Sıkıldım kıyafet kavgasından

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yazın şortunu,askılı elbisesini,askılı bluzlarını giyen,ayağında parmak arası terlikle gezen 1 torun sahibi 60 yaşında kadınım.
Kocam asla bişey demez diyemez,nerde nasıl giyineceğini bilen bir kadınım,kocamında bana kaç yaşına geldin artık giyme şortunu deme lüksüde yoktur.

aplaaaam
gel kanka olak:eğlence:

Ay inanılır gibi değil :) erkekler eslerini kıskandi diye neredeyse adamları kesecek tipler var burda şaka gibi. Arkadaşlar siz iyi misiniz? Dini inanç meselesine girmeyeceğim çünkü bu düşüncedeki kişilerin inancının ne olduğu çok belli çünkü İslam'da eşini kiskanmayan erkeklere deyyus ismi verilir. Ama buna deginmeyecegim tabi çünkü inancı olan zaten bunu bilir. Dünyada kültürel olarak bu kadar asimile olan bir toplum daha yoktur yahu. Erkek elbetteki eşini kıskanır hayvanlar dahi kiskanirken insanlar neden kıskanmasın. Siz kendinize kızın sizin fitratiniz bozulmuş. Kıskananlar çamur atmayı bırakın en azından Allah'ın kendilerini yarattığı fıtrat uzereler hala. Soyunan kadınlara ben sapik diyorum kesinlikle. Yahu cinsel organını niye ortaya çıkarıp gezer bir kadın. Goguslerini neden ucuna kadar açıp gezer? Amaç nedir? Senin göğüsüne bakacak erkegin ne niyetle baktığını bilen koca buna müsade ediyorsa kimse kusura bakmasın bu mezhebsizliktir. Eğer ben ozgurum baksinlar diyorsan toplumun ahlakını bozdugun için durdurulmalisin. Bu özgürlük değil sapıklık. Nereden geldiginizi unutmayın. Bir anda Avrupa'ya özenenler tarihi kültürü geçmişi biranda silemezler. Siliyorsanizda herkese bunu dayanamazsıniz. Bu normal değil ve normal olmayacak

inşallah hep bahsedilen HOŞGÖRÜyü görüyordur bazı kadınlar
malum önce onlar yanacak bu ateşte

Ay inanılır gibi değil :) erkekler eslerini kıskandi diye neredeyse adamları kesecek tipler var burda şaka gibi. Arkadaşlar siz iyi misiniz? Dini inanç meselesine girmeyeceğim çünkü bu düşüncedeki kişilerin inancının ne olduğu çok belli çünkü İslam'da eşini kiskanmayan erkeklere deyyus ismi verilir. Ama buna deginmeyecegim tabi çünkü inancı olan zaten bunu bilir. Dünyada kültürel olarak bu kadar asimile olan bir toplum daha yoktur yahu. Erkek elbetteki eşini kıskanır hayvanlar dahi kiskanirken insanlar neden kıskanmasın. Siz kendinize kızın sizin fitratiniz bozulmuş. Esini kardeşini kızını kiskananlara çamur atmayı bırakın en azından Allah'ın kendilerini yarattığı fıtrat uzereler hala. Soyunan kadınlara ben sapik diyorum kesinlikle. Yahu cinsel organını niye ortaya çıkarıp gezer bir kadın. Goguslerini neden ucuna kadar açıp gezer? Amaç nedir? Senin göğüsüne bakacak erkegin ne niyetle baktığını bilen koca buna müsade ediyorsa kimse kusura bakmasın bu mezhebsizliktir. Eğer ben ozgurum baksinlar diyorsan toplumun ahlakını bozdugun için durdurulmalisin. Bu özgürlük değil sapıklık. Nereden geldiginizi unutmayın. Bir anda Avrupa'ya özenenler tarihi kültürü geçmişi biranda silemezler. Siliyorsanizda herkese bunu dayanamazsıniz. Bu normal değil ve normal olmayacak
İslamdan öncesi Türk geleneklerine bir bakın isterseniz. Nereden geldiğimizi de gayet iyi biliyoruz merak etmeyin. Anne tarafım kırım göçmeni, anneannemler anlatırdı kadın erkek her saman birlikte yaşarmış ve kaç göç yokmuş. Kıyafet olarak da anneannem kuşağı gayet normal entari üstüne saçı görülecek şekilde iğne oyalı yaşmak takardı. Yazları kısa kollu gezerdi. Dedemin tüm kızları üniversite eğitimini 70li yıllarda görmüş hepsi açık kadınlardı. Mini etekli fotoğrafları da hala durur. Keza dayımın eşi de açıktı. Tatile de gitmişler ailecek Erdek’te fotoğraflarda o yıllarda mayolu pozları vardır ne dayım ne dedem için de sorun olmamış demek ki. Yine aynı şekilde Muğlalı olan baba tarafımda yazlık yerde yaşadıkları için her zaman gayet açık giyinen kadınlardı. Ama siz bence ağzınızı toplayın önce ne dayım ne babam ne dedem ne kocam deyyus değiller. Bana da eşini sizin de bahsettiğiniz gibi “hayvanlar” gibi kıskananlar öküz, medeniyetsiz ayı gibi geliyor mesela. Bir hayvan gibi davranış gösteren insanı da seven kadın da beni özgüvensiz, ezik bir kadındır.

Yoo buraya açık olan da çok kişi yazdı. Bakınız ben. Bikini de giydim, şort da etek de. Göğüs dekoltesine bayılırım. Doğumdan sonra mayoya dönmek zorunda kaldım diye diyete giriyorum bu yaz bikini giyeceğim diye, eşim de gazlıyor beni yap istediğin markayı ben alacağım diye.
Ben kıskanç, maço adamları ezik ve kıro bulurum. Asla böyle biriyle ilişkiye devam etmedim. Dolayısıyla bir kütüğü yontmakla uğraşmadım. Direkt düzgün biriyle evlendim diyorum. Hala daha nasıl düzeltirim diyorsun.
Düzeltemezsin.
Dü zel mez!!!
Asıl sıkıntılı olan senin eşin ya. Bence bunun bı üst seviyesi "karicim soyun! ben senin arkandayım. Bakan olursa aldırış etme bende onların karilarina bakarım odesiriz." falan olur heralde 😂

Asıl sıkıntılı olan senin eşin ya. Bence bunun bı üst seviyesi "karicim soyun! ben senin arkandayım. Bakan olursa aldırış etme bende onların karilarina bakarım odesiriz." falan olur heralde 😂
Yok valla kimseye bakmadığı için hiç öyle kompleksleri yok. O kafa genelde elin kadınına bakan hanzoların kendisi gibi bilmesinden oluyor. Medeni erkekler kendileri bakmadığı için karısına da karışmıyor Tatile düzenli giden insanlar mayo ve bikiniyi gayet sıradan görür ilk kez görmüş gibi bakmazlar. Ben Muğlalıyım. Yazlarım orada geçti. Bizim aile erkeklerimiz asla dönüp de kimseye bakmazlar. Bu kafa yapısını anlayamamanız çok normal.
Zira biz her zaman kadın erkek birlikte yaşıyoruz, ilk kez görmüş gibi bakmıyoruz.
Siz mayolu erkek görünce bakıyor musunuz peki? Neden eşiniz mayolu kadın görünce baksın? Yada size bakılacağınızı sansın?

Selam kızlar

Daha önce sevgilimin kıyafetime karıştığını söylemiştim. Açık giyinenler nasıl giyiniyor acaba. Onların sevgilisi eşi kıskanmıyor mu veya nasıl müsaade ediyor kendini mezhebi geniş hissetmiyor mu? Ben anlamış değilim yorulmaya başladım artık. Sizinkilerde başlarda karışıyordu da siz mi ikna edip aştınız. Yoksa en başından beri hiç karışmayan adamlara mı denk geldiniz. Dar paça bile problem olmaya başladı. Yaza en yakın arkadaşımın düğünü var. Tek omuz askılı elbise beğendim asla olmaz demelere başladı. Bana olurunu gösterdiği elbiseler kısa kollu diz kapatan bisiklet yaka elbiseler. Müsamere törenine gidiyorum sanki. Yazlık kır düğünü kafayı yiyeceğim. Tecrübeleriniz ile aydınlatın lütfen.
Ayrıl kanka

İslamdan öncesi Türk geleneklerine bir bakın isterseniz. Nereden geldiğimizi de gayet iyi biliyoruz merak etmeyin. Anne tarafım kırım göçmeni, anneannemler anlatırdı kadın erkek her saman birlikte yaşarmış ve kaç göç yokmuş. Kıyafet olarak da anneannem kuşağı gayet normal entari üstüne saçı görülecek şekilde iğne oyalı yaşmak takardı. Yazları kısa kollu gezerdi. Dedemin tüm kızları üniversite eğitimini 70li yıllarda görmüş hepsi açık kadınlardı. Mini etekli fotoğrafları da hala durur. Keza dayımın eşi de açıktı. Tatile de gitmişler ailecek Erdek’te fotoğraflarda o yıllarda mayolu pozları vardır ne dayım ne dedem için de sorun olmamış demek ki. Ama siz bence ağzınızı toplayın önce ne dayım ne babam ne dedem ne kocam deyyus değiller. Bana da eşini sizin de bahsettiğiniz gibi “hayvanlar” gibi kıskananlar öküz, medeniyetsiz ayı gibi geliyor mesela. Bir hayvan gibi davranış gösteren insanı da seven kadın da beni özgüvensiz, ezik bir kadındır.
Sizdeki asimile olma dededen geliyo demekki ilk o bozulmuş :) tarihini bilmeyen işte böyle mayolu nenesiyle falan övünür. İslam öncesi Türk geleneklerinden niye sadece soyunmaya bakıyorsun diğerlerine de bı bak bakalım hangi birini kabul edebilirsin. Ayrıca deyyus diye ben demiyorum peygamber diyor. Bana değil Allah'a meydan okuyacaksın o zaman.

Sizdeki asimile olma dedemden geliyo demekki ilk o bozulmuş :) tarihini bilmeyen işte böyle mayolu nenesiyle falan övünür. İslam öncesi Türk geleneklerinden niye sadece soyunmaya bakıyorsun diğerlerine de bı bak bakalım hangi birini kabul edebilirsin. Ayrıca deyyus diye ben demiyorum peygamber diyor. Bana değil Allah'a meydan okuyacaksın o zaman.
Sizin gibileri görünce şükür ediyorum böyle bir ailede doğduğum için. Evet eğitime önem verem, kızlarına önem veren, saygı duyan bu bilinçle yetiştiren bir dedem varmış. Cahil, yobaz bir ailede doğmamak oğlumun da şansıymış şok şükür. Aile büyük şans gerçekten

ablacım sen ve varsa kocan falan toplum içine çıkmayın ya, bu nasıl sapıkça bir bakış açısıdır, iğrenç

Sizdeki asimile olma dededen geliyo demekki ilk o bozulmuş :) tarihini bilmeyen işte böyle mayolu nenesiyle falan övünür. İslam öncesi Türk geleneklerinden niye sadece soyunmaya bakıyorsun diğerlerine de bı bak bakalım hangi birini kabul edebilirsin. Ayrıca deyyus diye ben demiyorum peygamber diyor. Bana değil Allah'a meydan okuyacaksın o zaman.
Siz milletin kocasını bırakın da sorun konu sahibine, madem senin sevgilin bu kadar erkekti ne diye 3 yıldır oyalıyor diye? Adam olan çeker alır, 3 yıl bekletmez. Bu kadar kıskanıyorsa bunu yapması lazım değil miydi şimdiye kadar? Adamın yaptığı inançlarınıza uymuyor yalnız farkında mısınız? Neyini savunuyorsunuz?

Allah’ın işleri Allah’a mı bıraksanız haddinize değil bu kadar karışmanız yargılayıcı konuşmanız.. yanacak olan yanar belki seninde hataların var yanacaksın bilemiyoruz!! güzel şekilde 1 kere söyleyin 2ciye kere söylemenizin mantığı yok. Herkesin düşüncesi kendine göre haklı.

ablacım sen ve varsa kocan falan toplum içine çıkmayın ya, bu nasıl sapıkça bir bakış açısıdır, iğrenç
Kocalarımızın oturduğu yerde bi deyyus olmadığı kaldıydı. Adama göstersem kapat şunu nelerle uğraşıyon der. Tabi ortada hiçbir neden yokken 3 yıl bekletip oturduğu yerde her b.ka burnunu sokması lazımdı o zaman deyyus olmazdı.

Kocalarımızın oturduğu yerde bi deyyus olmadığı kaldıydı. Adama göstersem kapat şunu nelerle uğraşıyon der. Tabi ortada hiçbir neden yokken 3 yıl bekletip oturduğu yerde her b.ka burnunu sokması lazımdı o zaman deyyus olmazdı.
kadını kendine ait bir mal sanıp hüküm veren bir ayı olacağına deyyus denmesini de tercih ederim

Yok ablacım sıkıntılı olan bizim kocalarımız değil. Genelleme yapmak istemiyorum ama böyle karılarını kıskançlık bahanesiyle evden dışarı çıkarmayan adamların, dışarıda ne haltlar yediğini görüyoruz. Evdeki kadınlar da “ kocam beni çok seviyor, kıskanıyor hihihih”diye evde saf saf oturmaya devam ediyor. Aslında kocası olacak adamın , her erkeği kendisi gibi sanıp, bütün kadınlara çirkin gözle bakacağından korktuğu için ona bu muameleyi ettiğini bilse ya da anlayacak kapasitesi olsa dünya daha yaşanılır bir yer olurdu.

Son düzenleme:

burada sadece erkeklere laf atmıyor, diyor ki bunu yapmayan erkek de böyle böyle der gibi sapıkça şeyler söylüyor, bunu söyleyen kişinin ben eğitilebileceğini düşünmüyorum ama yazık yetiştirdiği çocuklara ya da etrafındaki insanlara, okurken tiksinti geldi

kadını kendine ait bir mal sanıp hüküm veren bir ayı olacağına deyyus denmesini de tercih ederim
Bu adamın kıskanç falan olduğunu sanıyorlar, bu kadar kıskanç adam 3 yıl beklemez. Bu kıskanç değil ki, çakal. Kadın zaten her gün tonla erkeğin içine girip çalışıyor, onun gözünden uzakta yaşıyor, ne yapıyor kimleri görüyor kimlerle görüşüyor ne bilecek? Kıskançlık değil bu kontrolcülük. Şimdi uzaktan uzağa sadece kıyafetle yapabiliyor, eskaza evlense önce arkadaşlarından sonra da ailesinden koparacak, yalnızlaştıracak ki kolay yönetebilsin.

Siz milletin kocasını bırakın da sorun konu sahibine, madem senin sevgilin bu kadar erkekti ne diye 3 yıldır oyalıyor diye? Adam olan çeker alır, 3 yıl bekletmez. Bu kadar kıskanıyorsa bunu yapması lazım değil miydi şimdiye kadar? Adamın yaptığı inançlarınıza uymuyor yalnız farkında mısınız? Neyini savunuyorsunuz?
Evet ne konu sahibesi ne sevgilisi nede buradaki görüşler inancıma uymuyor. Zaten bana göre sevgilisi düzgün biri olsa kendi görüşünde, yaşam tarzında olan birini kendi için düşünürdü. Madem kendisine göre değilse neden bu şekilde biriyle ilişki yasiyor oda ayrı muamma. Benim savundugum şey insanlarin eşlerini kıskanmasinin bu kadar anormal karşılanip sanki çok çok çok tuhaf biseymis gibi algı oluşturulmaya çalışılması. Hem dini hemde kültürel bakımdan normali bu zaten yahu neye cemkirildi bu kadar. Avrupa'da Amerika'da yaşamıyorsunuz. Anneniz babanız neneniz atalarınız belli. Batıdan aldığınız yeni yetme görüşlerinizi zorla dayatamazsıniz kimseye. nasıl saygı bekliyorsanız başkasınin düşüncesine de saygı duyacaksınız.

burada sadece erkeklere laf atmıyor, diyor ki bunu yapmayan erkek de böyle böyle der gibi sapıkça şeyler söylüyor, bunu söyleyen kişinin ben eğitilebileceğini düşünmüyorum ama yazık yetiştirdiği çocuklara ya da etrafındaki insanlara, okurken tiksinti geldi
Aslında kastı karısını paylaşır demek orada da, tam diyememiş ben de senin karına bakarım der demiş. Asıl kastettiği paylaşır da seni. Bu sözü aslında hem kul hakkı hem iftiraya giriyor. Çok bildiği dinde asıl kul hakkına girmek günah.

Evet ne konu sahibesi ne sevgilisi nede buradaki görüşler inancıma uymuyor. Zaten bana göre sevgilisi düzgün biri olsa kendi görüşünde, yaşam tarzında olan birini kendi için düşünürdü. Madem kendisine göre değilse neden bu şekilde biriyle ilişki yasiyor oda ayrı muamma. Benim savundugum şey insanlarin eşlerini kıskanmasinin bu kadar anormal karşılanip sanki çok çok çok tuhaf biseymis gibi algı oluşturulmaya çalışılması. Hem dini hemde kültürel bakımdan normali bu zaten yahu neye cemkirildi bu kadar. Avrupa'da Amerika'da yaşamıyorsunuz. Anneniz babanız neneniz atalarınız belli. Batıdan aldığınız yeni yetme görüşlerinizi zorla dayatamazsıniz kimseye. nasıl saygı bekliyorsanız başkasınin düşüncesine de saygı duyacaksınız.
Asıl siz iğne ucu kadar tarihinizi bilseydiniz, Türk kültürünün ne arap ne de batı etkisinde kalmadığını görürdünüz. Siz de arap kültürünü bizim kültürümüz gibi dayatamazsınız kimseye. Bir de millete deyyus diyen birinin saygıdan bahsetmesi de çok konik. Çevremde onca muhafazakar insan var kimsenin ağzından bu kadar üslupsuz bir söz duymadım. Siz önce kendinizi sorgulayın bence bir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X