Sıkıntım buyuk :(


Böyle düşünmekte haklı olabilirsin ama yarın birgün san sıkıntı yaşarsan ve eşin sen kabul etmiştin sızlanma derse, ailesine o gün gidip sizde şimdi destek olun dersen ve onlarda biz hiçbirşeyin sözünü vermedik kabul etmeseydin derseler!!
bunu hiç düşündün mü?
Yanlış anlaşılmasın o zavallı kadının durumuna Rabbim kimseyi düşürmesin ama sorun eşinin ailesi bence..kp onun canı kanı ablası, eşin çok düşkün halasına annesine bile küsmüş bu konuda..hakkınızda hayırlısı olsun..
 
Kayınvalidenizle hiç bu konuyu konuştunuz mu? Yani neden geçinemiyorlar halayla hala mı huysuz eğer öyleyse huzursuz olacağınız kesin? Eşiniz halasına bu kadar düşkünse halasının hatalarını göremeyip size de yüklenebilir ki bu sizi çok daha büyük sıkıntıya sokar.
 
herşey ayarlanmış, halada gelmeye niyetli..sizde vicdanınızla sıkışmış durumdasınız..
sürekli kalmasındansa dönüşümlü olarak kalsa kardeşlerde 1 yada 2 şer ay kadar.. sizde nefes almış olursunuz..
bilmiyorum bu mümkün müdür?
 


Malesef mumkun gorunmuyor.
Eşimin halası kardeşlerinde kalmak istemıyor.
Kardeşleri de pek nıyetlı degıller zaten.
Eşim de dönüşmlü olmasın dıyor ordan oraya gocebe gıbı.
Aslında en doğrusu bu suanki şartlarla, yanı donusumlu kalması
O olmuyor bu olmuyor, herkesin istediği oluyor da benımkı olmuyor ıste :)
Endişelerimi ne yapsam geciremiyorum.
Sabah uyanır uyanmaz bu konu aklıma geliyor, gece uyurken aklımda bu konu oluyor.
Ben su anda halasının bızde kalmasını problem etmıyor gorunuyorum dısarıdan. Eşimin ailesi tarafından ve eşim tarafından.Kendi aileme bile endişelerimi belli etmiyorum onlar da dahil olmasnlar dıye.
Ama hiç de dışarıdan bakıldığı gibi degilim.
Şimdiden kural koyarsam haklı ıken haksız pozısyona duserım sanırım. çünkü kararlar alındı.
Eşimin halasına duskunlugu , onun hatalarını görmezden gelmesine elbet neden oluyor . Annesi ile bu yuzden yıllardır surtusme ıcerısınde oluyordu zaman zaman.
Annesi ile bunu yasayan benle sık sık surtusmeye girer heralde , bilmiyorum ki .
Eğer bunları yasayacaksam bunları ozaman konusurum, elimde kozlarım olur.
Şu an için bır kozum yokken isteklerimi ve istemediklerimi sıralarsam " kötü gelin" imajı çizecegim ve bundan sonraki her endişemi açma girişimim " sen zaten gelmeden baslamıstın önyargıya , kurala" şeklinde sürer gider ve birsey elde edemem.Eşim de yanımda olmaz o zaman.
Bekleyıp gormekten baska carem yok.Hersey olacagına varır:) Allah daha buyuk dertler vermesın dıye kendımı avutuyorum.
Herkese yorumları ıcın teşekkürler...
 
Son düzenleme:

iyide sen çalışıyorsun
bu hala akşama kadar evde yalnız napacak:44:
yani sizde kalmasının bi anlamı yokki
akşama kadar kendi kendine bakacak zaten
geriye kalan süredede pek ala kendini idare eder heralde
 
benim anlamadığım hala senin onayını niye almıyor gelen kaynana değil sonuçta ki desin oğlumun evi , kesin zorluklar olur aynı evde 2 kadın , acaba halanın ,kişiliği nasıi eşine şirin gelebilir sana nasıl davranacak?
 
Öncelikle Allah yardımcınız olsun, cidden zor bir durum. Bir taraftan bakınca yaşlıya bakmak çok büyük sevaptır, hem size evde yardımcı falanda olur diyeceğim ama insan yeri gelir kendi annesiyle bile anlaşamaz fikir çatışması olur. Sizin düşünceniz tamamen olumsuz besbelli ama bunu eşinize açıkça söylemekten korkuyorsunuz haklı olarak, daha en baştan eşiniz önünüzü kapatmış baksanıza eğer kabul etmezsem evliliğim tehlikeye girer diyorsunuz.
Yarın öbür gün hala geldi yerleşti belkide çok iyi bir kadın ama ne olursa olsun ufacık yüzünüz asılsa hala yüzünden eşinizinle atışır.Bir de yukarıda bi kısım okudum, eğer kabul etmezsek ailede vicdansız kabul ediliriz gibi bişeydi sanırım, tüm aile işine gelince kadıncağızı kabul etmesin siz etmeyince vicdansız olun. Psikolojinizi bu kadar bastırmayın lütfen, bu hayata bir kere geliyorsunuz...
 

Ben eşime hayır gelemez tarzında dialoga girmediğim için, eşim de halasına "bir sorun yok biz ikimiz de gelmeni istıyoruz" vs şeklinde konuşmalar yapmıştı. Yoksa halayla bu şekilde bir onay konuşması yapmadık biz.
Çok iyi de olsa şirin de olsa, kendı hayatımdan fedakarlık etme düşüncesi beni üzecek, küçük şeyler buyuyecek.
Bunun iyi insan olmakla veya kotu ınsan olmakla bır alakası yok aslında . Benim yeni evli bir insan olduğun, eşimle zaman zaman başbaşa vakit geçirmek isteyeceğim, halayı her gittiğimiz yere götüremeyecegımız yerlerın oldugunun bilinmesi ve karşımdaki insanların empatı kurmalarını ıstıyorum. Nuh nebiden kalma gelin kaynana hikayelerine sahip olmak istemiyorum :)
Belki kaba ve ayıp bir tabir ama herkes haddini bilsin istiyorum:)
 
eşiniz neden büyüklere bakılması konusuna bu kadar dahil olup da anne-babasına tavır alıyor ben bunu anlayamadım yani. kendisi mi yapacak evde işi gücü??? erkekler bütün günü dışarda geçiriyorlar, eve gelince de her şeyi hazır buluyorlar. dolayısıyla bu yaşlı bakımı işlerini kadınlar kendi aralarında konuşup halletmeliler bence erkeklerin karışması çok saçma. aynı şekilde evet hepimiz büyüklerimize bakmakla yükümlüyüz elbette ama sana düşen kayınvalide- kayınpeder, anne-baba dörtlüsü bence. böyle kaç kişi yüklenebilir ki insan?
öte yandan bunları dile getirmek de cesaret işi o ayrı:)
 
merhaba
bence başka bir çözüm bulmaya çalışılmalı...
ben kendi hasta annemi ve babamı yanıma almıştım
eşim ben annem babam kalıyorduk
1 ayda huzurumuz kalmadı diyebilirim.

çünkü kendi babamın bazı tavırlı hareketleri, eşimin bunlardan sürekli bana şikayet etmesi, yanlış anlaşılmalar falan beni çok bunalttı.
eşim de bu defa kendi ailesinin yanına gidip kalmaya başladı sık sık
1 ayda 15 gün dışarıda kaldı resmen.
oturup kalkamıyorduk bile evimizde.
biz sarılırız normalde tv izlerken, ya da sık sık birbirimizi öperiz falan.
arada 1 kere tartıştık eşimle, öyle bağırma falan da olmadı aslında. sadece anlaşamadığımız bir konu oldu. hemen babam koştu geldi noluyor diye el atacaktı.
bizim 2 dk da çözeceğimiz mesele babam araya girince 2 gün sürdü!

demem o ki!
evde başka birisi olunca olmuyor.
 
annende sinirlendi diyor ki elin kızı ele ucuz gelir ona hizmetçilik yapmak için mi evlenmiş ,anası değil sonuçta diyor ,bence bu konuda yumaş başlılık gösterme yeni evlisiniz ,ben buna benzer birşey duymadım, yemek alışkanlığı dahi sorun olacak bu yaşta depresyona mı gireceksin herkes bir kurban arıyor,dişini göster
 

burada haddini bilmeyen hala. maalesef eşin de duygularına borçlu hissedişine kapılmış. şuan senin endişelerini düşünmüyor gibi gözüküyor çünkü çok duygusal düşünüyor. eğer gelmesin diyemeyeceksen yapman gereken asla alışkanlıklarından ödün vermemen. salonunda uzanıp tv mi seyretmek istiyorsun, yap. yemeğini saat kaçta yapıyorsan o saatte yap. başbaşa mı kalmak istiyorsunuz, hala film izleyeceğiz sen yat istersen de. yani nasıl desem, haddini bilsin. madem kardeşlerinde kalmama tercihini kullanabiliyor, dönüşümlü kalmak yerine yeni evli çifte geliyor, haddini bilsin o zaman. sinir oldum valla. ama asla kendinden ödün verme. o yoksa nasıl rahat davranacaksan aynen öyle davran. eğer davranmana eşin laf ederse o zaman eşin biraz açık konuşulmayı hakeder. tekrar ediyorum, evinize gelse de kendinden ödün verme. misafirmiş gibi davranırsan halaya oh ne ala. asla hiçbir yere gitmez.
 
kusura bakmayın ama çok taviz vermişsiniz bu kararı onaylamakla.eşinizin ailesi ve akrabaları da çok benciller gördüğüm kadarıyla.kala kala size mi kaldı halayla ilgilenmek.?çok yaşlı da sayılmaz,ayrıca şu an kendi işini kendi görüyor demişsiniz.yani bakıma muhtaç bir durumda değil.Allah kimseyi düşürmesin o duruma.ancak bu hala da çok düşüncesiz yani kendini atacak yer arıyor belli ki.kabul etmemesi lazımdı kendine teklif edilse bile..bunlar yeni evli diye düşünmesi lazımdı.ömrümüzün en güzel yılları eşinizin halasıyla geçmek zorunda mı?hayır hiç kimsesi olmasa ve muhtaç durumda olsa,çok yaşlı olsa bi nebze anlıcam.annesi değil,babası değil,halası yaa.eşinizin de bunları düşünmesi lazımdı.o düşünmüyorsa bile,bu konuları o tekliften önce,sizin aranızda iyice konuşup, iyi düşünüp karar vermeniz lazımdı.tamamen özgürlüğünüzün kısıtlandığı bu hayata umarım katlanabilirsiniz.arada geçen yorumları okumadım ama benim anlamadığım tek başına bir kadınmış bu hala, o niye kendi anne babasına bakmıyor?bakmak için en müsait durumda olan o.valla apal topal,75 yaşındaki tanıdığım yaşlı teyzeler var çevremizden,kimi kocasına bakıyor,kimi annesine,vs..hala da kendine baktıracak adam arıyor..ne diyim Allah yardımcınız olsun.
 
Son düzenleme:
Zor bir karar.
Herkes bakıma muhtaç olabilir birgün, insan vicdan olarak ister istemez
yanına almak zorunda hissedebilir.
Hala çok iyi biri de olsa birçok sıkıntı yaşama durumunuz olabilir.
En basitinden evinizde yeni evli çift olarak, birbirinize bir sarılma
hakkınız bile olmayacak, hayatınız kendi evinizde çok kısıtlanacak,
eş olarak ister istemez uzaklaşacaksınız.
Böyle birşeyi kabul etmeseydim evliliğim çıkmaza girerdi demeniz
çok yanlış geldi bana, sonuçta evlenmişsiniz ve hayat sadece
eşinizin hayatı değil, ikinizin hayatı artık, kararlarınızı beraber vermek zorundasınız.
Böyle bir yükümlülüğü almak istemeyebilirsiniz, bu en doğal hakkınız ve bunu
eşinizle rahatlıkla paylaşabilmelisiniz.
Bence eşinizle açık açık konuşun ve başka bir çaresine bakılsın, şartlar ve diğer
insanlar zorlansın gerekirse.
Böyle bir yükümlülüğün altına girmek zor gerçekten.
Bir de hadi birkaç ay belirli bir süre olsa anlayacağım ama hala siz de
anlaşılan belirsiz uzun bir süre kalacak, bu günler ,evliliğin ilk zamanları
yaşanacaklar, geri gelmiyor malesef.
 
herkesin dediği gibi ben de size düşmemesi gerekirdi diyenlerdenim ama olmuş bir kere.. Yarın öbürgün hangimizin garantisi var, belki biz de aynı duruma düşeceğiz..

Çok zor biliyorum ama allah herkesi bir şekilde sınıyor işte.

Tüm sayfaları okumadım, önerildi mi bilmem.. Kendinize yakın bir daire tutsanız? Tabi kardeşleri kira konusunda yardımcı olmalı.. Siz de mutfak masrafını falan karşılarsınız, arada gider sohbet edersiniz..

Bence burada herkes kendi rahatına bakıyor ve bencilce davranıyorlar. Siz bu durumdaki en son durak olmalıydınız ama malesef ilk durak olmuşsunuz.. Allah yardımcınız olsun.
 
çok iyi niyetli ve vicdanlı biri olduğunuz üslubunuzdan belli.

belki sizin yerinizde başka biri olsa çok başka başlıklar atıp konuyu çok başka anlatabilirdi.

ama bu iyi niyetinizi suistimal ediyorlar gibi geldi bana,çok taviz verdiğinizi düşünüyorum çoğu arkadaş gibi.

ev ev üstüne olmuyor kendi yaşadıklarımdan biliyorum burada olan size olucak,

özgürlüğünüz kısıtlanacak huzurunuz kaçacak kendi

kendinizi yiyip bitiriceksiniz.

keşke eşiniz halasını düşündüğü kadar sizi de düşünseydi.

umarım başka bir yol bulunur ne halası nede siz mağdur olursunuz.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…