- Konu Sahibi serap_serap
-
- #2.041
bnde gecen aylarda baktırmıstım cnm prolaktin bnmde normal seviyedeydi ama neden oldu bu ii bişi mi kötü bişi mi cözemedim devam etmelimiydim incir kürüne onuda bilemedim bakalım dr gitcem öle ögrencem ne oldugunu vücuduma :s
gidicem cnm inş ters bi durum yoktur yumoşlarda büyümüş görürüm umarım..
tabi hbr veririm cnm mutlaka yazarım sana
arkadaşın göğsünden yeşil süt gelmiş ama canım...sende de aynısı mı oldu...
canım 3 ay dolunca tak diye kesiliyo bulantılar. kardeşimde öyle olmuştu. doktoru da 3 ay dolduğunda kesilir bulantın demişti zaten. doğal şeylerle bulantını kesmeye çalış artık. kardeşim bulantısı olduğunda bir mandalina atıyordu ağzına geçiriyordu onunkini . napcan canım ya anne olmak kolay değil. daha hamileliğin başında başlıyo anneliğin cilveleri. ama olsun kız bahane ile kilo verirsin bir de o yönden düşün.
bebeğim sağlıklı olsun da canım çekeriz bu bulantıları..ben buldum beni de ayva kesti sabah uyanır uyanmaz ayva yedim bugün çok şükür bulantım yok rahatım...annelik böyle bir şey işte herşeyi en ince ayrıntısına varana kadar düşünüyorsun...
ay sıkıyorum arada cnm bn gecmiş mi die ozaman sıkmayayım :)hamilelikdede oluyor o yuzden de hemen kotu dusunme derim canim
sen ihmal etme bence hemen git dr baksin hormanlarina
elinden geldikce gogsunu sIkma derim cunku sen oyle yaptikca sut damarlari uyariliyor ve daha cok sut uretiliyor
incir kurunun prolaktin hormonunu yukselttigini biliyormuydun ?
ben bu yuzden yapmak istemiyorum o kuru
pazartesi doğru doktora...
duydugum kadariyla ayva yiyen hamilelerin bebekleri cok guzel olurlarmis
ay sıkıyorum arada cnm bn gecmiş mi die ozaman sıkmayayım :)
bilmiyodum cnm bilseydim baslamazdım ama ztn 4 gün yaptım bıraktım hemen ..
linke baktım biraz tırstım cnm :) pazartesi için randevumu aldım gidiyorum dogru dr..dua edin kötü bişi çıkmasın
duydugum kadariyla ayva yiyen hamilelerin bebekleri cok guzel olurlarmis
bebeğim sağlıklı olsun da canım çekeriz bu bulantıları..ben buldum beni de ayva kesti sabah uyanır uyanmaz ayva yedim bugün çok şükür bulantım yok rahatım...annelik böyle bir şey işte herşeyi en ince ayrıntısına varana kadar düşünüyorsun...
kız öyle bir durum mu var
ben durmadan ayva yerim o zaman...
ama gerçekten midemi sakinleştirdi...
akşam eşim zorla yedirdi ye bi tane diye...
yedim rahatladım sabahta uyanır uyanmaz yedim hhemen..
Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler." (11).
Yine Resulullah (sav) şöyle buyurur: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur." (12).
Bir başka hadisi şerifte ise "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin." denilmiştir (13).
İmam Ali (as) şöyle buyurur: "Hurma yiyin, çünkü hurma bütün dertlerin şifasıdır." (14).
İmam Cafer-i Sadık (as) der ki: "Çocuğun yiyeceği, annenin yiyip içtiği şeylerden temin olur" (15).
İmam Rıza (as) şöyle buyurur: "Ayva yemek, akıl ve zekayı güçlendirir." (16).
Gazali Hazretleri şöyle anlatır: “Rivayet edilmiştir ki bir kavim, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiş. Bunun üzerine Allah, o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar’ diye vahiy etmiştir.” (17).
kız öyle bir durum mu var
ben durmadan ayva yerim o zaman...
ama gerçekten midemi sakinleştirdi...
akşam eşim zorla yedirdi ye bi tane diye...
yedim rahatladım sabahta uyanır uyanmaz yedim hhemen..
tatlım bak ne dicem. hamile iken ayva yersen çocuğun gamzeli oluyomuş. annem bana hamile iken yemiş ve yanaklarını eliyle sıkıp gamze gibi yapmış gerçekten de gamzem var yanağımda
slm kızlar gecen yazmıstım bnde silkeletmeye basladım bu ay :)
bide bn incir kürünü yapayım dedim ama basladıgım günden itibaren mememden süt gelmeye basladı 4 gün yaptım bıraktım ama süt hala gelio prolaktini yükseltmiş olabilir mi kızlar incir kürü ?
var tabi ben etrafimdaki bebeklere bakiyorum hangisinin annesi hamileyken bol bol ayva yiyenlerdense o cocukta anormal bir sirinlik tatlilik var op op doyamiyon vallah
bi müslüman peygamber efendilerimizden birine sormuş demiş ki efendimiz bnm 4 çocuğum var dördüde çok çirkin napmalıyız güzel olmaları için peygamber demiş ki hanımın gebe kalınca 3. ve 4. ayında bol bol ayva yesin cenin 3 ve 4. ayda şekillendiği için bebeğin nuru pak temiz yüzlü saf bi bebek olur demiş gerçeklik payıda var yeğenim doğdu şuan 7aylık oğluşumuz var bitane abimin çocuğu yengem her gün ayva yerdi ama biz bilmezdik böyle bi inanış olduğunu yeğenim bi doğdu sapsarı beyaz o kdr güzel bi bebek ki gözlerde boncuk sağlıkla gelsinlerde ayva yemeye de devam tabi bnde çok yidim :) bakem sıpam nasıl olcek
öğrendiğim iyi oldu...ayva yemeye devam...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?