silkelet sonra hamiş kal....

hamilelikdede oluyor o yuzden de hemen kotu dusunme derim canim
sen ihmal etme bence hemen git dr baksin hormanlarina
elinden geldikce gogsunu sIkma derim cunku sen oyle yaptikca sut damarlari uyariliyor ve daha cok sut uretiliyor

incir kurunun prolaktin hormonunu yukselttigini biliyormuydun ?
ben bu yuzden yapmak istemiyorum o kuru

bebeğim sağlıklı olsun da canım çekeriz bu bulantıları..ben buldum beni de ayva kesti sabah uyanır uyanmaz ayva yedim bugün çok şükür bulantım yok rahatım...annelik böyle bir şey işte herşeyi en ince ayrıntısına varana kadar düşünüyorsun...

duydugum kadariyla ayva yiyen hamilelerin bebekleri cok guzel olurlarmis

ay sıkıyorum arada cnm bn gecmiş mi die ozaman sıkmayayım :)
bilmiyodum cnm bilseydim baslamazdım ama ztn 4 gün yaptım bıraktım hemen ..

pazartesi doğru doktora...

linke baktım biraz tırstım cnm :) pazartesi için randevumu aldım gidiyorum dogru dr..dua edin kötü bişi çıkmasın

kız öyle bir durum mu var
ben durmadan ayva yerim o zaman...
ama gerçekten midemi sakinleştirdi...
akşam eşim zorla yedirdi ye bi tane diye...
yedim rahatladım sabahta uyanır uyanmaz yedim hhemen..

arkadaşlar prolaktin hormonu hamile iken çok yükseliyor. benim öyle olmuştu. şimdide yavaş yavaş düşüyor prolaktinim ama halen çok yüksek. hamile olduğum ay 84 idi benim prolaktin.düşükten 3 hafta sonra yani 10 gün önce gene baktırdım bu sefer 69 çıktı. doktorum da dostinex verdi düşmesi için ama daha içmedim. mecbur kalırsam içeceğim. hamile olmadığı halde prolaktini çok yükselen varsa doktor beyin emarı istiyor. bilginiz olsun. çünkü benim kan sonucunda prolaktin 84 olunca doktor direk hamile misin diye sormuştu ve beta hcg istemişti benden. meğerse hamileymişim o zaman ondan yüksekmiş. eğer hamilelik harici yükselmiş olsa idi emar isteyecektim dedi doktorum. bir de prolaktin yüksekliği adet gecikmesi , göğüsten sıvı gelmesi gibi şeyler yapabiliyormuş bilginize...

korkma canım ama doktorunu da ihmal etme olur mu?kötü birşey çıkmaz inşallah...

Peygamber Efendimiz (sav) buyuruyor ki: "Hamile kadınlar, çocukların iyi ahlaklı ve sabırlı olması için hamileliğin son aylarında hurma yesinler." (11).
Yine Resulullah (sav) şöyle buyurur: "Kavun yiyen hamile kadının çocuğu iyi ahlaklı ve güzel olur." (12).
Bir başka hadisi şerifte ise "Hamile kadınlara, çocuklarının iyi ahlaklı olmaları için ayva yemelerini tavsiye edin." denilmiştir (13).
İmam Ali (as) şöyle buyurur: "Hurma yiyin, çünkü hurma bütün dertlerin şifasıdır." (14).
İmam Cafer-i Sadık (as) der ki: "Çocuğun yiyeceği, annenin yiyip içtiği şeylerden temin olur" (15).
İmam Rıza (as) şöyle buyurur: "Ayva yemek, akıl ve zekayı güçlendirir." (16).
Gazali Hazretleri şöyle anlatır: “Rivayet edilmiştir ki bir kavim, çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiş. Bunun üzerine Allah, o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et, çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar’ diye vahiy etmiştir.” (17).

tatlım bak ne dicem. hamile iken ayva yersen çocuğun gamzeli oluyomuş. annem bana hamile iken yemiş ve yanaklarını eliyle sıkıp gamze gibi yapmış gerçekten de gamzem var yanağımda

var tabi ben etrafimdaki bebeklere bakiyorum hangisinin annesi hamileyken bol bol ayva yiyenlerdense o cocukta anormal bir sirinlik tatlilik var op op doyamiyon vallah

neler varmış..bilmiyordum ama hurmayı biliyrdum canım teşekkürler...

bi müslüman peygamber efendilerimizden birine sormuş demiş ki efendimiz bnm 4 çocuğum var dördüde çok çirkin napmalıyız güzel olmaları için peygamber demiş ki hanımın gebe kalınca 3. ve 4. ayında bol bol ayva yesin cenin 3 ve 4. ayda şekillendiği için bebeğin nuru pak temiz yüzlü saf bi bebek olur demiş gerçeklik payıda var yeğenim doğdu şuan 7aylık oğluşumuz var bitane abimin çocuğu yengem her gün ayva yerdi ama biz bilmezdik böyle bi inanış olduğunu yeğenim bi doğdu sapsarı beyaz o kdr güzel bi bebek ki gözlerde boncuk sağlıkla gelsinlerde ayva yemeye de devam tabi bnde çok yidim :) bakem sıpam nasıl olcek

“Rivayet edilmiştir ki bir kavim/topluluk çocuklarının çirkinliğini peygamberlerine şikâyet etmiştir. Bunun üzerine Allah o peygambere; ‘Onlara; gebe olan hanımlarına ayva yedirmelerini tavsiye et çünkü bu meyve çocuklara güzellik sağlar’ diye vahiy etmiştir.”(İhya IV/278).

Kaynak: Hamilelikte Ayva Yiyin Diye Hadis Var mı?

bak ne buldum

Canım eğer hamile kalmaya çalışıyorsan kesinlikle incir ve çörekotu tüketme! Gerçi prolaktinim düşük demişsin ama bu ikisinin de prolaktini yükselttiğine dair bilimsel çalışmalar var. Seninki de yükselmiş olabilir. Zira emziren kadınlara da bunları tüketmesi tavsiye ediliyor. Nereden mi biliyorum benim de prolaktinim biraz yüksek ve bu gebeliğime engel oluyor malesef.
Memenden gelen yeşil sıvı da prolaktin yüksekliği ve memede kist varsa olabiliyor. Çoook tehlikeli bir şey değil. Bu ikisinin tetiklemesiyle gelmiş olabilir o sıvı. Ama korkma Ennnn kötü ihtimalle kistin kötüleşmişse ufak bi operasyon geçirebilirsin. Ama sakının olaki göğüslerine dokunup onları uyarma.
Bu ay ben de silkeletmedim ama ayaklarımdan tutturup kaldırttım bakalım. İnşallah gelir artık şu bebişler çok hasretim çünküüüüü

öğrendiğim iyi oldu...ayva yemeye devam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…