Sıkıntım buyuk :(

Endişelerinde hak veriyorum ben sana canım.
Baştan olumsuz düşünmek filan değil bu.
Aldığınız karar ağır bir sorumluluk ve kim olsa hayatının nasıl etkileneceğine dair endişeler yaşar.
Yani düşünmeden-endişeler ve gelgitler yaşamadan bu tür bir sorumluluğu birden bire benimsememeni garip bulan arkadaşları da anlayamadım açıkcası.
yeni evlisin,belirli bir düzenin daha yeni yeni oturuyor vs.
Kaldı ki eşinin ailesi bile istemiyor bu kadını.Bu çok düşündürücü açıkcası.
Ne olursa olsun bu yükün sadece sizin üzerinizde olmasına başta eşinin ailesi tepki göstermeliydi.
Halası madem eşine çok bakmış kayınvalidenin de buna minnet duyması gerekmez mi.
Kesinlikle dönüşümlü olarak bakma gibi bir yöntem bulunmalıydı.Belki ileride eşinin fikirleri de değişir.
Aynı evde yaşamak kolay değildir.Halası sonuçta ne dersen de öz annesi değil.
Yaşandıkça bazı şeyler eşinin düşünceleri değişebilir.
halayı ortada bırakmamanız,yardım elini uzatmanız çok güzel yüce duygular.
Bu açıdan takdir ettim ikinizi de.Ancak eli ayağı tutan bir kadınsa aklı da yerindeyse-ki çok ta yaşlı değil-kendisi için daha farklı çözümler bulabilirdi.Umarım eşin halası ile ilişkisinde belirli bir denge tuttturur.
Yaşlıya hürmet büyük bir maneviyattır.Kendimizi onların yerine koyarak düşünmemiz gerekir.
Bizler ne olacağız bunları düşünmek lazım ki zaten sen herşeyi düşündüğün ve vicdan sahibi olduğun için eşine sert tepki vermeden kabul etmişsin.
Sanırım bazı şeyler de beraber yaşamaya başladıktan sonra netleşecektir.Eşin bu bakım sorumluluğunun çocuk oyuncağı olmadığını anlayacaktır.Çünkü ummadığınız -hazır olmadığınız sorunlarla da karşılaşacaksınız.

bunca yıl bağa bahçeye alışık olan biri kolay kolay evde kapalı oturamaz..annesinin-babasınında yanındaymış onlar aklına gelir...şimdi oğlu yerine koyduğu eşinizin teklifi hoşuna gitmiştir,moral olmuştur gelir ama çok uzun kalamaz gibi geliyor..etrafımdaki bağ-bahçeye alışık olan insanlardan biliyorum,yapamıyorlar..

Allah büyük,içinizi ferah tutun..hiç olmazsa sevap kazanacaksınız...Allah kolaylık versin..

Bana da oyle geliyor bazen sanki bizimle bı duzen tutturamayacakmıs gibi geliyor aklıma.
Yaşyıp görücem artık, eğer eşim ve halam arasında sorunlar git gide buyurse ve eşimle bu sorunların üstesınden gelemeyeceğimiz noktada, katlayanamacagım bır an olursa eşimin ailesine sıkıntılarımı açmayı dusunuyorum.
En azından bilip mudahale ederler belki.

Empati kurup karşıma böyle bir şey çıksa napardım diye düşündüm, ev ev içinde her zaman zor olur, anlaşmak zordur, ayak uydurmak zordur... Bu yüzden de maaşı varsa öncelikle kendime yakın çook yakında bir ev tutmayı ve eşyalarını getirmeyi o çok bilen diğer kardeşlerinden de tutulacak bakıcı/yardımcı için para yardımında bulunmalarını isterdim. 100-200 verseler kadının maaşından da artanla bir şekilde bakıcı parası ödenir. Hem yakın olmuş olur, hem de daha iyi bakılır...

Maaşı yoksa iş zor Huzuevine ben de karşıyım, o zaman denerdim..

Maaşı var ama uc aydan uc aya.. Ev tutma meselesine ya da evde baska bır bakıcının ilgilenmesini hem hala hem de esım ıstemez.
Yanı burada baska bır evde bir bakıcı tarafından bakılacak, arasıra bızler tarafından kolaçan edilecekse, köyde kalırım daha ıyı der bence . Böyle bırseyı teklif edemem. maalesef:)

Açıkçası şuan muhtaç değil kendi evinde dursa, eve de günlük biri gelse ne güzel olurdu, eşinizin size bunu dayatması hoş olmamış umarım yolunda gider her şey... nasıl anlaşılacak bir kadın mı bari? bazıları vardır huysuzdur çekilmez bazılarınında varlığı yokluğu belli olmaz...?

Telefonda falan arada sırada konusuyorum, bana karsı tatlı dilli, ıyı vır tavır ıcerısınde evlenmeden once de oyleydı hala oyle.Bıze hep dua eder.
Ama tabi davulun sesi uzaktan hos gelir diyelim:)

Telefonda falan arada sırada konusuyorum, bana karsı tatlı dilli, ıyı vır tavır ıcerısınde evlenmeden once de oyleydı hala oyle.Bıze hep dua eder.
Ama tabi davulun sesi uzaktan hos gelir diyelim:)

sana tavsiyem ayrı bir oda hazırla ve o odaya mutlaka tv koy :) akşamları bişi izlemek isterse gitsin odasında rahat rahat izlesin, sen de rahat edersin yok o oda da izlerse sana izleyecek mekan hazır olmuş olur. Çalışıyorsunuz diye gördüm yanlış okumadıysam zaten gündüz olmayacaksınız di mi?

Evet çalıştıgım ıcın gunduz evde olmayacagım.Onun kalmasını planadıgımız odada tv var, baska bır oda da var.
Ama sen burda tv ızle bız ıcerde ızleyelım gıbı bır tavır ıcersıne de girilir mi yahu :)
O zaman resmen evin içinde dışlanmış olur .

Yok kuzucum dışlanır mı bazı şeyleri tatlı dille güzellikle olur, o odada tv izlerken senin izleyeceğin başka bir şey varsa ya halacım müsadenizle benim çok sevdiğim bi dizi var onu izlesem içeride dersin oda anlayışla karşılar ya sana istediğin kanalı açar ya ben odama geçeyim kızım sen izle der ya da gel beraber izleyelim der... :) Bazı şeyler tatlı dille güler yüzle de halledilir.

halanız ne zaman gelecek bilmiyorum ama sonuç belli çok değil geldikten birkaç ay sonra yeni bir konu açarsınız eşimin halası yüzünden evliliğim bitme noktasına geldi diye insan kendi canından kanından olan kişilerle bile bazen çatışma yaşıyor aynı evde yaşayamıyor sizin işiniz daha zor allah kimseyi o halanın durumuna düşürmesin onun işide zor ama size yapılan bencillikten başka birşey değil

insan eti ağır derler.. ben ev arkadaşıyla bile yapamıyorum hala bana büyük sıkıntı gibi geldi. keşke dönüşümlü olarak kalsa biryerlerde. aslında mutlaka size kalacaksa anne ve babasına yakışır bakmak siz yeni evlisiniz der insanda.. umarım sizde kalmaz ama kalırsada umarım buraya yazacak kadar sıkıntı yaşamazsınız. ama daha gelmeden sizi düşündürmeye başlamış umarım sıkıntı çıkmaz..

Cnm durumun zor ama bi de olaya hala açısından baksan, çaresiz olmasa mecbur olmasa gelmezdi diye düşünüyorum, kimse kimsenin evinde rahat edemez çünkü.. Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin çok zor çünkü ilerde biz ne duruma düşeceğimizi bilmiyoruz, yaşlı sonuçta e kendi işini de görür diyorsun, belki sana yardımı dokunur ilerde bebeğin olduğunda destek olur

Çok zor bir durum..Allah halanızında sizinde yardımcınız olsun..
Vicdani yünden düşününce yaşlı ve yanlız bir kadını yanlız birbaşına bırakmak doğru gelmiyor..ama diğer taraftan bakınca yeni bir evlilik, sorumluluk almayan eşin ailesi, bunun sadece size dayatılması ne kadar mantıklı!!

Bence eşinizin ailesi ile en baştan konuşun açık olun..tamam ben halayı kabul ettim atacak değilim ama sizde sorumluluklarınızı yerine getirin deyin..bu konuda kararlı olmanızı tavsiye ederim..eşini dönüşümlü bakılması konusunda ikna etmelisin..sizde bu hayatı bile istiye seçmedeniz..

Haklısın ama şu anda ailesi ile bu şekilde konuşmam doğru olmaz sanırım, o başka bir krize yol açabilir.Çünklü eşim ailesine yaşlı insanların bakımı konusunda bır turlu bahanelerden kurtulup çözüme ulaştıramamalarından dolayı tavırlı bıraz özellikle de annesine:)
Şimdilik sükunetımı koruyorum.
Yaşayıp gördukten sonra gerekirse eşimin ailesi ile tabıkı konuşurum , o zaman herkes elini taşın altına koysun ben de çıkmaza düşeceksem kim huzurlu olacak? Ben başkalarını dusunuyorsam baskaları da benı dusunmeli degil mi ? sonucta eşim şuan bekar bı ınsan da olabilirdi o zaman ne olacaktı ? :)

Canım anladığım kadarı ile üçüde bakıma muhtaç.Bir hastaneden üçüne de sağlık raporu alıp bakıma muhtaç olduklarını belgeleyebilirsiniz,bundan sonra bakıcı maaşı bağlanır onlara.Bu para ile birbirlerinden ayrılmadan kendilerine bakıcı tutabilirler.
Bu yaştan sonra ayrılmakta zor gelecektir onlara.
Hadi diyelimki bu raporu alamadılar ve bakıcı maaşı bağlanmadı.Peki amca,siz ve eşinin babası aralarında para koysalar her ay ve
bakıcı tutsalar olmaz mı?Onlarada yazık düzenleri değişecek sonuçta.

Garip bir durum olmuş canım, mantıklı düşünüp hareket etmen gerek. Ortada madur bir kadın var ona sırt çevirmek olmaz ama diğer yandan da daha çok gençsin...

Evet üçü de bakıma muhtac aslında ve birbirlerinden ayrı yaşamaktansa bır arada , bırılerının onların yaşadıgı yere gelip onlarla ilgilenmesini tercih ediyorlardır emınım.
Ama bakıcı olayına aileden kımse sıcak bakmaz.
Bakıcı tutmanın da ayrı sıkıntıları olacak.
bırakıp kacacak mı , nasıl davranacak vs .
O yuzden o alternatif çözüm olmaz gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…