İşte elimde degil ne kadar henuz gelmemiş bırı ıcın endişelenmemeye calısıp kendımı motıve etmeyı denedıysem de aklıma bu kotu şeyler de gelmıyor degıl.
Zaten ben senın dedıgın kadar olumlu olabilsem, konu başlığı sıkıntım buyuk olmazdı degıl mi ?:)
Bu konuyu ailemden bırıne acamam benım ıcın uzulur,eşime acamam kavgaya dogru ilerleyebilir,eşimin ailesine hiç açamam.
Su saatte kaygılarımı, bana belki dogru dusunmemı saglayacak, gormedıgım pencereden bakmamı saglayacak veyahut oyle
ya da boyle basına gelecekler bunlar olabilir arkadasım basagelen cekilir hayat boyle... vs dertleşmeye ıhtıyacım var.
Başka bırsey degil..
İnsanların gözünde yucelirken
içten içe keşkelerle yaşamak çok zor.
Zaman herseyın ılacı ama geri de alınamyor maalesef..
Yıne de yorumların ıcın tesk ler...
bunca yıl bağa bahçeye alışık olan biri kolay kolay evde kapalı oturamaz..annesinin-babasınında yanındaymış onlar aklına gelir...şimdi oğlu yerine koyduğu eşinizin teklifi hoşuna gitmiştir,moral olmuştur gelir ama çok uzun kalamaz gibi geliyor..etrafımdaki bağ-bahçeye alışık olan insanlardan biliyorum,yapamıyorlar..
Allah büyük,içinizi ferah tutun..hiç olmazsa sevap kazanacaksınız...Allah kolaylık versin..
Empati kurup karşıma böyle bir şey çıksa napardım diye düşündüm, ev ev içinde her zaman zor olur, anlaşmak zordur, ayak uydurmak zordur... Bu yüzden de maaşı varsa öncelikle kendime yakın çook yakında bir ev tutmayı ve eşyalarını getirmeyi o çok bilen diğer kardeşlerinden de tutulacak bakıcı/yardımcı için para yardımında bulunmalarını isterdim. 100-200 verseler kadının maaşından da artanla bir şekilde bakıcı parası ödenir. Hem yakın olmuş olur, hem de daha iyi bakılır...
Maaşı yoksa iş zorHuzuevine ben de karşıyım, o zaman denerdim..
Maaşı var ama uc aydan uc aya.. Ev tutma meselesine ya da evde baska bır bakıcının ilgilenmesini hem hala hem de esım ıstemez.
Yanı burada baska bır evde bir bakıcı tarafından bakılacak, arasıra bızler tarafından kolaçan edilecekse, köyde kalırım daha ıyı der bence . Böyle bırseyı teklif edemem. maalesef:)
Açıkçası şuan muhtaç değil kendi evinde dursa, eve de günlük biri gelse ne güzel olurdu, eşinizin size bunu dayatması hoş olmamış umarım yolunda gider her şey...nasıl anlaşılacak bir kadın mı bari? bazıları vardır huysuzdur çekilmez bazılarınında varlığı yokluğu belli olmaz...?
Telefonda falan arada sırada konusuyorum, bana karsı tatlı dilli, ıyı vır tavır ıcerısınde evlenmeden once de oyleydı hala oyle.Bıze hep dua eder.
Ama tabi davulun sesi uzaktan hos gelir diyelim:)
sana tavsiyem ayrı bir oda hazırla ve o odaya mutlaka tv koy :) akşamları bişi izlemek isterse gitsin odasında rahat rahat izlesin, sen de rahat edersin yok o oda da izlerse sana izleyecek mekan hazır olmuş olur. Çalışıyorsunuz diye gördüm yanlış okumadıysam zaten gündüz olmayacaksınız di mi?
ne kadar zamanlık evlisiniz
Evet çalıştıgım ıcın gunduz evde olmayacagım.Onun kalmasını planadıgımız odada tv var, baska bır oda da var.
Ama sen burda tv ızle bız ıcerde ızleyelım gıbı bır tavır ıcersıne de girilir mi yahu :)
O zaman resmen evin içinde dışlanmış olur .
Çok zor bir durum..Allah halanızında sizinde yardımcınız olsun..
Vicdani yünden düşününce yaşlı ve yanlız bir kadını yanlız birbaşına bırakmak doğru gelmiyor..ama diğer taraftan bakınca yeni bir evlilik, sorumluluk almayan eşin ailesi, bunun sadece size dayatılması ne kadar mantıklı!!
Bence eşinizin ailesi ile en baştan konuşun açık olun..tamam ben halayı kabul ettim atacak değilim ama sizde sorumluluklarınızı yerine getirin deyin..bu konuda kararlı olmanızı tavsiye ederim..eşini dönüşümlü bakılması konusunda ikna etmelisin..sizde bu hayatı bile istiye seçmedeniz..
Aslında yetıyorlardı Ama babanne oldukca yaslı halanın yarım yamalak bakması yeterli olmuyor,altına yapacak duruma gelmiş.
Bır de kısın koy sartları malum, daha konforlu daha ıyı daha temız bakılmak istedi babanne. Ya da kendı yanına ogullarından bırının gelmesını ıstedı. Dede ve hala da pek anlasamıyor ıkısı bır arada pek kalmak ıstemıyor, sanırım onları da baglayan babanne ıdı o da gıdınce ev dagıldı, duzenleri bozuldu.
Canım anladığım kadarı ile üçüde bakıma muhtaç.Bir hastaneden üçüne de sağlık raporu alıp bakıma muhtaç olduklarını belgeleyebilirsiniz,bundan sonra bakıcı maaşı bağlanır onlara.Bu para ile birbirlerinden ayrılmadan kendilerine bakıcı tutabilirler.
Bu yaştan sonra ayrılmakta zor gelecektir onlara.
Hadi diyelimki bu raporu alamadılar ve bakıcı maaşı bağlanmadı.Peki amca,siz ve eşinin babası aralarında para koysalar her ay ve
bakıcı tutsalar olmaz mı?Onlarada yazık düzenleri değişecek sonuçta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?