- 8 Ağustos 2011
- 12.247
- 12.421
- 498
- Konu Sahibi Olakimefta
Yanitin bu mu?..çocuğun alnında daha önce hiç askı düşürmediği ve annesinin bi metre yakınında olduğu yazıyor mu?
görevli nereden bilsin.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yanitin bu mu?..çocuğun alnında daha önce hiç askı düşürmediği ve annesinin bi metre yakınında olduğu yazıyor mu?
görevli nereden bilsin.
Alnında yazmıyor. Ama yanındaki kadının annesi old aşikar. Surekli dönüp bakıyorum, onunla aktif konusuyorum.çocuğun alnında daha önce hiç askı düşürmediği ve annesinin bi metre yakınında olduğu yazıyor mu?
görevli nereden bilsin.
Alnında yazmıyor. Ama yanındaki kadının annesi old aşikar. Surekli dönüp bakıyorum, onunla aktif konusuyorum.
Ötesinde çocuğu 10 saniye bi gözlemle. Ani, hor davranışı varsa güzelce uyar. Ya da annesine soyle. Bu olması gereken ondan beklenen asgari bi davranış.
Onyargi mi? Agir sacmalamissiniz farkinda misiniz?? Siradan bir magazada sirf musteri oldugunuz icin siz kralice cocugunuz da prenses olmuyor. Kizarim demis kizmamis agir bir soz soylememis kurallara uymayan uyarilir demissnz kadin da uyarmis zaten ee daha ne?? Aski dusebilir ordan cik diyebilirdi demissiniz oyle dese de sen kimsin benjm cocuguma emrediyosun sana mi soracak derdiniz. Su an savundugunjz sey o kadar sacmaki. Siz sadece 4 yasindaki cocugu magazada basibos birakip( arkanizi donmek gozunuz gormedigi bir bolgede olmasi yani basinos oldugu anlamina gelir benim icin) alisveris yapiyosaniz gorevli de cocgnuzu uyarabilir. Oralarda dusecek gozune aski girecek ugras dur. Herkesin cocugu var kimse dogru duzgun usluca annesinin yaninda duran cocuga kizmaz cocugunuz da zaten olmamasi gerekn bir yerde o halde haksizsiniz. Once o cocuklarinza sahip cikin saga solda saldirtmamayi ogretin magaza calisanlari da sizin istedginiz gibi cekiseceginjz insanlar degil onlar da anne evladi. Kiytirik iki magazaya girince hanfendi olmuyosunuz.Onyargılısiniz.. Kızım sakın ve yaramazlığı bile ayarında bir çocuktur. Askı düşürdüğü de çok nadirdir. Bahsi gecen olayda benden bir metre bile uzakta degildi. Sadece ona arkam donuktu, baska bi reyona bakıyordum. Elinden tutmuyorsam dahi o uzaklıktayim. Yaramaz, arsız, asabi bi çocukla zaten alışverişe gidilmez. En azından bebek arabası olmalı.
Yine bu olayda uyarı yapılacaksa dahi çocuğun kendine bu şekilde hitap edilmez. Kizarim ne demek? Garson abilerle, otobüsteki yolcu amcayla çocuk korkutulmaz. (Ayrı bir konu ama, çocuk tacizinde anne babanın yaptığı temel yanlışlardan biri çocuktaki bu algiyi ve korkuyu olusturmaktir) Kurallara uygun davranılmagi durumda usulunce uyarılır. İstersen ordan çik, aski düşebilir dese bu gayet yerinde ve net bi mesaj olurdu. Bir yabancının tanımadığı bir çocuk üstünde hakkı yoktur, dolayısıyla da kizamaz. En guzeli çocuğu da muhatap alma, bana soyle.
Sana, yauv he he demek istiyorum.Onyargi mi? Agir sacmalamissiniz farkinda misiniz?? Siradan bir magazada sirf musteri oldugunuz icin siz kralice cocugunuz da prenses olmuyor. Kizarim demis kizmamis agir bir soz soylememis kurallara uymayan uyarilir demissnz kadin da uyarmis zaten ee daha ne?? Aski dusebilir ordan cik diyebilirdi demissiniz oyle dese de sen kimsin benjm cocuguma emrediyosun sana mi soracak derdiniz. Su an savundugunjz sey o kadar sacmaki. Siz sadece 4 yasindaki cocugu magazada basibos birakip( arkanizi donmek gozunuz gormedigi bir bolgede olmasi yani basinos oldugu anlamina gelir benim icin) alisveris yapiyosaniz gorevli de cocgnuzu uyarabilir. Oralarda dusecek gozune aski girecek ugras dur. Herkesin cocugu var kimse dogru duzgun usluca annesinin yaninda duran cocuga kizmaz cocugunuz da zaten olmamasi gerekn bir yerde o halde haksizsiniz. Once o cocuklarinza sahip cikin saga solda saldirtmamayi ogretin magaza calisanlari da sizin istedginiz gibi cekiseceginjz insanlar degil onlar da anne evladi. Kiytirik iki magazaya girince hanfendi olmuyosunuz.
Diyecek mantikli birseyin yok cunku :))Sana, yauv he he demek istiyorum.
Hoşçakal.
Rahat masabaşı iş istiyoduysa kasiyer olmayacaktı o zaman.
Bu insanlarımızın kendini ve haddini bilmeyişine çok ayar oluyorum ya.
Kasiyerlikte nası bi iş nası bi hayat bekliyodu ki bi de sağa sola terslik yapıyo.
Çok iyi yapmışsın az bile.
Hangi ülkede yaşıyorsunuz bilemiyorum ama Türkiye'de atanamayan öğretmenler de kasiyerlik yapıyor.. masabaşı iş istiyorduysa kasiyerlik yapmayacakmışmış. Bazı insanların iş seçmek gibi bir lüksü olmuyor geçimini sağlamak için. Kasiyer olunca azarlanmayı, kötü muamele görmeyi göze almış mı oluyor, nasıl hayat bekliyordu derken??
Soylediklwrinizin bir kisminda haklisiniz benimde hakaizlik payim var keske hic sikayet etmeseydim dedim sonradanSizin için o an terslikler olmuş ayakkabı vurmuş, aceleniz varmış falan. Peki karşıdaki kişi tüm gün ne aksilikler yaşadı bilir misiniz? Sizden önceki belki bir aksilik yaşattı, yemek molası veremedi, tuvalete gidemedi, regl günüdür pedini değiştirememiştir saysam neler neler yaşamıştır o mesai saati süresince kimbilir. Ama bizler onu göremeyiz dışardan ve hep yüzü gülsün isteriz. O bazen olmuyor işte, ordaki de insan bir robot değil. Şikayet etmeye değer bir konu değil bana kalırsa. Ama etmişsiniz artık. Ben her daim biraz sabır biraz empatiden yanayım. O an siz bir müşteri olarak 5 dk oradaydınız gelip geçtiniz, ama gün orada devam ediyor ve binlerce memnuniyetsiz sorunlu insan geliyor. Orada çalışan sizde olabilirsiniz, kardeşiniz, eşinizde olabilir. Hizmet sektöründe çalışan herkes bunun ne kadar zor olduğunu bilir.
Örneğin gecen tatilimizde otelde yemek açık büfe ama içecek ücretli. Zaten hersey dahil konsepti değil tahmin etmek lazımda neyse. Garson ilk gün sordu içecek alırmısınuz diye. Bende ne alabiliyoruz dedim efendim ücretli dedi peki almayım dedim. Ertesi gün yeni gelenlerden bir bayan öyle bir terslediki garsonu hersey paralı zaten diye bağırıp çağırdı. Şimdi ne yapsın o adam oranın sistemi bu. Ancak ya sabır demiştir içinden. Benimde sorun yaşadığım çok olur ama ne bileyim ya önemsemem hiç. bana abla dese teyze dese ne olacak sanki. Onun hanfendi demesiyle mi hanfendi oluyorum.
Kendimi ifade edeyim otobuste markette magazada yemekhane sırasinda her yerde karsindakinin hakkina saygida gosteririm halkimida gozetirimBizim ulkemizde sira beklemek insana nedense koyuyor. Okuldaki ala kart restoranti kullaniyorum hepimiz ayni parayi oduyoruz ve açız ama profesorude asistanida ogrenciside sira beklemek istemiyor, siradakileri manipule ediyor.
Markette de magazada da durum boyle.
bir mal veya hizmet icin para odedigimizde orada calisan insanlari satin almiyoruz. Ozellikle avm ve marketlerde calisanlar bayramlarda bile calismak zorunda kaliyor. Evet bu is icin para aliyorlar ama kimse keyfinden bu tip isleri yapmaz.
Keske daha sabirli davranabilsek
Ben devlet memuruyum. Gün içinde onlarca kişiyle muhatap oluyorum. Memursun bana hizmet edeceksin mantiginda olanlar vardır. Ne kadar kotude olsak iyi davranmaya çalışırız. Ama bir an of deseniz ortalık ayağa kalkar.
Sorunlu insanların şikayetleri yüzünden tayin olan onlarca arkadaşım oldu.
Ben artık bu "müşteri haklidir" meselesini abarttigimizi dusunuyorum.
Sakınlık hoşgörü bu kadar zor olmamali. Haklılığı sertlik ve asabiyetle karıştırıyoruz. En nihayetinde insaniz yahu. Uç günlük dünyayı sınır harbine ceviriyoruz.
Toprak da yok ki çıplak ayakla basalim.
Herkes saatli bomba.
Ben sizi haksız bulduğum için şikayetinizden de bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Haklı haksız her şikayeti ciddiye alsalardı hiç bir yerde çalışacak adam kalmazdı zira.
Olaya bir de tersinden bakalim.
Musteri magazayi arar sikayet hakki var. Veli 147 arar sikayet hakki var.
Hasta saglik bakanlığıni arar sikayet hakki var.
... Boyle uzar ornekler
Peki calisan haksiz muamele yapan bagiran musteriyi kime sikayet edecek?
Ogretmen kendisine haksizlik yapan veliyi kime sikayet edecek?
Saglik kurumunda calisan doktorundan hemsiresine laborantina kendine bagiran cagiran hasta yakinini kime sikayet edecek?
Edemeyecek anlayisli olmasi guler yuzly olmasi beklenecek.
Sikayet etme hakki elbet olmali ama ay sesini yukseltti abka dedi amca dedi ustumu basimi begenmedi cart curt sebeplerle insanlari sikayet etme hakki yok.
Bu ayrimi yapabilmek gerek.
Maalesef yaptığınız son derece yanlış... Kendinizde dediğiniz gibi hata yapmışsınız. Kimse kusura bakmasın ama bu olayın desteklenilecek hiçbir tarafı yok. O insan sizin yüzünüzden işinden bile olmuş olabilir. İşinden olmasa bile, büyük ihtimalle savunma yada uyarı almıştır ve müdürü baskı yapmistir. Size dedigi durumda herhangi bir azarlama olayı da yok ki, olsa bile bu şikayet etmenizi gerektirmez. İcinizdeki bu öfke ne böyle, anlamadim. Azarladigini yanlış yaptığını kabul etsek bile, yanlışa yanlışla karşılık verilmez ve bu yaptığınızı haklı çıkarmaz. Sonuçta herhangi bir mağduriyetiniz de yok. Mağazacılık sektöründe durumlar öyle dışarıdan gördüğünüz gibi değil, keşke bir süre öyle bir ortamda sadece bir hafta bile çalışmış olsanız ne demek istediğimi anlardinız ve şikayet etmeyi bırak çalışanlara sabır bile dilerseniz.