben onu takip ediyorum. Bi zarar verse dokse sacsa mutlaka toplarim, topluyorum. Siz ne vasifla benim çocuğuma kizacaksiniz dedim. Oylece kaldı. Canı burnunda da olsa konuştuğuna dikkat etmeli. Gıcık müşteriler idare ediliyor insan gibi davranana farklı mı davranılacak?
Gittigim magaza kurumsal bi magaza bulundugum yerde baska subeside yok mecburen gidiyorum anlayacaginizBir de sürekli gittiğim yerde başıma böyle olaylar gelse bir daha gitmem. Neden ısrarla oraya gidiyorsunuz? İşte böyle yapmalarına rağmen müşteri eksilmediği için daha çok burunları kalkıyor.
Bu yorumu okuyunca bi vicdan azabi hissettim ama inanin asla ne kaprisli nede problemli musteri olmadim bana o sekilde hitap ettiginde ordaki musteriler dahi baktiBence çok gereksiz olmuş, mağazalarda insanlar uzun mesailerle ve üç kuruş paraya çalışıyorlar üzerine de kendine her şeyi hak gören müşterilerle, şımarık çocuklarla ve kimbilir daha nelerle karşılaşarak çalışıyorlar. 5 müşteriden 1'i bile benim işim acil hadi ne zaman alcaksınız dese oradaki kaosu düşünün. Bu insanlar çalışıyor diye köle değil ya, tabi ki sinirlenecek, morali bozuk olacak. Yok çıksınmış da başkası çalışırmış da. Size demiyorum ama böyle düşünen insanlar ne kadar acımasız. Size eğer sesini yükselttiyse bu davranış da yanlış tabi ki ama keşke şikayet etmeseydiniz. Belki çocuğu hastaydı o gün, belki yöneticisi ile zaten arası bozuktu vs. Ben arka planını bilemediğimiz bazı durumlarda toleranslı olunması gerektiğini düşünüyorum. Daha önce de sorun yaşamışsınız keşke o mağazaya gitmeseydiniz.
Kendimle ilgili bi yorum yaptigimi dusunmuyorum insanlara nasil davrandigimdan da bahsetmedimPara aldığı işin hakkını vermeli herkes bir üstünün yanında da yapsın o davranışı bakalım ne olacak . Siz de milleti kapıyorsunuz anlaşılan.
Bu yorumu okuyunca bi vicdan azabi hissettim ama inanin asla ne kaprisli nede problemli musteri olmadim bana o sekilde hitap ettiginde ordaki musteriler dahi bakti
Benim yerimde daha kendinden emin daha swrt yapida duran biri olsa o sekilde muamele edecegini sanmiyorum
Kaldi ki rica ettim acelem var diye
Normalde bende empati yaparimBelki öyle olabilir, belki sizin yerinizde bir erkek olsa öyle davranmayabilirdi bunu bilemeyiz. Siz kötü niyetli olmayabilirsiniz de. Ben kendim de hizmet sektöründe çalıştığım için çalışanla empati yaptım sadece.
Bende hizmet sektorunde calistim isim gereği karsimda problemli insanlarda oluyordu ama kimseyi azarlamafim bilmiyorsa uygun dille anlattim cunku kimseyi azarlayip rencide etme hakkini kendimde gormedimben de bu sektörde çalıştım. acele ettiren müşterilere ben de ifrit olurdum. o bilgisayarın açılma süreci var, ne bileyim o an sistemde bir hata olabilir, halletmesi gereken bi iş olabilir. hazır olunca elbette ki sıradaki müşteriyi alacak. çok sabırsız milletiz. iyi demiş.
suratı beş karış iş yaparsa, soru sorduğunda ters cevap verirse, sorununla ilgilenmezse, önüne fişi veya para üstünü atma atarsa o zaman haklısın. ama sen acele ettirmişsin.Normalde bende empati yaparim
Hatta arkadaslarim sanki insanlar hayırlarina calisiyormus gibi rica minnet davraniyorsun calisanlara der ben hicbir zaman onlara maaslarini aliyorlar isleri tabikide yapacaklar gozuyle bakmadim
Genelleme yapmiyorum ama magaza calisanlarinda cok fazla insanlarin profillerine gire muamele yaoildigini gordum hanim bey hitaplarini dahi kisileti secerek kulkandiklarina sahit oldum hakeza bana orda abla demeside bunun oenegiydi ben abla demesine takilmadim
Ama eminim benim yerimde daha farkli biri olsa o sekilde muamele etmeyecekti
Isterseniz acıklayayim kasayi acip acmayacagini bilmiyordum sadece acip acmayacagini sordum oda ters bi sekilde acilirsa islwminizi alicam dedi bilgisayari acip elimdekini aldiktan sonra baska bir arkadasinin isiyle ilgilendisuratı beş karış iş yaparsa, soru sorduğunda ters cevap verirse, sorununla ilgilenmezse, önüne fişi veya para üstünü atma atarsa o zaman haklısın. ama sen acele ettirmişsin.
o zaman haklısınız sözümü geri aldım. keşke orda tepkinizi gösterseydiniz.Isterseniz acıklayayim kasayi acip acmayacagini bilmiyordum sadece acip acmayacagini sordum oda ters bi sekilde acilirsa islwminizi alicam dedi bilgisayari acip elimdekini aldiktan sonra baska bir arkadasinin isiyle ilgilendi
Elimde aman aman 10 parca birsey yoktu 1 parca bisey vardi bekleyecsk durumda olsam kalkipta kimseye acalem var demem var ki acalem var dedi oda şu isi halledip hemen size donucem yada birazdan halledetim gibi bir cevap verebilecekken burda oyun oynamiyorum diye terslemeyebilirdi
Ayni sekilde ben ona hanimefendi diye hitap ederken onun bana abla demeside cokta dogru bir davranis degildi
Anlasilmis olmak beni mutlu ettio zaman haklısınız sözümü geri aldım. keşke orda tepkinizi gösterseydiniz.