Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

Keşke oğluna iş yaptırsa , kızına el içine çıkacak çalışacak pasif olmasın diye pohpohlasa.
Yaşadığımız toplumdaki eksik tam da bu annein yaptığındandır.
Çokça konuşan ve karar mercii adamlar, pasif ve sadece kendini ‘eş, hanım, anne’ vs sıfatlarıyla tanımlayan kadınlar.

Soyledıklerınızin çoguna katılıyorum özellikle cocukların en az 1 yadına kadar zorunlu sebep olmadıkca annelerıyle buyumelerı gerektıgını düsünüyorum . Maddi durumu olmayanlar cocuguna hem anne hem baba olmak zorunda olanlar harıc tabi ki. Arkadasımla cıcuklarımız aynı yasta yanı 2 yaslarındalar. Onun çocugu bakıcısının arkasından aglıyor benimki ıse annesının. Yanı cocuk bakıcıyı annesınden daha cok benımsemıs inanabılıyor musunuz. Ihtıyacı olmadıgı halde sırf sosyal olmak için çalıstıgını soyluyor hep. Böyle bir sosyallik yaşamak isteyenler lütfen çocuk yapmasınlar. Yada hayatlarını duzene koyup oyle çocuk yapsınlar. Gecen haftalarda kreste bır yaşlarında bir bebek uykusunda ölmüştü ihmalden ve ben kac gun uyumadım kaç kez agladım bilmiyorum. Anne olmak fedakarlık ister, cıcugumun bakıcıyı brnden cok devmesını asla kaldıramam .

Valla ben görmemisim.oglum da 15 aylik.5 asilama 2 tup bebek sonrasi oldu.sahip olabilmek icin cok guzel kariyerimden oldum.isim de yok...mecbur sizin istemediginiz anne tipiyim ve hayatimin merkezinde..asiri titizlik takintim yok ama gozumdden sakinirim.hayaller hayatlar...siz kendi istediginiz gibi anne olduysaniz ne mutlu.herkesin dogrusu kendine.Allah hepsini korusun.sizin iciniz rahatsa yolunuzdan sasmayin.biz ne desek bos.verecegimiz her hangi bir oneri sizin sartlariniza uymayabilir.

Herkes kendince en mükemmel annedir. Çocuklarım alerjik olduğu için beslenmelerine dikkat etmek zorundayım. Bence bu devirde bütün anneler buna mecbur. Önceden olsaydı umursamazdım.

Fakat el bebek gül bebek herşeyden korunarak büyütmek BANA ters geliyor. Çünkü çocuk bir yerden sonra bağımlı hale gelip her şeyi kendi istediği gibi olsun, dizayn edilsin istiyor. Olmayınca krize giriyor. Çok şahit oldum böyle durumlara. Hem anne hem de çocuk çok yıpranıyor. Anne artık tahammül edemiyor. Çünkü çevredeki insanları da anne-çocuk bıktırıyor. Anne-çocuk eleştirilmeye başlanıyor. Anne sürekli savunma halinde kalıyor.

Bir arkadaşım kınamak için söylemiyorum kesinlikle uzun uğraşlar sonunda hamile kaldı. Çok titizlendi. Şimdi maalesef çocuk sandalyede istediği kimse oturmadığı için ağlıyor, çığlık atıyor. Ortamı geriyor. Nu sefer her kafadan bir ses çıkıyor. Kısaca ortamı tek bir çocuk mahvediyor. Artık arkadaş toplumdan izole bir hayat yaşıyor. Sonu nasıl olur bilmiyorum.

Tam da ulkemizin sorunu bu. Kimsenin anneligine karismaya hakkim olmadigini dusunsem de cok kizdim. Cocuklarina cinsiyet esitsizligini en basta kodlayan bir anne. Cocuguna sevdigini belli etmeyip cocuklarina farkli muamele gosterip nasil saglikli bir birey yetistirmeyi umuyor acaba? Bir annenin gorevi kendi kurdugu sacma sapan gelecege gore cocugunu hazirlamak degildir, sadece sevmektir.

Way be.. kiz cocugu ele gidecek, oyleyse sevmeyelim ha? Bu mudur o kizin ogrenmesi gereken hayatta. Yani onu cani belleyen kimse yok. Kendi anasi bile evlenip gitcek diye sevmezken, elin adami veya kaynanasindan mi sevgi beklesin bu kiz?

Cok uzuldum bu bakis acisina. Ayni evin icinde, ayni ana baba, ama evlat farki. Yazik cok yazik. O kiza sans verilse hayattaki tek emeli evlenip kocasina hizmet etmek olmaz. Hele ki bu cagda bir erkek ne olabiliyorsa bir kiz da aynisini olabilir. Doktor, muhendis, pilot, ogretmen, hemsire, sanatci, oyuncu, ekonomist, spiker, finansman, bankaci...

Gercekten uzuldum bu yazdiginiza ve mantiginiza.

Valla hiç kendimi etrafımdaki annelerle kıyaslamadım. Mükemmel olmak gibi bir niyetim yok, değilim zaten, en az zararla büyütmeye çalışıyorum yavruyu. İç güdülerimi takip ediyorum genelde, kafamın basmadığı konularda uzmanların yazdığı kaynaklara el atıyorum. Başkalarının nasıl anne olduğundan bana ne, çocuğumla en dengeli ilişkiyi nasıl kurarım, onun neye ihtiyacı var, kendimi delirtmemeyi, onu da manyak etmeden büyütmeyi nasıl başarırım derdindeyim. Başka annelerin tavırları bana göre doğru mu yanlış mı diye kafa yoramıyorum ya. Hayatımızı ilgilendiren ve müdahale edebileceğim tek anne benim. O yüzden başka anneleri mercek altına almaya gerek yok diye düşünüyorum.

sen en basta onaylamadigin annelere zaten buldumcuk diyerek zaten onlarin senden kotu anne olduklarini kabullenmissin. helikopter ebeveyn diyorlar artik bu tarza. eger bahsettigin buysa fazla korumaci ve mudahaleci. ama yok evladi icin pek cok seyden.vazgecenler icin konusiyorsan kendi adima yanlis tabir kullaniyorsun. cocuklarima daha iyi kosullar saglamak icin kariyerimden vazgectim. benim kulturumle benim kelimelerimle buyusinler istedim. zerre pisman degilim.

Ya o son donem annelerinin cogu aslinda oyle degiller, sadece oyle gozukuyolar.

Calisman iyi bi yerde cocugun kucaktan inmeyen cocuklardan olmayacak..

Beni sahsen hem o yapisik ikiz gibi oldugunu iddia edenler birde sizler gibi anneler rahatsiz ediyo. Niye mi? Birak herkes ne hali varsa gorsun.. yani sen onlari elestiriyosun ya.. onlarda sende elestirecek cok sey bulurlar. Cocuguna duskun olmakta ne gibi bi zarar var?? O da onun buyutme tarzi demekki. Sen oyle degilsen seni kotu anne yapmiyo bu.

Bazen neyi nasil yapmamiz gerektigini bilmiyoruz.. ilk cocugumda bende cok baskaydim mesela.. ondan ayri bisey yapsam vicdan yapardim.. simdi yanimda hic biri olmadan disarida cikiyorum.. vakitte ayiriyorum firsat buldukca tabii.. tecrube farki var..

firsat bulunca bi kahve icmeye gittigim icin kotu anne olacaksamda olayim yani:)))

Ilk oglumun ultrasonda ayak boyutunu gostermisti ceken kadin.. 1 cm filandi o zaman.. simdi ayaklarina bakiyorum, gosteriyorum ona .. su kadarcikti ayaklarin simdi buyuyosun filan diye.. bu kadarda duygusalim onlara karsi.

Okudukca dehsete dusuyorum.. bi kadin kizini ele gitcek diye sevmiyo yuz vermiyo oyle mi? Demekki ona zamaninda oyle davranmislar. Ya su bizim milletteki cinsiyet ayrimi beni deli ediyo iste. Kiz cocugu nasil sevdirir kendini, ben tekrardan ayni sekilde sevebilir miyim, kizi nasil severim farkli mi olur? Acaba diye dusunurdum gebeyken. Cok farkliymis o kesin.. oglanlar sevilmek istiyorlar ama kiz resmen kendini sevdiriyo yok boyle birsey. Bi anne cocuguna kizina nasil dayanir? Aklim almiyo.. ben kizimi yemek istiyorum cunku.. icimden cikani tekrar icime sokmak istiyorum o kadar cok kanim kayniyo.. bu kadar nasil ezikliyolar sirf kiz diye? Madem kiz istemiyodu artik spermleri bile sectirip cinsiyete gore gebe kalabiliyosun oyke yapsinlar bu gibi insanciklar.

Simdi ve Ilerde tabiiki herseyi ogretmek isterim, zamani gelince.. cunku ne ogretirsen onlarin karina kiz olsun erkek olsun.

Buarada bende annecim diye severim. Yegenimide teyzecim diye sevecemn.. o uzmanlara benden selamlar, ama onlarda isin suyunu cikardilar. Herseyin bi ortasi var ya..

Son düzenleme:
Ablanıza hayret ettim. Ben sizin durumunzda olsam çocuğu severken eldiven falan takardim yada hiç dokunmzdm nedir ya bu oldu olacak fanusa koysun

Benim bir kızım bir de oğlum var. Kızım 16 yaşında. Kendi ihtiyaçlarını görebilecek potansiyelde. Ama asli görevi ev işi yapmak değil. Asli görevi okumak ve ayaklarının üstünde durmayı öğrenmek. Benim görevimde kızımın birey olarak sağlam karakterde yetişmesini sağlamak. Kızıma ev işi öğretip bir başka erkeğin hizmetini gördürmek gibi bir derdim yok kiiii zaten ben çocuğuma hayatın eşit olduğunu, evlendiğinde asla kadını görevidir diye her şeyi kendisinin yapmaması gerektiğini öğrettim.

Bir de oğlum var ve 22 yaşında. Oğlumu da, erkek olarak bir ayrıcalığı olmadığını hatta kızkardeşine asla sesini bile yükseltmemesi gerektiğini, duyduğum anda külahları değişeceğimizi söyledim. Yumurta yapmasını, makarna pişirmesini, ortalığı toplamasını, kendi ütüsünü yapmasını öğrettim ki, ileride hem eşine hem de bekar hayatında kendine faydası olsun diye.

Hem kızıma hem de oğluma cinsiyet ayrımı yapmadan aynı terbiyeyi ve eğitimi verdim.
Hem kızımı hem de oğlumu aynı seviyede sevdim.
Çünkü onları doğuran, bakan ve büyüten benim. Birini kocaya gidecek zihniyetiyle ev işi öğrensin, beni aramasın diye saçma düşüncelerle, diğerini de errrkkeeekkk olacak sağlam dursun diye sevmedim.

Bir kadın olarak sizin de bu düşünceyi paylaşmanız çok can yakıcı. İşte böylece, yemek yapmadı diye karısını döven erkeklerle dolu ortalık.

Bu arada, o uzmanlara bakmayın siz. Ben annecim diye severim. Sorun yok yani. Çocuklar annecim diye sevilmeyle de birey olabiliyorlar.

Konuya gelirsek, herkesin anneliği farklıdır. Kimi çok koruyucu olur kimi de serbest bırakır. Anne babanın tutumuyla birlikte çocuğun fıtratının da kişiliğinin oluşmasında büyük bir etkisi olduğuna inanıyorum.

Şaka mısın ya

Evet ablanız abartmış.Gerçek hayat maalesef öyle değil.Çocuk okula başlayınca Sudan çıkmış balığa döner.Bende çocuklarına çok düşkün bir anneyim sevgimi de çok belli ederim.ama onlara kızacağım zamanda kızarım.Ben onlar hata yaptığında da aferin dersem o zaman yaptığı şeyin hata olduğunu anlayamaz.Ben çocuğuma zarar vermiş olurum.

Kiz el kapısına mi gidecekmiş , biz bu kafa yapısından ne zaman kurtulucaz acaba??

İyi de anne ve babanın çocuğa sürekli “hayır yapma, hayır dokunma, hayır olmaz vs” demesi çocuğun özgüvensiz olmasına sebep olur. Aksine çocuk gördüğü bu muameleden dolayı kimseye isteklerini ve istemediklerini net söyleyemez.
Çocuğun yapılmasını istemediği bir şeye “lütfen yapma hoşlanmıyorum ya da yemek istemiyorum” demesiyle anne babanın sürekli kısıtlaması bir değil. Çocuğa birey olduğunu öğretip alanına saygı duyarsak tabiki de çok fazla özgürlük vermeyip çok fazla da kısıtlamadan yapacağız bunları. E bu çocuk da çevresine öyle davranacak.
Neyse Allah hayırlı evlatlar etsin çocuklarımızı.

Iyyy iğrenç düşünce lütfen o çevrenizdekilere söyleyin de iyice korunsunlar. El kapısına başlarım valla! Kimsenin kölesi değil benim çocuğum.
Kızıma da oğluma da iş yapması gerektiğini öğreteceğim ki kendi işlerini halledebilsinler.
İnşallah o çevrenizin ağa paşa çocukları bizim kızlarımızla karşılaşmaz!
Bir kızım olsun o kadar çok isterdim ki. Ama yok oğlum var ve inşallah ona temizliğin yemeğin kadının görevi değil dünya üzerinde yaşayan her canlının görevi olduğunu ve evini temizleyip çocuklarına bakıp yemek yaparsa eşine yardım ederse bir şey kaybetmeyeceğini aksine bunların normal bir şey olduğunu öğreteceğim ve lütfen oğlumun karşısına da bu zihniyette bir eş çıksın.
Valla yazınızı okudukça tiksindim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…