- 12 Temmuz 2006
- 58.913
- 225.089
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi dislektik_anne
-
Gamsız olamayacağız hiç, gamsızlığı unut bence :)) ama şu var çocuk sizi doğru anlamışsa bunu hal ve hareketleriyle belli ediyor, seçtiği arkadaşlarından dışarıdaki davranışlarına kadar herşey öğrendikleri doğrultusunda oluyor, sen mesela ne beklersin çocuklarından, hiçbir şart ve koşulda yalan söylememesini, dürüst olmasını, senden birşey saklamamasını, dışarıdaki tehlikelere karşı uyanık olmasını vs vs verdiğini alırsın çocuktan, çocuklar yalnızca ergenlik döneminde biraz bocalıyor ama sonra toparlıyorlar, tabii çocuk yetiştirme sorumluluğu sadece anne üzerinde olmamalı, babalarda çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmeli ve çocuk babasıyla herşeyi konuşabileceğini bilmeli, kız ya da erkek çocuk hiçbir farkı yok, anne baba birlikte hareket etmeli, net kurallar koyup bu kurallara anne baba da uymalı, çocuklara verdiklerimiz kadar bizim yaptıklarımız da etkili, bu zamanda çocuk yetiştirmek zor, çocukları henüz küçük olanlar veya ergenlik çağında olanlara kolaylık diliyorum, umarım herkesin evladı en iyi şekilde yetişir, ebeveynlik bir gözü hep açık uyumak gibi birşey devamlı algılarınızın açık olması lazım:))Ah mune ah
Aktardığımızdan emin olsak rahatlayacağız da
Anne yüreği kavak yaprağı gibi hep titrermiş ya,vallahi doğru
Annelik ölene kadar,ama en azından sonlara doğru inşallah biraz gamsız günlerimiz olur:)
Aynen öyle,biz bocalama devresindeyiz,"anne tamam ya"diye çemkirme,sonra "öf annecim ya,bişey deme kafam allak bullak"demeler:)Gamsız olamayacağız hiç, gamsızlığı unut bence :)) ama şu var çocuk sizi doğru anlamışsa bunu hal ve hareketleriyle belli ediyor, seçtiği arkadaşlarından dışarıdaki davranışlarına kadar herşey öğrendikleri doğrultusunda oluyor, sen mesela ne beklersin çocuklarından, hiçbir şart ve koşulda yalan söylememesini, dürüst olmasını, senden birşey saklamamasını, dışarıdaki tehlikelere karşı uyanık olmasını vs vs verdiğini alırsın çocuktan, çocuklar yalnızca ergenlik döneminde biraz bocalıyor ama sonra toparlıyorlar, tabii çocuk yetiştirme sorumluluğu sadece anne üzerinde olmamalı, babalarda çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmeli ve çocuk babasıyla herşeyi konuşabileceğini bilmeli, kız ya da erkek çocuk hiçbir farkı yok, anne baba birlikte hareket etmeli, net kurallar koyup bu kurallara anne baba da uymalı, çocuklara verdiklerimiz kadar bizim yaptıklarımız da etkili, bu zamanda çocuk yetiştirmek zor, çocukları henüz küçük olanlar veya ergenlik çağında olanlara kolaylık diliyorum, umarım herkesin evladı en iyi şekilde yetişir, ebeveynlik bir gözü hep açık uyumak gibi birşey devamlı algılarınızın açık olması lazım:))
Çooook haklısın abla gerçekten, çocuğun çok şanslı :-* darısı benimkine.Becerirsin neden beceremeyesin, anneler olarak şunu yapmamız lazım, anneliğimizi çocuğumuza göre güncelleyip tek doğru budur demeyeceğiz, çocuğumuzu büyütürken karşılaştığımız herhangi bir durumda olası diğer doğrulara da açık olacağız, birde kendimize kutsiyet yüklemeyeceğiz, ben kutsalım herşeyin en doğrusunu bilirim dedikçe hata yapma olasılığımız artıyor.
Çocuklarını arkasında görünmez gölge gibi olmak da fayda var ama düşüp de yardım edelim diye elini uzatmadıkça biraz bırakıp ne yaptıklarını gözlemlemek lazım.
Zaten daha doğduğundan itibaren vermek istediğiniz tüm eğitimleri çocuğa doğru aktarmışsanız zamanı gelince ne yapacağını biliyor, önceleri biraz emeklerler ama sonra yürümeyi öğrenecekler, bizler yürümeyi öğrenmedik mi:)
Umarım benim sıpam çekmez kaynanaya falanAy benim kızın içinde biraz var o cadılık
Prenseslik filan hak getire
Takışıyoruz ara ara bu yüzden ama,o kadar bir "kar"ı olsun bari,kaynanama mı çekti nedir
:))Umarım benim sıpam çekmez kaynanaya falanay bayılazZZzamm
:))
Fiziken alakası yok ama onun gibi istikrarlı,inadı inat
Bende senin gibiyim kardesim. Hatta bazen ben anac degilim derim:)) o tarz analardan olamam bende. Biz iyiyiz boyle. Onemli olan ilgi ve cocugn sevldgini hissetmesiHayattaki tek çocuk sahibi insan ben degilim mantigindayim anneliği yaşarken kendinden fazlasıyla ödün vermek yüzde yüz çocuk odaklı yaşamak aman mikrop kapar endişesinde olmamak aman çocuğumda çocuğum diye yaşayan bir anne olmadım görmemişin çocuğu olmuş gbi davranmadım anlatabildim mi :)
Atarım:))bana özel mesaj atar mısın
O hazırlıklı olmaları kısmında anne babaları olarak sizlere düşüyor iş, hayatın bir mücadele olduğunu, her istediğine mücadele etmeden erişemeyeceğini, hayatın evden ibaret olmadığını öğreteceksiniz.
Anne babasına karşı bile hakkını savunmayı, kendini ifade edebilmeyi, yeri geldiğinde tırnaklarını çıkartması gerektiğini sizlerden öğrenecek.
Bizler biraz da nerede hata yapıyoruz biliyor musun çocuk adına herşeyi düşünüp karar veriyoruz, 5-6 veya 7-8 yaşlar için demiyorum, mesela çocuk hangi liseye gideceğine kendi karar veremiyor, hangi mesleği seçmek istediği sorulmuyor, ne yiyip ne içeceğine, hangi okula gideceğine kadar herşeyi biz düşünüyoruz, ilkokula başlıyor A harfini yapmaktan yoruldu diye onun yerine ödevini biz yapıyoruz, açlığı tokluğunun kararı bile bize ait.
Oysa çocuk ödevini yapmadıysa bunun sonucunu yaşayarak görsün, acıkmadıysa yemesin, fen lisesine gitmek istemiyorsa gitmesin, hukukçu olmak istemiyorsa olmasın, çocukların arkasında olmalıyız ama çok müdahale etmeden, çocuk düşe kalka büyür tabiri vardır ya, çocuk da aynı bizim anneliği bebeğimizle öğrendiğimiz gibi kim olduğunu, gelecekte ne olacağını, hayattan ne istediğini deneme yanılmayla öğrensin, biz zaten temel eğitimlerini elimizden geldiğince veriyoruz, gerisini çocuk çabalayarak yapsın.
Bir kitapta okumuştum çocukları dünyanın en özel çocuğu olduğunu söyleyerek büyütüyoruz gerçek yaşama gelince neye uğradığını şaşırıyorŞu yeni nesil annelerden ben de illallah ediyorum. Ablamın çocuğuna mesela henuz besin alerjisi olup olmadığı denenmemişse (3 gün onu yesin,problem yoksa hep yiyebilir) yemek yerken domates bile veremezsin. Çocuk 16 aylık ama kıyameti koparır.
Bebekler için olmayan ıslak mendil ile elini sildim diye panik olmuştu (elini ağzına atıyor,bunlar zararlı şeyler) . Bir gün çikolata falan alsam çocuğa koşa koşa acile götürür midesini yikatir
Bilmiyorum ya...asla böyle bir anne olmak istemem.
Etrafımda ben de çok görüyorum, hatta kadınlar kulübünde de öyle. Cocugu ile yapışık insanlar, devamlı pohpohlanan çocuklar..
İyi de gerçek dünya bu değil ki.
Bizim mesela yegene 'kuserim ama' gibi cümleler kullanmamız bile yasak (çünkü bebegi rencide edebilirmiş). Böyle çocuklar gerçek dünyaya girince bir paşa-bir prenses olmadıklarını farkına varacaklar. O zaman onların hassas kalbi kırilmayacak mi? Kırılacak. Hem de kendini avutmayi bilmedigi için çok zorlanacak...
Benim de annemle aramda yakın bir ilişki yok. İster mıydim,isterdim tabii. Ama bazı insanlar var annesini bırakmamak için iki gün iş gezisine gidemeyen, annesinden onay almadan bir iş yapamayan, annesinin ağzının ta içine bakan,özgüvensiz ve sinik, evlenince evinde annemi özledim diye ağlayan....
Böylelerini görünce de öyle olmadığım için icin sukrediyorum.
Bence siz yeni nesil annelere çok aldanmayin, iç gudulerinize ve çocuğunuzun yonlendirmelerine güvenin
Çocuğu takdir almadığı için çocuğunun psikolojisini bozduğumuzu söyleyen veli vardı bizimO kadar uzağa gitmeye gerek yok whatsup gruplarındaki skntılı veli profili eşittir bu anneler
Hakli olduğunuz noktalar var ama suanda büyükler için bile paketli gida cok tehlikeliyse tertemiz bedenlerini zehirliyor ve dikkat eksikliğine bile sebep oluyor iceren maddeler çoğu gida uzerinde yazıyor. Benim oğluma vermedim ama verdiler suanda kontrollu veriliyor ama vermek istemezdim. Birde küserim ama denmesini ben de sevmiyorum, sebebi çocuk birşeyi yapmak istemiyor opturmek, konuşmak ya da karşıdaki kisiyle herhangi bir sey yapmak istemiyor ama küserim denilince cocuk çaresizce kabul ediyor. Kötü durumlarda çocuk küserimi belki ciddieye alip yapilmamasi gereken biseye see çıkarmayacak. Bizlere büyük olarak istediğimiz birşeyi küserim ya da senin bilmem neyin olmam diyerek kimse kabul ettiremezse çocuğada yapilmamali. Genel olarak abartılan durumlar var tabiki yok diyemem ama bazi ince noktalarda var.Şu yeni nesil annelerden ben de illallah ediyorum. Ablamın çocuğuna mesela henuz besin alerjisi olup olmadığı denenmemişse (3 gün onu yesin,problem yoksa hep yiyebilir) yemek yerken domates bile veremezsin. Çocuk 16 aylık ama kıyameti koparır.
Bebekler için olmayan ıslak mendil ile elini sildim diye panik olmuştu (elini ağzına atıyor,bunlar zararlı şeyler) . Bir gün çikolata falan alsam çocuğa koşa koşa acile götürür midesini yikatir
Etrafımda ben de çok görüyorum, hatta kadınlar kulübünde de öyle. Cocugu ile yapışık insanlar, devamlı pohpohlanan çocuklar..
Bizim mesela yegene 'kuserim ama' gibi cümleler kullanmamız bile yasak (çünkü bebegi rencide edebilirmiş). Böyle çocuklar gerçek dünyaya girince bir paşa-bir prenses olmadıklarını farkına varacaklar. O zaman onların hassas kalbi kırilmayacak mi? Kırılacak. Hem de kendini avutmayi bilmedigi için çok zorlanacak...
Benim de annemle aramda yakın bir ilişki yok. İster mıydim,isterdim tabii. Ama bazı insanlar var annesini bırakmamak için iki gün iş gezisine gidemeyen, annesinden onay almadan bir iş yapamayan, annesinin ağzının ta içine bakan,özgüvensiz ve sinik, evlenince evinde annemi özledim diye ağlayan....
Bence siz yeni nesil annelere çok aldanmayin, iç gudulerinize ve çocuğunuzun yonlendirmelerine güvenin
Organik oldugunu nasil kontrol edicez soyleyinde bizde bilelim: )bizler nasıl büyüdük.. saldım çayıra mevlam kayıra.. şimdikilerin ağzına yemek tut tabletinden gözünü ayıramıyor... yazık , sonra annelik yaptık sanıyorlar.. zararlı diye abur cubur vermez gider organik diye marketlerden 10 kat paraya meyve alır ama organik olmadığını bilemez.. o kadar ok farklı örnekler var ki.. ama herkes kendinden sorumludur.. o evlatlar bize emanet en iyi şekilde büyütüp hayırlı birer insan yapabilmek için çabalamalıyız.. birbirimizle yarışmak yanlış... herkes kendi sualinden sorumlu...
her sözünüze katıldım ama yalnızca küserim ama kısmına bende sinir oluyorumŞu yeni nesil annelerden ben de illallah ediyorum. Ablamın çocuğuna mesela henuz besin alerjisi olup olmadığı denenmemişse (3 gün onu yesin,problem yoksa hep yiyebilir) yemek yerken domates bile veremezsin. Çocuk 16 aylık ama kıyameti koparır.
Organik oldugunu nasil kontrol edicez soyleyinde bizde bilelim: )
Bi coguna inanmiyorum desem??Ben organik kozmetik kullanıyorum , sertifikalı oluyor, onları alın diyorlar. Amblem oluyor ambalajların üstünde.
Bi coguna inanmiyorum desem??
Kimbilir o sertifikayi almak icin ne dalavereler donuyodur.
Birde organik urunleri aliyosun.. kullanan cogu kisi.. hmmm tadi cok daha guzel diyor:)) ki ben cogunun psikolojik oldugunu dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?