Sıkıldım kıyafet kavgasından

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ne konu sahibesi ne sevgilisi nede buradaki görüşler inancıma uymuyor. Zaten bana göre sevgilisi düzgün biri olsa kendi görüşünde, yaşam tarzında olan birini kendi için düşünürdü. Madem kendisine göre değilse neden bu şekilde biriyle ilişki yasiyor oda ayrı muamma. Benim savundugum şey insanlarin eşlerini kıskanmasinin bu kadar anormal karşılanip sanki çok çok çok tuhaf biseymis gibi algı oluşturulmaya çalışılması. Hem dini hemde kültürel bakımdan normali bu zaten yahu neye cemkirildi bu kadar. Avrupa'da Amerika'da yaşamıyorsunuz. Anneniz babanız neneniz atalarınız belli. Batıdan aldığınız yeni yetme görüşlerinizi zorla dayatamazsıniz kimseye. nasıl saygı bekliyorsanız başkasınin düşüncesine de saygı duyacaksınız.
Asıl asimile sizsiniz. Bu topraklarda bizi silemezsiniz ama. Biz Arap değiliz Arap asimilesi de olmayacağız.

Evet ne konu sahibesi ne sevgilisi nede buradaki görüşler inancıma uymuyor. Zaten bana göre sevgilisi düzgün biri olsa kendi görüşünde, yaşam tarzında olan birini kendi için düşünürdü. Madem kendisine göre değilse neden bu şekilde biriyle ilişki yasiyor oda ayrı muamma. Benim savundugum şey insanlarin eşlerini kıskanmasinin bu kadar anormal karşılanip sanki çok çok çok tuhaf biseymis gibi algı oluşturulmaya çalışılması. Hem dini hemde kültürel bakımdan normali bu zaten yahu neye cemkirildi bu kadar. Avrupa'da Amerika'da yaşamıyorsunuz. Anneniz babanız neneniz atalarınız belli. Batıdan aldığınız yeni yetme görüşlerinizi zorla dayatamazsıniz kimseye. nasıl saygı bekliyorsanız başkasınin düşüncesine de saygı duyacaksınız.
Normal gördükleriniz size göre normal. Değil dünyada, bu ülkede bile insanlar sizin inançlarınız, değer yargılarınız, ahlak anlayışınız üzere yaşamak zorunda değil. Buna bi alışın. Geçmiş, kökler bu kadar önemli ama atalarınızın İslamiyet öncesi inancına dönmüyorsunuz, yani bu fikir de biraz sıkıntıda. Siz insanlara deyyus deyip, yaşam tarzlarına kötü laf edip sonra saygı bekleyemezsiniz. Heralde çıkıp size de sen hayırdır diyen olacaktı yani bu da doğal.

Yok ablacım sıkıntılı olan bizim kocalarımız değil. Genelleme yapmak istemiyorum ama böyle karılarını kıskançlık bahanesiyle evden dışarı çıkarmayan adamların, dışarıda ne haltlar yediğini görüyoruz. Evdeki kadınlar da “ kocam beni çok seviyor, kıskanıyor hihihih”diye evde saf saf oturmaya devam ediyor. Aslında kocası olacak deyyusun, her erkeği kendisi gibi sanıp, bütün kadınlara çirkin gözle bakacağından korktuğu için ona bu muameleyi ettiğini bilse ya da anlayacak kapasitesi olsa dünya daha yaşanılır bir yer olurdu.
Bunu sen mi keşfettin? Yani bir erkek ne kadar karısını soyarsa o kadar ahlaklıdir değil mi? "Soyun aşkım ahlakımızı iffetimizi yayalım dört bir tarafa" 😂 tamam en çok sizin kocanız kadınlara bakmıyor. Çok ahlaklı çok hayalıdır kocalariniz aşırı eminim. Hatta O kadar eminim ki size de hiç bir erkek bakmiyordur "bu abla çıplak olduğuna göre çok ahlaklıdir bakmayalim" falan diyolardir kesinlikle. Hayal dünyasından çıkın artık yahu. Sizin dininiz nedir bilmem ama Benim dinim erkeğe kadına da iffeti ve tesettürü emretti. Çıplaklığı da yerdi ve ahzab 33de "cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın." diye ayet indirdi Allah. İslam bunu cahiliye ahlaki ve iffetsizlik olarak nitelendirdi. Ben böyle inanıyorum. Herkes ölecek ve bakalım kim haklı o görülecek :)

Bunu sen mi keşfettin? Yani bir erkek ne kadar karısını soyarsa o kadar ahlaklıdir değil mi? "Soyun aşkım ahlakımızı iffetimizi yayalım dört bir tarafa" 😂 tamam en çok sizin kocanız kadınlara bakmıyor. Çok ahlaklı çok hayalidir kocalariniz aşırı eminim. Hatta O kadar eminim ki size de hiç bir erkek bakmiyordur "bu abla çıplak olduğuna göre çok ahlaklıdir bakmayalim" falan diyolardir kesinlikle. Hayal dünyasından çıkın artık yahu. Sizin dininiz nedir bilmem ama Benim dinim erkeğe kadına da iffeti ve tesettürü emretti. Çıplaklığı da yerdi ve "cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın." diye ayet indirdi Allah. İslam bunu cahiliye ahlaki ve iffetsizlik olarak nitelendirdi. Ben böyle inanıyorum. Herkes ölecek ve bakalım kim haklı o görülecek :)
Sen çok terbiyesiz bir insansın. Asıl Allah senin gibilerden korusun tüm insanlığı. Midemi bulandırdın.

Ay inanılır gibi değil :) erkekler eslerini kıskandi diye neredeyse adamları kesecek tipler var burda şaka gibi. Arkadaşlar siz iyi misiniz? Dini inanç meselesine girmeyeceğim çünkü bu düşüncedeki kişilerin inancının ne olduğu çok belli çünkü İslam'da eşini kiskanmayan erkeklere deyyus ismi verilir. Ama buna deginmeyecegim tabi çünkü inancı olan zaten bunu bilir. Dünyada kültürel olarak bu kadar asimile olan bir toplum daha yoktur yahu. Erkek elbetteki eşini kıskanır hayvanlar dahi kiskanirken insanlar neden kıskanmasın. Siz kendinize kızın sizin fitratiniz bozulmuş. Esini kardeşini kızını kiskananlara çamur atmayı bırakın en azından Allah'ın kendilerini yarattığı fıtrat uzereler hala. Soyunan kadınlara ben sapik diyorum kesinlikle. Yahu cinsel organını niye ortaya çıkarıp gezer bir kadın. Goguslerini neden ucuna kadar açıp gezer? Amaç nedir? Senin göğüsüne bakacak erkegin ne niyetle baktığını bilen koca buna müsade ediyorsa kimse kusura bakmasın bu mezhebsizliktir. Eğer ben ozgurum baksinlar diyorsan toplumun ahlakını bozdugun için durdurulmalisin. Bu özgürlük değil sapıklık. Nereden geldiginizi unutmayın. Bir anda Avrupa'ya özenenler tarihi kültürü geçmişi biranda silemezler. Siliyorsanizda herkese bunu dayanamazsıniz. Bu normal değil ve normal olmayacak

Erkek kadını kıskanıyorsa askılı giymesini istemiyorsa o zaman gidecek kendiyle aynı düşüncede olan biriyle olacak.
Ama yok sizin tabirinizle kadın teşhircilik(!) yaparken aşık olup sonrada yok şunu giymeyeceksin demek ne o zaman. Gitsin kendi dini görünüşe dünyasına göre birine aşık olsun :)

Bu arada bir müslümana kafirsin demek büyük günah hani çok dindarsınız ya kesin biliyorsunuz. Burada müslüman olup yorum yazanlara insanlara inancınız belli değil diyerek günaha girdiniz.

Bu arada genelde kendi isteği ile Allah rızası için kapanan insanlarda diğerlerinin kapalı olup olmaması asla sorun olmuyor çünkü kendileri öyle istedikleri için iç huzurları öyle rahat olduğu için kapandıklarının farkındalar. Ama sizin gibi zorla kapanan ya da kocası tarafından mutlu olmayan kadınlar diğerlerini kıskanıp sapık bilmem ne diye iftira atıyorlar:)

Bunu sen mi keşfettin? Yani bir erkek ne kadar karısını soyarsa o kadar ahlaklıdir değil mi? "Soyun aşkım ahlakımızı iffetimizi yayalım dört bir tarafa" 😂 tamam en çok sizin kocanız kadınlara bakmıyor. Çok ahlaklı çok hayalıdır kocalariniz aşırı eminim. Hatta O kadar eminim ki size de hiç bir erkek bakmiyordur "bu abla çıplak olduğuna göre çok ahlaklıdir bakmayalim" falan diyolardir kesinlikle. Hayal dünyasından çıkın artık yahu. Sizin dininiz nedir bilmem ama Benim dinim erkeğe kadına da iffeti ve tesettürü emretti. Çıplaklığı da yerdi ve ahzab 33de "cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın." diye ayet indirdi Allah. İslam bunu cahiliye ahlaki ve iffetsizlik olarak nitelendirdi. Ben böyle inanıyorum. Herkes ölecek ve bakalım
Emin ol terbiye ahlak gibi terimler en fazla senin gibilerde iğreti duruyor.
Hayırdır peygamber misin? Nerden biliyorsun? Bu gibi sözlerin İslamiyete ne kadar aykırı olduğunu bilmeden, din tüccarlığı yapmaya kalkıyorsun terbiyesiz. Sizin gibiler yüzünden insanlar İslamiyeti de yanlış anlayıp kötülüyor. Şimdi git inandığın kitabı oku bakalım ne diyor.

Bunu sen mi keşfettin? Yani bir erkek ne kadar karısını soyarsa o kadar ahlaklıdir değil mi? "Soyun aşkım ahlakımızı iffetimizi yayalım dört bir tarafa" 😂 tamam en çok sizin kocanız kadınlara bakmıyor. Çok ahlaklı çok hayalıdır kocalariniz aşırı eminim. Hatta O kadar eminim ki size de hiç bir erkek bakmiyordur "bu abla çıplak olduğuna göre çok ahlaklıdir bakmayalim" falan diyolardir kesinlikle. Hayal dünyasından çıkın artık yahu. Sizin dininiz nedir bilmem ama Benim dinim erkeğe kadına da iffeti ve tesettürü emretti. Çıplaklığı da yerdi ve ahzab 33de "cahiliye kadınları gibi açılıp saçılmayın." diye ayet indirdi Allah. İslam bunu cahiliye ahlaki ve iffetsizlik olarak nitelendirdi. Ben böyle inanıyorum. Herkes ölecek ve bakalım kim haklı o görülecek :)
Bu kuralların yaşadığı toplumlara git yaşa o zaman. Afganistan’a, İran’a, Arabistan’a. Ama olmaz değil mi, orada medeni kanun yok. Kadın olarak yaşamak zor.
Burada küfrettiğin medeniyet, laiklik, medeni kanun olmasa görürdüm seni ve “dinini”
Kimsenin dini inancı sizi ilgilendirmez. Ailesi de ilgilendirmez.
Milletin eşine babasına küfreden insan terbiyesizdir. Ve hayatımda gördüğüm en çirkin insansınız. Bu kalple sizin işiniz de zor

Ay inanılır gibi değil :) erkekler eslerini kıskandi diye neredeyse adamları kesecek tipler var burda şaka gibi. Arkadaşlar siz iyi misiniz? Dini inanç meselesine girmeyeceğim çünkü bu düşüncedeki kişilerin inancının ne olduğu çok belli çünkü İslam'da eşini kiskanmayan erkeklere deyyus ismi verilir. Ama buna deginmeyecegim tabi çünkü inancı olan zaten bunu bilir. Dünyada kültürel olarak bu kadar asimile olan bir toplum daha yoktur yahu. Erkek elbetteki eşini kıskanır hayvanlar dahi kiskanirken insanlar neden kıskanmasın. Siz kendinize kızın sizin fitratiniz bozulmuş. Esini kardeşini kızını kiskananlara çamur atmayı bırakın en azından Allah'ın kendilerini yarattığı fıtrat uzereler hala. Soyunan kadınlara ben sapik diyorum kesinlikle. Yahu cinsel organını niye ortaya çıkarıp gezer bir kadın. Goguslerini neden ucuna kadar açıp gezer? Amaç nedir? Senin göğüsüne bakacak erkegin ne niyetle baktığını bilen koca buna müsade ediyorsa kimse kusura bakmasın bu mezhebsizliktir. Eğer ben ozgurum baksinlar diyorsan toplumun ahlakını bozdugun için durdurulmalisin. Bu özgürlük değil sapıklık. Nereden geldiginizi unutmayın. Bir anda Avrupa'ya özenenler tarihi kültürü geçmişi biranda silemezler. Siliyorsanizda herkese bunu dayanamazsıniz. Bu normal değil ve normal olmayacak
İnancı olmayanı ne yapacağız peki,sayın çok bilmiş hanım size ne bunlardan .
Eşim kıskanmıyorsa giyimime karışmıyorsa sanane bundan,illa karışsın kıskansın demi bumu istediğin .
Toplum ahlakını açık gezen kadınlar mı bozuyor,yoksa kapalı olup her haltı yiyenmi bozuyor şimdi
Görüyoruz çevrede bunlarıda.
Çok ukalalık yapma adamın sinirlerinide germe burada,otur kendi hayatına bak yaşa.

Emin ol terbiye ahlak gibi terimler en fazla senin gibilerde iğreti duruyor.
Madem o kadar İslami kurallara göre yaşayabiliyorsan o telefonu elinden bırak. Az önce reklam olarak senin tabirinle “çıplak” kadın çıkıyordu burada. Batının yaptığı telefonu niye kullanıyorsun?

Erkek kadını kıskanıyorsa askılı giymesini istemiyorsa o zaman gidecek kendiyle aynı düşüncede olan biriyle olacak.
Ama yok sizin tabirinizle kadın teşhircilik(!) yaparken aşık olup sonrada yok şunu giymeyeceksin demek ne o zaman. Gitsin kendi dini görünüşe dünya göre birine aşık olsun :)

Bu arada bir müslümana kafirsin demek büyük günah hani çok dindarsınız ya kesin biliyorsunuz. Burada müslüman olup yorum yazanlara insanlara inancınız belli değil diyerek günaha girdiniz. Çünkü genelde kendi isteği ile Allah rızası için kapanan insanlarda diğerlerinin kapalı olup olmaması asla sorun olmuyor çünkü kendileri öyle istedikleri için iç huzurları öyle olduğu için kapandıklarının farkındalar. Ama sizin gibi zorla kapanan ya da kocası tarafından mutlu olmayan kadınlar diğerlerini kıskanıp sapık bilmem ne diye iftira atıyorlar:)
Zorla kapatılan derken? Ben kapanabilmek için cevremle mücadele ettim. Sizin övünerek bahsettiğiniz ciplakliktan Gerçek hür halime dönebilmek için hayatımdaki bircok seyi elimin tersiyle ittim. Gerçek tesettür için ailemle dahi mucadele ettim ve karşılığında da mükemmel bir hayat nasip etti Allah bana. Eşim evladım yaşamım çok şükür herşey hayalimdeki ve dualarimdaki gibi. Bir insan ayetle sabit olan konuda Allah'ın dediğinin aksini söylüyorsa ben o kişinin müslüman olduguna inanmıyorum. Allah diyor ki "Çünkü onlar, Allah’ın indirdiği bu kitabın hükümlerini beğenmeyip, hiçbir ahlâkî kural tanımayan arzu ve heveslerini ilâh edindiler; böylece Allah, onların bütün yaptıklarını geçersiz kıldı." Muhammed 9

Allah kul hakkına da girmeyin diyor.
Ve ayrıca kimin cennete girip giremeyeceğini de ben bilirim diyor.
Kimin günahkar kimin cennetlik olduğuna siz mi karar veriyorsunuz:) Buna şirk deniyor da hani:)

Zorla kapatılan derken? Ben kapanabilmek için cevremle mücadele ettim. Sizin övünerek bahsettiğiniz ciplakliktan Gerçek hür halime dönebilmek için hayatımdaki bircok seyi elimin tersiyle ittim. Gerçek tesettür için ailemle dahi mucadele ettim ve karşılığında da mükemmel bir hayat nasip etti Allah bana. Eşim evladım yaşamım çok şükür herşey hayalimdeki ve dualarimdaki gibi. Bir insan ayetle sabit olan konuda Allah'ın dediğinin aksini söylüyorsa ben o kişinin müslüman olduguna inanmıyorum. Allah diyor ki "Çünkü onlar, Allah’ın indirdiği bu kitabın hükümlerini beğenmeyip, hiçbir ahlâkî kural tanımayan arzu ve heveslerini ilâh edindiler; böylece Allah, onların bütün yaptıklarını geçersiz kıldı." Muhammed 9

İsteyen istediğini giyer günah sevap Allahla kul arasındadir herkesin aklı var bizim günahlar size yazılmıyor sizi neden ilgilendiriyor??

İnsanın midesini bulandıran şahsiyet,neye inanırsan inan kimswnin umurunda bile olmayacaksın burada .

Allah kul hakkına da girmeyin diyor.
Ve ayrıca kimin cennete girip giremeyeceğini de ben bilirim diyor.
Kimin günahkar kimin cennetlik olduğuna siz mi karar veriyorsunuz:) Buna şirk deniyor da hani:)
Bunu ben belirlemiyorum ama inkar edenin İslam'ın hukumlerinden hoşlanmayanlarin yeri Kuran'da Allah tarafından haber verilmiş zaten.

E ne güzel. Siz bunu istediniz yaşıyorsunuz.
Bize göre de bu hayat esaret. Yaşamak değil.
Bana göre korkunç bir hayat.
Neden ben bunu söyleyince eşim deyyus ben dinsizim. Size ne bizim istediğimiz hayat tarzından.
Dayatamazsınız.
Biz özgür yaşamak istiyoruz. Tesettür istemiyoruz. Kıskanç koca istemiyoruz açılıp saçılmak istiyoruz. Bundan size ne? İsteklerimize asimile olmuş diyemezsiniz.
Sizin hayatınız size bizim hayatımız bize.
Kendi işinize bakın siz.

İnancım yok hadi gel sorgula beni bakalım yüreğin aklın yetecek mi buna.
Haddini bil densiz konuşma burada,kimin inançlı olup olmadığı seni zerre ilgilendirmez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X