Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

Gamsız olamayacağız hiç, gamsızlığı unut bence :)) ama şu var çocuk sizi doğru anlamışsa bunu hal ve hareketleriyle belli ediyor, seçtiği arkadaşlarından dışarıdaki davranışlarına kadar herşey öğrendikleri doğrultusunda oluyor, sen mesela ne beklersin çocuklarından, hiçbir şart ve koşulda yalan söylememesini, dürüst olmasını, senden birşey saklamamasını, dışarıdaki tehlikelere karşı uyanık olmasını vs vs verdiğini alırsın çocuktan, çocuklar yalnızca ergenlik döneminde biraz bocalıyor ama sonra toparlıyorlar, tabii çocuk yetiştirme sorumluluğu sadece anne üzerinde olmamalı, babalarda çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmeli ve çocuk babasıyla herşeyi konuşabileceğini bilmeli, kız ya da erkek çocuk hiçbir farkı yok, anne baba birlikte hareket etmeli, net kurallar koyup bu kurallara anne baba da uymalı, çocuklara verdiklerimiz kadar bizim yaptıklarımız da etkili, bu zamanda çocuk yetiştirmek zor, çocukları henüz küçük olanlar veya ergenlik çağında olanlara kolaylık diliyorum, umarım herkesin evladı en iyi şekilde yetişir, ebeveynlik bir gözü hep açık uyumak gibi birşey devamlı algılarınızın açık olması lazım:))

Aynen öyle,biz bocalama devresindeyiz,"anne tamam ya"diye çemkirme,sonra "öf annecim ya,bişey deme kafam allak bullak"demeler:)
En çok korktuğum çevre,bizim etkimiz o kadar küçük bir yüzdede kalıyorki yüzlerce etken arasında.
Fakat ben kararlıyım"Bir zamanlar çukurova"dizisindeki haminne gibi de olsa bir dönem gamsızlık istiyorum"Sen evlendin mi Ben sütlacımı yedimmi
Ay büyük sözüme tövbelamaz :Allah son nefese kadar sağlıktan ayırmasın,gerisi bir şekilde olur:)

Çooook haklısın abla gerçekten, çocuğun çok şanslı :-* darısı benimkine.

Bende senin gibiyim kardesim. Hatta bazen ben anac degilim derim:)) o tarz analardan olamam bende. Biz iyiyiz boyle. Onemli olan ilgi ve cocugn sevldgini hissetmesi

Tam değinmek istediğim noktaya değinmişsiniz. Çocukları adına her şeye karar veren, onlar için tüm önlemleri alan ebeveynler (paraşüt ebeveyn deniyormuş) onların kendine olan özgüvenini, sorun çözme becerisini yok ediyor bence.

Bunu en iyi eşimle kendimde anladım ben. Benim ailem hiç bir şeyime karışmadı, belki de hiç karışmadı onlarınki de aşırıydı bence ben her şeyimi tek başıma halleden bir insan oldum, hayatta hiç bir sorunumu aileme gidip anlatan biri olmadım, bilmezler sormazlardı bile. Tüm sorunlarımı kendim hallederim. İşte bakıyorum mesela herkes sorunu başkasının üzerine atma peşinde ben sorun çözme peşindeyim.

Eşimin ailesi de tam tersi, sürekli her şeylerini düzenlemişler, her şeyden sorumuşlar, eşimin annesi mektup bile yazmış bir kuruma oğlumu işe alın şu bu, 37 yaşında evlenene kadar bir gün dahi markete ekmek almaya bile yollamamışlar, kv bunu söylediğinde şaka yapıyordur sanmıştım sonra eşimle markete gidince market poşetini bile açamadığını görünce şok geçirmiştim. Adamı küçük çocuk gibi eğitiyorum bazen, yani bildiğin çocuk gibi benden öğreniyor. Görümcem keza annesi evliliğindeki her şeyi biliyor ve yönetiyor, damat rahatsız bundan bakalım ne zaman patlayacak.

İki aile de uç örnek ama bence ortası olmalı. Gerektiği yerde müdahale edilip, gerektiği yerde kendi kararlarını alması sağlanmalı.

Bir kitapta okumuştum çocukları dünyanın en özel çocuğu olduğunu söyleyerek büyütüyoruz gerçek yaşama gelince neye uğradığını şaşırıyor
Aslında özel mözel olmadığını sıradan bir insan olduğunu gerçek hayat yüzüne çarpınca gelsin depresyonlar krizler

Herkesin çocuğu bu kadar özele nerede bu sıradan çocuklar

Hakli olduğunuz noktalar var ama suanda büyükler için bile paketli gida cok tehlikeliyse tertemiz bedenlerini zehirliyor ve dikkat eksikliğine bile sebep oluyor iceren maddeler çoğu gida uzerinde yazıyor. Benim oğluma vermedim ama verdiler suanda kontrollu veriliyor ama vermek istemezdim. Birde küserim ama denmesini ben de sevmiyorum, sebebi çocuk birşeyi yapmak istemiyor opturmek, konuşmak ya da karşıdaki kisiyle herhangi bir sey yapmak istemiyor ama küserim denilince cocuk çaresizce kabul ediyor. Kötü durumlarda çocuk küserimi belki ciddieye alip yapilmamasi gereken biseye see çıkarmayacak. Bizlere büyük olarak istediğimiz birşeyi küserim ya da senin bilmem neyin olmam diyerek kimse kabul ettiremezse çocuğada yapilmamali. Genel olarak abartılan durumlar var tabiki yok diyemem ama bazi ince noktalarda var.

bizler nasıl büyüdük.. saldım çayıra mevlam kayıra.. şimdikilerin ağzına yemek tut tabletinden gözünü ayıramıyor... yazık , sonra annelik yaptık sanıyorlar.. zararlı diye abur cubur vermez gider organik diye marketlerden 10 kat paraya meyve alır ama organik olmadığını bilemez.. o kadar ok farklı örnekler var ki.. ama herkes kendinden sorumludur.. o evlatlar bize emanet en iyi şekilde büyütüp hayırlı birer insan yapabilmek için çabalamalıyız.. birbirimizle yarışmak yanlış... herkes kendi sualinden sorumlu...

Organik oldugunu nasil kontrol edicez soyleyinde bizde bilelim: )

her sözünüze katıldım ama yalnızca küserim ama kısmına bende sinir oluyorum
çocuğun sevgisi kullanılıyor gibi geliyor
küserim ama öp, küserim ama ye, küserim ama şunu yap
aynısını size biri yapsa eminim ki sizde kızarsınız

Ben organik kozmetik kullanıyorum , sertifikalı oluyor, onları alın diyorlar. Amblem oluyor ambalajların üstünde.
Bi coguna inanmiyorum desem??
Kimbilir o sertifikayi almak icin ne dalavereler donuyodur.

Birde organik urunleri aliyosun.. kullanan cogu kisi.. hmmm tadi cok daha guzel diyor:)) ki ben cogunun psikolojik oldugunu dusunuyorum

Yetistirme tarzindan memnunsan kendi anneliginu kendi kurallarinla yasiyorsan soldan sagdan gorduklerinle kendini sorgulama yargilama.
Dur daha okula baslayinca karsinda inanamayacagin veliler ve onlarin hic durmadan whatsapp grubundan yazdigi asla anlam veremedigin kelimelerini gorunce ne yapacaksin.
Bildigin dogrudan sasma.once sen sonra cocugun sen iyi mutlu guclu olursan yetistirdigin bireyde o sekilde olacaktir inancindayim bende.
Deli bunlar diyip geçiyorum

Bi coguna inanmiyorum desem??
Kimbilir o sertifikayi almak icin ne dalavereler donuyodur.

Birde organik urunleri aliyosun.. kullanan cogu kisi.. hmmm tadi cok daha guzel diyor:)) ki ben cogunun psikolojik oldugunu dusunuyorum

Yabancı sertifikalara nispeten daha çok güveniyorum yalan yok:) Almanya ve Fransa organik işinde çok ilerdeler.

Meyve sebzede de bir yazı okumuştum keşke kaydetseydim bazı ürünlerin organiğini almaya hiç gerek yok diyordu, farketmiyormuş yani. Organik sebze meyve satan yer yok yakınımda, annem pazardan alırsa o bana organik oluyor, bahçesinden getiren teyze varmış.

Kozmetikte ise cidden çokkk fark var. Organik kullandığımdan beri sivilce, akne sorunuma veda ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…