Sil baştan başlamak gerek bazen...

HeartLess

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2007
12.734
40
208
53
Diğer
Hayatınız boyunca,ikili ilişkilerinizde,
bu eş,sevgili,arkadaş,akraba vs..olabilir,
bütün hataları unutup yeniden başlamayı düşündünüz mü hiç?
yeniden başladınız mı hiç?
Sil baştan,yeniden dediniz mi??
Bu hareketinizden dolayı pişmanlık yaşadınız mı?
paylaşmak isterseniz,buyrun....

Kolay Kolay Affetmem sanırım Ben.
Eğer hatası büyük ise yeniden başlamam..
Başlamaya kalksam bilirimki ilerde birgün yine yaparmı kaygısı yaşıyacağım..

O yüzden Yeniden Başlamak bana göre değil
Ben Tüm gemileri Yakarım....

Laliş beni aradığında çalar sil baştan şarkısı...
Bana onu hatırlatır...
sil baştan onun işidir sanki...
kendim için sil baştana gelince aplam, biraz daha var...
hem öyle böyle silmeyecem bu sefer...tam temizlik yapacam...

şebnem ferah ne güzel söylemiş, sil baştan başlamak gerek bazen,,,hayatı sıfırlamak...
evet benim var böyle bir dönemim, 2004 yılında ağır bir depresyon geçirdim. nefret ettim o yıldan yaptığım yanlışlar ve bunların sonuçlarına katlanmak çok ağır oldu, 2005 benim yılım olacak dedim hep inandım taa yürekten, evet 2005 benim yılım oldu. hayatımın dönüm noktalarını 2005 yılında yaşadım. çok mutluyum şimdi :nazar: şimdi diyorum keşke o zaman o kadar kafaya takmasaymışım, ama yaşadığım sıkıntılar şimdi beni demir gibi yaptı, hayatıma çok şey kattı, çok ders çıkarttım kendime. allah bozmasında :nazar:

evet ben yaptım kayınvalidem için pişmanmıyım hayır değilim ama bazen bazı şeyleri hatırlayınca üzülüyorum ama diyorum ki yaşlı insan uzatmayayım.
birileri içinde sil baştan yapmaya çalışıyorum.ama sadece çalışıyorum.olanları unutamıyorum.yaptıklarını unutamıyorum.oda aynısını yaşasınki bizim düşündüklerimizi anlasın.duyduğuma göre yaşamaya başlamış ama inşallah anlar

ben eşime o şansı verdim ablacım..Allah ondan razı olsun utandırmadı beni:asigim:
sevdiğim insanları kazık yemediğim sürece,aptal yerine konmadığım sürece affederim.yanlış anlaşılma derim;o anlık bir şey derim..
zaten kin tutamam biliyorsun çok konuştuk seninle..
ama sinsi insanı sevmem ben..aklını üçkağıta düzenbazlığa çalıştıran iyi niyetten uzak insanları sevmem..ahlaksız insanı sevmem..ahlaksız..
onlar bittilermi biterler..umurumda olmazlar ben yoluma bakarım..:delphin:

Çok güzel anlatmışsınız,inanın
okurken çok hoşuma gitti...
Evet değecek insanla,inandığımız insanla
sil baştan başlarız belki,ama dediğim gibi
inanmak,güvenmek ve değmesi çok önemli...

bazı kişiler vardır hayatınızdan silmek istesenizde silemezsiniz.........
akraba gibi........
mesafemi korun..........bazısıyla sil bastan yaptık ama yaşananları silmekte zor oluyor........zaman zaman aklına gelince üzülüyor.......
her ne kadar sil baştan yapılsada yaşanmışlıklar içimizi üzüyorsa........unutamıyorsak.......
tamamıyle silmek daha iyidir. gibi......
dedigim gibi silmek isteyipte silemedigim kişilerle öyle yada böylede yaşamak zorundayız........

evet duygucum silmek isteyip silemediklerimizle yaşamak zorundayız

elbette oldu...
canımın canı teyzemle... yedi sene küs durduk biz... sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaşamadık... ben onun en üzgün zamanlarında yoktum... o benim en mutlu olduğum zamanlarımda yoktu... aramızda yaş farkı az... kardeş gibi büyüdük onunla... ama bir şekilde yollar ayrıldı, bir gün yeniden kesişene kadar... ilki şiddetliydi, ikincisi affedici.. sonra hiç sorgulamadık geçmişi... elimden tuttu... kayıp zamanımız çok be elif dedi...değil derdim büyüdük, olgunlaştık, ne güzel kadınlar olduk... olana kadar birbirimizden ayrıydık... öfkeyi kazırsanız altından mutlaka sevgi çıkarmış...anladık...ki hep derim beni ilk annem doğurdu... ikinci olarak ise teyzem.... can dostum, bana ben kadar yakındır...
çok çok kızgın olduğum arkadaşlarım da var... yediğimiz - içtiğimiz ayrı gitmezken bir şekilde dağıldık... yeniden bir araya gelirmiyiz bilmiyorum... gelemeyiz diyemiyorum... çünkü benim kızgınlığımın sebebi sevgimin büyüklüğü...
birileri giderken birileri gelmek zorunda... ya da birileri gelirken birileri gitmek zorunda... bu böyle... gerçekten bağışlayabiliyorsam yaptığını neden olmasın... insan değerli... en azından benim hayatımdaki insanların hepsi ayrı ayrı çok kaliteli insanlardı... çok şey kazandırdılar bana... en değerli zamanlarımızı paylaştık...
silmem gereken gerçekten kalitesiz insanlarla sadece karşılaştık... Allah hayatımda tutunmalarına izin vermedi... Bir şekilde bir şeyler engelledi beni... Geldikleri gibi gittiler...

elbette oldu...
canımın canı teyzemle... yedi sene küs durduk biz... sevinçlerimizi, üzüntülerimizi paylaşamadık... ben onun en üzgün zamanlarında yoktum... o benim en mutlu olduğum zamanlarımda yoktu... aramızda yaş farkı az... kardeş gibi büyüdük onunla... ama bir şekilde yollar ayrıldı, bir gün yeniden kesişene kadar... ilki şiddetliydi, ikincisi affedici.. sonra hiç sorgulamadık geçmişi... elimden tuttu... kayıp zamanımız çok be elif dedi...değil derdim büyüdük, olgunlaştık, ne güzel kadınlar olduk... olana kadar birbirimizden ayrıydık... öfkeyi kazırsanız altından mutlaka sevgi çıkarmış...anladık...ki hep derim beni ilk annem doğurdu... ikinci olarak ise teyzem.... can dostum, bana ben kadar yakındır...
çok çok kızgın olduğum arkadaşlarım da var... yediğimiz - içtiğimiz ayrı gitmezken bir şekilde dağıldık... yeniden bir araya gelirmiyiz bilmiyorum... gelemeyiz diyemiyorum... çünkü benim kızgınlığımın sebebi sevgimin büyüklüğü...
birileri giderken birileri gelmek zorunda... ya da birileri gelirken birileri gitmek zorunda... bu böyle... gerçekten bağışlayabiliyorsam yaptığını neden olmasın... insan değerli... en azından benim hayatımdaki insanların hepsi ayrı ayrı çok kaliteli insanlardı... çok şey kazandırdılar bana... en değerli zamanlarımızı paylaştık...
silmem gereken gerçekten kalitesiz insanlarla sadece karşılaştık... Allah hayatımda tutunmalarına izin vermedi... Bir şekilde bir şeyler engelledi beni... Geldikleri gibi gittiler...

evet ya.teyzem..annemin ölümünden sonra küstüğüm çok sevdiğim teyzem..
bayramda ananemde karşılaştık.
gittim öptüm elini sarıldım.o alyayı aldı elimden..
sonra gittim tekrar sarıldım büyük bir özlemle.bundan sonra ne olur bilmiyorum ama çok özlemişim onu ben.mafoldumben

defalarca sil baştan yaptım.ama bazı insanlar yüz verdikce astar isterler yaa.
işte aynen öyle....
yeniden başlamamı süistimal ederek yine beni,hüsrana uğrattılar.
duygumun da dediği gibi bu insanlar hayatına çok yakın olduklarından,sürekli sil baştan yapmaktan yada,onları öyle kabul etmekten başka caren kalmıyor.:çok üzgünüm:

benımde amcamlar...ve halam...malesef

görüşüyoruz saygıdada kusur etmıyoruz babamın hatrına ama onlar ne hatır nede iyilik biliyorlar.....
babamı çok üzdüler halam ve amcamlar......
abimin dügünü sırası.....hiç ilgilenmediler......
oysa babam onların her zaman yanlarında oldu.........
babamda ıstedıkı gelmıyorlarsada bir telefon acsınlar ama yapmadılar........
babam son zaman kadar bekledı...........ve artık dayanamayıp agladı....agladı......

dedıkı hiç içimden çıkmıyor malesef.........benım annem yoktu babam yoktu benım abılerım ablalarım vardı onları anne baba bıldım ama malesef benım kimsem yokmuş dedı.......
ben yanlızmışım dedı.........
ve agladı babamı ilk kez böyle görmüştüm........
o yüzden sil bastan yapamıyorum...........akraba bu silip atamıyorumda.......sadece yaşamak zorunda oldugum için yasıyorum......
yine saygımı kaybetmeden..........

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum sil baştan yaşamak gerek bazen...
Bende öyle bir dönem atlattım ve ömrümün en zor zamanlarıydı...
Ama arındım daha da güzelleşti hayatım,sevdiklerim...
Senin kıyamadığına başkaları çok güzel kıyıyorlar...
O yüzden hiç düşünmeyeceksin nasıl olur acaba diye..
Canını acıtıyorsa,sana yükten başka birşey olmuyorsa sende ondan kurtulacaksın..
Bunu yaşayarak öğreniyorsun en kötüsüde bu oluyor..

evet ya.teyzem..annemin ölümünden sonra küstüğüm çok sevdiğim teyzem..
bayramda ananemde karşılaştık.
gittim öptüm elini sarıldım.o alyayı aldı elimden..
sonra gittim tekrar sarıldım büyük bir özlemle.bundan sonra ne olur bilmiyorum ama çok özlemişim onu ben.mafoldumben

evet bizde anneannemin ölümünden sonra küsmüştük... nedeni ise annemdi...
sevgi çok büyükse... ve o insan o sevginin altında kalıyorsa... işin içine de beklentiler giriyorsa maalesef ayrılışlar oluyor... ben ablama abla ne olur yanımda dur diyemediğim için böyle oldu dedi... ben anneme bunu nasıl yapar diye küstüm.. vs.. vs...
şimdi insanları anne, amca, baba, teyze vs. diye nitelendirmiyorum... herşeyden önce insan... yanlışlar olabilir... hata yapabilir...sevgisini ifade edemeyebilir... ben davranmak istemediğim şekilde davranabilirim kendime yenilerek...
bundan sonra ararsın sen onu... seni ne kadar özlemişim diye... o da sana adım atar... insan olan zaten aynı kandan olduğu birine nefret duyamaz... duyamaz mümkün değil... konuşmayabilir... ama başına bir şey gelse en önce o koşar büyük bir özlemle... ben buna bir çok kez tanık oldum... ki kanına, canına nefret duyan insan her türlü kötülüğü yapabilir... hem de kötülüğün her türlüsünü... sevilmemişliğin ızdırabını içinde yaşatır çünkü...

defalarca sil baştan yaptım.ama bazı insanlar yüz verdikce astar isterler yaa.
işte aynen öyle....
yeniden başlamamı süistimal ederek yine beni,hüsrana uğrattılar.
duygumun da dediği gibi bu insanlar hayatına çok yakın olduklarından,sürekli sil baştan yapmaktan yada,onları öyle kabul etmekten başka caren kalmıyor.:çok üzgünüm:

cogu seyı allaha havale edıyorum.......
gercekten astar istiyorlar .......bide hak ettiklerinden farklı davranıncada şımarıyorlar kendilerini önemli ve özel hissediyorlar......
varsın hissetsinler......:hulya:
allah biliyor......nasılsa.....:Saruboceq:

evet bizde anneannemin ölümünden sonra küsmüştük... nedeni ise annemdi...
sevgi çok büyükse... ve o insan o sevginin altında kalıyorsa... işin içine de beklentiler giriyorsa maalesef ayrılışlar oluyor... ben ablama abla ne olur yanımda dur diyemediğim için böyle oldu dedi... ben anneme bunu nasıl yapar diye küstüm.. vs.. vs...
şimdi insanları anne, amca, baba, teyze vs. diye nitelendirmiyorum... herşeyden önce insan... yanlışlar olabilir... hata yapabilir...sevgisini ifade edemeyebilir... ben davranmak istemediğim şekilde davranabilirim kendime yenilerek...
bundan sonra ararsın sen onu... seni ne kadar özlemişim diye... o da sana adım atar... insan olan zaten aynı kandan olduğu birine nefret duyamaz... duyamaz mümkün değil... konuşmayabilir... ama başına bir şey gelse en önce o koşar büyük bir özlemle... ben buna bir çok kez tanık oldum... ki kanına, canına nefret duyan insan her türlü kötülüğü yapabilir... hem de kötülüğün her türlüsünü... sevilmemişliğin ızdırabını içinde yaşatır çünkü...

aynen..... kan bagı olan birine nefret duyamıyor.........burda haklısın ama........
yapılanlarıda unutamıyor.....malesef......
başlarına bi şey gelince herkesten önce bizlerin içi acıyor.......
bizlerin acısı koşturması daha samımı oluyor.......
el ya seyirci oluyor yada elinden geleni yapsa bile.....bir akrabanın yaptıgı yardım gibi olmuyor.......

ama canım şuda bir gerçek akrabanın yaptıgı hata laflar.......
daha bir acı oluyor........
sonuçta el dışarda kalıyor.......ne dersede üzülüyorsun ama akrabanın canını yaktıgı gibide olmuyor........bir şeyde söyelemyip susuyorsa...ama kötülükten laftan uzak olalım dıye.....
o zaman üsütne daha da bir geliniyor......

hani derler ya akraba akrep gibi sokar diye işte öyle bir şey...........

aynen..... kan bagı olan birine nefret duyamıyor.........burda haklısın ama........
yapılanlarıda unutamıyor.....malesef......
başlarına bi şey gelince herkesten önce bizlerin içi acıyor.......
bizlerin acısı koşturması daha samımı oluyor.......
el ya seyirci oluyor yada elinden geleni yapsa bile.....bir akrabanın yaptıgı yardım gibi olmuyor.......

ama canım şuda bir gerçek akrabanın yaptıgı hata laflar.......
daha bir acı oluyor........
sonuçta el dışarda kalıyor.......ne dersede üzülüyorsun ama akrabanın canını yaktıgı gibide olmuyor........bir şeyde söyelemyip susuyorsa...ama kötülükten laftan uzak olalım dıye.....
o zaman üsütne daha da bir geliniyor......

hani derler ya akraba akrep gibi sokar diye işte öyle bir şey...........

işte belki de akraba diye çok anlam yüklememek gerekiyor... yapılan yanlışını değerlendirirken insan diye bakmak en güzeli...
akraba daha farklı olmalı diyorsun... bende demişimdir.. ama önce insan canım...

hayatta kımseye kın besleyemıyom..merak edıyom neden dıye?..
canımı okadar yakan bı kac kısı oldu benı olumle burun buruna kac kez getırdıler neden kın duyamıyom aceba kaıdeye almıyomda ondanmı yoksa kınıme yazık deyıpde onlara kullanmıyom..
sadece susarım o durumda sesslızge burunurum kırıldıgımda uzuldugumda..
sessızlıgımde herkes tarafından ıyı bılınırı olunmuskı aman sessızlıge gecme dıyolar:)..
sıl bastan yaşansa ıdı bazı seyler babamla aynı yerde calısmaz ıdım..
onun hayatını gormek ıstemez ıdım bunu sılemıyom babamdan 7 sene ayrı buyudum 7 senedırde bırlıkdeyız 7 senelık bırlıktelıgmızı sılmek ısterdım hayalımdakı kahraman baba kalmasını ısterdım..

Back
X