Sıkıştık. Üzülüyorum

Dream on

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
55
27
29
Üniversite 1.siniftayim bu yıl geçen yıl hazırlık okudum.yurtta kalıyordum bu yıl 3 kişi eve cikacagiz. Yurtlar çok pahalandi ve dogru dürüst ders calisilmiyor gürültü. . Derdim eve çıkınca tabi masraf olacak gene baya bi esyaydi depoziteydi. Ablam da bekar onun da oturduğu ev yıkılıyor taşınma masrafı vs ev kiralari artti. Zaten kredi cekmisti araba icin onu da oduyor.Hersey ust uste geldi annem ona da yardım ediyordu maddi açıdan. Annem babam emekli zaten ikisinin maaşı 2 bin.bu aralar baya yuk bindi ustumuze. Bu yıl ogrenim kresi çekmem mantıklı olur mu? Bi de derslerime uygun is bulmayı düşünüyorum bulabilir miyim acaba? Kredi geri odemesi zor oluyor mu bi de diyelim cektim bi dahaki yil onu iptal etme imkanim var mi? Canim sıkıldı bu konulara :KK43:

Hem krediye basvurun hem de yari zamanli bir iste calisin. En azindan harcligini cikarmis olursun. Allah yardimcin olsun

öğrencilik zor rabbim yardım etsin size ve darda bütün öğrencilere
Inşallah sağolun.
krediye başvurun. ödemesi hiç te zor değil. inşallah kendi paranızı kazanacaksınız o zaman. bizim zamanımızda 3 ayda bir ödeniyordu. geciktirdiğinde de cüzzi bir faizi oluyordu. korkmayın. yoklukta okumak ne demek bilirim. Allah yardımcınız olsun

Inşallah sağolun. Simdi ayda 1 ödeniyor kredi ocaktan başlıyor.
Hem krediye basvurun hem de yari zamanli bir iste calisin. En azindan harcligini cikarmis olursun. Allah yardimcin olsun

Sagolun.is bulmada korkum umarim bulabilirim ders saatime uygun

bende kredi alıyorum çok işe yarıyor gerçekten. geçen yıl 330du bu yıl 350 olur. en azından ev masrafını çıkarırsın

bu konuyu ailenle etraflıca konuşmalısın canım..onaların onayını sor muhakkak..

Konuştum ama onlar calismami istemiyor biz sana para yollariz sen bunları düşünme diyolar ama ben onlarin sıkışmasıni istemiyorum. Özellikle annem hiç istemiyor. Kredi de annem boşver diyor geri odeme zor olur diye.

bende kredi alıyorum çok işe yarıyor gerçekten. geçen yıl 330du bu yıl 350 olur. en azından ev masrafını çıkarırsın

Aynen bende oyle düşündüm. Ayin hangi gunu yatiyor?

Öğrenim kredisi almayan öğrenci var mı ki ya?

Var tabi çoğunluk geri odemeden korkuyor.zira gunumuz şartlarında kimin is bulup bulamicagi belli değil.

Canım ben üniversitede iken sırf ailesi zengin diye borca girmeye gerek duymayanlar vardı sadece onlar almazdı bütün bir eğitim fakültesinde çok az kişi kredisiz okuyordu sonuçta gençsin bir şekilde ödenir hiç vakit kaybetmeden başvur

tc kimlik numaranın sonu kaçsaona göre yatıyor. ayın 6-10 arası mutlaka yatar.

öğrencilik zordur. simit çay lüks gelirdi o zamanlar.
hem katkı kredisi hem öğrenim kredisi aldım öğrenciyken. işe girdikten sonra ikisini de ödedim.
dert etmeyin ödeniyor. zaten mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor ödeme.

hangi şehirde okuyorsunuz? iş için belki burdan birinin bile yardımı dokunabilir. burs falan araştır. hem ailenin yaşadığı hemde okuduğun şehirlerin belediyelerini soruştur. burs veren çok belediye var.

kredi ödemesini de hiç düşünme. inan bana ödemesi bir şekilde halloluyor...

Öğrenim kredisini ödemek zor falan değil, iş bulduktan sonra ödeyeceksin, taksit taksit zaten, şu an okulu bitirmeye odaklan, mutlaka krediye başvur.
Hangi şehirdesin bilmiyorum ama ev kiralarının ucuz oldugu semtler var, illa da okulun dibinde ev tutmaya çalışmayın, tek vasıtayla gidilebilir olsun, mesela otobüsle 30-40 dakika olsun, normal bakkalıyla manavıyla bi mahalle olsun.
Bu yazı çalışarak geçireydiniz depozito filan çok zorlamazdı aslında.
Eşya işini de ikinci el alarak ucuza getirirsiniz, bu forumda bile bit pazarı bölümünden baya ev eşyası toparlarsınız ucuza.

öğrencilik zordur. simit çay lüks gelirdi o zamanlar.
hem katkı kredisi hem öğrenim kredisi aldım öğrenciyken. işe girdikten sonra ikisini de ödedim.
dert etmeyin ödeniyor. zaten mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor ödeme.

Is bulurum inşallah :)

hangi şehirde okuyorsunuz? iş için belki burdan birinin bile yardımı dokunabilir. burs falan araştır. hem ailenin yaşadığı hemde okuduğun şehirlerin belediyelerini soruştur. burs veren çok belediye var.

kredi ödemesini de hiç düşünme. inan bana ödemesi bir şekilde halloluyor...

Hmm belediyeler veriyor muydu hiç bilmiyodum.izmir'deyim

Ben 5 sene aldım kredi toplam 16 bin TL borcum var seneye temmuzda ödemeye başlıcam aylık 300 tl. Hem kredi alıyodum hem de marketlerde çalışıyodum çok rahat okudum

Is bulurum inşallah :)

Hmm belediyeler veriyor muydu hiç bilmiyodum.izmir'deyim
ben izmir büyük şehirden bir yıl almıştım. bir araştırın :) bir de madem izmirdesiniz haftasonları için marketlerde tadım yaptırabilirsiniz. hem haftasonunuz dolu geçer hem de haftaiçi derse göre saat ayarlıcam derdiniz olmaz

Öğrenim kredisini ödemek zor falan değil, iş bulduktan sonra ödeyeceksin, taksit taksit zaten, şu an okulu bitirmeye odaklan, mutlaka krediye başvur.
Hangi şehirdesin bilmiyorum ama ev kiralarının ucuz oldugu semtler var, illa da okulun dibinde ev tutmaya çalışmayın, tek vasıtayla gidilebilir olsun, mesela otobüsle 30-40 dakika olsun, normal bakkalıyla manavıyla bi mahalle olsun.
Bu yazı çalışarak geçireydiniz depozito filan çok zorlamazdı aslında.
Eşya işini de ikinci el alarak ucuza getirirsiniz, bu forumda bile bit pazarı bölümünden baya ev eşyası toparlarsınız ucuza.

Evt zaten metro yakini olsa yeterli. Bu yaz olduğum yerde duramadim ki ordan oraya teyzem kanser annem uzuluyor onu hic yanli birakmadim hastaneden hastaneye kosusturma aslinda çalışmayı bende dusunuyodum yazin basinda hatta bi magazaya girebilirdim ama teyzemin durumu agirlasinca kaldi. Teşekkürler onerileriniz icin

Ben 5 sene aldım kredi toplam 16 bin TL borcum var seneye temmuzda ödemeye başlıcam aylık 300 tl. Hem kredi alıyodum hem de marketlerde çalışıyodum çok rahat okudum

16 bini kaca boluyorlar?

ben izmir büyük şehirden bir yıl almıştım. bir araştırın :) bir de madem izmirdesiniz haftasonları için marketlerde tadım yaptırabilirsiniz. hem haftasonunuz dolu geçer hem de haftaiçi derse göre saat ayarlıcam derdiniz olmaz

Arastiricam teşekkürler :) market isleri icin markete mi basvuruluyor peki?

X