Sıkıntı Bende Mı? Kotu anne miyim ben ?

şimdi burada besin alerjisi farklı bir şey o konuda dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum ben de. Zira etrafımda dikkat etmediği için sıkıntı çeken çok insan var.

Elbette çocuk özgür bırakılmalı vs. Bunlar çok hassas konular. Anneden anneye, bebekten bebeğe, yaşadıkları şehire, yanlarında yardımcı biri olup olmadığına göre değişebilecek şeyler. Genel konuşmak yorum yapmak doğru değil. Hele büyük konuşmaktan sakının

aynen ben de çocuk olmadan önce süper dadıyı izleyip oh ne güzel ben de böyle uyku eğitimi vercem diyordum . Çocukları ne güzel muma çeviriyor diye düşünüyordum. Sonra çocuk olunca işler değişti, anladım ki çocuk psikolojisi aslında onun tüm hayatı. Dolayısıyla travmaya uğramaması için elimden geleni yaptım. Uzaktan bakmakla içinden bakmak arasında fark var. Hem de uçurum

Yine elma-armut meselesi olmuş. Ben ABCD yanlış demiştim, siz XYZD doğru demişsiniz. Beni alıntılanmışsınız ama bahsettiklerimden sadece birinden bahsediyorsunuz. Diğer dedikleriniz genel doğrular zaten.

Bence de fanusta yetişmesinler, mikroba maruz kalsınlar. Ama ıslak mendilde olan şey mikrop değil zaten kimyasallar. Gerekirse normal ıslak bezle silinsin. Bence de sürekli pohpohlanıp ödüllendirilmesinler. Ancak, çocuğa “şunu yapmazsan küserim” demek farklı bir şey. Bunu ilkokulda kendi yaşıtı olan birinden duymasıyla, 1.5 yaşında annesinden, teyzesinden duyması farklı şeyler.

Ayrıca, “besin alerjisi için önce 3 gün test edin, olabildiğince şeker vermeyin” diye doktorlar söylüyor. Tıbba inancımız mı yok? Annesi istemediği halde çocuğa domates veya çikolata yedirmek çok yanlış. Yanlışlıkla yaparsanız da üzüntüsünü maruz görmeniz lazım. O annesi, fikirlerine saygı duymanız gerekiyor. Özellikle bilimsel olarak doğru kabul edilen şeyleri yaptığında.

Ancak tüm bunları siz kendi çocuğunuza yapsanız sizi eleştirmem. Çocuğunuzun ellerini istediğiniz ıslak mendille silebilir, istediğiniz şekilde besleyip, küsebilirsiniz. Yasalara aykırı bir şey yapmıyorsanız sorun yok. Siz ablanızı eleştiriyorsunuz ya, ben o yüzden yazdım.

Son düzenleme:

Bir sürü kisi alintilamis zaten ama
Ne cahil düşünceleriniz var .

Birde olmasi gereken boyleymis gibi anlatmissiniz.
Inşallah bir kiziniz olmaz. Yoksa abisi yada erkek kardesi karşısında surekli ezilerek sinik ,özgüvensiz bir kiz olacak.

Çıkın su bagnazca düşüncelerinizden
Birde özgüven icin yapiliyormus, pehhh

Annem böyle yetistirseydi beni sanırım su zamanda benden çekeceği olurdu gerci o ezik halimle yapabilirsem, olurdu heralde.

Aman yarabbi!
Bunları eşim bile okusa yatar kalkar bana dua eder :)
Proje çocuk yetiştirmek dedikleri bu olsa gerek.
Sanki çocukları üstünden bir çeşit bitirme tezi hazırlıyorlar. En başarılı seçiliyor sanki.
3 yaşına kadar tatlı tuzlu bilmeyen çocuk biliyorum. Ama benim abartı dediğim ablanızın yanında devede kulak kalır.

Benim oğlumdaki rahatlığı görse düşer bayılır herhalde?

Konu sahibi ben o tip kadınlara çok üzülüyorum. Çocuk yetiştirirken mutsuz oluyorlar resmen.
Robot kurar gibi çocuk yetiştirilmez. Yeri geldiğinde esneklik şart. Disiplin de dozunda verilmeli. Yoksa dengesiz bireyler çıkıyor ortaya..
4 aylıktan bu yana çalışıyorum. Çok sabah üzgün çıktım evden. Ama çalışmak da benim için iyi. Eve daha tahammülüm yüksek gidiyorum..

"Onu dağıtma anne üzülür" demek olmazmış. Neden yapmaması gerektiğini anlatmak lazımmış. Arkadaş üzülüyorum ama. Sonuç olarak orayı günde kaç defa ben topluyorum dimi? Yüzüme baka baka gülerek yapıyor zaten.
2 buçuk yaşındaki çocuğa nevresim yastık dizdiremeyeceğime göre en etkili yöntem anne üzerinden yürümek..

Ama herkesin anneliği kendine tabi orası ayrı

Ben de kızımı dört aylıkken bırakıp çalışmaya başladım biz eşimle dönüşümlü bakıyoruz. Ama ben de sizin gibiyim düşerse ah kıyamam falan demem çok kötü düşmediyse kendi kalksın aman mikrop kapmasın diye de abartmıyorum geçen Pazar’dan gelen poşetten biber almış yıkamadan yemeye çalışıyordu benim tek amacın kızımın özgüvenli bir birey olması çünkü bende özgüven eksikliği var ve bu toplum içinde kötü bir duruma düşürüyor beni. Ben de yeri gelince kendimi eleştirecek olursam kızım çok tv izlemeye başladı sanırım onla biraz daha oyun oynamalıyım diyorum ben de telefonda çok vakit kaybediyorum. Ama yaşları itibariyle bizle çok ikili oyun kuramıyorlar bir bakıyorum çekip gitmiş o yüzden yeni nesil anneleri gibi olmak gerekmiyor sen annesin o çocuk için en doğrusunu yaparsın. He bu arada benim kızım o annelerim yaptığı hurmalı muzlu keçiboynuzu pekmezli keki de yemiyor demek ki çocuğum da yeni nesil çocuk değil

Bıkmadınız insanların anneliğini eleştirmekten.
Manyak falan değilse her anne çocuğu için en iyisini yapmaya çalışır. Ama herkesin yöntemi farklıdır.
Omo çok özörönö döşöyörlör
Düşsünler size ne?
O kişi dünyasını çocuğunun etrafında döndürüyor da siz yapmıyorsunuz diye gelip burda iç rahatlatmanın ya da onları eleştirmenin ne anlamı var? Herkes kendi doğrusunu uyguluyor.
Çocuğa şiddet uygulanmıyorsa, çocuk istismar edilmiyorsa kimse kimsenin nasıl çocuk büyüttüğünü eleştiremez!

Yine bir "El için yaşanan biten ısmarlama hayatlar" adlı programımıza daha hoş geldiniz.

Bu çocuğuyla gerçekten ilgilenen annelere üstten bakmak ne ara moda oldu?

Çocuğum 2 yaşına girecek bu ay, hala kimse çikolata vs almaz. Alışkın değil. 1 yaşını geçince bir iki alan oldu, ben yedim. Şimdi kilo kilo muz, salatalık alıyorlar. Hala domates alerjisi var, bilmeyen biri neyse de bilen biri "ver canım alışır" dese fena üzerim.
Arada tv izliyor, yalan yok. Sevdiği çizgi film var, aşırı da keko bir şey. Keşke onu da yapmasam diye kendimi suçluyorum yeri geliyor. Millet reklamla yemek yedirmekle övünüyor.
Çocuğum dışarıdan eve geldiğinde üstü komple değişir. Mikropla tanışması mikrop içinde yaşaması demek değil. Millet bakıyorum aynı kıyafeti ertesi gün bile giydiriyor.

Konuyla alakasız ama iştahımla çevremde acayip ünlüyümdür. Baştan beri blw uyguladık. Yani çocuğuma hiç yemek yedirmedim, hep kendi yedi. Geçen biri bana "rahat yemek yemek için mi böyle alıştırdın?" dedi hani bir anneyi eleştirmek istediğinizde milyonlarca şey bulursunuz. Ama gözünüzü seveyim gerçekten ilgili annelere b.k atmayın. İlgilenmeyenlere de atmayın. Size ne?

Yalnız o cocuk değil bebek. Bunu bilir buna göre davranırsanız eleştirinin dozunu biraz düşürebilirsiniz.

Cok güzel anlatmışsınız
Agzınızdan bal damlamıs resmen

Cocuk odaklı yaşıyorum gideceğim yeri dahi cocuga göre belirliyorum, ne bu beni buldumcuk anne yapar nede sizi ilgisiz lütfen size benzemeyen anneler ile kendinizi karşılaştırıp eleştirel yaklaşmaya çalışırken karşı tarafı yermeyiniz. Zira o zaman yanlış yere odaklanırsınız.

Herkes kendisi gibi olmayanı eleştirmeye meyilli maalesef ki, keşke herkes kendine baksa, burda aferin sen iyi annesin onlar tü kaka denince ne olacak ki?

Beni de en çok birbirinin açığını bu kadar çok arayan anneler üzüyor. Ne hakla yapıyoruz bunu? Benden daha rahat davranan bir anne gördüğümde tek yaptığım şey “vay be demek çocuk böyle de büyüyor, belki ben de biraz daha rahat davranmalıyım” demek. Eleştirmek aklıma gelmiyor. Ben kimim ki onun çocuğu için neyin en iyisi olduğunu bileyim? Veya benden daha katı bir anne gördüğümde böyle çocuk yetiştirmenin de artıları olabileceğini görüyorum. Kendimi övmek aklıma gelmediği gibi başkalarını yermek de aklıma gelmiyor. Bence anneler olarak hem kendi üzerimizdeki, hem de diğer anneler üzerindeki baskıyı hafifletsek iyi olacak. Kimse mükemmel anne olamayacak. Herkes kendi çocuğuna odaklansa süper olur.

Merhaba herkese,
Kimsenin anneliğine laf söyleyemem kesinlikle ama bazı yerlerde şu yeni nesil annelerin yaptıklarını ben de yapıyorum. Sebepleri ile açıklayayım...

Mesela oğluma paketli ürünler vermiyorum. Diyeceksiniz ki biz şeker-çikolata ile büyüdük de ne oldu. Bizim zamanımızda glikoz şurubu denen zehir kullanılmıyordu, palm yağının p.si bilinmiyordu. Fakat şuan ki paketli ürünlerin bir çoğunda bu saydıklarımdan çok çok daha fazlası var. O sebeple ben oğluma olabildiğince organik, evde kendi yaptığım tatlıları ya da içinde olabildiğince az zararlı gıda katkı maddeleri olan ürünler veriyorum. Çocuk bu tabii ki de tatlı yiyecek...

Evet mikroptan korumuyorum. Salıyorum toprağa istediği gibi oynuyor. Ama pazardan aldığım bir sebze ya da meyveyi hayatta sirkeli suda yıkamadan eline de tutuşturmam. Biz dalından koparıp yerdik meyveyi sebzeyi. Yıkamaya gerek yoktu çünkü üzerinde zirai milyon tane ilaç yoktu. Yediğimiz meyvelerin yarısını kurt yemiş olurdu zaten :) Şimdi ki meyve sebzelere bir bakın. Olabildiğince hepsi kurtsuz, mükemmel şekilli kusursuzlar. Bu meyve sebzelere milyon tane zirai ilaç veriyorlar. O meyve-sebze daha uzun süre dayanıklı kalsın diye, kurt yemesin diye vs vs milyon tane ilaç veriliyor. Ben bu meyve-sebzeyi nasıl çocuğuma yıkamadan vereyim ki? Hatta mümkünse kabuklarını soyup öyle verin bebelerin ellerine meyve-sebzeleri...

Psikolojisini de önemsiyorum oğlumun. Benim gibi ilgisiz ebeveynler ile yetişmesin. Evet ailem çok şefkatli ve sevgi doludur. Özgür yetiştirmişlerdir bizleri ama hayatta kızım bugün okulda neler yaptın, ödevin var mı, bak çalışırsan şöyle olur, çalışmazsan böyle olur gibi gibi ilgi alaka göstermediler bize. Ya da annem, bir kere bile övmemiştir bizi, yaptıklarımızı takdir etmemiştir. O sebeple sürekli başkalarına yaranmaya çalışan bir birey oldum... Evet kesinlikle kendime bağımlı bir birey yetiştirmeyeceğim ama yetiştirirken de psikolojisine dikkat edip, alakalı bir anne olacağım. Şuanda bile anne su diyor, bak oğlum suluğun orada oradan kendin alıp içebilirsin diyorum. Ya da bir şeyi yapamadığı zaman benden yardım istiyor, bence sen bunu kendin yapabilirsin annecim, biraz daha çabala diyorum ve kendisi yapıyor. Düştüğünde ah vah demiyorum canı çok acımadıkça. Oğlum bu çok normal, düşe kalka büyüyeceksin, bazen canın yanacak, böyle böyle öğreneceksin diyorum...

Bu nesil buyudugu zaman korkunc olacak
Dunya kendilerinin etrafinda dönüyor zannediyorlar maalesef
O evlatlari icin olen biten anneler cocuklarina ne kadar zarar verdiklerinin farkinda bile degil
Buyuduklerinde , bencil , tek basina ayaklari uzerinde duramayan insanlar olacaklar

2 cocugum var , onlar hayatimin en buyuk anlami , ama ben hayatta yapmak istrdigim herseyi yaptiktan sonra dogurdum onlari , buyuduklerinde mutlu ve guclu bireyler olmalari icin cabaliyorum , o yuzden hem topluma saygili olmayi ogretiyorum hemde birey olmayi , oglum 10 yasinda ve sun ada biraksam tek basina yasayabilecek yetiye sahip , hicbir zaman kendime bagimli yetistirmedim , simarik degil , bencil degil
Paylasmayi , dunyada tek cocuk olmadigini , benim ve babasininda bir hayati oldugunu biliyor
Sevgi dolu buyuyor ama kurallarla buyuyor , dogaya ve topluma saygi duymayi , kurallara uyarak yasamayi ogretiyorum
Bana gore olmasi gereken bu , diger cocuklarin durumuna cok uzuluyorum ve insallah ileride cocuklarimin karsisina cikmazlar diye dua ediyorum surekli

herşeye takarlar bır kulşp merhaba o zaman

Buna yarı yarıya katılıyorum Pattis.
İlk çikolatasını birkaç ay önce yemiştir oğlum ve 2 buçuk yaşa geliyor.
Ben ise blw uygula(ya)madım mesela; çünkü aşırı yemek seçerdi, tatmazdı, zorla tattırdığım oldu kabul etmezdi kesinlikle, aç gün bitirdiği çok olurdu, azında tutar tükürürdü.
"Parklarda elinde yoğurt kasesiyle çocuğunun arkasında koşan kadınlar" diye bi eleştiri yapılır arada buralarda, ben o kadınlardan biriyim. Ben de bunu tuhaf görürdüm "Asla" dediğim şeyi yaptım. Oğlum yoğurt yesin diye parklarda ot böcük içinde yedirdim. Muza alışsın diye yine sokaklarda geze oynaya yedirdim arkasında iki büklüm.
İstedikleri kadar eleştirip ayıplasınlar, çocuğumun beslenmesi kadar önemli değil hiçbirinin ne dediği çünkü her çocuğun "Aynı fabrika çıkışlı makine gibi davranmadığını" çok güzel öğrendim oğlumla. O kadar sıktı ki çocuğum beni Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin hepimizin evladını, çooook geniş bakmayı öğrendim özetle.

Bağrınıp çığrınan çocuğun anasını da ayıplamam, tutturan çocuğu da ayıplamam; hepsi bir dönem, geçiyor. O kadar hakları var diyorum. Çünkü yaşıyorum; 100 bin çeşit yol denedim, bu işin kitabı yok.net. Yok. Okudum psikolojisini bilmem nesini, yok yani çocuk nereye bazen, sen oraya. Bazen sen nereye, çocuk oraya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…